Loop Posted January 13 Share Posted January 13 Малко ще те коригирам. YPG не е “полиция”, а милиция и е по-скоро паравоенна група, отколкото полицейска структура. За Турция, правителството на Кюрдистан в Ирак и за останалия свят до преди няколко години YPG си беше ПКК. Сега обаче понеже се оказаха удобен прокси съюзник на САЩ американците и западна Европа ги третира отделно. Няма да навлизам в това, че не е свързано с новината. Спор за Хатай де факто няма, защото доколкото знам няма световна страна дето да го пише сирийски. Бил е, но Франция го е сдала мирно на Турция докато Франция е управлявала Сирия като колония. Сирийците не се кефят на това решение, но преди разрива с Турция не вдигаха вой. Даже същият този Асад и баща му преди това водеха по-скоро съюзническа политика с Ердоган срещу ПКК, която е голям проблем и за Дамаск. Даже има и договор по въпроса. От няколко месеца има пушилка, че се правят срещи между Хакан Фидан (шеф на МИТ, турските служби) и негови колеги в Сирия, после и външните министри се срещнаха и като цяло изглежда сякаш “където има пушек…”, явно ще има стопляне на отношенията. Това обаче трябва да се гледа в контекста на предстоящите избори за президент в Турция и лошия рейтинг на Ердоган, който в голяма степен идва и заради милионите сирийски бежанци и мигранти. За това смятам тук да пусна няколко новини в близко бъдеще, като се чуе нещо като новина за това кой ще се изправи срещу Ердоган. Но подчертавам, ще е във връзка с новините, които предстоят, а не толкова политическа дискусия в смисъл на идеологии и кой какво ще прави. Prince10 1 Quote BWC POPULARITY PROMOTION (2015) BWC POPULARITY PROMOTION (2022) Link to comment
Prince10 Posted January 13 Author Share Posted January 13 (edited) 25 minutes ago, Loop said: Малко ще те коригирам. YPG не е “полиция”, а милиция и е по-скоро паравоенна група, отколкото полицейска структура. За Турция, правителството на Кюрдистан в Ирак и за останалия свят до преди няколко години YPG си беше ПКК. Сега обаче понеже се оказаха удобен прокси съюзник на САЩ американците и западна Европа ги третира отделно. Няма да навлизам в това, че не е свързано с новината. Спор за Хатай де факто няма, защото доколкото знам няма световна страна дето да го пише сирийски. Бил е, но Франция го е сдала мирно на Турция докато Франция е управлявала Сирия като колония. Сирийците не се кефят на това решение, но преди разрива с Турция не вдигаха вой. Даже същият този Асад и баща му преди това водеха по-скоро съюзническа политика с Ердоган срещу ПКК, която е голям проблем и за Дамаск. Даже има и договор по въпроса. От няколко месеца има пушилка, че се правят срещи между Хакан Фидан (шеф на МИТ, турските служби) и негови колеги в Сирия, после и външните министри се срещнаха и като цяло изглежда сякаш “където има пушек…”, явно ще има стопляне на отношенията. Това обаче трябва да се гледа в контекста на предстоящите избори за президент в Турция и лошия рейтинг на Ердоган, който в голяма степен идва и заради милионите сирийски бежанци и мигранти. За това смятам тук да пусна няколко новини в близко бъдеще, като се чуе нещо като новина за това кой ще се изправи срещу Ердоган. Но подчертавам, ще е във връзка с новините, които предстоят, а не толкова политическа дискусия в смисъл на идеологии и кой какво ще прави. Да, моя грешка, която съм допуснал в писането. Всъщност YPG е един добър пример как от комунист ставаш демократ за никакво време За Хатай не е имало някакви битки или намерения от сирийците за завземане т.н., така е. Включил съм го като първото възникнало, а не като основното, което всъщност е YPG и ПКК, напрежение между двете страни. Всъщност то идва от турците и е изразено в доста твърдата риторика на Ататюрк по въпроса за връщането на Хатай. Edited January 13 by Prince10 Loop 1 Quote Link to comment
