Jump to content

Мафия 23 (Драфт) - Що е то?


neshev

Recommended Posts

Остават по-малко от три седмици до началото на сезона, но понеже не е традиционен сезон, започвам от рано. :happy:

 

За разлика от традиционни сезони, където при записване на всеки играч (на случаен принцип или не) се определя една роля, в Драфта, самите играчи ще избират ролите си или поне болшинството от тях ще имат тази привилегия. 

 

За целта, при записването, всеки играч ще тегли номер, който ще отговаря на номера му в Драфта. Последователността ще бъде изтеглена на случаен принцип преди самото записване. Което значи, че на практика няма значение под кой номер се записвате, шансът да сте първи или последен е еднакъв. Играчите няма да знаят под кой номер са в Драфта.

 

След като всички играчи се запишат започва същинския Драфт. Той ще се проведе изцяло на ЛС, като за целта ще се отдели около седмица преди започването на сезона. Всеки играч ще получи ЛС, в което може да избере една роля от предложените от мен, като възможните роли ще бъдат обявени предварително.  

 

Всяка роля може да бъде избрана само веднъж, което значи, че няма да има дублиращи се роли. Изключение правят базисните роли (Мафиот и Мирен Гражданин), които могат да бъда избрани повече от веднъж.

 

За да се осигури адекватен баланс, предложените роли ще бъдат по мое усмотрение и спрямо нуждите на сезона. Което означава, че е доста вероятно крайните номера да бъдат силно ограничени в своя избор, а някои няма да имат такъв и ще се задоволят с това, което е останало. Това мое право не значи, че ще ощетявам играчи умишлено. Всичко ще се диктува от номера в Драфта и нуждите на сезона, а не от лични предпочитания. Тъй че всеки ще бъде третиран еднакво.

 

Както всички сезони, които водя, комуникацията с водещия е конфиденциална. Драфтът ще бъде направен така, че ще е много трудно да разберете точния ред, като в правилата, които ще публикувам на по-късен етап, ще обясня кое е в рамките на нормалното "подпитване" и кое ще бъде забранено да се издава от към информация.

 

След като Драфтът окончателно приключи, всичко ще протече по вече познатия ред. Всеки играч ще получи ЛС непосредствено преди сезона, в което на всеки играч ще бъде потвърдена ролята му, Мафиотите ще разберат своите съотборници, а специалните роли ще могат да правят своите действия през нощната фаза.

 

В следваща тема ще пусна правилата, ролите и графика на сезона. Засега може да задавате въпроси и да обсъждате самия Драфт. Вероятно някои неща ще станат ясни при самото му провеждане, но ако има въпроси, с радост ще отговоря на тях.

Link to comment

Има ли опция (ако играя), да не избирам какво искам? или другия вариянт е просто да чакам всеки да си избере и каквото остане.

Link to comment
5 minutes ago, Hachiko said:

Има ли опция (ако играя), да не избирам какво искам? или другия вариянт е просто да чакам всеки да си избере и каквото остане.

 

Нали знаеш. Дори, когато не избираме, пак правим избор. :D

 

Но, да, ако някой откаже да избере, просто ще загуби ред и ще остане на опашката, което значи, че ще играе това, което остане неизбрано.

Link to comment
16 minutes ago, Himler said:

Аз ще си избера обикновен мирен гражданин.

Знаем хората, които разправят, че са само граждани!

Link to comment

Аз имам една идея за нова специална роля и най вероятно няма да мога да участвам в сезона, та Нешка ако още се чудиш за роли да ти драсна ли на ЛС... освен ако не си сглобил всичко. 

Link to comment
9 minutes ago, Dudley said:

Аз имам една идея за нова специална роля и най вероятно няма да мога да участвам в сезона, та Нешка ако още се чудиш за роли да ти драсна ли на ЛС... освен ако не си сглобил всичко. 

 

Всичко вече е сглобено, но ако още си навит, можем да направим общ сезон в бъдещето, както беше планът преди време. :)


Иначе се надявам все пак да намериш време да участваш. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...