Jack Bauer Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Аз мога да разбера манията по бегачките, в моя град по едно време всеки комплексар караше от старите Хонда Сивик(щото нямах и пари за БМВ), за да покажат колко могат да се дърпат, обаче това е друго. Прост MJката спомена конкретно Форд и винаги това ми е било чудно, защо го казва конкретно за Форд, а не примерно за Нисан или за Пежо. И аз мисля, ч в днешно време колите се правят по един стандарт. Затова някой като ми каже - тия много се чупят, тия не стават.. е кое не става? Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
MJ23 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Такъв е "лафа" за това го споменах. Иначе Форд Мондео примерно в класа си за тази цена е доста добра и симпатична кола. Но примерно такава като Ситроена на Радокс отвътре ми изглежда далеч по - луксозна, а за мен е много важно кефа, който ти доставя, докато я караш. Metzgermeister 1 Quote Link to comment
hacky Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Пак сте подхванали стара тема, избора на кола не е само до това колко е бърза или здрава, всеки индивидуално си има критерии. Примерни MJ и Радокс се кефят да им е яко вътре, луксозно. Аз също харесвам да ми е красиво, но това ми е един от по задните критерии. За мен най-важното е да е технически добре, да е икономична и габаритите да задоволявят нуждите ми. Аз в колата си ям дюнери и банички, детето отзад прави в солети и вафли редовно, но и дори преди него не обръщах много внимание. Колата си я мия 2-3 пъти в годината максимум. Технически я поддържам докато се чуе най-малкото скърцане. Аз също като Лууп не се хвърлям на скъпи марки, не защото не с ахубави коли, просто не ми се дават толкова пари. Гледам колата да е максимално нова. В момента с фист типо, модела, който Джак спомена, нисък клас марка, но съм много доволен, багажника е огромен, икономична е и подръжката е икономична, даже имам желание да закупя от магазина по новия модел и да е комби, заради по високия люк, просто както казагщх важни са ми габаритите. Бих закупил и дачия даже, но само от магазина в гаранция, даже си харесах един от новите им модели. Но за сега фиата ме кефи повече и като цена е доста добре. Към @ShiningWizard аз лично бих си взел със събраните до сега кола, някоя среден клас марка да е максимално нова година за парите ти. А вече е на късмет дали ще изтеглиш късата клечка. Първата ми кола я взех около 3к преди няколко години и тогава се скъсха от ремонти, много се радвха че е продадох и хората се чудеха как тоя двигател който бил много здрав е толкова зле, просто кофти собственик преди мен. втората кола ми беше форд фиеста като на Ъндъртейкър, нея я взех на 18к километри от собственик и Съм супер доволен от колата, даже е при сестра ми тя я откупи от мен, а аз я смених само защото ми трябваше по-голяма. Metzgermeister, Berbatov, Loop and 2 others 4 1 Quote Link to comment
Prince10 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 (edited) Като човек, който се занимава на пазара с колите мога да кажа, че автомобилът е строго индивидуален за всеки и съм писал такова мнение и преди. Който търсия возия може да намери от почти всяка кола поне един такъв модел, като същото е със скорост, икономия и т.н. Човек просто трябва да се оттърси от предразсъдъците, че примерно БМВ не можело през зимата, а VW Jetta, примерно, е кола за бедните. Няма нищо такова за средностатистическия човек. Вече, който наистина разбира от коли и намира по-тънките разлики може да има по-специфични предпочитония. Аз лично съм фен на Мерцедес, за мен това е колата, но никога не съм я възприемал като ,,гъзарска", а като качествена. Единствената друга не надценена кола от ,,по-скъпите" за мен е Порше, немците знаят как просто... Edited January 14, 2023 by Prince10 Quote Link to comment
