Jump to content

MAFIA 2O! Правила, роли, теглене


Radox

Recommended Posts

 

❄️ MAFIA XX❄️

 🎁 MERRY CHRISTMAS 🎁

 

ПРАВИЛА:

 

➡️ В този сезон ще има 14 участника. Началото на сезона ще бъде на 18.12.2022 в 22:00 часа.

 

➡️ Ролите ще бъдат разпределени на случаен принцип между играчите. Методът на това разпределяне ще е аналогичен с използвания и утвърдил се в предишните сезони. Малко преди началото на записването за сезона ще бъдат изтеглени номерата от 1 до 14, като на всеки номер ще отговаря роля. Участниците ще получат роли по реда си на записване. Преди началото на записването ще бъде направен скрийншот с датата и часа, на който се вижда списъка с номерата на ролите. Този скрийншот ще бъде пуснат в темата след завършването на сезона като доказателство за жребия. Освен това ще има и един свидетел, който вече получи номерата на ролите на ЛС. Този свидетел ще бъде ЧОТУДЕ.

 

➡️ В сезона няма да има необявени тайни роли, както и няма да има мафиоти с граждански роли като напр. мафиот-ловец или мафиот-тъмничар.

 

➡️ За всеки ден от сезона ще има отделна тема, за да е по-лесно търсенето на информация и гласувания от предишните дни. След края на сезона, всички дни ще се обединят в една тема, за да не е претрупан разделът.

 

➡️ На елиминирани от играта участнци е напълно забранено да дават каквито и да били реакции в темите за дневните фази!

 

➡️ Всяко писане относно сезона на което и да е друго място освен официалната тема, ще се наказва с незабавна дисквалификация от играта, без значение дали е повлияло или не на хода й. Дори най-малкото споменаване на нещо около сезона в Skype, Discord, Facebook, Instagram, ICQ, TikTok, чатбокса или ЛС във форума, ще доведе до незабавно отстраняване на съответния човек.

 

➡️ Всяко опитване да се доказва дадена роля или чат с водещия по какъвто и да е начин, включително скрийншот, измисляне на несъществуващи в съобщенията цветове или емотикони, или каквито и да било иновативни опити за заобикаляне на правилата и честната игра, също ще доведе до незабавна дисквалификация. Това важи и за всякакво пускане на скрийншоти или цитати от комуникацията с водещия, без значение дали скрийншотите са истински или редактирани.

 

➡️ Като се изключат горните две точки, имате право да пишете абсолютно всичко друго в темите за дневните фази. Всякакви клипове, троления, лъжи, заблуди, басове, обещания, подвеждания и психоатаки са напълно позволени!

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

 

➡️ В играта участват 2 отбора - Мирни граждани и МафиотиМафиотите се знаят помежду си, докато Гражданите нямат представа кой с каква роля е и с кого са в един отбор.


➡️ В последните 30 мин. преди старта на сезона всеки от участниците ще получи ЛС, в което ще му бъде съобщено каква точно роля му се е паднала при избирането на номерата. Той ще трябва да потвърди в отговор до водещия, че е прочел и е наясно с ролята си и да зададе ако има някакви въпроси.

 

➡️ В съобщенията за ролите преди началото на сезона ще има само зелен цвят за гражданите и червен цвят за мафиотите! Няма да има абсолютно никакви други специални цветове, емотиконки, скрити знаци, подсказки и т.н.

 

➡️ В играта има 2 редуващи се фази - ДЕН и НОЩ. Всяка от фазите продължава по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъдат винаги в 22:00 часа българско време. Играта започва с Ден 1.

 

➡️ Всеки мафиот ще знае преди началото на Ден 1 кои са останалите мафиоти, но няма да знае кой от съотборниците му с каква роля е! Това ще стане едва с откриването на тайния чат между тях ще бъде след започването на Нощ 1.

 

 

☀️ В ДНЕВНАТА ФАЗА участват всички живи към настоящия момент играчи и те могат да пишат свободно в темата за съответния ден. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който според него трябва да бъде елиминиран от играта. За елиминация е нужно МНОЗИНСТВО - тоест минимум половината плюс един от гласовете на живите играчи.

 

☀️ За да бъде елиминиран даден играч, е необходимо в 22:00 часа той да има поне минимално необходимия брой гласове за елиминация, упоменат в предната точка. Ако някой събере гласовете по-рано, това не води до елиминация, защото броят гласове може да се променя без ограничения до 22:00 часа.

