Jump to content

Мафия 21

The Olimpic Hero

Recommended Posts

Айде и аз да се разпиша. Не съм играл от сигурно 6-7 сезона, но ден 1 винаги е нереална тегавина за четене и сега като гледам не прави изключение. Досадни са мненията тип “пак съм гражданин без роля”. Ще отбележа за себе си, че към 22:00 българско време е почти невъзможно да съм активен защото не съм в България и часовите зони ме ебат, така че в обръщалки и подобни работи не ме търсете каквото ще да става в даден ден. Не е дълбока стратегия, сън е. 

OyeaH трябваше да продължи с малоумните писания на английски и да го гърбим, ама той пък си е взел поука и пише нормално. До момента други наблюдения и желания да тръгвам подир някого нямам. 

Случайно забелязах в темата за НВП, че Радокс е станал Нешев (по аватар). Това е нещо, което аз съм си мислил да направя, ако се падна БЛИЗНАК с някого :)

@Radox Призован си в изповедалнята 

Това са си на Радокс филмите, аз не участвам по никакъв начин. :happy:

Ако ще се прави нулев ден, сега е моментът. Ако са 4, с нулев местим финала на нощна фаза, ако са 3, печелим още един ден. Но със сегашните механики, идоли и прочие, шансът да има нулев ден на някакъв етап е доста голям.

Всяка игра опира до едно и също. В даден момент, всички с роли се разкриват и намалят кръга до няколко човека. Ако тогава уцелим мафиот, шансът се увеличава. Тази игра е Ден 4, един ден преди потенциално да свърши. В последния ден, по мои наблюдения, е почти невъзможно да се елиминира мафиот. Трябва им само един гражданин да кривне.

Аз ще гласувам всяка възможност. Първите два дни са по-скоро да се намалят играчите. Най-резонно е да се елиминират най-съмнителните или тези, които Мафията ще влачи докрая. Но на този етап, бих гласувал за всеки. Може би само срещу Кабаков бих имал резерви да го елиминираме първи два пъти подред.

8 hours ago, ЧОТУДЕ said:

Кабаче, ти няма ли да попромениш нещо в играта си или пак само ще идваш да отчиташ какво се е случило до момента? Очевидно е, че това не работи.

Пускай разсъждение на втория час от играта. Много ще е интересно какво ще анализираш... Отгоре на всичко ще думнем и нулев ден. Яката раУта чоУек.

Шерифчето да провери Нешев или Радокс довечера.

StoneColdFaN

Утрото е по-мъдро от вечерта, както са казали 'ората. По отношение на Нешев и Радокс. Ако идеята е, че двамата са Близнаци заради това, че вторият е сменил профилната си снимка на тази на Нешев - аз поне мога да допусна, че може да има такова нещо. Освен ако т'ва не е една от тролните на Радокс, което пък от друга страна никак не е изключено.

1 hour ago, neshev said:

Това са си на Радокс филмите, аз не участвам по никакъв начин. :happy:

След като Нешев отрече, че са близнаци проверката по скоро се обезсмисля. Радокс още не се е включил, но е доста вероятно с нещо да троли, може би пак се е паднал гражданин и е отегчен от рано. :D За да няма спекулации, колкото и да мразя да го казва някой - гражданин БЕЗ РОЛЯ съм. :) За това и най вероятно няма да съм особено ангажиран в сезона. И тъй като закъснях с 1-2 минути със записването за темата съм убеден, че Джерико, който ми взе 7 номер е с готина роля. Ако има близнаци не знам как е по - добре да се разкрият - дали още днес или в последствие, както направихме ние с Дъдли. Към момента никаква информация не може да се извлече от деня, даже Радокс още не е писал. Очаквах да ме запсува стабилно, като изтролих че сме колеги мафиоти, ама уви.. :( 

Иначе това с аватарите, ако е свързано със сезона също според мен трябва да се забрани. Ако играем играта на живо подобен ход не би бил възможен, играта трябва да се базира само на интеракции, а не на смяна на аватари, подписи и т.н.

Аз не виждам смисъл роли да се разкриват в Ден 1, особено пък МАСОНИТЕ. В Нощ 1 и 2, Мафията търси Шериф. Всякаква информация, която може да стесни кръга, е добре дошла за тях.

ЧОТУДЕ

Ако не се лъжа вчера влизах преди да са раздадени ролите и той вече си беше сменил аватара. Помня, че тъй като имам лека форма на OCD, ми направи впечатление, че на Радокс е позициониран различно. :D

signature.jpg.29946b3c224ddee66d0110c075d0d198.jpg

1 hour ago, neshev said:

Най-резонно е да се елиминират най-съмнителните или тези, които Мафията ще влачи докрая. 

