Jump to content

Тема за всякакви въпроси и отговори

Farest

Recommended Posts

THE GRIM REAPER
1 hour ago, Farest said:

Били ли сте оперирани някога и ако да, кога след това сте почвали да тренирате, да ебете и тн.

Съжалявам ако съм безполезен, но:

1. Да, бил съм опериран три пъти. Първи път от апандисит на 6-7 години и 2 пъти от ингвинална херния 2020/2021. 2. След последните 2,

не съм си и помислял да тренирам. Да знам че трябва коремната стена да стане по-здрава, но просто за момента отказвам по какъвто

и да е било начин да се натоварвам повече. И накрая, не еба(о чудо!). Ако ебах обаче, щях да съм зверски сдухан. От дясната страна 

където бях опериран и ми сложиха платно, вече нямам чувствителност близо 2 години най-вероятно поради увреден нерв и дори не 

мога да се обръсна като хората. Чувството е толкова отвратително като опитваш да се бръснеш... Едно гадно мравучкане... 

То не е непременно задължително да си бръснат, ама космърлаците зараждат мръсотии. Поне в моят случай е така.

Някой на който са му слагали спинална упойка, знае какво е чувството когато от кръста надолу изтръпнеш и някой започне да те пипа.

В нормални случаи липсата на чувствителност изчезва от 3 до 5 месеца, но този път нещо се прееба. Честно казано ми писна и оставих

нещата както са си. След някоя друга година ще се занимавам, а и не ми пречи особено тъй като никога няма да ми се наложи да еба :) .

Действително освен ужасното телосложение и външност, имам и вече 3 белега от операции под корема. Но пак казвам, те не ме касаят.

• Haha 1

Ще можете ли да попълните следната анкета във връзка с курсов проект:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfz4HZdTbrwsmvp0Z5V6lTeeWhalKrFC9fnTsu9Ba6JdFfq_Q/viewform

Направена е само за територията на страната, защото в единия въпрос се иска административната област.

36 minutes ago, kabakov said:

Ще можете ли да попълните следната анкета във връзка с курсов проект:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfz4HZdTbrwsmvp0Z5V6lTeeWhalKrFC9fnTsu9Ba6JdFfq_Q/viewform

Направена е само за територията на страната, защото в единия въпрос се иска административната област.

Готово, на скоро @Himler питаше за това как ни влияе инфлацията, така че след това може за него да дадеш резултатите за "13.  Инфлацията в страната влияе ли на потреблението Ви?" :D

Кабачката винаги се е записвал за мои сезони на Мафия, така че му метнах едно рамо с анкетата :happy:

35izpu1.jpg

ShiningWizard

Микрофонът ми хваща много шум от компютъра. Пробвах да намаля шума, но хваща и най-ниските децибели. Като записвам в друга стая с лаптоп, микрофонът не хваща шума на вентовете, въпреки че е буквално на милиметри от него. Като записвам с лаптопа в моята стая, микрофонът хваща вентовете на лаптопа. Има ли начин да абсорбирам шума в стаята, не ехото, без да купувам акустични панели? Въпросната стая, където записите стават чисти, има мокет, а моята няма. Да взема ли мокет за моята стая или няма да абсорбира звука в нея? 

Edited by ShiningWizard
37 minutes ago, ShiningWizard said:

Микрофонът ми хваща много шум от компютъра. Пробвах да намаля шума, но хваща и най-ниските децибели. Като записвам в друга стая с лаптоп, микрофонът не хваща шума на вентовете, въпреки че е буквално на милиметри от него. Като записвам с лаптопа в моята стая, микрофонът хваща вентовете. Има ли начин да абсорбирам шума в стаята, не ехото, без да купувам акустични панели? Въпросната стая, където записите стават чисти, има мокет, а моята няма. Да взема ли мокет за моята стая или няма да абсорбира звука в нея? 

Микрофона ти е на лаптопа когато записваш и така хваща шума от компютъра?

ShiningWizard
7 minutes ago, hacky said:

Микрофона ти е на лаптопа когато записваш и така хваща шума от компютъра?

В другата стая (с мокета) не се чуват вентилаторите  на лаптопа, а е на същото разстояние. Като е в моята стая се чуват, ЯКО.

Edited by ShiningWizard
ShiningWizard
2 minutes ago, Huskarl said:

@ShiningWizard, с какъв микрофон записваш?

AudioTechnica AT2020 USB+. Кондензаторните са много чувствителни микрофони що се отнася до шум и се налага да го намалям на 65-70 гейн, за да не хваща още повече шум. 

