Jump to content

Mafia 24 - What's the world come to...

Radox

Recommended Posts

Radox

MAFIA24

WHAT'S THE WORLD COME TO... 

Така. ПОМИИТЕ приключиха. Време е Бачи Радокс да се завърне на стола на Водещия! Време е за Сезон 24, който планирам да направя ако не най-дебелия, то поне един от най-дебелите в историята на играта! Това ще е ГОЛЯМ и ЛЕГЕНДАРЕН сезон. Всичко ще е класическо, няма да има драфтове, няма да има скрити идоли, няма да има кметове и каубои, няма да има биг брадъри и сървайвъри, няма да има губене на 2 дни в дискусии кой каква роля нарочно си е избрал в драфта или в кой е идола. Ще има единствено класическа Мафия, единствено с леки подобрения! Искам да има култаж като в огромния и легендарен Сезон 9, и да бъдем отново заедно всички любители на най-великата игра във форума - Мафия!

Ето и какви са основните особености на мега сезона, написани обобщено. По-надолу ще ги обясня и по-подробно:

✅ НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ ИГРАЧИ - Ще се записват хора, докато се достигне предварително определената от мен мистериозна бройка!

✅ НОВО ПРАВИЛО - При елиминация на играч, ще се изписва каква роля е имал! Важи и за двата отбора.

✅ НОВО ПРАВИЛО - Ако някой играч събере гласовете на абсолютно всички останали играчи в дадена дневна фаза, той ще бъде елиминиран веднага!

✅ НОВО ПРАВИЛО - Елиминирането на граждани през нощната фаза от мафиотите ще става с гласуване, също както в дневната фаза!

✅ ТАЙНА РОЛЯ - Ще има ЕДНА стратегическа тайна роля, която не е присъствала в Мафия никога досега!

Нека сега обясня нещата по горните точки по-подробно. Първо за броя на участниците. Искам сезонът да е наблъскан със звезден каст и да има мистерия, неизвестност и възможно най-много надиграване, като в добрите стари сезони. За целта обаче трябват определен брой хора. Идеята ми е да бъде МАСИВЕН сезон, но ... НЯМА да ви казвам колко точно! За да има още повече съспенс и параноя, ще започнете да се записвате и просто когато се достигне нужната бройка хора за сезона ще кажа🛑СТОП!🛑 и записването ще приключи на секундата! Просто ще стоим и ще броим записалите се, ще има постепенно надъхване, ще има як билд и ще видим колко хора ще се запишат и докъде може да стигне Манията по Мафия!

⚠️ И тъй като целта на новите сезони е да се експериментира с нови неща, за да се види как работят, аз тук ще тествам 3 пробни правила, които ще ги има само в този сезон:

1️⃣ Когато някой бъде елиминиран, ще бъде изписано и каква е била неговата роля. Целта е малко да се затрудни играта на мафията и да се направи по-ясно за гражданите какво става, намалявайки възможността за неконтрируеми мафиотски блъфове. Мафията разбира се ще бъде компенсирана по друг начин. Също така обаче и самата мафия ще имат полза от това правило, защото ще знаят например дали е отпаднал Шерифа, Доктора и т.н. и ще могат по-ясно да градят стратегията си. Това правило ще даде повече поле на стратегическото мислене, а не на постоянни догадки коя роля дали е отпаднала или не. Много повече реален рийд с оставащите роли, отколото например чудения дали доктора е още жив и какво би станало ако не е и т.н. разводняващи играта дискусии.

Преди да почнете да недоволствате само ще ви кажа, че в "официалните" форуми на Мафия се играе именно така - с разкриване на ролите при отпадане. Това отваря съвсем други полета за игра от досегашните и сме длъжни да го тестваме! Пък ако толкова не ви хареса, просто няма да го слагаме в бъдещи сезони и готово. Но държа да се пробва, за да се види как влияе на психологията в играта.

