Jump to content

Мафия 23

neshev

Recommended Posts

StoneColdFaN

За Дъдляка си личеше отвсякъде, че има важна за гражданите роля и поздравявам Ибача и Бобоци за блокадата му. Мумчака играеше прекалено скрито. Буквално ми даде усещането, че стои отстрани и само дебне за евентуални грешки. Причината да не го блокираме във втората нощ е пост на Радокс от предишния ден, в който беше казал, че ако се разкрие по моя начин от сезон 22, щял да му светне мафиотския гъз. И точно това бяхме замислили. Да го блокираме на следващата нощ и ако се окаже Шериф, да се разкрие само с едната си проверка и да бъде нападнат. След като пукнах, се надявах Ибача и Бобоци да го блокират, което и направиха. Е, да, ама не. Тактиката не сработи, щото беше проверил Ибача, който пък Бруталния изхвърли преди туй. И му беше повярвано.

Така сега като чета обобщението на @neshev за играчите, всъщност вече почвам на втори прочит да нареждам този сезон сред най-интересните ми и любими досега. Да, продължавам да твърдя че това с драфта е тъпо и ни изгуби 2 дни с локуми, но като се абстрахираме от това си имаше доста драма, доста рийд, доста врътки, интересни елиминирания на мафиоти с обръщалки и с ренегати и т.н. Всичко изглеждаше толкова лесно и уж бяхме тотално ебали мафията след 2-те поредни елиминации, а пък после ни се еба майката още 6 дни докато бъде елиминиран последния, и то с 300 зора в последния час! Почти нямаше слабоактивни играчи и всеки гледаше да се раздаде колкото може. Силни сезони направиха хора, които по принцип или играят рядко, или не се водят сред най-големите звезди в мафия - напр. Химлер, Бруталния и т.н. Отделно това е едва втория сезон който стига чак до Ден 9, което за повечето от нас беше мега отегчително, но пък удължава неизвестността и драмата.

Иначе ако това с драфта го има в повече сезони занапред, вече няма да се говори за това кой какво би избрал, защото всеки ще може да избере всичко и няма да е толкова прозрачно като сега. Даже мисля да го пробвам и аз в някой следващ сезон, който ще водя. Идеята не е лоша, даже е яка, щото дава шанс на хората да играят квото ги кефи и няма отегчени и недоволни, но просто първия път нямаше как, беше ясно че ще се играе яко с това кой за каква роля ламти. Със сигурност бих играл в сезон в който пак има драфт отново, защото втория път веме няма да е толкова ясно какво става.

А сега, нека СИ ЕБЕМ МАМАТА в мега сезона 24! Доизкусурявам правилата в момента, и тия дни ще постна тема за записване с разяснения, с това колко играчи ще има и с ТРЕЙЛЪР! Ще е лудница, гарантирам ви го лично!

35izpu1.jpg

7 minutes ago, Radox said:

А сега, нека СИ ЕБЕМ МАМАТА в мега сезона 24! Доизкусурявам правилата в момента, и тия дни ще постна тема за записване с разяснения, с това колко играчи ще има и с ТРЕЙЛЪР! Ще е лудница, гарантирам ви го лично!

Силно се надявам да вкараш великата роля ПРЕЗИДЕНТ в мега сезона, понеже ми писна да ме махат рано-рано. Пък аз съм си късметлия и ще си избера точния номер, за да съм президентчето ;) 

Поздравления за гражданите, добра игра. 

За съжаление в сезона имаше доста помия, което го направи една идея по-тегав от обикновено.

Смятам, че в нощната фаза играхме доста добре, за съжаление гимика на сезона ни еба, това беше основната причина да уцелите с ледения. Аз играх арогантно и явно, но за съжаление Бруталния ме усети и не се поколеба - браво за което, абсолютно МВП, говорете каквото искате, но имаше хора, които ме бяха изчистили и щях да направя играта на Бобоцката по лесна. Браво на него, че остана до края, не съм сигурен дали ако беше напукал Дъдли нямаше да спечели играта, но живи и здрави, така е преценил. Бях убеден, че Енеми е врачката, за съжаление бачи Бауер не успя да помогне.

