Jump to content

WWE Hall Of Fame 2023

Recommended Posts

THE GRIM REAPER
3 hours ago, MJ23 said:

HUQKA HUQKA SIS LAENA

Преди 13 години сред моите дружки беше - Пуяка, Пуякааа! Секс-по-най! Винаги така го изричахме и се разказваха истории как 

от 18 годишен, Рей е скачал от високи сгради. Даже имаше и теории как май тогава си е бил 18 годишен в кеча :D . 

ShiningWizard

Не е изненадваща втората теория, защото Рей дебютира в кеча едва на 14.

• Upvote 2

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Вкарват го вътре като благодарност за лоялността и че търпя безропотно (кат' путка) какви ли не гаври и сторилайнове около сина му. Както и че успешно продаваше merch и служеше да се отчете, че "даваме шанс на латино етноса". Иначе както и MJ каза - вечен мидкардър със стил, който макар и акробатичен и труден за изпълнение, накара немалко хора да се срамуват да признаят, че са фенове на този "боен" спорт и даде път на отрепки като Риккошет, дето вече окончателно решиха тези вътрешни дилеми на хората...

Така или иначе от HoF-а горе-долу 1/3 реално са били топ звезди и заслужават да бъдат истински отличени. Другото е като Рей - hall of very good, както в хокея се ебават.

The Olimpic Hero

@Loop, тука вече пишеш пълни глупости. Рей е абсолютна легенда на кеча и аз не го възприемам като просто "мидкардър", а един от кечистите, които остават в историята. Много различен и открояващ се за WCW и WWE, и един от най-добрите на ринга изобщо.

Според разбиранията на всеки. За мен понятието за кечист трябва да е нацепена батка, от която да те е страх тип Рейнс, Батиста. Разбира се има и изключения от този прототип. Но разни подскачащи лучадори - ами не са моите. Сравненията с Еди също не са на място, Еди беше уникално харизматичен тип. И да, колкото и грозно да звучи за мнозина, за мен винаги е бил много повече от Рей, който може би дължи не малка част от успехите си на кончината му. Визирам пуша от периода 2005-2007.

batistaheel

Е, добре разни не кечисти вкарват в тази зала, защо пък точно Рей Мистерио да не вкарат, който е къде, къде по-заслужил от 

Spoiler

екс пак 

примерно, когото сигурно пет пъти го вкараха в тази зала с всичките стейбъли, в които участва.

Той всеки който е оставил следа в WWE ще го вкарат в тая зала, нали трябва церемония да се провежда, какво толкова го мислите кой заслужавал, кой не. 

• Upvote 5
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

@Loop, тука вече пишеш пълни глупости. Рей е абсолютна легенда на кеча и аз не го възприемам като просто "мидкардър", а един от кечистите, които остават в историята. Много различен и открояващ се за WCW и WWE, и един от най-добрите на ринга изобщо.

Всеки с мнението си... аз например съм напълно съгласен с MJ23. Нямам против Рей, винаги е бил неконфликтен, за което му правя евала, и не е виновен, че физически погледнато е един забавен акробатичен малчо с нулева легитимност за "борба" - и аз генетично не съм Брок Леснър за жалост. Просто за мен HoF е за хора като Скалата (когото не харесвам, но усещаш ли разликата с Рей?), Сина, Хоган, Флеър, Остин, Енгъл, Майкълс (още един нехаресван от мен, но...), Triple H, Sting, Goldberg и т.н.

Това, че са го обърнали на комерс церемония и още един ежегоден източник на приходи е супер от бизнес гледна точка и правилно с оглед написаното от batistaheel (че всяка година трябва все някой да бъде вкаран и че Залата вече е пренаситена с незаслужаващи, та на техния фон Рей не е най-лошият ѝ член), но мнението ми си остава. Още повече, че за мен по дефиниция всякакъв HoF трябва да има критерии, сред които най-често е "години, минали от пенсиониране" и спечелени отличия. Както за да си светец първо трябва да си умрял... При WWE няма такива работи, затова вътре са Рей, Екс Пак, хора без един кеч мач и т.н. Практически всеки с 10+ годишен стаж във федерацията очаквам да влезе в тази зала вече.

Някой път ако не ме домързи ще пусна тема кои според вас от влезлите в WWE HoF наистина заслужават да са вътре. Убеден съм, че болшинството ще се съгласи, че между 50 и 80% следва да бъдат съкратени.

• Upvote 3
Bobotsi

Рей със сигурност заслужава да бъде в Залата на Славата, заради приноса си към WWE през годините, продаденият мърч и т.н.

Като кечист обаче е супер надценен за мен. Няма никаква харизма, няма умения на микрофона. Умее да бъде само underdog face, който да прави истории как надвива "големите момчета", но в края на краищата отива там където му е мястото - в мид карда.

