Jump to content

NOAH Keiji Muto Grand Final: Pro-Wrestling Last Love - 21 февруари 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

Шоу по случай пенсионирането на легендарния японски кечист Keiji Muto (Great Muta), който се оттегля от ринга след 39 години като кечист. IWGP Heavyweight (4x), IWGP Tag Team (6x), AJPW Triple Crown (3x), AJPW World Tag Team (5x), GHC Heavyweight, GHC Tag Team, NWA World Heavyweight, NWA World Television, WCW World Tag Team, W-1 шампион... Това е първото non-NJPW Tokyo Dome шоу от 2005 насам. В шоуто ще участват кечисти от петте главни мъжки кеч федерации в Япония и втората най-голяма женска федерация.

 

Pro-Wrestling NOAH
"KEIJI MUTO GRAND FINAL PRO-WRESTLING "LAST" LOVE~HOLD OUT~"
February 21, 2023
Tokyo, Japan
Tokyo Dome

 

NOAH vs. NJPW: Keiji Muto's Retirement Match

VVILnaQ.jpg

Keiji Muto vs. Tetsuya Naito

 

NJPW vs. NOAH: IWGP World Heavyweight champion vs. GHC Heavyweight champion

BKk51Gy.jpg

Kazuchika Okada vs. Kaito Kiyomiya

 

NJPW vs. NOAH: IWGP Jr. Heavyweight champion vs. GHC Jr. Heavyweight champion
S8etPsa.jpg
Hiromu Takahashi vs. AMAKUSA

 

NOSAWA Rongai's Retirement Match
I4fPko7.jpg
Taiji Ishimori & Gedo vs. NOSAWA Rongai & MAZADA

 

AJPW vs. NOAH
bVocPdQ.jpg
Kento Miyahara, Suwama & Yuma Aoyagi vs. KONGO (Kenoh, Katsuhiko Nakajima & Manabu Soya)


Dragon Gate vs. NOAH
DdS69hU.jpg

Z-Brats (Shun Skywalker, KAI & Diamante) vs. Naomichi Marufuji, Hijo de Dr. Wagner Jr. & Ninja Mack

 

DDT Offer Match

lAXgZ6d.jpg

MAO, Shunma Katsumata, Yuki Ueno & Toi Kojima vs. Tetsuya Endo, Hideki Okatani, Yuya Koroku & Takeshi Masada


Tb63tBe.jpg

Yoshinari Ogawa, Eita, HAYATA, Chris Ridgeway & Daga vs. Atsushi Kotoge, YO-HEY, Seiki Yoshioka, Alejandro & Junta Miyawaki

 

uE8Fsjw.jpg

Takashi Sugiura, Satoshi Kojima & Timothy Thatcher vs. Good Looking Guys (Jake Lee, Jack Morris & Anthony Greene)

 

TJPW Offer Match

a0jmtv7.jpg
Yuka Sakazaki, Miyu Yamashita, Shoko Nakajima & Rika Tatsumi vs. Mizuki, Maki Ito, Miu Watanabe & Yuki Arai


rDOmdeJ.jpg

Masa Kitamiya & Daiki Inaba vs. Yoshiki Inamura & Yasutaka Yano

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Добро интервю с Keiji Muto, с английски субтитри, относно последния му мач. Защо е избрал Naito, офертата на NOAH към The Rock, Okada vs. Kiyomiya и още.

 

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Тоя Kaito Kiyomiya е като брат близнак на Окада? Има ли някаква история около това или просто си приличат?

               

Link to comment
1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Тоя Kaito Kiyomiya е като брат близнак на Окада? Има ли някаква история около това или просто си приличат?

 

Kaito е един от топ проспектите на NOAH, а подобен мач е огромен. Представи си MJF срещу кучето. И двете компании имат навика да пазят топ имената си и нещо повече от отборни мачове не смеят да пускат. 

Link to comment

Канех се да пусна подробен коментар и сега ще използвам момента.

На първо място, няма как да не отбележа уникалността на шоуто. Такова нещо не може да се види в другите "кеч Меки" САЩ и Мексико - шоу с кечисти от петте главни мъжки федерации в страната (вкл. четири от петте главни шампиона и два шампион срещу шампион мача). Еми не знам за вас, ама за мен това е нещо супер яко и искам да виждам повече такива големи колаборации в кеча, но разбира се спорадично, тъй като ако се случват често ще им се изгуби значимостта. Участието на толкова федерации говори красноречиво за уважението на цялата японска кеч индустрия към Keiji Muto. Отделно, това е първото Tokyo Dome шоу на федерация, различна от NJPW, от 18 години насам и това също добавя още хайп към шоуто.