За първи път го имаше и изчистването на Джерико и Фарката по логиката, че не биха се гордяли с такава победа като мафиоти - това също доста ни еба.

Абе забавно беше, просто много се проточи сезона и много помия се изля.

The Olimpic Hero

Да кажа за @THE ENEMY. Аз му го писах и на лично, но наистина не знам защо не успяваме да се намерим. Ама да играя само аз против него, това не е така. Той също играе против мен. Енеми, айде кажи ми, как 90% от хората успяха да ме изчистят до този момент в играта, а само ти не успя. Реално започнаха да ме подозират чак след твоето отпадане. Щото ми повтаряше как съм звучал явно мафиотски и в самата игра, тоест това преди да отпаднеш. А вече защо и аз не успявам да те изчистя. Имаш едни, странни за мен постове, в които звучиш сякаш се гавриш. Най-вече ще ти кажа кой елемент за мен е най-мафиотският, когато си гражданин. Когато в края на дните се колебаеш, чудиш се и или не гласуваш или даваш някакъв вот, който няма никакво значение + последвано с някакъв сравнително хумористичен пост, който по-скоро звучи като гавра. За мен един гражданин трябва да е много по-решителен. Той не знае информацията, би трябвало да играе по-смело. Нормално е понякога да не уцелва вота. Та мисълта ми е, че понякога звучиш като гаврещ се/колебаещ се какво да прави мафиот в края на дневна фаза. Може би това е най-основната причина да не мога да те изчистя. Особен Ден 1 и 2 трябва за мен да се стреля на макс, то е ясно, че там трудно ще уцелваме. Никой няма да те съди ако не си уцелил в Ден 1-2. То това с нулевите дни е пълна кавалщина, с която си взимаме сами от вотинг патърна. Ама тая тема съм я коментирал сигурно 1000 пъти. Та така, Енеми.

За мен най-доброто е класическата игра, където шансът на всеки да е Мирен Гражданин е еднаква. С истински случаен жребий преди играта. Така се разчита само на прочита, без игри с водещия и прочие. Но все пак не е чак толкова лоша идея да има и по-различни сезони от време на време.

Драфтът си има собствена логика. Играеш със самите играчи и какво биха евентуално избрали, но няма гаранция, че някой няма да се изхитри и да избере Мафиот, въпреки че е играл дузина пъти. В този сезон видяхме най-предвидимите избори, но ако има други такива, съмнявам се че ще е толкова лесно. Но колко да е лесно като дори в този сезон се стигна до самия финал и до последно не се знаеше какъв ще е изходът. :D

ОК е играчите да спекулират с това, даже направи първия Ден, който традиционно е доста бозав, с една идея по-интересен. Вече с това играчите да се подпитват за роли, какъв избор са имали, не съм пак такъв фен. Лимитация на формата е и се разчита на играчите, че ще го спазват. Но е нормално, играчите ще използват всеки удобен шанс да излязат напред или да се изчистят. На практика, това не беше решаващо. Цялото това подпитване помогна на Мафията да елиминира Граждани с важни роли в три поредни нощи. А и, ако си Мафиот, винаги можеш да заявиш, че си нямал избор, което не прави евентуален блъф с роля на по-късен етап невъзможен.

Мафиотите още в началото се ориентираха в ролите. MJ23 на практика беше елиминиран, защото в първия пост разчетоха, че намеква, че е VIP. :D Цената добре се насочи, че след призоваването на Радокс да бъде спасен ще привлече нощни действия върху себе си и разбра, че Бауър е използвал умение. Ролята все пак разбира само кой е използвал умение, а не какво, но можеше да стане интересно, ако и двамата се бяха задържали.

