Jump to content

BWC Times (Новини)

Prince10

Recommended Posts

Ние не сме азиатци, а нормолни хора и няма как да ядем хлебарки, сори.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
LightOne

С какво ТикТок е по-различен? Сякаш нямаше Vines, Musically и други подобни през годините. Проблемът не е коя социална апликация ще зомбира хората, защото всяка една ще свърши тази работа. Сякаш Тубата и Инстаграм нямат абсолютно същите reels. Утре като не е ТикТок, ще дойде нещо друго. Проблемът е какво се случва оффлайн, а не, о, айде да опазим децата от Интернета! 

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

4 hours ago, LightOne said:

С какво ТикТок е по-различен?

С това, че точените данни отиват в Китай, а при другите социални мрежи в САЩ. Въпросът е политически на тема национална сигурност и борба за т.нар. big data. Няма общо с развитието или защитата на деца. 

LightOne

В случая питането ми бе насочено към българската аудитория, в контекста на въпроса на Shining кога и в България да забраняват.  Някоя държава все ще ни събира данните. Ние не участваме в борбата за big data. И имаме ли изобщо ресурса технически да забраняваме приложения?

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

42 minutes ago, LightOne said:

И имаме ли изобщо ресурса технически да забраняваме приложения?

Разбира се. Аналогично преди около година се блокираха 40 и нещо хиляди руски IP-та, сайтове и телевизии. Божидар Божанов като министър го обяви, ако търсите информация. Аналогично може да се блокират сървърите на ТикТок и тогава приложението на телефона ти просто не може да се свърже с платформата и готово. Достъпът ще може да става само с VPN.

Но българското правителство само с ТикТок няма да тръгне да се занимава. Нашите политици (всички партии) са толкова далеч от тази тема, че няма накъде. Ако ЕС вземе такова решение, тогава. 

ShiningWizard
1 hour ago, LightOne said:

В случая питането ми бе насочено към българската аудитория, в контекста на въпроса на Shining кога и в България да забраняват.

Те нашите държавници не знаят какво е споделяне на данни, така че едва ли ще се стигне до такъв дебат в парламента :)

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Rise of Thunder
On 3/4/2023 at 4:36 PM, ShiningWizard said:

А БЪЛГАРИЯ КОГА?

Амин! Браво, мумия. Първото хубаво нещо, което можеш да направиш. Сега остава да се забрани и по света.

• Upvote 1
  • Haha 1

В сферата на любопитното и междусъседските отношения с иначе симпатичните за мен румънци, вече нямаме право в чужбина да изнасяме или да говорим за “добруджанска баница”, защото сме изгубили спора за нея с Румъния. Това си беше дълга битка, ама за жалост пак я опърдяхме. Трябваше да наемем гръцките адвокати по право на ЕС и международно право. 

https://romania.postsen.com/local/183688/Dobrogean-pie-is-Romanian-After-two-years-of-disputes-Romania-wins-European-recognition-over-Bulgaria.html

На български, за жалост от Блиц: https://blitz.bg/svyat/rumniya-ni-otmkna-banitsata-posyaga-i-km-pelina-s-odobrenieto-na-bryuksel_news940518.html

6 hours ago, Loop said:

В сферата на любопитното и междусъседските отношения с иначе симпатичните за мен румънци, вече нямаме право в чужбина да изнасяме или да говорим за “добруджанска баница”, защото сме изгубили спора за нея с Румъния. Това си беше дълга битка, ама за жалост пак я опърдяхме. Трябваше да наемем гръцките адвокати по право на ЕС и международно право.

Още някой друг да ни наведе и да ни го набие в гъза от Еврогейския союз?  😂

35izpu1.jpg

Huskarl

Гръцко кисело мляко, румънска баница, македонски Гоце Делчев (и всичко останало).... абе супер сме си. :D

Днес има и една положителна новина. Следил съм му казуса на този и да си призная не очаквах да му дойде редът да си изтърпява надробеното, но ето че родната узбекската полиция ни пази.

https://www.dnes.bg/index/2023/03/06/spipaha-v-uzbekistan-obvineniia-za-ubiistvata-pred-diskoteka-solo.562173

Само дето заглавието прави нещата да изглеждат по-меки, отколкото са. Отдавна е минал стадия на "обвинен"... но по-добре късно, отколкото никога. Дано не опърдим процедурата по екстрадиране.

А има ли нещо вярно, че случая малко наподобява на Полфрийман? Човека е ИТ говори с колеги на английски и компания от здрави спортистчета обилно подпили му скачат на бой и той ги пробожда с нож при самозащита? Прочетох тази версия, дори не помня конкретния случай, но има ли вариант да е станало така? Защото ако случая наистина е такъв не бих винил човека, въпреки фаталния край.

Той и защитниците му по едно време твърдяха това, да, въпреки че се оплитаха в няколко версии. Че говорил на английски с колеги-чужденци, с които пиели в бара, и някакви му се развикали да говори на български, че били в България, след което му било причерняло и не помнел нищо до момента, в който някой му казал да бяга и го качил на такси. Само че 1) дори някой да ти се скара на улицата, че говориш на някакъв език, това не оправдава да заколиш трима (двама с фатален край). 2) И за неизбежна отбрана не може да се говори ако някой те е нападнал с юмруци и ти си заклал половината му компания (другата половина са били момичета), 3) никой свидетел, дори от компанията на убиеца, на практика не потвърждава такава хипотеза, включително и таксиджията, който дава доста противоречащ на тезата за “загубил съм си паметта” разказ, 4) бягството и укриването никак не са в полза на идеята за невинност, 5) нито съмнителното оправдаване, дето стигна и до скандал със съдийка и френски посланик, 6) нито тоталната съзнателна промяна във външния вид на следващия ден след “изгубването на паметта”. 7) психолозите го определят като лесно обидчив агресивен боклук с две думи. 

Единствено ме притеснява, че с Узбекистан правното сътрудничество не ни е точно сила, но поне се надявам да не подходят като Германия, която ни отказа екстрадиция на избягал убиец на пътя с мотив, че сме държава от третия свят и имаме нехуманно правосъдие преди няколко години. 

• Upvote 2
3 minutes ago, Loop said:

която ни отказа екстрадиция на избягал убиец на пътя с мотив, че сме държава от третия свят и имаме нехуманно правосъдие преди няколко години. 

Това за катастрофата край Луковит, в който този подчовек уби трима души ли?

При Драгоман, турчин беше. Още е в Германия на свобода доколкото знам. Тогава ни отрязаха и после имаше медиен спор между управляващите (ГЕРБ) и прокуратурата кой виновен, кой какво разбрал от отказа. 

11 minutes ago, MJ23 said:

Това за катастрофата край Луковит, в който този подчовек уби трима души ли?

Да не е карал А7-ца ве?

35izpu1.jpg

Беше от ромски произход, май беше Ситроен Ц5. Тъпо е да се шегуваш, когато се касае за смъртен случай, поне от това имай някакъв срам. 

Имам предвид раздрънкана, за основен ремонт А7-ца, на 300к+ с гнусен ароматизатор за 2лв. на огледалото.

*И икона до скоростния лост.

35izpu1.jpg