Иначе за самия Keiji Muto колкото и да кажа, малко ще е. Заедно с Kenta Kobashi и донякъде FMW, точно Muto е човекът, който ме направи фен на японския кеч през вече далечната 2002. Първият японски кеч мач, който гледах, беше с Muto (Muta vs. Liger - дебютът на Kishin Liger). Първото цяло японско шоу, което успях да си сваля и да изгледам, беше с Muto в главен мач (NJPW Wrestling World 2004). Доста от най-любимите ми японски кеч моменти са точно с Muto. Нарочно казвам моменти, а не мачове - Muto е силен в правенето на запомнящи се моменти. Не че няма и доста качествени мачове, определено има, но моментите са му силата. Като оставим личните ми пристрастия настрана, пичът е тотална легенда. Един от от най-успешните и популярни кечисти в историята на Япония и един от най-успешните и популярни японски кечисти в историята на световно ниво. Репутацията му не е баш това, което беше преди години (поради ред причини), но все още си е топ име и неслучайно миналата година фенски вот по една от най-големите японски телевизии го излъчи като 4-тия най-голям любимец на японската кеч публика (след Okada, Tanahashi и Naito).

Muto vs. Naito е идеален финал за кариерата му. В общи линии тук имаше три опции - Okada, Tanahashi и Naito. Както и самия Muto обясни в горното видео, което пуснах, Naito е топ избора. Принципно най-идеалният вариант щеше да е Tanahashi, защото там има най-много история, но този мач сме го гледали вече няколко пъти. Okada пък беше последния опонент на Genichiro Tenryu и сега щеше да е леко тъпо/неоригинално да бъде и на Muto. Muto vs. Naito вече се е случвал веднъж (NJPW Wrestle Kingdom VI in Tokyo Dome през 2012), ама това беше отдавна и онзи Naito не е този Naito - нито като стил, нито като популярност. Има си и история - Muto е причината Naito да реши да стане кечист и преди години в известна степен Naito имитираше Muto като стил и даже използваше подобен прякор (stardust genius Naito/pro wrestling genius Muto). Muto е здраво потрошен и не знам доколко ще може да се раздаде в този мач, но ако някак, макар и да е малко вероятно, успее да направи moonsault публиката и аз ще полудеем. Ако не го направи - напълно разбирам, няма да съм разочарован. Обаче, ако не изкрещи поне един път култовия му "Мotherfuckа!" taunt като прави shining wizard ето тогава вече ще съм разочарован. Победител в мача? Няма значение. Готино е да загуби последния си мач и да "предаде щафетата" на Naito и така Naito да се реваншира за загубата отпреди 11 години, но пък от друга страна също ще бъде готино да си тръгне с победа. И за финал по темата за Muto, няма как да не отбележа и колко готин беше факта, че последните мачове на Muto бяха с участието на WWE (Nakamura), AEW (Sting & Darby Allin) и NJPW (Naito и ко.) кечисти. Отново, това показва колко много респект имат различните компании към Muto.

Okada vs. Kiyomiya е перфектен пример, че един мач може да стане must-see само с един 2-3 минутен angle. Okada е топ звездата на японския кеч/NJPW. Kiyomiya в общи линии е Okada-та на NOAH в смисъл, че е младата звезда, която се опитват да изградят като топ лицето на компанията. Okada спечели първата си главна титла на 25 години, а пък Kiyomiya на 22 и като цяло между двамата могат да се правят и други паралели освен очевидните (визия и голям push от толкова рано). Още покрай миналогодишното NJPW vs. NOAH шоу имаше лека заигравка, че Okada не взима младока Kiyomiya насериозно и на тазгодишното NJPW vs. NOAH шоу това продължи и там нещата избухнаха. По време на отборен мач на Kiyomiya му писна Okada да го третира като кръгла нула и здраво го изрита в лицето. Образът на Okada по принцип е, че е спокоен пич и e малко над нещата, но тук по принцип спокойния Okada полудя и стана голям въргал между двамата. Много добре го изиграха. Почти приличаше на shoot и моментално създадоха голям интерес към мач между двамата. И фактът, че мачът всъщност беше book-нат също си е постижение само по себе си. Говорим за главните шампиони на двете главни японски федерации в мач един срещу друг. Както спомена @Smegma горе, това е все едно Reigns да се бие с MJF в AEW шоу. Е, не точно, защото Kiyomiya тепърва се утвърждава като име, но идеята е подобна. Свеж и интересен мач за Okada и голяма възможност за Kiyomiya да се издигне на следващото ниво. Okada - топ името, което иска да унижи наперения младок. Kiyomiya - младокът, който иска да затвори устатата на арогантната топ звезда. Тук очаквам най-добрия мач в шоуто. Kiyomiya няма шанс за победа, но едно силно представяне ще му помогне доста. Най-предвидимият финал е някакъв non-finish, но се надявам да не направят такова нещо и Okada да си спечели като пич, примерно в замяна за загуба на Naito в главния мач (обикновено така действа booking логиката в подобни шоута - едната компания печели един мач, другата компания друг мач).