Вторият Ден беше интересен. Накрая имаше опит за обръщалка, която криеше някакви рискове. Първо, че няма гаранция, че Мафиотите не биха се изхитрили и нарочно да засилят техен колега, за да изглежда прекалено лесен вот. И второ, дори да си разчел, че оригиналният влак води до гражданин, после ако направиш обръщалка, няма гаранция, че този върху когото обръщаш вотовете е Мафиот. И естествено, Мафиотите могат нарочно да не се качат на обръщалката, ако тя е срещу Гражданин, с което да им загубят още една Дневна фаза. В случая прочитът беше прав, но имаше потенциал нещата да се усложнят доста, ако Ледения беше Мирен Гражданин.

В Нощ 2, Шерифът беше активен и провери OyeaH, същото го направи и Врачката. Отстрани винаги е трудно да се прецени, но щом и двамата го провериха, явно наистина е бил доста подозрителен и е факт, че в края на Ден 2 игра леко скандално. :D

Вече виждах доста тегава ситуация за Мафията. Дъдли се разкрива в Ден 3, играят с него, но не успяват да елиминират OyeaH. Бруталния го елиминира през нощта, Бобоци блокира Дъдли, а Прайс разбира, че Бобето е използвал умение. Можеше да блъфира, че е Доктор, но предполагам, че пак щяха да го елиминират.

След доста обсъждане и буквално в последния момент, решиха да елиминират Прайс, който имаше добър прочит и игра доста настъпателно, и да блокират Врачката. Проверката на Дъдли мина и той знаеше, че OyeaH е мафиот.

Въпреки това, Дъдли не се разкри и даже играеше с проверения от него Мафиот. :D Ледения беше довършен в Ден 3, а Бруталния елиминира OyeaH. В Нощ 3 отново имаше анализи почти докрая, но все пак решиха да уважат Дъдли и да го блокират и решиха да елиминират Хаки, с надеждата, че той е Ловец и ще елиминира Радокс. 

Елиминацията на OyeaH беше ключова, защото Джак Бауър го беше намерил и при елиминация на Бобето, влизаше като пълноправен член. И вече самата му роля можеше да проточи нещата. Тогава, финалната четворка вече не е опция. Латерната помогна на Бруталния, вече нямаше филм да блъфира Ренегата и на практика се изчисти. Все пак Мафиотите бяха в ОК позиция. Шерифът не даде никаква използваема информация, важните роли бяха елиминирани, Врачката още беше в играта и останалият Мафиот имаше достатъчно щитове.

След това нещата се развиха очаквано. Принцът се разкри и не беше елиминиран. Бауър не успя да намери Бобоци и беше елиминиран в следващата дневна фаза, което потвърди истинността на Принца. После последваха две профилактични елиминации на Енеми и Олимпик, може би с нагласата, че трябва да има и някое голямо име сред Мафиотите.

И стигаме до финалната четворка. Гражданите вече започна яко да им пари. Нямаше някаква яснота кой какъв е. Единствено спрямо Дъдли нямаше подозрения. Бобоци успя да се поизчисти заради интеракциите с останалите Мафиоти и готовността им да го елиминират. Фарест и Джерико бяха трудни за прочит. Гражданите избраха тактичен Ден, с нагласата, че Мафиотът ще ги отведе до финална тройка.

След този нулев Ден, директно обясних ситуацията на Мафиота и възможността играта да завърши без победител, ако и през следващата дневна фаза няма елиминиран. Ситуацията на Бобето беше тегава. Дъдли му вярваше, но ако го докара на финална тройка, вече щеше да стане доста подозрително. Ако елиминира Дъдли, остава с Джерико, който играе срещу него, и Фарест, който е непредвидим. Затова избра да остави нещата на четворка и да форсира избора. Този ход не се отплати. Джерико твърдо игра срещу него. Дъдли се бунтуваше, но в крайна сметка го гласува. И Фарката дойде в последния момент и даде решаващият глас. Финалът беше култов и донякъде спаси последните два дни.