Loop Posted January 13 Share Posted January 13 Айде да пусна и аз новини. https://www.japantimes.co.jp/news/2023/01/13/asia-pacific/south-korea-nuclear-weapons-policy/ Президентът на Южна Корея за първи път намеква, че страната може да обмисли придобиването на ядрени оръжия. Тук любопитното е, че Южна Корея има технологичните възможности да го направи в рамките може би на няколко месеца. И че ще предизвика бурна реакция в Япония, която също има възможностите и материала и със сигурност ще се юрне също да се сдобие. https://www.nasa.gov/press-release/nasa-says-2022-fifth-warmest-year-on-record-warming-trend-continues 2022 г. е била 5-тата най-гореща. Вий в климатичните промени и глобалното затопляне вярвате ли? Дуете ли климатика лятото? Quote BWC POPULARITY PROMOTION (2015) BWC POPULARITY PROMOTION (2022) Link to comment
Hachiko Posted January 13 Share Posted January 13 3 minutes ago, Loop said: https://www.nasa.gov/press-release/nasa-says-2022-fifth-warmest-year-on-record-warming-trend-continues 2022 г. е била 5-тата най-гореща. Вий в климатичните промени и глобалното затопляне вярвате ли? Дуете ли климатика лятото? Всека година едно и също. Някъде беше стигнало за първи път 49 градуса, и какво? Има си промени като цяло във времето. Но винаги е било така. Himler 1 Quote Link to comment
kabakov Posted January 13 Share Posted January 13 34 minutes ago, Loop said: 2022 г. е била 5-тата най-гореща. Вий в климатичните промени и глобалното затопляне вярвате ли? Дуете ли климатика лятото? Че климата се променя в видно и то към затопляне, и това е ясно. НО ако си мисли някой, че като налее едни милиарди в нещо(да ги изпере предимно), за да го спре, мноооого се лъже. Quote Link to comment
Loop Posted January 14 Share Posted January 14 On 1/11/2023 at 7:30 PM, Prince10 said: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-64240226.amp Който следи ситуацията в Иран знае за предстоящите екзекуции и за миналите такива. Според Запада това са обикновени граждани участващи в протестите, според правителството са национални предатели тръгнали против вярата. Тук обаче говорим за английски гражданин от ирански произход. Англия излезе с официално изявление, че иранците трябва да върнат момчето невредимо. При убийството на този младеж най-вероятно ще станем свидетели на голям международен скандал. https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/01/14/Iran-executes-British-Iranian-national-Akbari-Iranian-report Екзекутиран е уж. Quote BWC POPULARITY PROMOTION (2015) BWC POPULARITY PROMOTION (2022) Link to comment
Loop Posted January 17 Share Posted January 17 https://www.dnes.bg/obshtestvo/2023/01/17/policai-arestuvaha-momiche-s-epilepsiia-zaradi-lekarstvo-bilo-droga.557227 Ето един добър пример защо новинарската тема е полезна - да обърнем внимание колко неадекватни са уличните полицаи и как стриктно спазват закона и са прекършили гръбнака на мафията с този арест на това момиче. MJ23, Huskarl, pukkod and 2 others 5 Quote BWC POPULARITY PROMOTION (2015) BWC POPULARITY PROMOTION (2022) Link to comment
Huskarl Posted January 17 Share Posted January 17 Масово полицаите са такива, за съжаление. Има и изключения, разбира се, но за лошите примери по-лесно се научава. Казусът обаче е интересен. Интересно ми е с какво момичето им е привлякло вниманието, че да я претърсят. Ситуацията с лекарството също е любопитна - предписано ти е едно, ти носиш друго, което не се предлага на нашия пазар и е изключено от позитивния лекарствен списък. Друг е въпросът, че полицаите, вместо да се правят на голямата работа, са могли лесно да проверят за какво е това лекарство и да не създават от мухата слон. Наскоро и аз имах премеждие с пазителите на реда. Минах на жълт светофар. На кръстовището имаше патрулка. Спряха ме и ми написаха акт за преминаване на червено. Писах възражение, с което успях да си намаля размера на глобата и да си спестя отнемането на точки, въпреки че като си получих наказателното постановление пишеше, че уж не са приели възраженията. Така или иначе обжалвах и постановлението падна в съда. Не просто не можаха да докажат, че съм минал на червено, ами гениите бяха сбъркали и улицата, на която беше станало описаното от тях нарушение. Още в АУАН-а адресът беше сгрешен. Тактично във възражението пропуснах да го отбележа и за моя радост гафът се озова и в наказателното постановление. Това, което ме ядоса най-много, беше гадното поведение на полицаите. Възпитан