2️⃣ Ако някой участник събере гласовете на ВСИЧКИ останали участници в деня, ще се счита че има пълен консенсус и той ще бъде елиминиран веднага, денят ще приключи, и незабавно ще започне следващата нощна фаза. Целта е когато всичко е ясно, да не се губи излишно време и да се държат под напрежение играчите какъв е човекът на пангара. Също така, гражданите пък ще трябва хубаво да помислят, преди да забият последния пирон, защото ще рискуват да елиминират колега. За мафиотите пък ще е трудно да дадат последния глас и да се изложат на опасност по този начин. Давам друг пример - мафиот е на пангара и за него за гласували 8 от 9 човека. Деветият е негов колега мафиот. Ще забие ли последния пирон да го елиминира, или не? Ще рискува ли да не го елиминира и да изчака края на деня с надеждата да се обърне влака, но ставайки мега подозрителен с този си отказ? Сами виждате, че вариантите за ситуации са необятни. Все пак, с изключение на най-последните дни, не очаквам да се стига до тази ситуация с внезапното прекратяване на деня. Ако не се съберат всички гласове, денят ще си приключи стандартно в 22:00 и ще отпадне този с най-много гласове.

3️⃣ Нощните фази в мафиотския чат СЪЩО ще протичат с гласуване между мафиотите кой гражданин искат да елиминират, като всеки от мафиотите ще трябва задължително да даде своя глас. Накрая на нощта ще бъде елиминиран гражданинът с най-много гласове. ВСЕКИ мафиот ще е длъжен да посочи име - по този начин мафията ще е длъжна да елиминира участник във всяка нощ. Така времето ще ги притиска и тях все повече и повече с напредването на сезона. Единственото изключение ще бъде ако има равен брой мафиоти гласували за еднакви граждани (например 1:1 или 2:2 или пък 1:1:1) - само тогава ще може да има нулева нощ и мафиотите ще могат да я предизвикат умишлено, ако дадат гласове по равно. Ако обаче има трима живи мафиоти и те са 2:1 с гласуването, ще бъде елиминиран гражданинът с 2 гласа. Ако накрая пък остане само 1 мафиот, той ще е длъжен да посочи име и съответно ще има елиминация.

Целта на всички тези правила е да направят играта доста по-динамична и напрегната, като и двата отбора ще трябва да мислят по-бързо и с по-малко право на грешки, защото времето все повече и повече ще ги притиска яко!

‼️Също така, в сезона ще има една силно стратегическа роля, която ще предлага много интересни отигравания и ще изисква много мислене от притежателя си кога точно и как да я използва, и която не е присъствала в Мафия никога досега!

Очаквам хора като yaripimEnoughneshev, Socki, kabakov, baikiro, Splin, Mariyan01, ЧОТУДЕ и LightOne да се завърнат след дълги паузи! Това са цели 10 човека, които не са играли от сума ти време! Ако всички те се завърнат и отново се метнат в КУПОНА, ще ни трябват още само още шепа от участвалите в Сезон 23 и събираме необходимата бройка с лекота!

Целта ми е да направя НАЙ-ИНТЕРЕСНИЯ сезон във форума до момента, но за целта ще ми трябва помощта ви! Търся ЕКЗАЛТИРАНИ ФЕНОВЕ на играта Мафия, които да се впуснат в този мега сезон! Имате ли топките за ебането?! Докажете го, като се запишете! 

Но побързайте, за да не останете извън сезона, защото ГОЛЯМ сезон не значи непременно с много играчи ;) Не знам откъде решихте, че съм обявил с колко човека ще бъде сезона?! Това е ТАЙНА. Може пък да съм решил да е с 14 играчи, може пък да е дори само с елитните 12! Може да съм решил и да е с класическите 16, защо не? Може обаче пък да е напомпан с бройката от номера на сезона, кой знае! Затова побързайте, преди необходимите участници да са се събрали и да кажа 🛑СТОП!🛑 на записването! Единственият начин по-бързо да разберете колко участници реално търсим за мега сезона, е да се ЗАПИШЕТЕ СЕГА! Не пропускайте да сте част Мега сезон 24! НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СТЕ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА!

Всеки, който види името си в трейлъра, да се чувства поканен за МЕГА СЕЗОНА!

• Wank 2

35izpu1.jpg

Jack Bauer

Джак Бауър се мята на 24ти сезон!!

