Jump to content

Mafia 24 - What's the world come to...


Radox

Recommended Posts

Radox

MAFIA24

WHAT'S THE WORLD COME TO... 


 

Така. ПОМИИТЕ приключиха. Време е Бачи Радокс да се завърне на стола на Водещия! Време е за Сезон 24, който планирам да направя ако не най-дебелия, то поне един от най-дебелите в историята на играта! Това ще е ГОЛЯМ и ЛЕГЕНДАРЕН сезон. Всичко ще е класическо, няма да има драфтове, няма да има скрити идоли, няма да има кметове и каубои, няма да има биг брадъри и сървайвъри, няма да има губене на 2 дни в дискусии кой каква роля нарочно си е избрал в драфта или в кой е идола. Ще има единствено класическа Мафия, единствено с леки подобрения! Искам да има култаж като в огромния и легендарен Сезон 9, и да бъдем отново заедно всички любители на най-великата игра във форума - Мафия!

 

 

Ето и какви са основните особености на мега сезона, написани обобщено. По-надолу ще ги обясня и по-подробно:

 

✅ НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ ИГРАЧИ - Ще се записват хора, докато се достигне предварително определената от мен мистериозна бройка!

 

✅ НОВО ПРАВИЛО - При елиминация на играч, ще се изписва каква роля е имал! Важи и за двата отбора.

 

✅ НОВО ПРАВИЛО - Ако някой играч събере гласовете на абсолютно всички останали играчи в дадена дневна фаза, той ще бъде елиминиран веднага!

 

✅ НОВО ПРАВИЛО - Елиминирането на граждани през нощната фаза от мафиотите ще става с гласуване, също както в дневната фаза!

 

✅ ТАЙНА РОЛЯ - Ще има ЕДНА стратегическа тайна роля, която не е присъствала в Мафия никога досега!

 

 

Нека сега обясня нещата по горните точки по-подробно. Първо за броя на участниците. Искам сезонът да е наблъскан със звезден каст и да има мистерия, неизвестност и възможно най-много надиграване, като в добрите стари сезони. За целта обаче трябват определен брой хора. Идеята ми е да бъде МАСИВЕН сезон, но ... НЯМА да ви казвам колко точно! За да има още повече съспенс и параноя, ще започнете да се записвате и просто когато се достигне нужната бройка хора за сезона ще кажа🛑СТОП!🛑 и записването ще приключи на секундата! Просто ще стоим и ще броим записалите се, ще има постепенно надъхване, ще има як билд и ще видим колко хора ще се запишат и докъде може да стигне Манията по Мафия!

 

⚠️ И тъй като целта на новите сезони е да се експериментира с нови неща, за да се види как работят, аз тук ще тествам 3 пробни правила, които ще ги има само в този сезон:

 

1️⃣ Когато някой бъде елиминиран, ще бъде изписано и каква е била неговата роля. Целта е малко да се затрудни играта на мафията и да се направи по-ясно за гражданите какво става, намалявайки възможността за неконтрируеми мафиотски блъфове. Мафията разбира се ще бъде компенсирана по друг начин. Също така обаче и самата мафия ще имат полза от това правило, защото ще знаят например дали е отпаднал Шерифа, Доктора и т.н. и ще могат по-ясно да градят стратегията си. Това правило ще даде повече поле на стратегическото мислене, а не на постоянни догадки коя роля дали е отпаднала или не. Много повече реален рийд с оставащите роли, отколото например чудения дали доктора е още жив и какво би станало ако не е и т.н. разводняващи играта дискусии.

Преди да почнете да недоволствате само ще ви кажа, че в "официалните" форуми на Мафия се играе именно така - с разкриване на ролите при отпадане. Това отваря съвсем други полета за игра от досегашните и сме длъжни да го тестваме! Пък ако толкова не ви хареса, просто няма да го слагаме в бъдещи сезони и готово. Но държа да се пробва, за да се види как влияе на психологията в играта.