 

☀️ Не е задължително да има елиминиран участник във всяка дневна фаза. Ако никой не достигне необходимият за елиминация брой гласове до 22:00 часа, съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

 

☀️ Всеки който гласува за даден играч има право да променя гласа си неограничен брой пъти за друг играч в рамките на дневната фазата.

 

☀️ Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч Х"Вотове без удебелен шрифт не са валидни и няма да бъдат зачитани.

 

☀️ Смяната на гласа за друг играч става по следния начин: "Сменям си гласа от Играч Х на Играч У".

 

☀️ Желателно е да гласуването да се изписва в края на мнението на отделен ред, защото това прави броенето на гласове много по-лесно и дава възможност за много по-чести ъпдейти на гласовете от страна на водещия.

 

☀️ При елиминация на даден играч, без значение дали е станала през деня или през нощта, ще бъде изписвано единствено дали той е бил Гражданин или Мафиот, но не и дали е имал специална роля.

 

☀️ Всеки жив участник е длъжен да напише поне едно мнение във всяка една дневна фаза. Максимален брой няма. Ако даден участник не напише нито едно мнение в дадена дневна фаза, то той ще бъде отстранен от сезона веднага след края й, без значение от кой отбор е и дали има специална роля или не.

 

☀️ Всякакво редактиране на мнения в темите за дневните фази е абсолютно забранено! Ако някой играч иска да добави нещо, трябва да го прави в нов пост. Понякога ако бъдат пуснати две бързи поредни мнения от един човек, те ще се слеят в едно - това е позволено и не е нарушение на правилата. Единственото, което е забранено, е едитването на мнения.

 

🌘 През НОЩНАТА ФАЗА темата за последния ден се заключва. Мафиотите имат право да елиминират по един гражданин във всяка нощна фаза (но може и да да не стрелят по никого ако преценят че е по-добре за стратегията им). Също така, гражданите със специални умения имат право да ги използват през нощната фаза.

 

🌘 В нощната фаза Мафиотите имат право да комуникират помежду си и да обсъждат стратегията си в таен чат, който ще бъде създаден от водещия след края на Ден 1. Ако мафиот бъде елиминиран от играта, той бива премахнат от мафиотския чат до края на сезона. Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

 

🌘 Краен срок за използване на всички специални умения през нощната фаза е 21:00 часа. Това дава на водещия 1 час да оправи различните интеракции между ролите и да подготви мнението си за началото на следващата дневна фаза. Ако някой играч с роля не изпрати на водещия своето отиграване до 21:00 часа, се счита че той не е използвал ролята си в съответната нощ.

 

➡️ Дневните и нощните фази ще се редуват, докато единият отбор не постигне условието си за победа. Краят на сезона настъпва, когато се случи едно от следните две неща:

   - За да спечелят играта, Мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

   - За да спечелят играта, Мафиотите трябва да изравнят броя на мирните граждани със своя.

 

 

 

РОЛИ:

 

Шериф

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на лично съобщение за това дали един играч е Гражданин или Мафиот.

 

- При питане получава информация само дали играчът е Гражданин или Мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. 

 

- Ако бъде блокиран или изпратен в тъмницата, няма да научи нищо.

 

Доктор

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да предпази един играч по свой избор. Този играч няма да може да бъде убит от мафията през съответната нощ.

 

- Може да предпазва и себе си.

- Няма право да предпазва един и същ играч в 2 поредни нощни фази.

- Може да предпази и мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде атакуван от Ренегат през съответната нощ, той ще бъде спасен от доктора и няма да бъде елиминиран.

 

Тъмничар

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и да го прати в участъка за разпит. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран през съответната нощна фаза. Също така обаче, този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза (т.е. бива и блокиран).

 

- Не може да праща себе си в тъмницата.

 

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата в две поредни нощни фази.
 

- Ако Тъмничар и Блокировач се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не бива блокиран и съответно предпазен от елиминация.

 

Принц

Spoiler

- Не може да бъде елиминиран чрез гласуване през дневната фаза.

 

- Ако в 22:00 часа има нужния за елиминация брой гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.

 

Ренегат

Spoiler

- Има право на общо 3 убийства през нощните фази, като може да стреля по веднъж на нощ

 

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Не може да убие Кръстник, преди да са елиминирани всички останали мафиоти.


- Може да бъде блокиран като всяка друга роля, при което един от опитите му ще бъде изхабен напразно.