съм да се отнасям с уважение към хора с подобни професии. Отсреща обаче получих нагло и грубо отношение. Разбирам, че и на тях им се налага да се занимават с всякакви идиоти, обаче когато човекът срещу теб се държи нормално, дръж се по-прилично и ти. Добавяме и факта, че в края на месеца катаджиите пишат актове за щяло и нещяло, за да симулират липсата на дейност за целия месец. batistaheel, pukkod, Loop and 1 other 4 Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 18 Share Posted January 18 https://nova.bg/news/view/2023/01/18/398068/ексклузивно-прокурорският-син-от-перник-и-семерджиев-се-сбиха-в-затвора-нападнаха-и-надзиратели/ Spoiler MJ23, Loop, Himler and 2 others 3 1 1 Quote Link to comment
Himler Posted January 18 Share Posted January 18 Да еба, туй верно ще е като Скалата и Ледения. Quote Link to comment
MJ23 Posted January 18 Share Posted January 18 Да го направим фатална четворка с Кристиан Николов и оня с Панамерата? pukkod, itzo1994, Loop and 1 other 1 3 Quote Link to comment
natopor4en Posted January 18 Share Posted January 18 Не ве, не ве. Със шеф Андрей Токев Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 18 Share Posted January 18 Андре Токев е в AEW и последно беше предният им световен шампион. Quote Link to comment
Himler Posted January 26 Share Posted January 26 https://bnr.bg/plovdiv/post/101770503 @ShiningWizard? Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 26 Share Posted January 26 1 minute ago, Himler said: https://bnr.bg/plovdiv/post/101770503 @ShiningWizard? Нищо ново под слънцето. Докато не легализираме кастрацията на такива уроди, така ще я бъде. THE GRIM REAPER and Himler 1 1 Quote Link to comment
Himler Posted January 26 Share Posted January 26 (edited) 9 minutes ago, ShiningWizard said: Нищо ново под слънцето. Докато не легализираме кастрацията на такива уроди, така ще я бъде. То май ще стане така, че ще легализираме кастрация на хората, които не са съгласни с техните права. Светът отива от зле към по- зле… Edited January 26 by Himler Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 26 Share Posted January 26 3 minutes ago, Himler said: То май ще стане така, че ще легализираме кастрация на хората, които не са съгласни с техните права. Светът отива от зле към по- зле… Децата вече да ги слагат на пубертетни блокери, за да им сменят пола. Това няма как да навреди на здравето на едно невинно чаве, нали? Quote Link to comment
Himler Posted January 26 Share Posted January 26 Освен, че ще навреди на здравето, това ще ги направи и болни психически. Hachiko 1 Quote Link to comment
Loop Posted January 27 Share Posted January 27 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/PDF/?uri=CELEX:32023R0058&from=BG Това ще ви/ни касае, а и вече по медиите тръгна - всички новини и дискусии за яденето на щурци, червеи, ларви и т.н. Пускам линк към официалния списък с храните (към края на документа). Вие бихте ли по модерно папкали щурци в чипса, овесените ядки и пастата ви? Или ще продължите да сте профани на телешки пържолки от Япония/Аржентина/САЩ и ориз от Индия/Пакистан? Berbatov 1 Quote BWC POPULARITY PROMOTION (2015) BWC POPULARITY PROMOTION (2022) Link to comment
ShiningWizard Posted January 27 Share Posted January 27 Аз като ви казвам, че ще цокаме само goyslop и насекоми скоро, не се ебавах. Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 27 Share Posted January 27 https://m.offnews.bg/news/Kultura_33/Maksim-Genchev-otceniava-Malkovich-Za-teatar-ne-e-neshto-osobeno-Nia_794234.html Той Джон Малкович нали много тупа да ти участва в мириЖливите ти проекти! Quote Link to comment