 

2️⃣ Ако някой участник събере гласовете на ВСИЧКИ останали участници в деня, ще се счита че има пълен консенсус и той ще бъде елиминиран веднага, денят ще приключи, и незабавно ще започне следващата нощна фаза. Целта е когато всичко е ясно, да не се губи излишно време и да се държат под напрежение играчите какъв е човекът на пангара. Също така, гражданите пък ще трябва хубаво да помислят, преди да забият последния пирон, защото ще рискуват да елиминират колега. За мафиотите пък ще е трудно да дадат последния глас и да се изложат на опасност по този начин. Давам друг пример - мафиот е на пангара и за него за гласували 8 от 9 човека. Деветият е негов колега мафиот. Ще забие ли последния пирон да го елиминира, или не? Ще рискува ли да не го елиминира и да изчака края на деня с надеждата да се обърне влака, но ставайки мега подозрителен с този си отказ? Сами виждате, че вариантите за ситуации са необятни. Все пак, с изключение на най-последните дни, не очаквам да се стига до тази ситуация с внезапното прекратяване на деня. Ако не се съберат всички гласове, денят ще си приключи стандартно в 22:00 и ще отпадне този с най-много гласове.

 

3️⃣ Нощните фази в мафиотския чат СЪЩО ще протичат с гласуване между мафиотите кой гражданин искат да елиминират, като всеки от мафиотите ще трябва задължително да даде своя глас. Накрая на нощта ще бъде елиминиран гражданинът с най-много гласове. ВСЕКИ мафиот ще е длъжен да посочи име - по този начин мафията ще е длъжна да елиминира участник във всяка нощ. Така времето ще ги притиска и тях все повече и повече с напредването на сезона. Единственото изключение ще бъде ако има равен брой мафиоти гласували за еднакви граждани (например 1:1 или 2:2 или пък 1:1:1) - само тогава ще може да има нулева нощ и мафиотите ще могат да я предизвикат умишлено, ако дадат гласове по равно. Ако обаче има трима живи мафиоти и те са 2:1 с гласуването, ще бъде елиминиран гражданинът с 2 гласа. Ако накрая пък остане само 1 мафиот, той ще е длъжен да посочи име и съответно ще има елиминация.

 

Целта на всички тези правила е да направят играта доста по-динамична и напрегната, като и двата отбора ще трябва да мислят по-бързо и с по-малко право на грешки, защото времето все повече и повече ще ги притиска яко!

 

‼️Също така, в сезона ще има една силно стратегическа роля, която ще предлага много интересни отигравания и ще изисква много мислене от притежателя си кога точно и как да я използва, и която не е присъствала в Мафия никога досега!

 

Очаквам хора като yaripimEnoughneshev, Socki, kabakov, baikiro, Splin, Mariyan01, ЧОТУДЕ и LightOne да се завърнат след дълги паузи! Това са цели 10 човека, които не са играли от сума ти време! Ако всички те се завърнат и отново се метнат в КУПОНА, ще ни трябват още само още шепа от участвалите в Сезон 23 и събираме необходимата бройка с лекота!

 

Целта ми е да направя НАЙ-ИНТЕРЕСНИЯ сезон във форума до момента, но за целта ще ми трябва помощта ви! Търся ЕКЗАЛТИРАНИ ФЕНОВЕ на играта Мафия, които да се впуснат в този мега сезон! Имате ли топките за ебането?! Докажете го, като се запишете! 

Но побързайте, за да не останете извън сезона, защото ГОЛЯМ сезон не значи непременно с много играчи ;) Не знам откъде решихте, че съм обявил с колко човека ще бъде сезона?! Това е ТАЙНА. Може пък да съм решил да е с 14 играчи, може пък да е дори само с елитните 12! Може да съм решил и да е с класическите 16, защо не? Може обаче пък да е напомпан с бройката от номера на сезона, кой знае! Затова побързайте, преди необходимите участници да са се събрали и да кажа 🛑СТОП!🛑 на записването! Единственият начин по-бързо да разберете колко участници реално търсим за мега сезона, е да се ЗАПИШЕТЕ СЕГА! Не пропускайте да сте част Мега сезон 24! НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СТЕ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА!
 

 

 

Всеки, който види името си в трейлъра, да се чувства поканен за МЕГА СЕЗОНА!

 

 

 

 

  • Wank 2

35izpu1.jpg

Link to comment
Jack Bauer

Джак Бауър се мята на 24ти сезон!!

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
neshev

Успех на Радокс. Дано е по-близо до 14, отколкото до 24. :D 

Link to comment
StoneColdFaN

Ради, щом мятам чикия на всеки твой пост за МАФИЯ 24 - не е ли ясно, че това означава, че съм вътре в ПУМИЯТА?!