 

- Не може да убие играч, предпазен от Доктор или Тъмничар - ако стреля по такъв играч, Ренегатът изхабява един от опитите си напразно.

 

- Ако мафията реши да убие Ренегат през дадена нощна фаза, а той е решил също да стреля в тази фаза, Ренегатът умира, но успява да извърши и своето убийство.

 

- Ако Ренегатът се посочи взаимно с последния оцелял Мафиот през дадена нощна фаза, то и двамата умират, а играта се печели от Гражданите.

 

Ловец

Spoiler

- Ако бъде убит, има правото да елиминира заедно със себе си един играч по свой избор преди да отпадне. Това важи без значение дали е елиминиран от гражданите през деня или от мафията през нощта.

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Може да убие Кръстник, без значение дали има останали живи и други мафиоти освен него.

 

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.

- Ако не е сигурен, може да не използва полагащото му се убийство и да отпадне, без да елиминира никого.

- Ако остане като последен оцелял Гражданин заедно с един последен оцелял Мафиот, играта завършва наравно!

 

Масони

Spoiler

- Масоните са група от 2 или 3 гражданина, които още преди началото на Ден 1 се знаят помежду си и знаят, че всички те са мирни граждани.


- Във всяка нощна фаза, Масоните ще могат да комуникират в таен общ чат, подобно на мафиотския такъв, и да обсъждат стратегията си.

 

- Ако някой от Масоните бъде блокиран в дадена нощна фаза, то в следващата нощна фаза той няма да може да участва в масонския чат.

 

- Ако някой от Масоните бъдe елиминиран, той бива премахнат от масонския чат до края на сезона.

 

Детектив

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да проверява дали даден играч има специална роля и върху кого я е използвал. 

 

- Детективът получава информация единствено по един от следните 4 начина:

1. "Х има специална роля и тази нощ я използва върху У" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Блокировач, както и при проверка на Масони участващи в общ чат).

2. "Х има специална роля, но тази нощ не я използва" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Тъмничар)

3. "Х има специална роля" (Изписва се при пасивни роли, които не могат да се употребяват върху други играчи през нощната фаза - Президент, Принц, Бодигард, жив Ловец, Кръстник, Екзекутор и Врачка, която вече е влязла в мафиотския чат) 

4. "Х няма специална роля"

 

- Няма да получава информация дали играчът е гражданин или мафиот.

 

- Допълнително умение: Може да провери и вече отпаднал играч, при което ще научи точната роля, която е имал.

 

Губернатор

Spoiler

- Това е единствената роля, която може да се падне и на гражданин, и на мафиот.

 

- Гласът му винаги се брои за 2 гласа във всички дневни фази.


- Ако бъде заглушен, и двата му гласа биват неутрализирани.

 

Кръстник

Spoiler

- Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване, преди да бъдат елиминирани всички останали мафиоти.

- Може обаче да бъде убит през нощта от Ловец, дори да има и други все още живи мафиоти.

- Ако през деня събере нужните за елиминация гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.


Блокировач

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да блокира един от Гражданите, при което той няма да може да използва специалното си умение.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощи.

 

- Не може да блокира играча, по който Мафията стреля в същата нощ.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде неутрализирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран, но въпреки това Блокировачът ще изхаби едно от блокиранията си.

- Ако Блокировач и Тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не е блокиран и съответно предпазен от елиминация.


Шпионин

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да пита на ЛС водещия дали някой от Гражданите има специална роля.

 

- При питане ще получи само информация "Х има роля" или "Х няма роля", но няма да разбере точната роля на Гражданина, ако той има такава. Информацията ще бъде получена от него в края на съответната нощ, в която е използвал умението си.

 

- Не може да проверява играча, по който Мафията стреля в същата нощ.

 

- Ако провери Врачка, ще му бъде съобщено, че играчът няма специална роля.

 

- Ако бъде блокиран от Тъмничар, няма да разкрие нищо, но въпреки това ще изхаби една от проверките си.

 

- Допълнително умение: Може да провери и вече отпаднал играч, при което ще научи точната роля, която е имал.

 

Заглушител

Spoiler

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и на следващата дневна фаза гласът на този играч няма да се зачита.

 

- Може да заглуши както гражданин, така и свой съотборник мафиот, с което да заблуди допълнително Гражданите.

 

- Не може да заглушава един и същ играч за две поредни дневни фази. Също така не може да заглушава себе си.

