Jump to content

МАРТЕНСКИ ТУРНИР ПО СУМО, 2023

Recommended Posts

Моя човек е все така нахъсан и маже наред. Юра/Ура рулззз.

п.п. Аояма-та за малко да стъпи извън дохьото преди другия да го е докоснал с ръка, ама си взе победата де...

Edited by kabakov
3 hours ago, Mariyan01 said:

Jericho искам за всеки matchday коментар от теб ако ти се занимава естествено, защото са брутално забавни и информативни.

Малко по-късно, ще се постарая.

Кратко резюме на ден 3:

- Такакейшо знае, че вече ножа му е опрял в гъза. Или ще даде всичко, за достигне върха на професията си, или ще изтлее като пълен жалкар и путка. За съжаление, трябваше да се бие с нереалния кютук Шоудай, който впрегна всяка една нишка от дървеното си аз, за да го преебе. И от много зор накрая се видя, че Такакейшо не може да стъпва добре на единия си крак. Ако не дай Боже, се е контузил, това е края за него. Или ще се бие контузен и ще пада от всеки сульо и пульо, или ще се оттегли и ще му се пишат служебни загуби. При всички положения, Йокозуна няма как да стане, ако освен просто това с крака не е било нещо моментно и инцидентно. Иначе ще се налагат чудеса, като Кърт Енгъл на олимпиадата в Атланта.

- Уакатакакаге започва с три загуби, което е крайно необичайно. Е, стана ясно че играе с контузия на ребрата и не му достига въздух. Дано да не го наебат много силно и успее да си хване осемте победи, защото ако загубим още един потенциален мейн ивентър, по-добре да си режеме вените. За разлика от него, брат му Уакамотохару започна доста стабилно.

- Дайейшо и Тобизару започват с 3-0. Ако Дайейшо продължава да е постоянен, ще трябва да го обявим за фаворитът за титлата.

- Котоновака и Хошорю направиха доста любопитно дерби на младите надежди. Не виждам как биха завършили турнира с негативен баланс.

- Това което видяхте от Аоияма в тоя ден е неговия типичен стил на борба. Отива назад и се опитва да дръпне другия за главата и да го пльосне по корем. Да, малоумно е. Да, не винаги върши работа. Да, нашия човек е най-дебелия в първа дивизия. Не, не знам защо не утилизира дебелината си адекватно.

- Хокусейхо също започва кариерата си в първа дивизия с 3-0. Но за съжаление, не показва кой знае каква техника, а за момента го кара на "аз съм по-едър мъж от вас и това е достатъчно". В един прекрасен ден, който може би неминуемо ще дойде, той ще разбере, че няма как да е достатъчно.

- Ура започна отлично, но не искам да го урочасвам на тоя етап. Много колоритен, експресивен и харизматичен сумист е, но е в силите му това 3-0 да се превърне в 3-12.

Общо взето, сторилайните се оформят. Такакейшо трябва избира здравето или безсмъртието, Хокусейхо да осъзнае до къде може да кара само с големина, а Уакамотохару да докаже, че има също толкова силни пръдни, колкото брат си.

В дивизия 2, Асанояма и Ичиноджо са безмилостни - 3-0 засега и заявка за завръщане в първа дивизия. Точиношин обаче е на 0-3 и май ще сгъва цирка скоро. Жалко, че му изпуснахте кариерата.

В ден 4, последните четири мача от деня са много интересни:

Такакейшо-Аби е мейн ивента. Такакейшо може да е по-висш като ранг, но Аби винаги знае как да го опозори. Явно старейшните-букъри ще дадат всичко от себе си, да не го галат с перце и за да може Такакейшо да ИМА ПРЕПЯТСТВИЯ И ПЕРИПЕТИИ по пътя си.

Уакатакакаге се изправя срещу Шоудай в предпоследния мач. Ако Шоудай има грам амбиция и чувства, които не са нихилизъм и апатия, ще трябва да иска да пречука Уакатакакаге и да го убие, защото практически той му открадна мястото в йерархията. Бих си пазил ребрата на негово място за всеки случай.

Тамаваши и Хошорю е мач, в който в кварталната кръчма са седнали да се надпиват дърт пръч, който от доста време е изградил алкохолното си име пиейки спирт, кореселин и киселина от батерия и младия му племенник, който тепърва се връща от Студенски Град, където е изпил ЦЯЛАТА ВОДКА на Клуб 33, БЕЗ ДОРИ ДА Я МЕША С РЕД БУЛ. Оспорван джедайски дуел, където е редно падауана да отреже главата на учителя.

Кирибаяма и Уакамотохару се изправят в мач който е 1Х2. Всичко е възможно да стане.