С толкова играчи, станалият типичен втори нулев Ден, Кръстник и Принц, и дебненето накрая, докара играта до максимума. С толкова играчи и тези роли, просто става неизбежно. Като добавим това, че Мафиотите имат изгода да държат слабоактивните играчи в сезона, станахме свидетели на доста ниско активни последни дни. Но това е играта. Понякога е спринт, понякога е маратон. Все пак сезонът беше добър и оспорван, тъй че оправда очакванията ми.

@The Olimpic HeroНе знам кога съм се колебал. Когато гласувахме СКФ имам други спомени как протече вота. Там аз бях този, който си постави гласът още в началото на деня и те убеждаваше да не си го махаш, когато в последните часове почна да пишеш постове, как си го изчистил и питаше другите да се прави обръщалка.:D Иначе няма спор, че такива неща са подозрителни, просто не знам къде си ме видял мен да ги правя. Аз си стоях и когато гласувахме Химлер за него твърдо. 

Иначе всеки сезон в Мафия се лигавя, вярно че напоследък съм парт таймер и явно вече се забравя каква ми е играта.

StoneColdFaN

В заключение, за да не прозвуча някак нарцистично, макар да не съм правил изказвания с подобна нагласа от самото начало, ще кажа следното - не съм доволен от първия си мафиотски сезон. Когато бях на пангара, можех да направя блъф, че РАНДУМ ГЕНЕРАТОРА на Нешката ми е отредил едно от последните места в Драфта и поради това съм имал възможност само за гражданска роля. Ама човек се учи, в бъдеще ще имам още възможности за усъвършенстване. :D

The Olimpic Hero

@StoneColdFaN, и да го направиш този блъф, пак изхвърчаш. Много рядко е някой да е на пангара, да блъфира роля, и да се спаси. Че даже нещо повече. Даже да казва истината за ролята и е мирен гражданин с роля, пак обикновено изхвърча. Затова роли се разкриват и роли се блъфират в ранната/средната част на деня, за да не го издухаш ако вече си на пангара.

Иначе ти за мен игра ОК, не мога да кажа, че си играл слабо. Разкрихме те, да. И заради гимика на сезона, и че разбира се, че ще се изкушиш да си избереш мафиот, ако имаш този избор. Но накрая на елиминационния ти ден ми хареса как игра играта докрай. И чисто си един от хората, които от "чаве" се издигна последните три сезона в мид-кардър, защото си надъхан за играта, пишеш постове, раздаваш се и т.н. Така се прави. Има някои хора, които примерно не се развиват.

Шансът по-бързо да се стигне до Bobotsi щеше да бъде много по-голям ако не беше angle-а между THE ENEMY и Olimpic, поне така си мисля. Реално филмирахте не само мен, а и още няколко играчи, аз лично бях убеден, че някой от вас двамата лъже :D И тук съм по-скоро съгласен с Enemy, някои от мненията на бачи Мити бяха крайно отблъскващи и то много преди да е на пангара. Може би беше и моя грешка, че прекалено много свързвах форумните ви образи с играта. Целта освен добрия прочит е и да пускаш максимално много сигнали на останалите ти съотборници.

StoneColdFaN
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Затова роли се разкриват и роли се блъфират в ранната/средната част на деня, за да не го издухаш ако вече си на пангара.

giphy.gif?cid=ecf05e47fy7ymryoltt4byrm2y

Не знам дали Радокс и Улимпик са най-добрите в играта, но определено са сред най-интересните за четене.

Иначе хубав сезон се получи, но заради  тегавите последни дни мисля да си взема дълга почивка от играта🙂.

13 minutes ago, Glam4o said:

Иначе хубав сезон се получи, но заради  тегавите последни дни мисля да си взема дълга почивка от играта🙂.

Каква ПОЧИВКА като никога не си играл ве, путка майна??? Нищо, можеш да поправиш тази своя голяма грешка като се запишеш за мега сезон 24 след броени дни!!!