Да, аз затова питам. Кондензаторните хващат повече шум, така е. Сега, не знам USB верията как е, но по принцип AT2020 си е хубав микрофон, така че вероятно и това оказва влияние. Да, пробвай на първо време да си подобриш акустиката в стаята. Не е нужно директно да взимаш пана, но някакъв килим би ти свършил работа. Отделно колкото повече мебели има, толкова по-добре. Някакви одеяла, възглавници, хавлии, завеси по прозорците, такива работи. Виж как си се позиционирал. Ако около теб има някой ъгъл на стената, това също влияе, особено за ниските честоти.

ShiningWizard

Ами сложих един стар килим, но не е особено голям и не вярвам да прави особена разлика.  Затова се спирам на мокет, защото знам, че абсорбира яко шум. Стаята не е и толкова голяма, така че не знам колко повече мебели да вкарам.

Аз все пак не разбрах, имаш компютър и имаш лаптоп и пускаш на лаптопа и той хваща шум на компютъра?

ShiningWizard

Не, виж, казусът е следния,

PC-то е в моята стая и не мога да записвам хубаво аудио с тоя микрофон там, защото хваща вентилаторите и всичко останало. Дори да отдалеча микрофона на максимално разстояние от компа в тая стая, пак хваща шума на вентилаторите. Затова реших в съседната стая да занеса един умрял лаптоп и там да записвам с микрофона. Разликата в аудиото е земята и небето, а  не съм отдалечавал микрофона от лаптопа, на който ясно се чуват вентилаторите. На записа вентилаторите на лаптопа не се чуват изобщо. Пробвах да запиша с лаптопа в моята стая и ОП! микрофонът хваща и най-малкият шум лаптопа, дори от разстояние. Съседната стая няма някакви неща за “acoustic treatment” дет се вика, и ми е странно как там микрофона не е толкова чувствителен там, вероятно защото има мокет, а той абсорбира шума произведен в стаята? 

Edited by ShiningWizard

Едно време в ранните години на интернет сума ти български музиканти-любители си правеха бедняшки студия с кори за яйца, които да шумоизолират. :D Като гледам още излиза като резултат в БГМама и подобни места. Ако имаш под ръка не пречи да опиташ нещо. 

Важно е и какви мебели има в стаята, които също "поглъщат" част от звука, повече мека мебел е по-хубаво, ако записваш в хола и там е по-хубаво, предполагам се дължи на мебелите. Дебелите завеси също помагат за звука да е по-добър.

Друго нещо, което си мисля, когато записваш в твоята стая с по-лошия звук, дали когато записваш дори с лаптопа, той не взима звуците на компютъра, т.е. записват се не на лаптопа, а на компютъра звуците, компютъра ти, ако стои на бюрото това спомага за предаване на вибраците и звуците по самото бюро, когато записваш с лаптопа къде стои той, микрофона и компютъра, на каква повърхност са, същото важи и в другата стая, сравни ги. Когато записваш с лаптопа, пробвай компютъра да е изключен за да знаеш дали хваща звуците на лаптопа или на компютъра, когато знаеш какво хваща пробвай за теста да сложиш мега подложка под компютъра или лаптопа след като разбереш кое ти прави шума, за пробваата може да пробваш хавлия сгъната на 2-3 ката.

Ако компютъра  ти е на бюрото е силно вероятно като записваш на него и ако  го сложиш на земята това да помогне доста или с меката подложка.
Според мен преди да купуваш каквото и да е за да помогнеш на проблема първо разбери какво точно го прави.

• Thanks 1
On 1/16/2023 at 12:34 AM, Rise of Thunder said:

Няма кейфей. Той просто е ретард. Да не говорим, че трие коментари кат пълна путка. 

В смисъл? Как така го определи ? Доказателства, че трие коментари ? Няма логика в думите ти. А въпроса ми е сериозен.

Днес искам да ви попитаме друго. Знаеме как турски сериали е станало нарицателно и символ на тъпотия, на обида, на сарказъм.

Знаеме, че всички са патреоте от сутрин стават с люта ракия и "Йовано, Йованке". Но абстрахирайки се от гимиците и опорните точки, какво ви е истинското мнение за турските сериали ? Какво ви е мнението за тях кейфей и някога гледали ли сте такива? Ако да, кои ?

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Rise of Thunder
1 hour ago, natopor4en said:

В смисъл? Как така го определи ? Доказателства, че трие коментари ? Няма логика в думите ти. А въпроса ми е сериозен.

Лесно го определих.

Що се отнася до това дали наистина трие коментари - да, трие. Особено, когато му кажеш да престане да краде ДОСЛОВНО идеите за клиповете си от други канали. 