Звучи хубаво, но е безкрайно субективно това. Има мафиоти, които например теб биха те държали до края на играта, за да те ползват като щит и като винаги потенциален дневен вот в късните фази. Аз пък като мафиот, винаги настоявам в чата ти и Дъдли да излитате първи, защото много ми тровите играта и ме надушвате първи. 

Тоест те двете неща са обвързани. Мафията влачи докрая тези граждани, които по някакъв начин с течение на играта са станали съмнителни и са бушон за гърмене. В първия ден трудно могат да се откроят такива. Докато такива участници, които по подразбиране биха били държани - според мен няма. Всичко е доста субективно. 

@Socki @Splin @Jack Bauer @Farest Здравейте :)

Не е субективно. Кабаков, Фарката, Гимли. Това са хора, които Мафията държи докрая, защото са хаотични и почти винаги са от грешната страна на вота. :happy:

12 minutes ago, neshev said:

Аз не виждам смисъл роли да се разкриват в Ден 1.

Не виждаш, ама аз виждам...

За пореден път съм изчукан в гъза, факан, ебан ГРАЖДАНИН! Това не е реално бе, за 10-ти път подред! Реве ми се вече! Пълна помия! Поредната гавра на Olimpic.. Честно казано, като видях че за пореден път съм зелен, ми се отигра тотално. Нямам никаква мотивация, но реших все пак да пиша.

Имам роля - президент съм. Явно Чичо Митку е решил да наблъска като животно с роли сезона, щом е вкарал дори тази. Което не знам дали е добра идея. Щото с тия 25 роли, които е дал, че и "тайна роля", очаквам съвсем скоро да стане пълна повърня от блъфове, лъжи и врътки, и сезона да се превърне в пълна гавра. Та реших да се разкрия отрано, та барем не попадна във върхушката от разкриваници в Ден 2-3.

Как ще продецираме оттук нататък? Предлагам на шерифа задължително да ме провери още в Нощ 1, за да види че съм зелен, и да приключим с помиите и да се върти пак сезонът само около мойта роля. И да се предотвратят отрано урините, които очаквам да потекат всеки момент по мой адрес. Ролята ми няма никакви активни сили, освен че не могат да ме гръмнат през нощта, така че няма какво да се върти около мен, с нищо друго не мога да повлияя на сезона, освен с разкриването си.

Предлагам и на мафията да ме гръмне, за да види че не лъжа! ЛОЛ

Специално искам да се обърна към @Socki! Моля те, умолявам те на колене, ако си гражданин, не задрапвай пък като зачервен кон с капаци към мене, че съм КРЪСТНИК И ВИ ГАВРЯ и не ни опропастявай сезона, както направи последния път. ЕБАН ГРАЖДАНИН СЪМ, гламчо!!! МОЛЯ ТИ СЕ ВЕ!!!

За мен, както е обсъждано и преди, ролята ми задължително трябва да се изиграе точно така - разкриваш се още в първия ден. Първо, на практика имате един потвърден гражданин и второ, се помага на Докторът/Тъмничарят да не си хабят върху мен защитите. По-добре да опитат да спасят друг гражданин, вместо да си профукват ролята. Честно казано, мислех да изчакам до ден 2, за да има шанс мафията да си изгърми патрон по мен тая нощ и да се преебе, ОБАЧЕ пък тогава щяхте да почнете да ми повтаряте "защо не си се разкрил веднага, мафиот си, въртиш ни" и беше немалко вероятно да си елиминирате президента, което щеше да е тотална олигофрения. То угодия при параноици като вас няма.

Нарочно не писах снощи, а чаках да видя как ще тръгнат повечето хора, за да извадя някакви насоки и да видя дали някой няма да блъфира президент и да го сгащя, но то няма почти никаква активност и се пишат само лигни, така че май нямаше особена полза.

Още нещо ВАЖНО - щом точно аз съм президент, има голям шанс Чичо Митко с аверчето си ENEMY да са нагласили жребия, за да ви гледат сеира. Даже съм почти сигурен, че е гавра. Има доста солиден шанс мафиотите да са големи имена, за да може Митака да гледа "нивироятнити големи ходови", така че след мен, може би не е лоша идея Шерифа да чекне Loop, neshev, Socki...

И ви ГАРАНТИРАМ, че наистина съм президент. Не го правя, защото съм Шериф, Доктор или нещо друго, за да въртя разни филми и да си крия ролята... Заявявам най-официално, че няма в Ден 4 да се извъртя и да почна да ви обяснявам как съм се пазил с тази "нивироятна сгратегия"...