35izpu1.jpg

Не де Радокс , недей прави сезон толкова скоро... вече направихме колко 4-5 сезона от Ол Стара до сега ? Мисля че на доста хора им е нужна почивка, но щом си решил. 

Поздравления за гражданите! Уж всичко беше решено, а накрая се размина на косъм.

Поздравления на нешев. И тук да го има написано, че взе правилно соломоновско решение да прекрати патовата ситуация с "пасивното" надиграване в последния ден.

Драфта беше свежа идея и спомогна за разчупване на психологията на първия ден, да се бистри кой би избрал мафиот, ако му се падне възможност.

Поздравления за великолепния изстрел на Ренегата @Brutalnia. Наистина е огромна ирония, че всеизвестният форумен ренегат изяде собственото си лекарство и то за пореден път чрез отстрелване на Кръстник. И да си Кръстник не е лека роля за играене.

Абсурдно е да се твърди, че това бил най-слабият мафиотски отбор. Някои не страдаме от амнезия и помним поне два или три по-лошо справили се отбори. Успяха да неутрализират трите важни роли през първите три нощи, което не е никак малко постижение. Никой мафиот не бе изгонен заради "насиране".

Поздравления за @Bobotsi и считам, че се представи добре и няма място за срамуване. Чотуде, аз, а навярно и други си потвърдиха, че той е мафиотът след нулевата нощ. Но не ние бяхме сред четиримата. Бобоци трябваше да надиграва съвсем други играчи. Така се беше нахендрила ситуацията, че Бобоци всъщност имаше повече да спечели с нулевата нощ, отколкото да загуби. В която и да е тройна формация да бе останал, не виждах как ще се измъкне. Джерико и Фарест нямаха нищо за губене на финална тройка, докато Бобоци напълно оправдано рискува. Не му се получи, но не беше чак толкова грешен ход.

Бухала се представи прилично. Химлер и Фарест също показват по-добра социална игра. Прайс и Олимпик успяха да сформират добър тандем. Дъдли имаше правилен шерифски нюх, макар и да не сполучи съвсем, с което затвърди колко е опасен като гражданин, макар и леко да подаде психически към края. Тегав си беше последния ден за Олимпик, колкото и да бе напълно прав - попресоли манджата в напъна си да е лидера на крилете на рийда си. Малко като Икаруса стана - доближи се до слънцето и пропадна. Това също бе интересен социален детайл. 

Надявам се Джерико да продължи участието си в следващи сезони - има какво още да видим от него (и да му се отваря свободно време).

Сезонът беше интересен за следене. Аз не очаквам да е постоянна какафония от мнения. Бобоци няма вина и не е длъжен да оставя живи само "активни" играчи - така се получи просто. Както и не е длъжен да се предава. Играе се до шибания край. Изобщо не бе близо до отчаянието на финала на седми (негов) сезон, и си имаше ходове за действие. Като това не прави краят на играта слаб. Това с нулевия ден за търсене на финална тройка досега го нямаше като стратегия.

Повечето потребители не оценяват сякаш "тихите" моменти в играта. Да, искаме зрелище, но чарът на играта е наличността на всякакви необятни вариации и ситуации.

Нервите и психиката да издържиш на психологическия маратон е не по-малко драматично за следене от бързата игра.

Може би ми помага фактът, че отрано ми се отдаде шансът да превъртя сценариите в играта, и така сега имам опитът да оценявам естествения ритъм на играта и да не се "изнервям" кой какво е трябвало да направи и каква "помия" било. Който не е бил в обувките на другия, няма как да знае какво реално се случва в главата му и да съди лековато.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

13 minutes ago, Dudley said:

Не де Радокс , недей прави сезон толкова скоро... вече направихме колко 4-5 сезона от Ол Стара до сега ? Мисля че на доста хора им е нужна почивка, но щом си решил. 