Takahashi vs. AMAKUSA също звучи много добре и също е голям мач, само че от леката категория. Шампионите на NJPW и NOAH един срещу друг. Отделно, през 2013 двамата бяха отборни партньори на британската инди сцена и също имаха мач, където AMAKUSA победи Hiromu. Част от историята за мача тук е, че Hiromu ще търси реванш за въпросната загуба отпреди 10 години. И двамата са много добри на ринга, така че това няма как да не е поне добър мач.

Retirement мача на NOSAWA е окей. Никога не съм бил голям фен на NOSAWA, но е кечист, който гледам вече 20 години в една или друга степен, така че имам респект за него.

 

Miyahara, Suwama & Aoyagi vs. Kenoh, Nakajima & Soya e най-приятната изненада в това шоу, защото се появи напълно неочаквано. AJPW vs. NOAH! Двете главни звезди на AJPW и може би главната им млада надежда срещу две от главните звезди на NOAH и Soya, който също е стабилно име, но и бивша AJPW звезда. Miyahara е "Okada-та" на AJPW и един от най-добрите японски кечисти. Фактът, че му намериха място в шоуто ме кефи здраво. И при това какво място! Miyahara на един ринг с Kenoh и Nakajima? Yes, please! Готино е и че Suwama също е в шоуто - едно от главните протежета на Muto и бившото "асо" на AJPW преди Miyahara да поеме ролята.

 

Skywalker, KAI & Diamantе vs. Marufuji, Wagner Jr. & Ninja също ми харесва. Dragon Gate vs. NOAH. Трима от главната heel група на Dragon Gate, вкл. шампионът на Dragon Gate (Skywalker), в действие. KAI е друго протеже на Muto, за което се радвам, че му намериха място в шоуто.

DDT мачът е разочарование. Някакъв DDT vs. NOAH мач щеше да е по-добре тук. Искаше ми се DDT участието в шоуто да включва шампиона Yuji Hino и/или Jun Akiyama.

 

Ogawa, Eita, HAYATA, Ridgeway & Daga vs. Kotoge, YO-HEY, Yoshioka, Alejandro & Miyawaki си е filler отвсякъде.

Sugiura, Kojima & Thatcher vs. Lee, Morris & Greene звучи окей. Продължат да градят GLG групата на Jake Lee и опонетите им са яки пичове, така че нямам оплаквания тук.


TJPW мачът и той ми е окей. Може би четирите най-главни звезди на TJPW срещу може би четирите им главни нови надежди. Става.


Kitamiya & Inaba vs. Inamura & Yano е filler-ец. EDIT - Междувременно Kitamiya & Inaba спечелиха GHC oтборните титли, което не променя факта, че мачът е filler, но все пак вече може да се счита за някакъв showcase на отборните шампиони и съответно така вече ми изглежда с една идея по-смислен мач.

Толкова за мачовете. Само ще допълня, че съм леко разочарован, че не вкараха някакъв мач с познати имена от миналото. Имаше бая опции: Hase, Fujinami, Funaki, Sakuraba, Fujita, Kea... Язък.

Като цяло определено съм надъхан за шоуто. Не за всичко в него, разбира се, но за доста от нещата. По-надъхан отколкото за NJPW Tokyo Dome шоуто миналия месец, ако трябва да бъда откровен. Даже, допълнителен момент за откровеност: сериозно обмислях идеята да отида на шоуто. Казал съм си, че някой ден трябва да отскоча до Япония и това сега ми се видя като добра възможност. Още като обявиха шоуто разгледах и си бях направил някакви планове (вкл. бях си харесал и хотел даже), но в крайна сметка не ми хареса как се получаваха прехвърлящите полети за тези дати (единият беше с някаква голяма разлика от 20 часа между двата полета) и отделно в личен аспект ми се появиха някакви работи, така че в крайна сметка се отказах, ама определено го обмислях сериозно. Пенсионирането на един от любимите ми кечисти е нещо, което със сигурност няма да изпусна. Щеше да е яко да съм там на живо, но в крайна сметка ще се задоволя с гледане вкъщи.
 

