Jump to content

AJPW Pro-Wrestling Day Maniax - 19 февруари 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

DyrlLjb.jpg

 

AJPW "#AJPW PRO-WRESTLING DAY MANIAX"
February 19, 2023
Tokyo Korakuen Hall

 

1. Hikaru Sato, Dan Tamura & Oji Shiiba vs. Kotaro Suzuki, Rising HAYATO & Ryo Inoue
2. Special Six Man Tag Match: Shotaro Ashino, Ryuki Honda & Masao Hanabata vs. Yoshitatsu, Ryusuke Taguchi & Master Wato
3. Special Six Man Tag Match: Shuji Ishikawa, Ren Ayabe & Oskar Leube vs. Takao Omori, Toru Yano & Black Menso~re
4. Special Six Man Tag Match: Suwama, Jun Saito & Rei Saito vs. Yuto Nakashima, Ryohei Oiwa & Kosei Fujita
5. Yuma Anzai vs. Shingo Takagi
6. Yuma Aoyagi & Naoya Nomura vs. Minoru Suzuki & Hokuto Omori
7. AJPW World Jr. Heavyweight Title: Atsuki Aoyagi (c) vs. Naruki Doi
8. Triple Crown: Kento Miyahara (c) vs. Yuji Nagata

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Едно от по-интересните AJPW шоута напоследък. За съжаление AJPW въобще не е това, което беше едно време. Дори не са това, което бяха преди да речем 10 години. Много се смалиха, загубиха доста имена, минаха през различни собственици & booker-и и отделно пандемията също ги удари стабилно. И все пак, понякога могат да предложат добри неща за гледане и конкретно това шоу ми привлича вниманието поради няколко причини.

Първо, ще обърна внимание, че в шоуто участват цели 10 човека от NJPW. Това е една от основните разлики между най-голямата американска кеч компания (WWE) и най-голямата японска компания (NJPW). И двете са много по-напред от конкурентите им на пазара и докато WWE като цяло си гледат само в собствената паничка, NJPW работят с и помагат на по-малките компании от тях. Помощта им към AJPW през последните месеци беше главно, че пратиха Nagata и Suzuki да се бият редовно в AJPW. AJPW има нужда по-познати имена, така че Nagata & Suzuki определено са плюс.

Miyahara е човекът, който крепи AJPW. Асото на компанията и един от най-добрите японски кечисти като цяло. Даже бих казал, че е прекалено добър за компания с настоящите размери на AJPW, но това е положението. Miyahara vs. Nagata звучи супер и е един от по-големите мачове на Miyahara напоследък.

Aoyagi (главната млада звезда на AJPW в леката дивизия) срещу Dragon Gate ветерана Naruki Doi също звучи добре.

Тъй като изгубиха редица по-големи имена AJPW са леко принудени да тренират и push-ват нови лица. Aoyagi, Nomura и Omori са три от четирите главни млади надежди на компанията. Тримата в мач със Suzuki е шанс човек да види младите надежди в действие.

Anzai vs. Takagi е шанс да се види четвъртата млада надежда в действие. Anzai миналата година беше избран за rookie of the year на японския кеч и като цяло AJPW явно ще се мъчат да го издигат по-бързо. Мачът с Shingо e най-големия му мач досега.

Suwama и братята Saito срещу "младите лъвове" от NJPW също ми харесва като идея.

Останалото e filler. Но да, като цяло определено има неща, които са ми интересни в това шоу. Скоро не съм гледал цяло AJPW шоу, но това смятам да го изгледам (почти цялото). Най-вече заради Miyahara vs. Nagata, но също защото искам да видя и по-новите лица в действие.

 

Link to comment

Yuji Nagata е новият AJPW шампион и така става петият човек в историята (другите четирима са Kensuke Sasaki, Keiji Muto, Yoshihiro Takayama и Satoshi Kojima), който е държал и трите главни кеч титли в Япония (NJPW, NOAH & AJPW).


LmLjzkM.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...