Е той сезона няма да е скоро, мързи ме да вода са. Просто ще пусна темата за надъхване и записване, и да се видят правилата, защото съм направил няколко нововъведения само за този сезон, които ще направят играта доста по-непредсказуема. Ще видите.

35izpu1.jpg

Да кажа и аз, че в последния ден на играта Дъдли каза, че няма да гласува понеже бобоцката не елиминирал никой. Та ако Дъдли наистина не беше гласува в този ден, на другия ден нямаше да пиша и да ме елиминират служебно. Според мен правилно отиграване на Бобоци. Така беше по-добре за него

Абе, Фаресте, душата! То нямаше да има следващ ден. Нешев обяви, че това ви е последният ден игра и ако не изгоните никого, играта приключва! Играл си финалния пирон, без да го знаеш ли? 🤣

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

The Olimpic Hero

Фарката е над нещата, да го знаете от мен! Затова толкова ми е яко да играя с него играта!

И аз ще кажа малко за играта си.

Още със записването, си бях намислил, че ако имам възможност да бъда мафиот, ще избера да съм такъв, защото от всичките ми участия, единствено в сезон 4 на @The Olimpic Hero съм играл по този начин и то при потвърдено нагласени роли. Очаквах, че ще имам мишена на гърба си от един определен човек, но това не ми пречеше, защото исках да покажа хубава игра и изобщо не очаквах да играем толкова дълго.

Избрах "Блокировач", защото гледайки списъка с роли предположих, че ще има или ловец или ренегат, но в последствие на играта нито едно от блокиранията ми не бяха свързане с търсенето на такава роля, тъй че идеята да блокирам убитите граждани се разми. Други фактори които наклониха везните бяха тайната роля, която мислех че може да е Ангел и двойната шерифска проверка, на която успях да попреча. 

След първия ден и леките подозрения които имаха някои хора срещу мен, ми беше ясно че няма да изкарам дълго. Казах на моите колеги, че нямам проблем да бъда жертван  по-натам в играта, за да им помогна да се изчистят. @StoneColdFaN обаче явно не ме е разбрал добре, защото още в началото на ден 2, той бе първият който последва Радокс и ме гласува, въпреки че преди това нямахме почти никакви интеракции. Не знам каква беше идеята му, както и не разбрах защо в края на деня натискаше за мен (преди той да е на пангара). След това последва обрата срещу него и аз без колебание го гласувах, за да мога да се изчистя, защото отпадането му беше неизбежно. Знаех, че ако не е в ден 2, ще е в ден 3 и трябва да съм последователен. Така и стана. В края на ден 3 @OyeaH поне за мен, много явно опитваше да го спаси, което вероятно и @Brutalnia е разчел и затова е стрелял по него.

След като останах сам си бях направил груб план кои хора, кога трябва да отпаднат, за да мога да спечеля. Имах два варианта, с и без Врачка (даже си бях разписал една екселска таблица, @neshev може да потвърди).

Отчитам като голям пропуск, че не разпознах  Врачката @Jack Bauer  за да му дам някакъв знак. Единствено последните часове преди да отпадне заподозрях нещо, но беше прекалено късно за каквото и да е.

След това последваха елиминациите на @Brutalnia и @Smegma. Трудно беше да избирам кого да махам през нощта, тъй като имаше хора които ми вярваха, но бяха твърде изчистени за да останат.

Накрая оптималният вариант в моята глава беше в деня в който отпадна @The Olimpic Hero, да си тръгне някой като @Farest или @Jericho, за да може хийта към Олимпик да се засили и да го гласуваме в последния ден. 

Относно нулувата нощ, както вече казах, ако имах възможност пак бих го изиграл така. Джерико и Фарест не ми вярваха, Дъдли ми вярваше, но очакваше да умра. Ако бях махнал него, отивах на кино още в началото на деня. Ако бях елиминирал Фарест/Джерико, Дъдли щеще да се усети.

