Jump to content

UFC Fight Night "Pavlovich vs. Blaydes" - 22 април 2023


neshev

Recommended Posts

Много безинтересна галавечер тоя път :unsure: Повечето мачове са без никакъв смисъл, няма интересни проспекти, няма нищо. Голяма част от бойците вече са си минали пика и просто се бият да приберат чека, това са ми най-тъпите мачове.

По-интересни са Francis Marshall - William Gomis - и двамата са много млади, трупат яко победи, това ще им бъде първият много сериозен сблъсък и победителят ще продължи напред и вече ще му се обръща по-голямо внимание. На такива мачове се кефя, нищо, че не са популярни имена.

Усман - Тафа също ми е интересен, Усман го следя от много отдавна. Не  е брат си, но за тая категория е читав.

Монтел Джаксън е с добър опонент, за да продължи с победната серия, но не го виждам как ще прокопса. Най-много да се надява да влезе в мейн карда на някое шоу, това ще му е успеха.  

Джеръми Уелс е получил шанс в мейн карда, но в тоя случай на кой ли му пука. Иначе пичът е много корав - шампион на CFFC (която си е читава малка лига), вече е 3-0 в UFC, но е много стар. На 36 е, за кога ще прави кариера. 

Виж, МЕ е голяма работа, на практика това си е мач за ППВ. Номер 1 при тежките срещу номер 3, но тука го има и нещо друго - няма го Франсис, Джоунс ще е шампион, с който трудно ще се работи, ще иска money fights, Сирил Ган за много хора (за мен също) си остава топ, въпреки загубата. Абе, трудно ще е да се подреди тая дивизия, дано успее Дайна да направи нещо. Иначе на теория би трябвало победителят да хване ръка за титлата, ама трудна работа тука. 

 

Link to comment

Джонката вече заговори за пенсиониране в MSG с победа над Миочич. Особняк е, но според мен е логично, ако победи Стипе, да си вземе една дълга почивка, докато не се пръкне някой доминантен шампион, който да е сигурен, че ще победи. 

 

Къртис Блейдс е доста изнервящ за гледане. Според мен няма психиката да е шампион. Защото колко пъти вече просто блокира, не слуша треньорите си и бива нокаутиран зверски. Ако е успял да оправи този елемент, ако въобще може да го оправи, би трябвало да бие тук. Ако ли не, отново ще се въргаля по октагона. 

Link to comment

https://mma.bg/novini/mma-novini/sergey-pavlovich-tsaka-na-mashinkite-predi-da-nokautira-bleyds

 

Руснака не си поплюва. Тоя ако стои здраво стъпил на земята и не гони мистерии има добри шансове да властва над тежката категория няколко години. Още тая година взема титлата, която Джоунс ще оваканти след като победи Стипе. Блейдс и Дарик Люис ги държат в тежка категория за да имат черни в "елита".

Link to comment

Класика. :D Блейдс отново предпочете размени в стойка, което го обрече на поредния мазен нокаут. Това му беше последната битка в договора и може би видяхме последната му битка в компанията. На този етап, Bellator или PFL изглежда по-доброто продължението за него. В UFC, след толкова издънки в ключови моменти, не виждам как ще постигне нещо повече. Качествата ги има, но трябва и поне малко разум. 

Link to comment

Добър боец, но не и шампионски материал. Нито акъл има, нито умения за нещо повече от топ 5. Не че е малко, естествено, но за да си шампион, дори и на тежка, ти трябва нещо специално и Блейдс просто го няма. Да не говорим, че отнесе сума ти нокаути. От тук нататък да отива в PFL и да се надява, че Франсис няма да се появи и той там :D 

 

Иначе от другите битки - общо взето разочарования. 

Gomis си взе мача, но беше по-слабия боец и третия рунд се видя това. Не беше хубав мач. 

Мохамед Усман също много зле. Тафа го смля на крака и Усман просто се хвърли на борба. Взе победа, но си личи, че не е нищо особено. Късмет, че е в тежка, което означава, че може да има дълга кариера в UFC и дори да стигне до прилични мачове, но това е.

 

Джерамая Уелс със страхотен мач, но се видяха много пропуски при размените и правилно се ориентира, като си поиска мач с топ 15. Мисля, че това му е тавана на тоя етап, ако не стане нещо изключително.

Единствено Монтел Джаксън впечатли - нокаут в първия рунд и вече 4 поредни победи в октагона. А е още на 30, има доста време пред себе си. Може и да стане читав боец от него.

Другата седмица също ще е слаба откъм ММА.  

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...