 

АЙДЯ!!!!

Link to comment
StoneColdFaN

Аз имам недовършена работа с Врач Олимпик. Гражданската ми душа стене за отмъщение още от сезон 20, когато ни изпързаля всичките с Шерифския си блъф. И ако не беше МЪЖЪ23 преди туй, щях да утрепя първо Хаки и после бачи Митко, чиито мафиотски гъзове бяха засечени ЛИЧНО от МЕН.

 

@The Olimpic Hero, влизай, уе. 

Link to comment
Himler

Ако е с драфт играя, защото искам да  участвам само като обикновен мирен.

Link to comment
neshev

Къде са хилядите екзалтирани фена на форумната игра?

Link to comment
Radox
Posted (edited)
7 hours ago, neshev said:

Къде са хилядите екзалтирани фена на форумната игра?

 

ИЗТОЩЕНИ са от масивния Сезон 23 и ближат рани в санаториума. :(

 

Сезон 24 няма да се отменя под никакъв предлог. Просто ще се проведе, когато се събере бройката играчи. Аз не бързам, ако трябва ще чакам 2, 3, 4 и повече месеца, време има достатъчно, не ме ебе. Досега от 10-те играчи, които не са участвали отдавна и които изброих в поста горе, на поканата ми е откликнал само Enough. Ако и другите се включат, това прави още 9 човека. Ако се случи чудото и и Loop се навие, стават още 10 човека освен досега записалите се 5. Също така и *ТИ* като се запишеш, и ето вече сме на 16. След това вече могат да се добавят и хората, които участваха в Сезон 23 и ето че бройката ще се запълни лесно. 

 

Записването продължава. Даваме време на хората, които са съсипани и скапани от изтощение и умора от последния сезон, да се съвземат :(

 

 

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Link to comment
neshev

Е, без да им се молиш кат някой путка няма да стане. :D 

Link to comment
Radox

За тях трябва да е достатъчно, че съм ги УПОМЕНАЛ във Хол ъф фейма! Тази невероятна чест трябва да ги накара да са МОЛЯТ да участват в мега сезона, лек!

35izpu1.jpg

Link to comment
kabakov

Аз съм аут за 5 сезона. Имахме уговорка с MJ23, мисля че беше, загубих тогава и ще си спазя обещанието. За сега съм пропуснал 1 сезон, този ще е втори.

  • LMFAO 2
Link to comment
Radox
1 hour ago, kabakov said:

Аз съм аут за 5 сезона. Имахме уговорка с MJ23, мисля че беше, загубих тогава и ще си спазя обещанието. За сега съм пропуснал 1 сезон, този ще е втори.

 

Отменям уговорката. Махам бана. МЯТАЙ СА :wank:

35izpu1.jpg

Link to comment
Radox
7 minutes ago, kabakov said:

ако се докара бройката до 23, ще съм 24-тия.

 

On 5/2/2023 at 7:02 PM, Radox said:

 

✅ НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ ИГРАЧИ - Ще се записват хора, докато се достигне предварително определената от мен мистериозна бройка!

 

35izpu1.jpg

Link to comment
Himler

Родоске, ролята ми на обикнивен мирен сигурна ли е? Махай ме, ако не е.

Link to comment
Glam4o
1 hour ago, Himler said:

Родоске, ролята ми на обикнивен мирен сигурна ли е? Махай ме, ако не е.

Да е човек, сигурна ти е, той ще потвърди тук, и никой няма да знае преди сезона какъв си.

Link to comment
Radox
1 hour ago, Himler said:

Родоске, ролята ми на обикнивен мирен сигурна ли е? Махай ме, ако не е.

 

Тоя път реших да си Кръстник, и нарочно ти казвам отсега, че да имаш време да се подготвиш за отговорната роля. Но е забранено да казваш на останалите преди сезона!!!

35izpu1.jpg

Link to comment
kabakov
1 hour ago, Radox said:

✅ НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ ИГРАЧИ - Ще се записват хора, докато се достигне предварително определената от мен мистериозна бройка! 

Когато се стигне да се запише последния - пиши ме.

Link to comment
Himler
3 hours ago, Radox said:

 

Тоя път реших да си Кръстник, и нарочно ти казвам отсега, че да имаш време да се подготвиш за отговорната роля. Но е забранено да казваш на останалите преди сезона!!!

Тогава се отписвам.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...