Jump to content

UFC Fight Night "Holloway vs. Allen" - 15 април 2023


neshev

Recommended Posts

Много силна ММА вечер е това. 😍

МЕ -та е уникален мач, и двамата са тотални уроди. Просто е среща мечта това, нямам търпение. Алън размазва всичко по пътя си и тука се среща вече с елита, ще е много интересно какво ще постигне.

Джейкъби - Музраканов също е много як мач. Джейкоби е елитен страйкър и мачкаше наред, но загуби последната си среща и като се има предвид историята му, тука просто няма право на грешка. И за руснака е същото положението. На 34 е вече, изтървал е много момента и трябва да наваксва с бързи скокове - една загуба ще го върне супер много назад и ще му преебе кариерата. Засега е 2-0 в UFC, непобеден е, доказа се в малките организации - има шанс да хване ръка с голямо име, ако успее тука. Изобщо, на живот и смърт е тоя двубой. 

 

Хубаво е, че Танер Босер най-накрая е разбрал, че дебел не е равно на голям. Мачът е много интересен, щото на практика е за оставане :D Кутелаба е 0-3, Босер е 1-3 и който загуби тука най-вероятно ще го разкарат от компанията. 

Рафа Гарсия е получил уникален подарък - мач с ветеран като Клей Гуйда и то в основния кард. Тука му е шансът, ако иска нещо повече от това просто да се бие в UFC. Има потенциал, но засега е 3-3 в UFC, а дойде като непобеден и като огромен талант от Мексико. Сега е моментът да покаже, че не е просто читав боец и толкова. 

Daniel Zellhuber, мега талант, ще се бие с ветерана Ландо Ваната в прелимките  :happy:. Знам, че за повечето хора това е абсолютно безинтересно, но за мен си е кеф. 

 

Link to comment

Ако Макс не е приключил като елитен боец, би трябвало да бие тук. Алън е стабилен боец, но тук рязко качва калибъра на опонентите. И чисто стилистически, Макс има по-доброто кардио, в стойка е по-добър и е тестван повече. А пък Алън вече показва някакви наченки, че кардиото му не е на това ниво и не е като да има перфектна защита в стойка. Тъй че за мен е много вероятно Макс да го приключи. Говори се доста, че Макс има само загуби срещу хора с обратен гард, но според мен няма нищо общо. Просто загуби от наистина елитни бойци. Волкановски, Дъстин в горната категория и Конър, когато още беше сериозен боец. Тъй че, ако не е свалил рязко формата, което понякога се случва на бойци с хода на кариерата му, не смятам, че ще бъде озорен тук. 

Link to comment

Барбоза винаги е красота да го гледаш. Поредният нечовешки нокаут. Големец.


Иначе Макс продължава да е на върха. Абсолютна легенда е в този спорт. Алън се би доста прилично. Тази загуба не променя нищо за него. Все още е на една победа от шанс за титлата. 

Link to comment

Хора, ако не гледате прелимките, изпускате голямо шоу, да знаете. Редовно там се случват по-яките неща. Мачът на коравите чички Зак Къминс и Ед Хърман беше класика. Накрая и двамата оставиха ръкавиците в октагона и всички цивриха кат някой подки. И на мене ми влезе нещо в окото  точно в тоя момент 🤧 Ед Хърман никога не е бил кой знае какъв боец, но винаги е бил мега коравото копеле и тука го доказа, въпреки нокаута. 

Daniel Zellhuber е бъдещето на тоя спорт. "Златното момче" е няма такъв талант. Да биеш Ландо Ваната на тоя етап от кариерата си говори много. И то по такъв начин - показа, че освен друго има и много психика в него. :beer:Запомнете го това име. (Дано не съм и аз карък кат Нешката :D

Brandon Royval с ебати нокаута. Не може хора от топ 5 да се бият в прелимките, еби му и неуважението. Иначе страшни бойци и той, и Николау. 

И Bill Algeo с хийл промото на вечерта :P 

 


Azamat Murzakanov е изрод! Това, да биеш Джейкоби в стойка, не е никак лесно. Много е корав руснака, много. Дано му дадат топ 10 опонент, заслужава го. На години е вече, трябва да скача много нависоко, ако иска нещо. Проблемът при него е кардиото - личи си, че за трети рунд вече няма въздух. Не си го представям в 4 и 5 рунд как ще изглежда, но каквото е такова. Заслужи си го, особено след тая победа. Джейкъби приключи курса - след две загуби не го виждам вече. Ще си е мидкард до живот. Добър атлет е, но си личи, че му липсва просто нещо, за да е на другото ниво. 

Барбоса с як нокаут, но истината е, че Карантиьо просто направи много елементарна грешка. Може ли да тръгнеш към десния крак да правиш тейкдаун  - това е първото правило, на което те учат. Изобщо не знам защо това беше ко-мейнивент, имаше доста по-интересни мачове. Барбоса няма да се върне сред топ имената, каквото и да говори, а Карантиьо просто не е кой знае какъв боец. 

Макс победи, за мен с 3-2, но Алън даде много голям отпор. Млад е още, има накъде да расте и не е изключено да го видим един ден с титла. Пролича си, че може и на това ниво да се бие. Много добър мач стана, както и се очакваше. Халауей е легенда, жалко, че е просто номер 2 в тая дивизия и това си е. Не случи на време просто, Волкановски е номер едно. Кофти, ама става и така някой път. 

Силна галавечер. Нямаше големи имена, но пък мачовете бяха буукнати много добре :beer:

 

 

Link to comment
3 minutes ago, gboy said:

Daniel Zellhuber е бъдещето на тоя спорт. "Златното момче" е няма такъв талант. Да биеш Ландо Ваната на тоя етап от кариерата си говори много. И то по такъв начин - показа, че освен друго има и много психика в него. :beer:Запомнете го това име. (Дано не съм и аз карък кат Нешката :D

 

Да не стане само като с ония ръбатия мексиканец, където го изгърбиха на миналото PPV. :D

Link to comment

Горе-долу е сходна ситуацията , но с тая разлика, че при Рдригез - Росас беше талант срещу талант, а снощи беше талант срещу ветеран :D . Зелхубер е много добър, наистина, гледам го отпреди да дойде в UFC и си блестеше и по LUX. Сега вече, докъде ще стигне, никой не може да каже, но има много потенциал в себе си. Направи си и първата загуба, така че и това преживя. Надъхан съм да го гледам и занапред. 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...