Като движения също не е нещо особено, може би единствено при периода му в WCW виждаме нещо по-разчупено. Например винаги съм мразел онзи ход при който ти скача от въжетата и ти сяда на раменете, все едно ще му душиш оная работа. И преди съм го казвал, за мен Рей е толкова популярен, защото е бил атракция едно време и не е имало много други лючадори и скокливци в WWE. Както и мексиканският му произход със сигурност играе голяма роля в пуша му, особено след смъртта на Еди. Той става нова латино звезда.

Освен това за над 30 години образът му грам не е мръднал и на близо 50, пак играе любимият герой на децата който се бори със злодеите. Ако не знам кой е и тепърва навлизам в кеча, няма как да го приема за легенда или ветеран какъвто го играе напослесък. Просто няма излъчването на легенда и за мен никога не е бил draw. Даже един Dustin Rhodes в AEW ми изглежда по-легендарен от него.

Имам голям респект за това, че дори и на тази възраст се движи като 30 годишен, както и че никога не се е забърквал в скандали, но за мен си е един надценен мид кардър. И нямам против хай флайъри или по-дребни кечисти, даже напротив, но не и него.

• Upvote 2
The Invisible

За мен по-скоро заслужава да е вътре, но избързват с момента и трябваше първо да се пенсионира преди изобщо да стане въпрос. Сравнен с Hogan или The Rock наистина е "мидкардър", но сравнен с другите "латино звезди" на WWE е преуспял. Вижте един Алберто Дел Рио например... Това, че беше на правилното място в правилния момент при смъртта на Гереро е вярно, но не го прави лош човек или по-малко успешен. В крайна сметка нищо не сме чули, което да говори, че той самият се е "възползвал" неморално от събитията. Съгласен съм обаче, че цялостно Залата на славата е пренаситена с излишни хора и че това й намалява престижа.

Все едно Реал Мадрид да извадят от обращение фланелката с номера на Гарет Бейл. Добър играч, но... Същото нещо с тази с зала на славата и препълването й.

spirtologa

Hall of Fame е за световни шампиони така че Мистерио си е точно за там.

• Upvote 3
Hachiko

Не съм вярвал, че в ще стигнем да оспорваме дали Рей Мистерио заслужава да бъде в Hall of Fame. Не е смешно, направо трагично.

При сегашното положение, в което де що индивид е имал досег до кеча, бива вкарван в залата, няма място за спор заслужава или не Мистерио. Но и при един по-строг критерий, човекът трябва да е там (друг е въпросът за момента на вкарването). И аз не съм му фен, но се чудя как може да има противни мнения. Много титли (включително световни), дългогодишен стаж, голяма популярност, значими успехи и извън WWE. Сега, не е Хоган и Скалата, ама то ако ще е чак такъв критерия, в тая зала трябва да имат място само 15-20 човека и отдавна да се бяха изчерпили опциите.

• Upvote 2
The-Resident-Ev!L

Ако ще вкарват Rey Mysterio, да вкарат и японеца. Tajiri. Легендарен кечист, с тези негови хватки ги правеше луди и щастливи.

Edited by The-Resident-Ev!L
  • Upvote 3
spirtologa
17 minutes ago, The-Resident-Ev!L said:

Ако ще вкарват Rey Mysterio, да вкарат и японеца. Tajiri. Легендарен кечист, с тези негови хватки ги правеше луди и щастливи.

Е Таджири се е бил за  WWE титлата срещу Остин, защо да не го вкарат?

• Upvote 2
THE GRIM REAPER
2 hours ago, Hachiko said:

Не съм вярвал, че в ще стигнем да оспорваме дали Рей Мистерио заслужава да бъде в Hall of Fame. Не е смешно, направо трагично.

Според мен спорят за това че той ще оглави HOF, а не че просто го въвеждат.

• Upvote 2

Не мога да повярвам, че дори се дискутира дали Рей Мистерио заслужава да е в залата на славата. Ако се отнася до мен, изобщо не бих се замислил дали той трябва да оглави класа, когато бъде вкаран в HOF. 

Рей е абсолютна легенда и има мейнстрим популярност, каквато кечистите в днешно време могат да си мечтаят един ден да достигнат. Говорим за може би най-разпознаваемият luchador въобще (със сигурност извън Мексико). Макар и кариерата му в WWE, да е далече от такава на трайна мейн ивент атракция, отпечатъка му въобще исторически върху кеча е огромен. С основна роля за популяризирането на lucha libre в щатите и за добро или за лошо, със ключов принос за навлизането на по дребни кечисти на мейн ивент сцената.

На ринга в по-ранните си години си е машина отвсякъде. Мачовете му с Malenko, Eddgie Guerrero, Juvi Guerrera в WCW са абсолютна класика и революционни за времето си. Променил въобще представите за high flying стила и повлиял на всеки втори кечист, който гледаме сега по телевизията да се мята между въжетата.

