Jump to content

NOAH Great Muta Final Bye-Bye - 22 януари 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

CVrsl5d.jpg

 

Последният мач на легендарния Great Muta (и предпоследния мач на Keiji Muto като цяло).

 

VzvgDoB.jpg

 

NOAH "GREAT MUTA FINAL BYE-BYE"
January 22, 2023
Yokohama Arena


1. Welcome to bye bye: Atsushi Kotoge & Seiki Yoshioka vs. Hajime Ohara & Hi69
2. Who is the valkyrie?: Saori Anou & Jungle Kyona vs. Sumire Natsu & Maya Yukihi
3. BEST OF IRON MAN: Timothy Thatcher vs. Masaaki Mochizuki
4. This is Anarchy Time: Yoshinari Ogawa, Eita & NOSAWA Rongai vs. Junta Miyawaki, Alejandro & Yasutaka Yano
5. WRESTLING BATTLE CRY: Jake Lee, Jack Morris & Anthony Greene vs. Masa Kitamiya, Daiki Inaba & Yoshiki Inamura
6. GHC Martial Arts Rules: Kazushi Sakuraba vs. Hideki Suzuki
7. To rise sky high: Ultimo Dragon, AMAKUSA & Ninja Mack vs. YO-HEY, Kzy & Dante Leon
8. Champion's Night: Kaito Kiyomiya, Takashi Sugiura, Satoshi Kojima & Hijo de Dr. Wagner Jr. vs. Kenoh, Katsuhiko Nakajima, Masakatsu Funaki & Manabu Soya
9. End of Nightmare: Great Muta, Sting & Darby Allin vs. Naomichi Marufuji, Hakushi & AKIRA

 

FeZPs1p.jpg

Link to comment

Eбаси , Hakushi още е жив .. А се биеше с Брет Харт през 95-та, еби му мамата ... 

 

Link to comment

Не знам кои очаквах да са последните опоненти на Great Muta, не бях се замислял чесно казано, но не очаквах да са тези. Първата ми реакция беше, че са бая random, но сега като се замислям са доста логични, поне двама от тримата. А и не е като да има много други варианти и кечисти с дълга история с Muto. Muto и Jinsei Shinzaki конкретно си имат бая история заедно. Tokyo Dome мачът им от 1996 е един от любимите ми японски мачове и един от мачовете, които ме затвърдиха като фен на японския кеч. До ден днешен моментът, когато Muta написа японския символ за смърт на дъската с кръвта на Shinzaki ми е един от най-любимите японски кеч моменти. После двамата бяха заедно в BATT stable-a, който беше исторически, защото беше с кечисти от три федерации едновременно (NJPW, AJPW, Michinoku Pro). След като Muto напусна NJPW и отиде в AJPW с Shinzaki пак бяха отбор за известно време и тогава се появи третия образ на Muto - Kokushi Muso - който беше черния еквивалент на белия Hakushi. Та да, двамата имат бая история помежду си като опоненти и партньори. Отделно фактът, че Shinzaki ще използва Hakushi образа също е интересен - през последното десетилетие го използва супер рядко. Иначе пичът си се бие редовно, но основно в родната му федерация Michinoku Pro и това е 31-вата му година като кечист (за сравнение: за Muto е 39-тата). Връзката на AKIRA с Muto е друга - дебютират в кеча със 7 дена разлика, като първият кеч мач на AKIRA е точно с Muto. И после години наред бяха заедно в NJPW, AJPW и накрая WRESTLE-1. Връзката с Marufuji пък е, че бяха заедно в последния stable в кариерата на Muto - M's Alliance. С оглед на това, че средната възраст на кечистите в мача е 51 години не очаквам нещо кой знае какво като качество, но все пак съм си надъхан. Muta, Sting, Hakushi + Darby в Япония. Бива.

