Jump to content

UFC Fight Night "Pavlovich vs. Blaydes" - 22 април 2023

neshev

Recommended Posts

Posted

Много безинтересна галавечер тоя път :unsure: Повечето мачове са без никакъв смисъл, няма интересни проспекти, няма нищо. Голяма част от бойците вече са си минали пика и просто се бият да приберат чека, това са ми най-тъпите мачове.

По-интересни са Francis Marshall - William Gomis - и двамата са много млади, трупат яко победи, това ще им бъде първият много сериозен сблъсък и победителят ще продължи напред и вече ще му се обръща по-голямо внимание. На такива мачове се кефя, нищо, че не са популярни имена.

Усман - Тафа също ми е интересен, Усман го следя от много отдавна. Не  е брат си, но за тая категория е читав.

Монтел Джаксън е с добър опонент, за да продължи с победната серия, но не го виждам как ще прокопса. Най-много да се надява да влезе в мейн карда на някое шоу, това ще му е успеха.  

Джеръми Уелс е получил шанс в мейн карда, но в тоя случай на кой ли му пука. Иначе пичът е много корав - шампион на CFFC (която си е читава малка лига), вече е 3-0 в UFC, но е много стар. На 36 е, за кога ще прави кариера. 

Виж, МЕ е голяма работа, на практика това си е мач за ППВ. Номер 1 при тежките срещу номер 3, но тука го има и нещо друго - няма го Франсис, Джоунс ще е шампион, с който трудно ще се работи, ще иска money fights, Сирил Ган за много хора (за мен също) си остава топ, въпреки загубата. Абе, трудно ще е да се подреди тая дивизия, дано успее Дайна да направи нещо. Иначе на теория би трябвало победителят да хване ръка за титлата, ама трудна работа тука. 

Posted

Джонката вече заговори за пенсиониране в MSG с победа над Миочич. Особняк е, но според мен е логично, ако победи Стипе, да си вземе една дълга почивка, докато не се пръкне някой доминантен шампион, който да е сигурен, че ще победи. 

Къртис Блейдс е доста изнервящ за гледане. Според мен няма психиката да е шампион. Защото колко пъти вече просто блокира, не слуша треньорите си и бива нокаутиран зверски. Ако е успял да оправи този елемент, ако въобще може да го оправи, би трябвало да бие тук. Ако ли не, отново ще се въргаля по октагона. 

Posted

https://mma.bg/novini/mma-novini/sergey-pavlovich-tsaka-na-mashinkite-predi-da-nokautira-bleyds

Руснака не си поплюва. Тоя ако стои здраво стъпил на земята и не гони мистерии има добри шансове да властва над тежката категория няколко години. Още тая година взема титлата, която Джоунс ще оваканти след като победи Стипе. Блейдс и Дарик Люис ги държат в тежка категория за да имат черни в "елита".

Posted

Класика. :D Блейдс отново предпочете размени в стойка, което го обрече на поредния мазен нокаут. Това му беше последната битка в договора и може би видяхме последната му битка в компанията. На този етап, Bellator или PFL изглежда по-доброто продължението за него. В UFC, след толкова издънки в ключови моменти, не виждам как ще постигне нещо повече. Качествата ги има, но трябва и поне малко разум. 

Posted

Добър боец, но не и шампионски материал. Нито акъл има, нито умения за нещо повече от топ 5. Не че е малко, естествено, но за да си шампион, дори и на тежка, ти трябва нещо специално и Блейдс просто го няма. Да не говорим, че отнесе сума ти нокаути. От тук нататък да отива в PFL и да се надява, че Франсис няма да се появи и той там :D 

Иначе от другите битки - общо взето разочарования. 

Gomis си взе мача, но беше по-слабия боец и третия рунд се видя това. Не беше хубав мач. 

Мохамед Усман също много зле. Тафа го смля на крака и Усман просто се хвърли на борба. Взе победа, но си личи, че не е нищо особено. Късмет, че е в тежка, което означава, че може да има дълга кариера в UFC и дори да стигне до прилични мачове, но това е.

Джерамая Уелс със страхотен мач, но се видяха много пропуски при размените и правилно се ориентира, като си поиска мач с топ 15. Мисля, че това му е тавана на тоя етап, ако не стане нещо изключително.

Единствено Монтел Джаксън впечатли - нокаут в първия рунд и вече 4 поредни победи в октагона. А е още на 30, има доста време пред себе си. Може и да стане читав боец от него.

Другата седмица също ще е слаба откъм ММА. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...