@ЧОТУДЕ нещо обаче OCD-до ти изневерява, брак ми... Сложих аватара с Нешката след като бяха изпратени ролите, не преди това. И е точно поради причината, която MJ23 каза - сложих го, щото просто ми стана яко тъпо, че пак съм гражданин. Нищо секретно не се крие зад това, не ми изпадайте в конвулсивни паранои пак. 

Това е, ако нещо по-натам ми направи впечатление, ще пиша. Но пак казвам, че съвсем сериозно нямам особено желание да играя пак като гражданин, не съм мотивиран, но дано поне ви помогна с това изчистване на 1 гражданин. Търсете мафиотите при останалите 16 човека.

35izpu1.jpg

Кабе, при теб пък чакаме мнение над 1 изречение.

Spoiler

От 20 сезона го чакаме...

Тоя "34432 реда роман" ще ми е последното голямо мнение за сезона. Просто исках да обясня всичко, за да е напълно ясно, че не лъжа. Оттук нататък само ще ви гледам сеира и ще се включвам с някой глас. Съвсем сериозно, не ми се играе.

35izpu1.jpg

Ми кат не ти се играе, давай да те махаме тогава. Аз, по-спомен, съм бил два пъти мафиот. Единият сезон се провали, в други

Не че ще мине, ама глас за Radox, щото не е мотивиран.

Ако трябва да играя с водещия, по-скоро не би вкарал Президент.

Не е невъзможна роля за блъфиране, особено ако си Кръстник, но така се отваряш за шерифски проверки. Другият филм в гражданин да я блъфира, донякъде би се вписало в гимика на Радокс.

По принцип, с подобно разкритие е по-добре да го оставим на страна, но без да се приемат твърденията му за даденост.

В случая, щом има играч, който не му се играе и няма желание да е активен, за мен няма драма.

Глас за Radox

Нещо стана и ми се публикува мнението преди да го довърша, бах...

Ми кат не ти се играе, давай да те махаме тогава. Аз, по-спомен, съм бил два пъти мафиот. Единият сезон се провали, в другия убиха кръстника първата вече и натам си такова такова бързо бързо, ако не бъркам водещият беше Радокс тогава. В един сезон бях шериф, и толкоз. Във всички останали обикновен гражданин с ужасен прочит над останалите факт. Тоя път, ще гледам поне да се опитам да "прочета" по-добре играчите.

Не че ще мине, ама глас за Radox, щото не е мотивиран.

3 minutes ago, neshev said:

По принцип, с подобно разкритие е по-добре да го оставим на страна, но без да се приемат твърденията му за даденост.

В случая, щом има играч, който не му се играе и няма желание да е активен, за мен няма драма.

Глас за Radox

Добра шизофрения, нешка. Оставете го настрана, но не го оставяйте.

Ташака е, че дори сега да ме елиминирате, пак ще мога да съм от полза на тъпите граждани. След това гледайте кой и как се е накачулил на влака и с какво малоумно оправдание "ми той ни играи, гласувам за него". Ще съдейства за намирането на мафиотите, надявам се.

35izpu1.jpg

По принцип, но в случая. 

Прекалено тролски играеш дори и за твоя стандарт. А Ден 1 си търся причина да НЕ гласувам за някого, а ти ми даваш редица причина да те гласувам. Прекалено примамливо е. :D

Но нали не те ебе, ще го преживееш. :)

StoneColdFaN

То и на мене ми втръсна на паткана от Гражданство БЕЗ РОЛЯ, ама продължавам да си играя и да давам всичко. Естествено, по тоя въпрос бях конфронтиран от ИБАЧА, че "кога почна да играеш, без да се лигавиш. Ми почнах. Реших, че не е моето да съм скатавка, к'вато ми беше стратегията в началните сезони (доста малоумна) и мога доста повече от туй. От друга страна идва великата логика, че "преди си бил скатавка, сега си активен, значи си БАНДЮГА". То по тая логика трябваше да ме елиминират 50 пъти в миналия сезон. И сега още 200. :laugh:

9 minutes ago, neshev said:

Но нали не те ебе, ще го преживееш. :)

Така е.

АЙ МЯТАЙТЕ МААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

35izpu1.jpg

The Olimpic Hero

Radox: 2 гласа (kabakov, neshev)

MJ23: 1 глас (LightOne)

Не са гласували: Jericho, StoneColdFan, Enough*, OyeaH, Socki, Loop, Price, Splin, Jack Bauer, Dudley, MJ23, Radox, Farest, ЧОТУДЕ

За елиминация са нужни 9 гласа. Краен срок за гласуване е днес в 22:00 часа.

Така и така почти сигурно вървим на нулев ден по традиция, айде поне да е нулев ден с потвърдена информация за  Президент/Кръстник.

Ще оставя нагло саморазкритото джаброни MJ23 засега. 

Сменям глас от MJ23 на Radox.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!