 

- Ако в предстоящата дневна фаза оставащите граждани са само с 1 или 2 повече от живите мафиоти, не може да използва умението си.

 

Врачка

Spoiler

- Този играч e Мафиот, но започва играта като Гражданин. Целта му е да открие всички Мафиоти в играта, за да се присъедини към тях. Може да спечели играта единствено с Мафията.

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на ЛС дали един даден играч е мирен гражданин или мафиот (подобно на Шерифа). 

 

- Ако не успее да разкрие всичките живи мафиоти преди броят на мафиотите се изравни с броя на гражданите (в чието число ще влиза и Врачката), той не печели играта заедно с Мафията, но също така и не губи.

 

- Ако всички останали мафиоти бъдат елиминирани преди Врачката да е успял да ги намери, играта приключва с победа за Гражданите, а Врачката губи, независимо че е още жив.


- Играта на Врачката протича на 2 етапа:

- ЕТАП 1 е в началото на играта, когато Врачката започва като "гражданин". Той знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти не знаят това, Врачката не е част от чата им и няма право да обсъжда заедно с тях кого да елиминират през нощните фази. С други думи, в началото на играта, Мафиотите изобщо не знаят дали в играта има Врачка и единственият начин да разберат, е ако се включи в чата им по един от трите начина, описани по-долу. Ако Врачката бъде елиминиран през която и да е фаза (дневна или нощна) ще бъде изписано просто, че той е бил Мирен гражданин. На този етап, гражданският отбор няма нужда да елиминира Врачката, за да спечели играта.

 

- Ако в този етап в дадена нощна фаза Мафиотите решат да елиминират Врачката, ще им бъде съобщено, че всъщност и той е мафиот и Врачката ще се присъедини автоматично към техния чат през следващата нощ. Текущата нощ пък ще приключи без елиминиран от мафията участник. Това е най-лесният начин Врачка да се присъедини към мафиотите.

 

- Ако Врачката разбере самоличността на всички Мафиоти в дадена нощна фаза, то мафиотите ще получат веднага информацията, че даденият играч е Врачка, която е успяла да ги открие и се присъединява към тях, т.е. през предстоящата дневна фаза Врачката вече ще е истински мафиот и другите мафиоти ще знаят кой е той, и ще могат да играят заедно. Пълноправното присъединяване на Врачката към мафиотския чат обаче ще стане чак след края на въпросната дневна фаза, ако разбира се той оцелее в нея.

 

- Ако в играта остава само един жив мафиот, в дадена нощна фаза Врачката го открие, но този мафиот отпадне веднага в следващата дневна фаза, тогава и само тогава Врачката ще продължи играта сам като последен мафиот и гражданите ще трябва да го елиминират за победата си.

 

- Ако Врачката знае самоличността на всички мафиоти без един, но този един отпадне в дадена дневна фаза, Врачката влиза в мафиотския чат веднага в идната нощна фаза, заедно с останалите мафиоти, които вече знае.

 

- ЕТАП 2 започва в момента, в който Врачката успешно разбере самоличността на всички живи мафиоти в играта. Ако това се случи, то тогава той официално минава в отбора на мафиотите, бива добавен в мафиотския чат и може да дискутира кого да елиминират през нощните фази. Също така на този етап ако Врачката отпадне ще бъде обявен вече като Мафиот и неговата елиминация става задължителна за победа на гражданите.

 

- Ако Врачката бъде преслушан от Шериф, ще му бъде съобщено, че Врачката е мафиот независимо дали той вече е влязъл в мафиотския чат или не.

 

- Ако Врачката бъде елиминиран след като е бил преслушан от Шериф или след като вече се е присъединил към мафиотския чат, ще бъде изписано, че е отпаднал Мафиот.

 

- Ако Врачката бъде елиминиран без да е бил преслушан от Шериф и без да се е присъединил към мафиотския чат, ще бъде изписано, че е отпаднал Мирен гражданин.

 

- Проверките на Врачката не могат да бъдат блокирани от Блокировач или Тъмничар.

 

- Ето примери за двата начина по които Врачката може да се включи в отбора на мафиотите, ако в играта има напр. 3 мафиота и 1 Врачка.

 

1. Ако тримата мафиоти са живи и Врачката успешно ги разкрие и тримата през нощните фази, то той влиза в отбора им на първата нощна фаза след това.

