Jump to content

AEW Dynamite - 19 април 2023

neshev

Recommended Posts

Бахти мъката. :D От четиримата "пилари" само MJF и донякъде Darby Allin минават. Джунглата-момче и Sammy Guevara са харизматични дупки.

Не съм си представял, че първите интеракции на един от най-чаканите хора в AEW(Jay White) ще са с Komander, Juice Robinson и Shawn Spears... дайте му дълго промо, представете го на публиката, баси. Верно, че всички топ лица са заети, но засега много бедно.

4 pillars fatal four way

Jay White/Ricky Starks

Jericho/Adam Cole

BCC/The Elite

DoN на хартия не изглежда зле. 

Xander Black

Доста добър Dynamite се получи. Имаше добри сегменти и добри мачове. Не очаквах че Wardlow  ще си върне титлата.

Много приятен Dynamite и тая седмица, без да е нещо особено.

Аз лично харесвам концепцията за четирите звезди на AEW, които да се бият за титлата. Да, не са някакви зверове на микрофона, но се справиха прилично. Пък и MJF се постара, за да стане шоуто. Освен това като образи са много добре изградени и четиримата и това донякъде идва да покаже, че да - AEW си изгражда И собствени звезди, не е кофа за боклук на WWE. 

Джънгъл бой си стана приличен мидкардър и заслужваше един МЕ на Динамита. Сами също - той пък ще загуби на следващия. И определено от всички Дарби Алън ЗАСЛУЖАВА своя голям мач. Че няма той да вземе титлата на MJF - ясно е, но за подобна филър вражда е перфектен. Освен това публиката му се кефи.

Единственият пропуск за мен е, че промотата им бяха твърде generic в началото. Заслужаваха да вкарат малко повече неща от реалността, да направят по остри коментари, да им се изкефи публиката. Но и така е ОК.

----

Джерико с топ сегмента на вечерта, направо ми беше неудобно по едно време. С Адам Коул започват добре враждата, надъхаха ме. 🧐

Елитът и BCC продължават с хубави сегменти и наистина нямам търпение за мачовете им, които се очаква да са култаж.

Останалото беше просто приятно, като ми харесва как се развива Уордлоу - силен мидкардър е. 

Проблемът с тези "четири стълба", е че само един от тях става за МЕ-тър. Ако ще да станат зверове на микрофона, само MJF има визията на топ играч. Изтърваха да изгрдят Уордлоу. Морисей и него за какъв хуй го взеха? Това са звездите от които се нуждае компанията, за да има някакъв контраст с прекалено многото джуджаци. В негрото Хобс, също има материал.

А стълбовете какво? Сами Гевара прилича на непълнолетен чавак, но не и на кечист. Джънгъл Бой си е роден мидкардър... при драстична промяна във визията, може да мине за нещо повече, но трябва да махне кошера от главата, както и мъха от бузите, че иначе изглежда абсурдно. Дарби Алън е 50 кила с мокри гащи... но хайде, наистина заслужава голям мач задето се трепе като куче и поема най-бруталните bump-ове в тая компания. Той е техният Джеф Харди, знаеш че като го сложиш в такъв голям мач, ще се раздаде на макс и ще шокира с някое откачено изпълнение. Лошото е, че за разлика от теб @gboy , аз съм сигурен, че Дарби ще вземе титлата от MJF. Мачът ще е на Double or Nothing, нали? Дарби е един от най-пушваните кечисти в AEW, а вече е джобил стабилно на MJF и не вярвам пак да загуби. Първи  турнир на AEW на стадион, първо шоу в Англия... ако КАН гледа на Дарби като на любимец на публиката, ще иска да изпрати хората по домовете доволни и едва ли би рискувал да ги настрои срещу себе си при първата си визита там. Единственият филм тука е, че може да са решили MJF да държи то "изтичането" на договора му в края на годината и да завъртят някаква драма от едно евентуално напускане с пояса, но и така пак може да загуби титлата от Дарби и после да си я върне на реванша.

@Suffer-H Аз не държа да съм прав :D , напротив. Голям фен съм на Дарби и ако вземе титлата, ще си сипя вечерта #отСкъпото. 😎

Никога не съм делял кечистите на джуджаци и не знам си какво. Или са интересни, или не, а аз по принцип съм фен на in-ring действията, така че Дарби ми е голям любимец. Ако някой заслужава титлата в тая компания, то това е той. А ако е истина, че пичът е тръгнал от нулата и е спал в колата си - още повече. 

Там е работата, че и да стане, не би трябвало да държи дълго, щото би бил безинтересен като шампион. Образи като неговия са идеални за underdog, за претенденти и прочее, но не и за царувания. 