Това не е и първият път когато обмислях нулева нощ. Планирах по някое време да блъфирам на сляпо доктор, като щях да кажа, че съм спасил Бухала или Дъдли, но това си беше нож с две остриета, защото от по-покритите играчи Химлер, Фарест или Джерико, като нищо можеше да има лекар. Реших, че риска не си струва. Може би ако Врачката ме беше намерила, щях да опитам да затворя играта така, но това не се случи.

Няма как да се съглася, че това е най-слабият мафиотски отбор. Със сигурност комуникацията по между ни куцаше, но в нощните елеминации бяхме перфектни. Гражданите имаха много роли и в случая отиграването на @Brutalnia, наклони везните. Аз лично не пододирах че е взел такава роля.

Мафиотите си мислехме, че @hacky е ловец, затова и го убихме, защото очаквахме да гърми по Radox/Olimpic, но уви това не се случи.

Коментарите, че трябвало да се предам, ми звучат абсурдно. Когато останах последен мафиот, започнах да играя единствено и само за победа, защото в позицията в която бях, това щеше да е достатъчно впечатляващо само по себе си. Едва ли на някого щеше да му достави удоволствие да подаря победата на гражданите.

Благодаря на @neshev за качественето водене. Поредният му добър сезон. От гражданите и аз отличавам @Brutalnia за МВП, като много силен сезон направиха @Price и @The Olimpic Hero. @Smegma също направи качествен дебют. Беше надъхан и въпреки грешния рийд стоеше адекватно в играта. Надявам се, че ще стане редовен член на Мафия Ростъра. :beer:

1 hour ago, Bobotsi said:

В края на ден 3 @OyeaH поне за мен, много явно опитваше да го спаси, което вероятно и @Brutalnia е разчел и затова е стрелял по него.

Това беше доста лошо отиграване, наистина. Точно това и написах в нея нощна фаза на Нешев - че Ойеа или е най-най-най очевадния мафиот, или е най-най заблудения гражданин. Понеже драпаше брутално да спаси доста криминалния StoneCold. 

Иначе за мен ти направи много силен солов рън, понеже беше дооооста криминален още от самото начало. Особено във втория ден, в който с ледения буквално написахте в рамките на една минута едно и също нещо към мен и Олимпик. И е впечатляващо, че почти спечели. Ако се направи един паралел с моята игра от 17 сезон, там аз бях доста измежду сенките. Единствената причина да изскоча при подозрителните беше гласуването. Но чисто стилово си бях чист, а и отделно взаимодействията със Соки и Хаки бяха може би невиждани дотогава, още от първите часове на играта доста интеракции и мятания под влака + гласуване един срещу друг. Нещо, което и вие направихте сега и поради тази причина Дъдли те беше изчистил в един момент. 

ЧОТУДЕ
7 hours ago, Bobotsi said:

Относно нулувата нощ, както вече казах, ако имах възможност пак бих го изиграл така. Джерико и Фарест не ми вярваха, Дъдли ми вярваше, но очакваше да умра. Ако бях махнал него, отивах на кино още в началото на деня. Ако бях елиминирал Фарест/Джерико, Дъдли щеще да се усети.

Както вече писах, тук не разчиташ ситуацията правилно. В случая трябва да мислиш как ще изглеждат нещата след нощната фаза, а не как би облагодетелствал себе си. Надушиха те, точно защото теб най-много те устройваше нулева нощ. Ами разбира се, че Дъдли ще се усети, че си го оставил, защото ти вярваше. Единственият ти шанс за победа беше да убиеш точно него и да играеш с параноята на гражданите. Ето примерно първите постове на Jericho за деня Farest ги разчете като мафиотски, да не говорим, че можеше и да налапа кукичката, че няма логика да елиминираш единствения играч, който ти вярваше. За мен това ти беше играта и направи грешна преценка, но здраве да е - поне ще си мотивиран да цъкаш мафиот отново.

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...