Не си дадоха зор да слагат други важни неща в шоуто и залагат изцяло на главния мач да продаде билетите. Sakuraba vs. Suzuki е нещото, което най-много ми хваща окото, макар че това не е тоя Sakuraba, който беше преди години като направи супер силния Tokyo Dome мач с Nakamura. Мачът с настоящите шампиони vs. KONGO също ми харесва, ама щеше да ми харесва повече ако Hijo de Dr. Wagner Jr. не беше там. Thatcher vs. Mochizuki също звучи добре. Trios мачът с Ninja Mack & Ultimo Dragon и той буди някакъв интерес у мен. Останалото ми е просто пълнеж. Интересно развитие е да се види женски мач в NOAH - това надали някой го е очаквал. Още повече пък мач с Jungle Kyona, която откакто напусна най-голямата женска кеч компания Stardom миналата година има само шепа мачове и само един беше в Япония. И за финал ще спомена нещо друго, което все забравям да спомена. Всеки път като видя card на NOAH и Hi69 е там ми става едно такова готино и носталгично. EWR легенда! Тоя японски инди маниак едно време (да речем някъде 2005) в EWR играта му бяха дали луди статове. Редовно го подписвах и push-вах, защото си беше идиотщина да не го подпишеш и push-ваш с такива статове. :D Но реално докато не дойде в NOAH преди няколко години никога не бях му гледал мач.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ще започна с някои други мисли преди да стигна до главното нещо в шоуто.

 

Шоуто привлече 8,433 фенове, т.е. повече от вчерашното NJPW vs. NOAH шоу в същата зала, както и повече от миналогодишното NJPW vs. NOAH шоу в залата. Доволно!


Казвал съм го преди, но ще го кажа пак: презентацията на NOAH е супер. Кефи ме здраво. Ентранс сцената им е семпла сама по себе си, но с всичките светлини и лазери изглежда яко. А пък специалната камера, която използват за ентрансите и за моменти от мачовете придава изцяло различно и доста уникално усещане. Така като се замъгли бекграунда и всичкия фокус дойде върху ентранса или екшъна на преден план просто усещането е някак по-епично.

CVzGRK5.jpg

 

Изгледах всичките мачове освен 1, 2 и 4. Харесаха ми като цяло. Нямам оплаквания. Не бяха някакви класики, но всичките имаха какво да предложат в една или друга степен.

На Walter/Gunther може да му взеха яката ентранс музика, ама Thatcher още си я ползва и ми е една от любимите в кеча. Особено в Япония пасва идеално, а и на неговия образ като цяло.

Sonny Onoo и Ultimo Dragon reunion~! Това беше готин WCW flashback.

d5HZ9af.jpg

 

AMAKUSA и лудия му spot:


И така стигам до най-важното - последният мач на Muta. Мачът беше на очакваното окей ниво като качество, но ентрансите ме изкефиха на макс. Дори и след тях да нямаше мач - пак щях да остана доволен. Толкова ми харесаха. Не че имаха някакви по-специални неща, но просто самите образи в комбинация с важността на събитието и презентацията на NOAH бяха перфектна комбинация. Спектакъл и усещане, което може да се види/усети само в кеча и по-конкретно само в японския кеч. Хареса ми как феновете се кефеха и пляскаха на музиката на Darby, който досега никога не беше стъпвал в Япония. Хареса ми как пуснаха видео със стари снимки на Muta & Sting заедно под фона на NJPW theme-ът на Sting. Хареса ми и целия vibe на ентранса на Hakushi. Най-близкото нещо до Undertaker entrance vibe, което съм усещал откакто Taker се пенсионира.
7L3FaEJ.jpg


Хареса ми и че бяха докарали The Great Kabuki, който е kayfabe бащата на Muta.

nUGASHJ.jpg

 

Top spot-ът от мача:

 

И разбира се изкефих се мега здраво, че повториха легендарния момент с кръвта и дъската от Tokyo Dome мача на Muto и Shinzaki.
3hweuSU.jpg

 

И на последно място, хареса ми и самия последен кадър - как Muta изчезва в червения пушек. Идеален финал за "The Original Ninja from Hell".

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...