Jump to content

UFC 287 "Pereira vs. Adesanya 2" - 8 април 2023


neshev

Recommended Posts

Според мен голяма грешка от страна на Адесаня да търси моментален реванш срещу немезиса си. Обикновено историята в тези случаи е на страна на последния победител. Поатан определно му е в главата и има психическата преднина. Вярно, че Изи водеше по точки в мача, но знанието, че тоя урод вече два пъти те е нокаутирал в последния рунд, макар единия да е бил в кикбокса ще го държи през цялото време на тръни, че по всяко време може да изяде балтията и да заспи.

 

Може би трябваше да приеме един загряващ мач срещу топ 5 опонент, въпреки че ги е минал вече повечето. Очаквам да е доста по предпазлив, и като нищо да падне и по точки този път.

 

Хорхето може и да има шанс тук, защото Бърнс не е точно борец, но пък успее ли да го повали, BJJ-a му е достатъчно ефективен да спечели чрез предаване. А както видяхме в мача с Cumshot, може доста добре да се бие и на крака. Според мен е по-вероятно Бърнс да вземе, дали чрез решение или чрез изненадващ submission.

 

Надявам се Холанд да вземе победата тук, но понзинибио не е лесен мач, поне ако не друго си е striker, заото борците помитат Кевинката.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Иска ми се Изи да си върне титлата и да гледаме трети сблъсък помежду им. В същото време искам Перейра да се качи в горната дивизия, а Адесаня да чисти в middleweight-a. Не знам какво да очаквам от тая битка. Може да протече по същия начин, може Адесаня да тръгне за ранно приключване и да бие, но може и да гризне дръвцето с някоя балтия или крак в муцуната и да обърне очите. Каквото и да става не искам да гледам скован Адесаня, не ми се гледа копие на мача между Едуардс и Усман. Искам екшън! 

При Бърнс и Масвидал.. Искам Хорхе да вземе мача, защото това му отваря много врати: мач с Колби, мач с Едуардс дори мач Конър, в най-лошия случай мач с Холанд :D

Гледайте пресконференцията, беше забавно :)

 

FtEa3EfWIAAxUz1~2.jpeg

BURNS_GILBERT_L_04-08~2.png

Link to comment

Огромен е Изи. Да те изгърбят 3 пъти и все пак да спечелиш 4-тата битка с нокаут. Малко са бойците, които са същите след подобни загуби, но той успя да си върне титлата. Това за мен е по-голямо от всичките му защити. 

 

Link to comment

КО на годината, от сега го предричам.

 

Поатан печелеше рундовете иначе, н тази дясна ръка от нищото, просто го хвана неподготвен. Браво на Изи, единственият проблем е, какво следва сега?

Помел е всички в дивизията, мен един потенциален мач между Уитакър и Поатан ме интригуваше.

 

Айде Хорхето се пенсионира, и правилно, нищо не показа в тази битка, той никога не е бил нещо велико, но сега вече хич го няма, колкото и да обяснявше, че борбата му е задобряла, то се видя, че не е такъв случая.

Явно си оставаме с Едуардс-Колби за титлата.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
5 hours ago, Jack Bauer said:

Помел е всички в дивизията, мен един потенциален мач между Уитакър и Поатан ме интригуваше.


Чакаме Бо Никал и Чимаев да изкачат стълбицата. :D

 

Иначе трета битка звучи примамливо, но на Перейра ще му трябват поне 5-6 месеца да се възстанови от подобен нокаут. 

Link to comment

Чимаев ще го пръсне, Стайлбендъра никога не е играл срещу добър борец.

Иначе добре го засили, няма спор, беше си повярвал доста Поатан.

Link to comment

Голям мач за Адесаня, уникален нокаут. Бих гледал и трети сблъсък ... даже бих казал, че е задължителен. Поатан в момента ми се струва и без друго единственият човек, който има какво да предложи срещу Изи. 

Чимаев първо да покаже, че има място на върха в тая дивизия, пък и изобщо. Единствената му голяма победа е срещу Бърнс и то си беше една победа ... ай да не казвам, че му я подариха. 

----

Масвидал евала му правя, че остави ръкавиците навреме. Няма нищо по-тъжно от това да гледаш как някога велики бойци стават за посмешище и по-лошото - скапват си живота, като си докарват сътресение след сътресение. Както стана с Федята например :( Пък и с почти цялата генерация от по-старото поколение. Сега говорят за мозъчни травми и прочее ... ами какво да очакваш, когато се биеш на 50+ и отнасяш нокаут след нокаут. 

Дано да не размисли - това е спорт за млади хора.

----

Много ме е яд за моя човек Адриан Янез, че отнесе такъв нокаут. Дано не го върне много назад. Младо момче е, уникален боксьор и има много како да даде на спорта. Просто още е зелен за това ниво, на което е Роб Фонт.

----

Кевин Холанд е сред най-големите таланти в тоя спорт, обаче не го слуша главата и това е. Иначе досега можеше да се е бил за титлата вече. Няма психика просто, личи си, че прегаря и като го пуснат в голям мач изпортва работата. Иначе 170 паунда е идеална за него категория - изглежда като звяр, а бързината си я има. Малко, ако го укротят, има как да се развие, ама не вярвам. 

Слаби прелимки тоя път, нищо интересно там :( А знаете как обичам да гледам младите надежди от мазетата и гаражите. 
 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...