On 1/13/2023 at 7:38 PM, Loop said:

Е няма спор. И аз сега съм на принципа лизинг и нова кола. Като изтече лизингът се мяташ на следващата и така. Вече две така карам. И съм с впечатление, че това е масова схема и наистина, много хора са така и ти решава проблемите.

Какво мислиш за покупка на автомобил върнат от лизинг на няколко години?

В момента съм пред закупуване на кола и така като гледам, това е най-добрата опция в момента, а и ти позволяват да си ги взимаш на изплащане. Пак можеш да си вземеш 2-3 годишна кола на лизингова схема.

Също така, в момента има проблем с новите коли при повечето марки, че поръчваш и чакаш с месеци доставка.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

THE GRIM REAPER
15 hours ago, natopor4en said:

Днес искам да ви попитаме друго. Знаеме как турски сериали е станало нарицателно и символ на тъпотия, на обида, на сарказъм.

Знаеме, че всички са патреоте от сутрин стават с люта ракия и "Йовано, Йованке". Но абстрахирайки се от гимиците и опорните точки, какво ви е истинското мнение за турските сериали ? Какво ви е мнението за тях кейфей и някога гледали ли сте такива? Ако да, кои ?

Първите турски сериали които напускаха бяха големи хитове. Любими до ден днешен са 1001 нощи, Мелодията на Сърцето, Листопад, като Перла, Незабравима и др. ги слагам по надолу в редицата. С времето започнаха яко да ги разводняват и станаха адски банални. Единственото свежо нещо което в последните години беше излязло е "Майка". Но е неоспоримо че са страшно зарибяващи и дори най-големият хайдутин да си, ще ти стане интересно в някакъв момент. Аз за това и се въздържам да следя някой, просто ми писна вече 😄. Сега хита е дългият сериал "Опасно Изкушение", който от време на време съм си позволявал да гледам щото вътре имаше някои мега яки путки. Та мнението ми е, че сериалите им като актьорска игра са страхотни, но просто ги банализираха. Хиляда пъти по-добри са от българските тъпотии. Даже няма база за сравнение.

Гледам по статистика че за близо 15 години имаме излъчени 146 сериала общо. 

Edited by THE GRIM REAPER
3 hours ago, Jack Bauer said:

Какво мислиш за покупка на автомобил върнат от лизинг на няколко години?

В момента съм пред закупуване на кола и така като гледам, това е най-добрата опция в момента, а и ти позволяват да си ги взимаш на изплащане. Пак можеш да си вземеш 2-3 годишна кола на лизингова схема.

Също така, в момента има проблем с новите коли при повечето марки, че поръчваш и чакаш с месеци доставка.

Според мен е добър вариант това, стига да си огледаш хубаво колата и да ти прозвучи достатъчно достоверна причината за връщането ѝ от първия собственик (има доста легитимни причини, не всичко е "връщат я защото е бъкана с дефекти").

А за сериалите - аз нямам време и възможност много да ги гледам и не съм запознат, но което съм видял е ок. Дублажите обаче по БТВ и Нова са абсурдни и това ги съсипва в голяма степен. Не знам, то че трябва да са дублирани - трябва, ама... като чуеш как един актьор с кофти глас дублира 5 героя и малко ти идва странно нали.

Но като продукции според мен са си супер, доста по-добре от всичко друго в региона. Филми също имат доста силни, примерно това и това са доста читави неща, особено първото граничи с отличното за мен, а детето-актьор вътре прави невероятна роля. Ще е интересно @The Best да се изкаже или дори да включи Турция в Кино атлас рубриката си.

Edited by Loop
  • Wank 1
Metzgermeister
8 hours ago, THE GRIM REAPER said:

Първите турски сериали които напускаха бяха големи хитове. Любими до ден днешен са 1001 нощи, Мелодията на Сърцето, Листопад, като Перла, Незабравима и др. ги слагам по надолу в редицата. С времето започнаха яко да ги разводняват и станаха адски банални. Единственото свежо нещо което в последните години беше излязло е "Майка". Но е неоспоримо че са страшно зарибяващи и дори най-големият хайдутин да си, ще ти стане интересно в някакъв момент. Аз за това и се въздържам да следя някой, просто ми писна вече 😄. Сега хита е дългият сериал "Опасно Изкушение", който от време на време съм си позволявал да гледам щото вътре имаше някои мега яки путки. Та мнението ми е, че сериалите им като актьорска игра са страхотни, но просто ги банализираха. Хиляда пъти по-добри са от българските тъпотии. Даже няма база за сравнение.

Гледам по статистика че за близо 15 години имаме излъчени 146 сериала общо. 