Link to comment

Okada, спри да бягаш и се изправи срещу Kiyomiya! :) (историята е, че Okada отказва да вземе участие в мача с Kiyomiya)

 

Баце Bill Goldberg с малко думи относно пенсионирането на Keiji Muto:

 

Link to comment

През последните месеци през няколко дена NOAH пускат снимки от различни моменти от кариерата на Muto като хайп за пенсионирането му. Колаж с някои от моментите:

 

9EGqqvU.jpg

 

И тук ще добавя една от любимите ми негови снимки, когато държеше AJPW Triple Crown, IWGP Tag Team и AJPW World Tag Team титлите едновременно:

6hPknTn.jpg

Link to comment

На днешното NOAH шоу имаше две изненадващи появи.

След като Kiyomiya запази GHC Heavyweight титлата си в мач срещу Jack Morris, Okada се появи, нападна Kiyomiya в гръб и му направи Rainmaker. След това Okada направи промо и най-после прие мача с Kiyomiya: "There’s no way I’m rattled by you. You want a match? You ask Mr. Okada and say please and thank you. Let’s do it at Tokyo Dome. But I’m not interested in shutting you up - I'm interested in shutting up these NOAH fans. I’ll show you despair at the Tokyo Dome!"


Naito се появи и имаше промо за предстоящия му мач с Muto. "I heard Muto was going to be here so I showed up. I’ve made the trip to Osaka to see Muto before, in 1999 when Muto wrestled Tenryu for the IWGP Heavyweight Title. I nearly cried at Muto losing. Never would I think 23 years later I would be his last opponent. You want this to be one last piece of art, but it won’t be. I want you to leave in humiliation and defeat. I’ll see you February 21. Adios!"

 

Link to comment

Вчера имаше пресконферения и... Okada не се появи. Историята продължава да бъде, че Okada няма никакъв респект за Kiyomiya.


qV3auhG.jpg

 

Обявиха, че Lenne Hardt ще бъде ring announcer-ката за последния мач на Muto.

 

Това не е нещо ново - NJPW го правят редовно и NOAH също са го правили за предишни големи шоута - но все пак ми харесва да виждам подобни реклами. Реклами за шоуто в токийското метро:

 

FTwlgco.jpg

 

Междувременно, пуснаха нови рекламни графики. Ето такива кеч постерчета харесвам, които не само изглеждат добре, но и пасват идеално на историята. Например, кефи ме здраво как на графиката за Okada/Kiyomiya са направили "малкия" Kiyomiya да стои под сянката на "големия" Okada. Графиката за Hiromu/AMAKUSA пък е с бекграунд снимка от Англия, защото двамата имат история в Англия едно време. И накрая няма как да не спомена мазната физиономия на Nakajima в AJPW vs. NOAH графиката. :D

 

HKlEbOH.jpg

 

Hp9QspX.jpg

 

LCuNqu0.jpg

 

ssFpAbO.jpg

 

Link to comment

Официален трейлър за шоуто (със субтитри):

 

 

Вече казах доста за шоуто, но забравих да спомена нещо: посещаемостта. Доста ми е любопитно каква ще бъде и като цяло трудна е за предсказване. Ако това беше NJPW шоу щеше да е по-лесно да се предскаже, но фактът, че е NOAH шоу затруднява прогнозата в смисъл, че колкото и голямо събитие да е пенсионирането на Muto и колкото и добре да build-наха Okada vs. Kiyomiya (а за мен като история това беше един от най-добре build-натите японски мачове от последните години) все пак говорим за NOAH шоу. Колкото и силен и добре build-нат да е един card популярността на федерацията, която го промотира, винаги поставя някакви лимити за това колко публика може да привлече card-a. Просто трудно е едно шоу да бъде по-голямо от федерацията си, а NOAH в момента като цяло е федерация, която обикновено не може да продаде и 5 хиляди билета за по-голямо шоу. Ясно, това шоу е по-специално и има участие и от други федерации, но все пак лимитите си важат в известна степен. Но пък от друга страна, знае ли човек - специалността на събитието може да надскочи размера на федерацията значително. Всичко е възможно и затова ми е доста интересно какво ще draw-нат. Иначе Tokyo Dome шоуто на NJPW привлече 26 хиляди, а най-голямото шоу на NOAH тази година (Muta vs. Nakamura) направи 9,500 и съответно очаквам нещо в този диапазон. В общи линии нещата за мен лично стоят по следния начин. Под 15 хиляди - провал. Между 15 и 20 хиляди - окей и даже по-скоро успех. Между 20 и 25 хиляди - голям успех. Над 25 хиляди - масивен успех. Да видим...