-----

AEW беше изградена точно на принципа, че уважава таланта на кечистите и че иска да предлага добри мачове, добър кеч и продукт за запалените фенове (смаркове или както искате ги наричайте). И за такава компания е нормално да даде шанс точно на кечисти като Джънгъл бой и прочее. Това си е въпрос на вкус, няма правилно и грешно. Но тук идеята е, чe в AEW ще видиш някой като Сами да се мята от върха на клетката с главата надолу и ще получи шанса за титлата след това, а няма да джоби на първия парттаймър, който да го накара да изглежда като пълен балък. Пак казвам - това си е въпрос на вкус, за мене е супер, за друг е тъпотия, но такава е компанията. 

Ама аз по принцип съм съгласен с това което казваш. Моите възгледи не са чак толкова по-различни. Последното което искам е МЕ-търите да се избират само по визия, без талантът да е фактор. За мене обаче визията и присъствието са част от  качествата на един кечист. Не е нужно всички да са корави батки, а просто да изглеждат като звезди. Нито Гевара, нито Джънгълбой, нито Дарби го имат тоя фактор, а може би го имат, но гимиците са сбъркани. Ценни са за компанията, но за МЕ-търи в дългосрочен план не стават, затова и цялата арка с 4-те стълба някак не върви. Стълбовете на AEW реално са Пънк, Моксли, Джерико и Браян, разбира се тях не могат да ги букват като такива, щото освен че са на по 100 години, са се прочули другаде. Все пак махнеш ли ги тях, край, всичко рухва... махнеш ли Дарби, Сами и Тарзан и се отварят 3 места за доказване на други имена, но компанията няма да пострада. Хора като Бъговете и Омега пък дори не заслужават да бъдат споменавани, щото те повече вредят със своите кринджави изпълнения, отколкото да помагат в изграждането на компанията като бранд. Така че те не са стълбове, те са по-скоро динамит заложен в основите.

А иначе аз също нямам нищо против едно кратко царуване на Дарби, защото най-вероятно ще се разцепи от бруталии в няколко мача. Струва си да се види какво ще му роди болната глава. 

И това се коментираше доста след шоуто. Танцуването на този пичага по въжетата. :D Даже защитниците правят паралели със "Старата школа" на Гробаря. Макар, че там Гробаря поне им извива ръката, докато тука Jay White му помага с баланса, че да не се изсули.

2 hours ago, Suffer-H said:

Проблемът с тези "четири стълба", е че само един от тях става за МЕ-тър. Ако ще да станат зверове на микрофона, само MJF има визията на топ играч. Изтърваха да изгрдят Уордлоу. Морисей и него за какъв хуй го взеха? Това са звездите от които се нуждае компанията, за да има някакъв контраст с прекалено многото джуджаци. В негрото Хобс, също има материал.

А стълбовете какво? Сами Гевара прилича на непълнолетен чавак, но не и на кечист. Джънгъл Бой си е роден мидкардър... при драстична промяна във визията, може да мине за нещо повече, но трябва да махне кошера от главата, както и мъха от бузите, че иначе изглежда абсурдно. Дарби Алън е 50 кила с мокри гащи... но хайде, наистина заслужава голям мач задето се трепе като куче и поема най-бруталните bump-ове в тая компания. Той е техният Джеф Харди, знаеш че като го сложиш в такъв голям мач, ще се раздаде на макс и ще шокира с някое откачено изпълнение. Лошото е, че за разлика от теб @gboy , аз съм сигурен, че Дарби ще вземе титлата от MJF. Мачът ще е на Double or Nothing, нали? Дарби е един от най-пушваните кечисти в AEW, а вече е джобил стабилно на MJF и не вярвам пак да загуби. Първи  турнир на AEW на стадион, първо шоу в Англия... ако КАН гледа на Дарби като на любимец на публиката, ще иска да изпрати хората по домовете доволни и едва ли би рискувал да ги настрои срещу себе си при първата си визита там. Единственият филм тука е, че може да са решили MJF да държи то "изтичането" на договора му в края на годината и да завъртят някаква драма от едно евентуално напускане с пояса, но и така пак може да загуби титлата от Дарби и после да си я върне на реванша.

Нещо се бъркаш, DoN е след месец и е в Невада, шоуто на Уембли(All In) е чак края на август. 

Че MJF е много над останалите пилъри е ясно на всички, символиката тук е, че компанията става на 4 години и един такъв мейн ивен е знак на признателност към тях. Като за filler вражда е повече от ОК, MJF има поне още няколко PPV-та докато дойде времето да пуска.

@neshev то пък щото Гробаря не го държаха опонентите му :D Еле пък на стари годин` .

Разликата е, че Гробаря е грамаден, пък тоя пич е кинта и двайсет, но това, което прави, е наистина забавно. Мен ми беше ОК тоя мач. То луча либре стилът сам по себе си е нереалистичен. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...