Проблемът е, че турските сериали са повечето сякаш в един и същ жанр - романтична драма. Има и някой друг полицейски, но сапуненият елемент пак е налице и сякаш всички са само за женската публика. "Опасни улици" бих могъл да го изтърпя, ама само като чуя интро музиката, дето е като изсвирена от Ку Ку Бенд и сякаш във всеки момент ще запее Слави, се отказвам, а и ми идва твърде евтин, хем уж не съм от хората, които търсят непременно високобюджетни продукции :D Саундтраците им са доста автентични - все се чуват дудуци отнякъде. Единственият турски сериал, който е успявал да ме заинтригува, е "Долината на вълците", който е мафиотски, макар че от заглавието и от интрото, на което доста от актьорите гледат така, сякаш са ги събудили от вечна дрямка, може да се заблудите, че е вампирски. Проблемът е, че го даваха в полунощ, а аз тогава бях още студент и все трябваше да ставам в 6:40 за лекции, т.е. да си лягам рано. Във ВиБокс-а го имаше качен с дублажа на бТВ, но те изтриваха или целите клипове, или аудиото заради авторски права. От отделни клипове, които съм гледал, наистина е доста мрачен като за турски сериал и е бил толкова хитов, че родители са кръщавали масово децата си на главния герой Полат Алемдар, а в последните два епизода даже са успели да привлекат Шарън Стоун и Анди Гарсия да изиграят американски мафиоти (сцените с тях са на английски със субтитри на турски и имаше една, в която героинята на Шарън, рисува картина с кръвта на услужлив негър, когото току-що е убола с четката си за рисуване :D). Определено бих желал да го мина целия, но няма къде да намеря превод, дори съм навит да изтърпя дублажа, защото Димитър Иванчев и Александър Воронов са от малкото читави дублиращи актьори.

Актьорската игра няма как да знаем каква е, като ги гледаме дублирани, защото поне половината от нея е начинът, по който актьорите си декламират репликите. Като ги дублират, не можеш да разбереш изобщо колко талантлив или бездарен е даден актьор.

И понеже постът стана много сериозен ми е любопитно колко от вас си бършат хуя, след като са се изпикали. Аз лично винаги гледам да го бърша, защото иначе остават капки. Най ми е интересно мнението на малцинството потребители, които все пак ебат и има възможност да получат свирка изненада :wank: След толкова много въпроси и цели теми относно срането, време беше да кажем нещо и за уринирането.

• Upvote 2

7 hours ago, Metzgermeister said:

"Опасни улици" бих могъл да го изтърпя, ама само като чуя интро музиката, дето е като изсвирена от Ку Ку Бенд и сякаш във всеки момент ще запее Слави, се отказвам, а и ми идва твърде евтин, хем уж не съм от хората, които търсят непременно високобюджетни продукции :D Саундтраците им са доста автентични - все се чуват дудуци отнякъде.

С тоя "Опасни улици" самите турци се ебават, той е някаква тотална наивност и нашето поколение там е израснало с него, ама го третира като дебилизъм, дето баба им го е гледала. Но те май и продуцентите така си го третират и не влагат много.

За саундтрак на мен примерно този от турския Ориндж каунти ми допада. Доста екзотично и леко ориенталско звучене, странни инструменти вътре, ама се връзват добре.

Обаче гледам и друга забавна тенденция. Румънците купуват права на турски сериали, снимат техен вариант и после БТВ ни го сервира като нещо супер ново. :D Вече 2 пъти - "Влад" и сега новото "Кланът". И двете са оригинално турски сериали.

Гледайте първия филм дето препоръчах горе. Няма в него висок бюджет, напротив - показва бедна и тегава за живеене Турция от 1980 г. (военен преврат, военна диктатура, бедност, практически гражданска война, селски живот), но наистина е добър според мен и неслучайно е в топ 250 на IMDB. Няма да загубите много, най-много час-два време, ама със сигурност сте гледали и по-лоша някоя холивудска боза. Има го и в Замунда със субтитри на български.

• Upvote 1
10 hours ago, Metzgermeister said:

И понеже постът стана много сериозен ми е любопитно колко от вас си бършат хуя, след като са се изпикали. Аз лично винаги гледам да го бърша, защото иначе остават капки. Най ми е интересно мнението на малцинството потребители, които все пак ебат и има възможност да получат свирка изненада :wank: След толкова много въпроси и цели теми относно срането, време беше да кажем нещо и за уринирането

Требва да го бършиме наистина, тези които не сме минавали през Сюнетче, щото пикнята остава по кожичката. Остане ли по кожичка отива по боксерките, отиде ли по боксерките вониш и няма свирчица. Бършете си кура необрязаните приятели!

• Upvote 1