Link to comment

Първо, обявиха посещаемост от 30,096 фена, което ако наистина е така - евала. Tова е повече от Tokyo Dome шоуто на NJPW миналия месец. За мен подобна публика си е огромен успех.

 

kd4JiTY.jpg

 

Първите пет мача ги даваха на живо и безплатно в YouTube. Останала част от шоуто беше PPV. Първите пет мача:

 

Четири от горните пет мача ги гледах на живо. Другите мачове бяха стандартни, но DDT пичовете се развихриха здраво. Мачът им беше нонстоп екшън. Всичките пичове ги гледам за сефте и определено ме впечатлиха с това, което показаха. Неочаквано добър мач/спринт. Преди не разбирах защо решиха точно това да е DDT мача, но сега вече ми стана ясно.

Останалата част от шоуто още не съм я гледал, но ще я изгледам веднага щом се появи в добро качество.

За финал ще отбележа и това. Не че има някакво голямо значение, но все пак готино беше да се види как 3 от 7-те топ тренда в Twitter бяха за японско кеч шоу и при това за non-NJPW шоу.
cGTk9CE.jpg

 

Link to comment

Окей, не издържах. Това ми изскочи в YouTube и трябваше да го изгледам още сега. Последният ентранс на Keiji Muto. Епичен! :beer: Мега яко се получи с този микс на всичките му ентранс музики през годините (n...W...o~!), big time презентацията на NOAH, announcer-ката Lenne Hardt, забавният момент с пайрото, емоционалният Chono, гледащите легенди в публиката, удрящият с пръст в ритъм с музиката Naito и разбира се голямата публика, скандираща името на Muto ала японските публики отпреди 20 и повече години. Побиха ме тръпки, чесно. Най-доброто кеч нещо, което съм гледал тази година, и надали нещо ще го надмине.

 

 

Link to comment

Току-що приключих с цялото шоу и ще коментирам сега докато ми е прясно. С две думи: не само съм доволен от това шоу, а даже съм предоволен. Скоро не съм бил толкова доволен от кеч шоу. И тук нe говоря като качество на мачове, а като цялостно усещане.

Перфектно, перфектно пенсиониране на Muto. Най-доброто кеч пенсиониране, което съм гледал. Смисъл имало е по-добри пенсионирания като качество на самия мач, но като емоция и happy ending това беше топа на топовете. Златната летва оттук-нататък. Може би само пенсионирането на Kobashi се довлижава, но тук реално видяхме две пенсионирания в едно и това накланя везните. Няма да коментирам супер подробно, но все пак ще отбележа някои неща. Първо, якото pre-match видео, където Muto гледаше прожектирани моменти от кариерата му докато звучеше "My Way" на Frank Sinatra. Перфектно! Епичният ентранс с всичките му ентранс музики вече го коментирах. Самият мач го биваше, но не беше кой знае какво като качество. Обаче, Muto вкара три "mothafucka" shining wizird-a в един мач, което е с два повече отколкото се надявах, така че няма как да не съм доволен. Tribute-тите за покойните Hashimoto и Misawa също бяха готини. Но най-готиното нещо в мача беше заигравката и символизма с moonsault-a - потрошеният и пенсиониращ се Muto беше физически непосилен да направи легендарния си moonsault в последния си мач и съответно загуби. Перфектен символизъм за последен мач.