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

neshev

Успех на Радокс. Дано е по-близо до 14, отколкото до 24. :D 

StoneColdFaN

Ради, щом мятам чикия на всеки твой пост за МАФИЯ 24 - не е ли ясно, че това означава, че съм вътре в ПУМИЯТА?!

АЙДЯ!!!!

StoneColdFaN

Аз имам недовършена работа с Врач Олимпик. Гражданската ми душа стене за отмъщение още от сезон 20, когато ни изпързаля всичките с Шерифския си блъф. И ако не беше МЪЖЪ23 преди туй, щях да утрепя първо Хаки и после бачи Митко, чиито мафиотски гъзове бяха засечени ЛИЧНО от МЕН.

@The Olimpic Hero, влизай, уе. 

Himler

Ако е с драфт играя, защото искам да  участвам само като обикновен мирен.

neshev

Къде са хилядите екзалтирани фена на форумната игра?

Radox
Posted (edited)
7 hours ago, neshev said:

Къде са хилядите екзалтирани фена на форумната игра?

ИЗТОЩЕНИ са от масивния Сезон 23 и ближат рани в санаториума. :(

Сезон 24 няма да се отменя под никакъв предлог. Просто ще се проведе, когато се събере бройката играчи. Аз не бързам, ако трябва ще чакам 2, 3, 4 и повече месеца, време има достатъчно, не ме ебе. Досега от 10-те играчи, които не са участвали отдавна и които изброих в поста горе, на поканата ми е откликнал само Enough. Ако и другите се включат, това прави още 9 човека. Ако се случи чудото и и Loop се навие, стават още 10 човека освен досега записалите се 5. Също така и *ТИ* като се запишеш, и ето вече сме на 16. След това вече могат да се добавят и хората, които участваха в Сезон 23 и ето че бройката ще се запълни лесно. 

Записването продължава. Даваме време на хората, които са съсипани и скапани от изтощение и умора от последния сезон, да се съвземат :(

Edited by Radox

35izpu1.jpg

neshev

Е, без да им се молиш кат някой путка няма да стане. :D 

Radox

За тях трябва да е достатъчно, че съм ги УПОМЕНАЛ във Хол ъф фейма! Тази невероятна чест трябва да ги накара да са МОЛЯТ да участват в мега сезона, лек!

35izpu1.jpg

kabakov

Аз съм аут за 5 сезона. Имахме уговорка с MJ23, мисля че беше, загубих тогава и ще си спазя обещанието. За сега съм пропуснал 1 сезон, този ще е втори.

• LMFAO 2
Radox
1 hour ago, kabakov said:

Аз съм аут за 5 сезона. Имахме уговорка с MJ23, мисля че беше, загубих тогава и ще си спазя обещанието. За сега съм пропуснал 1 сезон, този ще е втори.

Отменям уговорката. Махам бана. МЯТАЙ СА :wank:

35izpu1.jpg

Radox
7 minutes ago, kabakov said:

ако се докара бройката до 23, ще съм 24-тия.

On 5/2/2023 at 7:02 PM, Radox said:

✅ НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ ИГРАЧИ - Ще се записват хора, докато се достигне предварително определената от мен мистериозна бройка!

35izpu1.jpg

Himler

Родоске, ролята ми на обикнивен мирен сигурна ли е? Махай ме, ако не е.

Glam4o
1 hour ago, Himler said:

Да е човек, сигурна ти е, той ще потвърди тук, и никой няма да знае преди сезона какъв си.

Radox
1 hour ago, Himler said:

Тоя път реших да си Кръстник, и нарочно ти казвам отсега, че да имаш време да се подготвиш за отговорната роля. Но е забранено да казваш на останалите преди сезона!!!

35izpu1.jpg

kabakov
1 hour ago, Radox said:

Когато се стигне да се запише последния - пиши ме.

Himler
3 hours ago, Radox said:

Тоя път реших да си Кръстник, и нарочно ти казвам отсега, че да имаш време да се подготвиш за отговорната роля. Но е забранено да казваш на останалите преди сезона!!!

Тогава се отписвам.