Сигурно ще ме помилсите за някакъв болен Рей Мистейо марк. Не бих казал че се имам за негов фен. Порсто останах шокиран, че се обсъжда дали изобщо има място в HOF.

Edited by Splin
  • Upvote 10
nabonid

Най-забавното е , че се говори , че тази година класът ще е по-малък и от предишната

Според това което четох ще бъда въведена само Стейси Кийблърн и това ще е целия клас за тази година

kabakov

Трябва да има и едно сЪлебрити. Иначе съм за малък млас - макс 3-4 човека. Не както до сега да влизат по 6-7 и церемонията да продължата 34534 часа. 3-4 човека, всеки по десетина минути и ето ти час, час и половина макс.

Аз не съм казал, че няма място - напротив има. Куцо, кьораво и сакато е и очевидно ще бъде в HOF, разбира се, че Рей има място. Просто след години живот и здраве, ако трябва да изброя 20 кечиста примерно, няма да се сетя никога за Рей. И другото, което твърдя е, че такива джуджета като него не трябва да бъдат световни шампиони. Има си cruiserweight дивизия, да показва талант там. Пуш до интерконтинентална и щатска титла - ок. Ама да враждуваш с Батиста, с Кейн - еми не е сериозно. Дали нямаше на времето и някакъв мач срещу Кали, Марк Хенри хендикап мач, в който ги победи? Еми срещу такива трябва просто да се надпреварват кой ще го пребие най много и кой ще му свали маската, за да го унижи максимално. :D 

Иначе очаквам да представят скоро и Батиста, който разбира се да е черешката на таз годишния клас, покрай таг тийма му с Рей.

THE ENEMY

Принципно и аз не съм фен на джуджета, нито съм огромен почитател на Рей конкретно, но в този бизнес винаги водещото нещо ще бъдат парите. Рей с атрактивния си in ring стил, legacy-то което си е изградил още преди да подпише с WWE, ако щете дори интересната маска, която е по-яка от на повечето лучадори, ъндърдог харизмата и това, че е добър в backstage politics си е заслужил мястото в HOF. И относно push-ът му, той се дължеше точно на факта, че Рей продаваше, беше draw и носеше кинти на компанията. Да се сравнява с Рикошет е нелепо, защото Рикошет е ванила версия за бедни. Ако все пак Рикошет си върне образът от LU, би бил доста по-популярен и би имало място за съпоставка, въпросът е, че в момента Рикошет дори не полага усилия да бъде този успешен и напълно изграден продукт, който Рей е.

• Upvote 1
Mariyan01
1 hour ago, MJ23 said:

Аз не съм казал, че няма място - напротив има. Куцо, кьораво и сакато е и очевидно ще бъде в HOF, разбира се, че Рей има място. Просто след години живот и здраве, ако трябва да изброя 20 кечиста примерно, няма да се сетя никога за Рей. И другото, което твърдя е, че такива джуджета като него не трябва да бъдат световни шампиони. Има си cruiserweight дивизия, да показва талант там. Пуш до интерконтинентална и щатска титла - ок. Ама да враждуваш с Батиста, с Кейн - еми не е сериозно. Дали нямаше на времето и някакъв мач срещу Кали, Марк Хенри хендикап мач, в който ги победи? Еми срещу такива трябва просто да се надпреварват кой ще го пребие най много и кой ще му свали маската, за да го унижи максимално. :D 

Иначе очаквам да представят скоро и Батиста, който разбира се да е черешката на таз годишния клас, покрай таг тийма му с Рей.

Ако питаш някой, който не гледа редовно кеч, веднага ще се сети за Рей Мистерио и ще те пита дали още се бие. Та аз имам няколко такива случаи и съм забелязал, че Рей е един от най-известните и любими кечисти на много хора. Та кой човек не му се е радвал да го гледа как се мята?

• Upvote 3
12 minutes ago, Mariyan01 said:

Та кой човек не му се е радвал да го гледа как се мята?

Аз. Радвал съм се как ГРУХТИСТА го мяташе из ринга. :) 

• Upvote 1
  • Haha 2
HEIDENREICH

Мойте 5 ст'инки. И на мен Рей ми  е бил на 90 % остро през кура , но си заслужава на 100 %.  Едно че от лучадорите само той стана мейнстрийм звезда в САЩ, помните Мистико как се осра като Син Кара. Отделно и в WWE ( срещу Кърт Енгъл, Еди Гереро и пр ) има супер мачове, във WCW мачът му пак срещу Еди Гереро на Halloween Havoc е легендарен, един от най-добрите WCW мачове от Търнър ерата които съм гледал.

Но извън това шибаният джобър Koko B Ware е там, за какво говорим деба ? По тая логика и чичо Митко заслужава да влезе в HoF.