Но всъщност се оказа, че това не беше последния мач!!! Muto предизвика Masahiro Chono, който беше гост-коментатор, да се бият един последен път. И това беше перфектно. Първо, че по-рано в шоуто видяхме ентранс на Chono с мега яката му музика, за който публиката избухна. Второ, Chono вървеше с нещо като бастун и надали някой е очаквал, че ще тръгне да се бие - swerve на макс. Така де, поради здравословни причини Chono не беше участвал в кеч мач от девет години насам. Хем си видяхме големия мач с Naito, хем получихме feel-good мачле с Chono. Отделно, самата реакция на Chono като Muto го предизвика беше фантастична. Плюс това, най-легендарният NJPW съдия от миналото беше съдия на мача, а пък най-легендарният NJPW коментатор беше коментатор на мача. И така, две от най-големите японски кеч звезди от последните 40 години се оттеглиха от ринга заедно. Супер доволен съм, че и Chono получи един последен голям момент под прожекторите. Грехота беше легенда като него да си тръгне тихомълком от ринга както уви се случи поради контузии. Кариерата на Muto не може да се коментира без най-голeмият му опонент и най-големият му отборен партньор - именно Chono. Но какво е най-якото тук? Muto: първи кеч мач - 5 октомври 1984, победа над Chono / последен кеч мач - 21 февруари 2023, загуба от Chono. Chono: първи кеч мач - 5 октомври 1984, загуба от Muto / последен кеч мач - 21 февруари 2023, победа над Muto. Full fucking circle! С две думи: просто перфектно.
 


EDIT - Оффф. Добавих горното видео към поста днес и понякога като направиш така има форумен бъг, който затрива част от коментара ти. Не съобразих и това ми е затрило коментара за Okada/Kiyomiya, Hiromu/AMAKUSA и AJPW vs. NOAH. Не ми се пише подробно отново - който прочел, прочел. Само ще кажа, че Okada/Kiyomiya беше супер мач със супер добре разказана история (която издигна младока Kiyomiya и показа защо Okada е един от най-добрите кечисти в света), Hiromu/AMAKUSA беше добър мач с готини изпълненения от AMAKUSA и ме направи с една идея по-голям негов фен, а пък AJPW vs. NOAH ми хареса доста най-вече заради нещата около Kensuke Sasaki протежетата Miyahara и Nakajima.
 

Dragon Gate vs. NOAH беше стабилен мач. Направи ме с една идея по-голям фен на DG пичовете. Не се раздодаха много в мача, но ми харесаха като присъствие и образи.

Изгледах и женския мач, който го бях изпуснал преди. И това ми хареса. Повече отколкото очаквах, всъщност. Приличаше на DDT мача - спринт с добър екшън.

И така. Пак ще кажа, че като цяло останах много доволен от шоуто. Хем беше грандиозно като събитие и презентация, хем имаше мачове с емоция, хем имаше силни мачове, хем имаше свежи мачове, като това последното например понякога липсва при Tokyo Dome шоутата на NJPW.  Всичко, което трябваше да достави, достави. И booking-ът беше интересен в смисъл, че го нямаше "ти печелиш един, ние печелим един" booking стила, който често се вижда в такива шоута. Тук всичко си беше йерархично - NJPW биха NOAH във всичките мачове, NOAH биха осталите федерации в другите мачове. Само на базата на резултатите от шоуто на човек може да му стана ясно каква е йерархията на кеч федерациите в Япония в момента. И сега идва другият интересен момент - Muto се пенсионира т.е. NOAH изгубиха най-голямото си име. Какво им предстои сега? Успяха ли да си спечелят нови фенове занапред покрай това шоу? Предстои да видим.

 

Link to comment
Scott Daniels

НЕВЕРОЯТНО ШОУ!!!

 

Мацките от TJPW направиха страхотен мач...естествено над всички беше моята любимка Yamashita!

 

Мачът на Good Looking Guys не беше нищо особено...очаквах повече...

 

DDT...Момчетата се раздадоха на макс и определено сред тях са следващите големи звезди на японският кеч!

 

Kongo vs. AJPW...признавам,че този мач го очаквах с най-голямо нетърпение,тъй като съм голям фен на AJPW!Изкефих се на въргала,който си спретнаха двата отбора около ринга!Nakajima vs. Miyahara се спукаха от бой!Определено ще ми е интересно да видя как ще се развие тази вражда!

Надявам се само Miyahara да не последва примера на Jake Lee и да напусне AJPW и да отиде в NOAH...особено след като на 19-ти този месец Miyahara загуби Тriple Crown Heavyweight Championship oт Yuji Nagata на турнира на AJPW Excite Series - Night 2: Pro-Wrestling Day MANIAx.

 

Kiyomiya vs. Okada...от далеч си личи,че тези двамата се мразят и са готово да се разкъсат на ринга...

 

И така кариерата на Muto приключи!

 

Какво следва за NOAH от тук нататък...ами предстои да разберем...

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...