Това е, очаквам ви след около 12 часа за ден 4.

Бай @Jericho, няколко въпроса:

• какво вика рефера докато сумистите се борят? Надъхва ли ги, псува ли ги, някакви заклинания за потентност ли им прави?
  • срамно ли е като има "фал-старт" на битката? Има ли ограничение колко пъти може да се започва наново?

Моя фаворит Takarafuji се излага, 1-3 е вече. Ега не намери спонсори за следващото Basho.

Aoiyama с поредна победа заради дебелостта си VAR с важна намеса, жалко за нашето момчище.

41 minutes ago, itzo1994 said:

Бай @Jericho, няколко въпроса:

• какво вика рефера докато сумистите се борят? Надъхва ли ги, псува ли ги, някакви заклинания за потентност ли им прави?
  • срамно ли е като има "фал-старт" на битката? Има ли ограничение колко пъти може да се започва наново?

Това което рефера повтаря, докато се бият е "нокота, нокота!". В превод това значи "още сте вътре", демек боя е жив и активен и не е приключил. Това е да ги ориентира допълнително, ако са примерно до ръба на кръга, да си знаят. 

Това което крещи когато мача започва е "Хакиой!" което в най-груб превод е ЕБРЕ!/ДАЙ ГАЗ!/ДО КРАЙ ДО ЗЯН!/В ЕФИР СТЕ, ВИ ГО ТУРА!

Когато стане фал-старт вика "мадамада", демек "чекайте!". 

Фал-старта не е нещо срамно, или поне не съм видял да се възприема така.

Максималната дължина на един мач е осем минути. На четвъртата се прави почивка за вода, на осмата им казват "ебете се, равенство". От 7 години гледане на сумо, съм виждал почивка за вода само веднъж.

Нашия падна по ебем ти и калитарския начин, чак мен ме хвана яд. Едната свиня дето тръгна с главата напред и се изпльоска от вънка, ме докара до солидна доза смях, определено има гаври.

51 minutes ago, Mariyan01 said:

Едната свиня дето тръгна с главата напред и се изпльоска от вънка, ме докара до солидна доза смях, определено има гаври.

Ей, няма да обиждаш моя човек - Юра-та. Ама верно така се заби, щях да падна от стола докато го гледах. 🤣

Страхотна битка между Kotonowaka и Tobizaru!

Wakatakakage го ибаха, победата му вземаха (но с право).

Daieishou изглежда много силен, май той ще я вдига? Не виждам другите (които са все maegashira) да поднесат изненада. Takakeishou вече е 3-2, май се е пооправил?

Такакеишо(?) бие, ама с голям зор. Йокозуна няма да стане, не блести с нищо като представяне, резултата му е най-малкия проблем.

3 minutes ago, kabakov said:

Такакеишо(?) бие, ама с голям зор. Йокозуна няма да стане, не блести с нищо като представяне, резултата му е най-малкия проблем.

Е тук си скуошна опонента без проблем. Интересно е как го държат винаги в мейн ивента.

Е нормално, нали е най-високопоставения участник. Няма как да го пуснеш първи или в средата.

48 minutes ago, Mariyan01 said:

Е тук си скуошна опонента без проблем. Интересно е как го държат винаги в мейн ивента.

Реда на карда се определя средно аритметично по височината на ранга. Докато Такакейшо е в турнира, винаги ще е в мейн-ивента. 

Едит: Един от старейшините, обаче направо му е срал на живота. 😀 Цитата е "няма да го направиме Йокозуна, защото когато пада, прилича на жаба, прегазена от кола". 

1678910198855133.thumb.png.9c54c95c534ea5557bae6d66b8775f98.png

Edited by Jericho

Стига бе, нашия с яка победа днеска, над Нишикифуджи(?) - един от лидерите.

Юрката, както кажа Джерико, май отива към отрицателен резултат в края на турнира...

ДЕН 7 - 18.03

Кратката версия с английски коментар:

Такакейшо се оттегля от турнира, защото закъсал с менискуса срещу Шоудай. Истината е, че най-вероятно не иска да се опозорява повече. Мечтата му да стане йокозуна, приключва на тоя етап.

За пръв път от втората световна война в турнира остават нито йокозуни, нито озекита.

• Upvote 2

Такакейшо официално насра и съм доволен от този факт, защото ми е леко противен. Нашия му ебаха майката този ден, но дано не се срине психически и да стигне мечтаната 8-ца. Иначе най-противен за сега май ми е Аби (да не е правен с рязан кур, че са го кръстили така??), та тоз маняк не спира да раздава шамари в лицето и да ги души...

ДЕН 11 - 22.03

Кратката версия с английски коментар, благодарение на Нешев:

Edited by Jericho