raquishi Posted January 27 Share Posted January 27 Някой направи ли си труда да прочете всъщност документа, или скролнахте долу към списъка с храни? Законът позволява на ЕДНА(1) фирма - Ynsect да произвежда и продава такива храни, където изрично е изписано на етикета какво съдържат. Няма нужда да се държите като Цончо ПУТКАТА Ганев и да създавате съвсем излишно напрежение. Да, вероятно това е прецедент, от който ще тръгнат и още такива разрешения. Имайки предвид че тия насекоми се отглеждат лесно, имат някаква хранителна стойност беше неизбежно че в някой момент ще започнат да навлизат на хранителния пазар, и факта че в Азия се ядат яко пържени хлебарки, което добавя към “достоверността”. Освен това в нашите салами и кренвирши има много по-страшни неща, които ядем, защото не се интересуваме, в този случай вероятно е по-добре да е брашно от хлебарки от нещата които слагат в колбасите. В крайна сметка ЩЕ ЯДЕМ БУБИТЕ И ЩЕ НИ ХАРЕСВА! MJ23 and itzo1994 2 Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 27 Share Posted January 27 6 minutes ago, raquishi said: Освен това в нашите салами и кренвирши има много по-страшни неща, които ядем, защото не се интересуваме, в този случай вероятно е по-добре да е брашно от хлебарки от нещата които слагат в колбасите Много хора знаят, че са кейфейб месо. Не помня кога последно съм ял такива неща, но голяма част от познатите ги избягват и избират местната месарница. От всички “алтернативи на месото”, мисля че е най-добре да се развие сферата на лабораторно отгледаното месо, защото ще има повече полза от бубите в крайна сметка. Quote Link to comment
Loop Posted January 27 Share Posted January 27 31 minutes ago, raquishi said: Някой направи ли си труда да прочете всъщност документа, или скролнахте долу към списъка с храни? Законът позволява на ЕДНА(1) фирма - Ynsect да произвежда и продава такива храни, където изрично е изписано на етикета какво съдържат. Няма нужда да се държите като Цончо ПУТКАТА Ганев и да създавате съвсем излишно напрежение. Да, вероятно това е прецедент, от който ще тръгнат и още такива разрешения. Имайки предвид че тия насекоми се отглеждат лесно, имат някаква хранителна стойност беше неизбежно че в някой момент ще започнат да навлизат на хранителния пазар, и факта че в Азия се ядат яко пържени хлебарки, което добавя към “достоверността”. Освен това в нашите салами и кренвирши има много по-страшни неща, които ядем, защото не се интересуваме, в този случай вероятно е по-добре да е брашно от хлебарки от нещата които слагат в колбасите. В крайна сметка ЩЕ ЯДЕМ БУБИТЕ И ЩЕ НИ ХАРЕСВА! Мислех, че това няма да го политизираш… аз съм го изчел, разбира се. Изчетох и лобистките истории на този производител и въобще историята на приемането на регламента, но не исках да споделям това, точно да не политизирам, че гледах няколко Възрожденски писачи в нета са го уловили и не исках натам да ни е дискусията. Не ми е целта тук да стане евроатлантици-хлебаркояди vs. Възрожденци-кренвиршоядни. При това сам си си отговорил - това е прецедент и ще има и други производители. Аз ще добавя, че регламентацията в сферата на монопола и конкуренцията направо гарантира това. Та наистина няма смисъл да се измества фокусът към бройката производители. А в Азия нормалните хора не ядат такива неща. По Азия основно живея в крайна сметка и не съм опитвал и не ми е и предлагано да ям буболечка, насекомо или прилепи. Някои стари хора в Азия принципно ядат и котки, ама не вярвайте на всяка гръмка и преувеличаваща глупост в нета и не мислете, че ако някой тъпак прави нещо то автоматично се прави от още 4.5 милиарда души. MJ23 and HEIDENREICH 2 Quote BWC POPULARITY PROMOTION (2015) BWC POPULARITY PROMOTION (2022) Link to comment
raquishi Posted January 27 Share Posted January 27 (edited) 1 hour ago, ShiningWizard said: От всички “алтернативи на месото”, мисля че е най-добре да се развие сферата на лабораторно отгледаното месо, защото ще има повече полза от бубите в крайна сметка. Съгласен съм, обаче там трябва първо да се налеят милиарди с неясна после възвръщаемост. По-добре да правят бубени манджи! Ти и близките ти може да не ядат, но милиони българи ядат точно такива боклуци, защото не им стигат парите за нещо по-добро. ПС @Loop явно съм пиян и не успях да те цитирам преди да пусна поста. Нов съм в тая беведжийска игра. Как да не го политизирам, това е част от политиката на ЕС, и от политиката на Израждане да експонират всичко в най-негативния възможен аспект, да правят проблем, където го няма. Иначе ще ядем буби, няма де да идем Edited January 27 by raquishi THE GRIM REAPER and ShiningWizard 1 1 Quote Link to comment
Recommended Posts