Jump to content

Бетинг скандала с James Krause


neshev

Recommended Posts

На кратко - James Krause е бивш боец, по настоящем треньор и предприемач. Той държи Glory MMA & Fitness, където тренират имена като Tim Elliott, Brandon Moreno, Jason Witt, Trey Ogden, David Onama, Jeff Molina и други.

 

Скандалът произтича от битка между един от бойците на Krause - Darrick Minner, който загуби от Shayilan Nuerdanbieke в първия рунд. В часовете преди битката са били отчетени подозрителни нива на активност спрямо победа на Nuerdanbieke, конкретно в първия рунд и за продължителност на битката под 1.5 рунда. В самата битка, Minner нанесе удар с левия си крак, след което веднага се хвана за него, сигнализирайки, че е имал контузия преди битката. Малко след това, Minner загуби, но обстоятелствата изискваха битката да бъде разследвана. 

 

Krause веднага се превърна в обект на разследваното, защото той е гъст в залозите като дори е предлагал платена услуга за експертни прогнози. Интересното е, че през октомври, UFC са пратили съобщение до всички бойци и треньорите им, че вече нямат право да залагат на срещи от UFC, за да се избегне този евентуален конфликт на интереси, но явно не е било особено ефективно, след като само седмици след това изникна тази ситуация. :D

 

След близо месец, вече имаме развръзка. Канадските провинции, Онтарио и Алберта, забраниха залозите на битки от UFC, което принуди UFC да реагират светкавично. 

 

Darrick Minner е освободен, което се очакваше и без скандала, заради слабите му постижения. Атлетическата комисия на Невада суспендира лиценза на Krause, а UFC забраниха на бойците си да тренират с James Krause и Glory MMA, докато тече разследваното.

 

Мнението ми е, че е много трудно да бъде доказана вината на James Krause. Според мен, тук не става въпрос за уреждане на битка, а по-скоро за това, че James Krause е използвал контузията на Minner или да заложи за негова загуба, или е споделил тази информация на трети страни, които са се възползвали финансово от нея. Но дори при този вариант ще бъде доста трудно да бъде установена вината му. 

Определено това беше слабост на UFC, която ще трябва да бъде адресирана, но много трудно ще бъде елиминирана и не мисля, че само със забрана от страна на треньори и персонал да залагат на битки, нещо ще бъде решено в дългосрочен план. 

Link to comment

nate-diaz.gif

 

Нищо ново под слънцето. Файт фиксинга са го правили още в началото на 20ти век в кварталните букита. Като в Бронкс, Малката Италия, Бруклин и т.н.

В случая този е изгорял.

Което кейфей за пореден път показва и доказва, че вайлюбетърджийствуването не е за всеки. НЕ Е. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...