Jump to content

UFC 284 "Makhachev vs. Volkanovski" - 12 февруари 2023

neshev

Recommended Posts

За първи път от доста време съм надъхан за ММА мач. Истински ППВ мейн ивент е тоя път :happy:

Дано не останем разочаровани от МЕ. И аз съм надъхан много за тази битка! Падам си малко филмар и не знам защо си мисля, че може да стане някой сакатлък по време на мача. Стискам палци за the short guy! 

Мисля, че твърде прибързано дават тази битка на Махачев, можеше първо да направи няколко защити на титлата и тогава да се бие с Волкановски. 

Фен съм на Волкановски, но не мисля че има шанс. Ислам ще го събмитне макс в трети рунд. Иначе в ко мейн ивента очаквам да има фойерверки.

Ако не бяха Хабиб и дибелия Кормие не мисля, че щяхме да видим тоя мач в близко бъдеще(да не кажа изобщо). 

Че какво могат да направят Кормие и Хабиби? :D Динята, ако ти връчи договор, няма къде да ходиш. Всеки шампион на негово място с удоволствие би се бил с шампиона от долната дивизия. По-скоро трябва да поздравим Волкана, че търси това предизвикателство, защото можеше да си седи в долната категория, както са го правили много доминанти преди него. 

И аз не съм особен оптимист за Волкана. Когато са се били елитни бойци, но единият качва към горната, почти винаги печели този от горната. Според мен тази битка е много по вкуса на Махачев и Волка няма как да му се противопостави на земя или пък да държи нещата в стойка. 

Самата карта е доста слабичка, извън ME и ко-МЕ. Явно австралийците са кихнали сериозни суми за да проведат битката тук, иначе няма особена логика UFC да я забият извън Америка и то по време на Супербоу уикенда. Доста мижав интерес, кежуълите още не са надушили Махачев, но и той си няма Конър, който да го издигине както стана с Хабиб. И вече UFC трудно могат да продадат битка с #1 срещу #2 P4P. За масовката, това не значи нищо, а Волкановски си има някаква харизма, но си е добряк. Трудно може да продадеш битката, когато и двамата са супер цивилни и добронамерени. 

Като качества и ниво на уменията няма голяма разлика като и двамата са абсолшютни животни, но според мен основен коз на Махачев ще е размера и силата. Тези дагестанци просто са на друго ниво и колкото и да ми се иска Волка да му се противопостави не виждам как ще се случи. Интересно ще е как ще бъде без Хабиб в корнера, но според мен го направиха за да не отнемат вниманието от Махачев, който вече трябва да гради име за себе си, а не да е в сянката на Хабиб.

Огромен респект за Волкановски. Признавам си, не очаквах такова представяне от негова страна и въпреки това Махачев си спечели с неговата игра. След този двубой категорично мога да заявя, че много малко хора в lightweight-а могат да се противопоставят на Волакновски. Перфектен takedown defense, перфектно кардио, бързина, движение. Може би ако имаше още един рунд щеше да спечели. Ислам едва дишаше в края на мача. Определено оправдаха очакванията.

Яир Родригес буквално изнесе лекция на Емет и заслужено спечели. Очаквам с нетърпение мач с Волкановски, въпреки че не виждам да има и минимален шанс за победа.

ДелаМадалена с пореден финиш в първи рунд. Има много класа в това момче и е време да му дадът някой в топ 15. 

Доста добра битка, заслужиха реномето на #1 vs. #2 P4P. За мен съдиите отсъдиха правилно. Махачев взе 1 и 4, Волкановски взе 5-ия категорично. Спорните са 2 и 3. Вторият по-скоро отиде при Волкана, заради нокдауна. Третият за мен отиде при Махачев, имаше по-силните удари в този рунд, тъй че 48-47 беше точният резултат. Махачев показa слабости в тази битка и брадата му е под въпрос. На няколко пъти беше силно уязвен от FW боец, според мен останалите LW-и, които са гледали битката, са забелязали това и ще го таргетират. Хабиб имаше отлична брада и това беше част от доминацията му, защото колкото и добър да си, ако брадата ти е под въпрос, все някой ще те хване. Волкановски дръпна доста от тази битка. За мен той е по-добрият P4P боец, защото той отиде в горната категория и е конкурентен. Не бих отказал реванш, но първо да направят по 1-2 защити на респективните им титли и тогава. 

Надявах се Волкана да ебе, ама го ебаха. Иначе много добър мач, волкана се беше подготвил много добре, в 5 рунд накрая толкова се надъхах, чв може да има финиш, но уви...

Моментален реванш - не, съгласен съм с Нешката всеки да направи поне 1 защита.

Волкана ако бие Яир, вече няма работа в тая дивизия и може спокойно да се качи в LW за постоянно.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...