 

2. Ако Врачката до момента е разкрил имената само на двама от тримата мафиоти, но неразкритият от него трети мафиот бъде елиминиран, то тогава Врачката автоматично знае самоличността на всички живи мафиоти, условието е изпълнено и той влиза в отбора им. Същото важи и ако остане само един жив мафиот и Врачката знае кой е той - следва присъединяване към него и двамата играят заедно до края на играта.

 

 

НЕКА ВСЕКИ ОТ 14-те УЧАСТНИКА НАПИШЕ ПО ЕДИН СЛУЧАЕН ПОСТ ЗА ДА ПОЛУЧИ РОЛЯ!

 

 

@neshev @Socki @The Olimpic Hero @hacky @Dudley @MJ23 @Jack Bauer @kabakov @LightOne @StoneColdFaN @Bobotsi @Price @Jericho @Himler

 

 

 

35izpu1.jpg

Link to comment

Гарантирам, че ролите ми бяха пратени преди да бъдат изтеглени. Ето и доказателство:

1.thumb.jpg.851a2a176b8d6d53c114efeff11ae83f.jpg2.thumb.jpg.be400bbd243f30c1e7c070594c68d602.jpg

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment
1 hour ago, Jericho said:

Петър Стоянов беше доста качествен президент, като се има предвид всичко. 

Росен Плевнелиев по - качествен ли беше?

Link to comment
2 hours ago, ЧОТУДЕ said:

Гарантирам, че ролите ми бяха пратени преди да бъдат изтеглени. Ето и доказателство:

1.thumb.jpg.851a2a176b8d6d53c114efeff11ae83f.jpg2.thumb.jpg.be400bbd243f30c1e7c070594c68d602.jpg

Слаб фотошоп, правили сме го вече това с радокс :(

Link to comment

9.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment

Напомням на последните двама участника @Bobotsi и @Himler да напишат пост, за да получат своите роли под номер 13 и 14. Времето изтича.

35izpu1.jpg

Link to comment

И така, разпределянето на ролите завърши.

 

Номерата са следните:

 

1. neshev

2. Jack Bauer

3. Jericho

4. Price

5. Socki

6. MJ23

7. hacky

8. StoneColdFaN

9. LightOne

10. The Olimpic Hero

11. Dudley

12. kabakov

13. Bobotsi

14. Himler

 

Програмата на сезона по празниците е следната:

 

Ден 1 начало - 18.12 (22:00)

Ден 1 край - 19.12 (22:00)

 

Ден 2 начало - 20.12 (22:00)

Ден 2 край - 21.12 (22:00)

 

Ден 3 начало - 22.12 (22:00)

Ден 3 край - 23.12 (22:00)

 

Ден 4 начало - 24.12 (22:00)

Ден 4 край - 25.12 (22:00)

 

Ден 5 начало - 26.12 (22:00)

Ден 5 край - 27.12 (22:00)

 

Ден 6 начало - 28.12 (22:00)

Ден 6 край - 29.12 (22:00)

 

Ден 7 начало - 30.12 (22:00)

Ден 7 край - 31.12 (16:00)

 

Ден 8 начало - 01.01 (22:00)

Ден 8 край - 02.01 (22:00)

 

Ден 9 начало - 03.01 (22:00)

Ден 9 край - 04.01 (22:00)

 

Тази вечер след 21:30 ще ви съобщя ролите и сезонът ще може да започне!

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero
On 12/16/2022 at 5:08 PM, Radox said:

- Ако в този етап в дадена нощна фаза Мафиотите решат да елиминират Врачката, ще им бъде съобщено, че всъщност и той е мафиот и Врачката ще се присъедини автоматично към техния чат през следващата нощ. Текущата нощ пък ще приключи без елиминиран от мафията участник. Това е най-лесният начин Врачка да се присъедини към мафиотите.

 

Е това е най-най-най-ужасното правило, което е измислило главата на Radox. :D Тотално извращение. Мафиотите убиват някого с мисълта, че елиминират мирен гражданин и на късмет прибавят още един мафиот към отбора си. Страхотно, Radox, страхотно!

               

Link to comment
17 minutes ago, The Olimpic Hero said:

 

Е това е най-най-най-ужасното правило, което е измислило главата на Radox. :D Тотално извращение. Мафиотите убиват някого с мисълта, че елиминират мирен гражданин и на късмет прибавят още един мафиот към отбора си. Страхотно, Radox, страхотно!

 

Стига насира е, лек. Просто е останало при копирането от предния ми сезон, когато исках да експериментирам с него. Сега го изтрих, вече си е по класическия начин.

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...