hacky Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 @MJ23 След контролираното осоляване сега е време за сушене да видим дали ще се получи, червените са контрафиле всяко с различни подправки, а лявото е свински врат подправен само с черен пипер и сол. MJ23, batistaheel, Berbatov and 1 other 1 3 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 @batistaheel ти е харесал свинското, дето е резак !!! Това ако не е атестат за качество, не знам какво е. Със здраве да си го хапнеш.. Аз тая година не слагах, в хладилника нямам място,суша ги на балкона и времето не беше с мен,еба я и зимата шантава. Голямо браво от мен. MJ23, batistaheel, itzo1994 and 6 others 9 Quote Link to comment
hacky Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 9 minutes ago, HEIDENREICH said: @batistaheel ти е харесал свинското, дето е резак !!! Това ако не е атестат за качество, не знам какво е. Със здраве да си го хапнеш.. Аз тая година не слагах, в хладилника нямам място,суша ги на балкона и времето не беше с мен,еба я и зимата шантава. Голямо браво от мен. Балкона ми е южен и яко пече, там ме е страх да не се развали, иначе на предния балкон където живех ги сушах в кутия за сушене която бях си направил сам с вентилатор вътре Quote Link to comment
Smegma Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Имам същата драма със закупуването на първа кола. Дълги години бягах от шофирането главно защото метрото си ми е айляк, а и не се виждах като шофьор. На дърти години обаче реших да изкарвам книжка, най-малкото, че е добре да си постоянно мобилен. Имах един период, в който тогавашната ми приятелка постоянно ме прибираше от работа което допълнителнo ми наби някакъв мега комплекс. Лошото е, че съм пълен хал хабер и изобщо нямам представа какво да гледам. Ръчка ли да е, автоматик ли Комплексарска кола ала Audi/BMW или нещо което да знам, че няма да ме ебе ако го потроша. Като тотално неразбиращ Аудитата ме кефят на визия, ориентировъчен бюджет нямам, не знам обаче дали 10-15-20к е добра инвестиция за нещо на 10 години+ и първа кола. Metzgermeister 1 Quote Link to comment
MJ23 Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 @hacky дано ти се получи! Аз онзи ден взех контра филе, нитритна сол от един сайт поръчах. Парчето в крайна сметка стана 800 гр, като махнах ципи и жили. Сложих 11 гр нитритна и 11 гр обикновена. Не съм слагал Витамин Ц и други неща. Обмислях да сложа и подправки, но се отказах. Вакуумирано е в хладилника ще седи още 10 дни, естествено не съобразих, че първите 3 няма да съм в нас и не съм го масажирал и обръщал, но и не мисля, че ще бъде фатално. След 10 дни ще го махна и най - вероятно ще го нарежа на 4 парчета и ще го сложа да съхне до около 40% загуба от теглото. Не съм сигурен дали преди или след изсъхването трябва да се "овкуси с подправки", ти как мислиш? След това вакуум за около седмица в хладилника и ще го пробвам. Говеждото от метро не се получи особено добре. Първо - Солено е много. До сега не ми се е случвало да е безсолно или твърде солено, ама тоя път... 24 часа в морска сол и 6 часа във вода с 3 смени на водата. Преди без смяна на водата и слагах вътре лимонтузу и беше перфектно. И второ - парчетата са много тънки и не стават просто за целта. Ще го изям, но е малко като да сушиш пържола... HEIDENREICH 1 Quote Link to comment
natopor4en Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Dvama-bratya-Ediniya-go-gledame-po-televiziyata-drugiyat-e-v-zatvora-1526408?fbclid=IwAR1sBsNuTeu03nZfE-Pgq7Rs8eyczgsfQHEXS2j7_CenalDCraPGrhIR-oc Мислите ли, че батето Митето Храчков не е ударил едно рамо на братчето си Пешо Измамат да излезе за празниците ? Да напомня за непомнещите. Петър Рачков /Пешо Измамата/ е брат на Митето Храчков /подлогата на дългокосият арменец Халваджян/. Това е човек с километрично досие. Човек, арестуван многократно. За фалшифициране на банкноти, за пласиране на фалшиви банкноти, за разпространение на наркотици, за пътуване в забележете - мобилна нарколаборатория, за шофиране без книжка, за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, за изпозлване на работното си място /ВиК/ като наркодепо. Та, един такъв образ дали заслужава да бъде с дисфункционалното си семейство по време на празници, или трябва да търка нара, както е редно. Himler 1 Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Абе с тая инфлация ще ми е трудно да взема някаква читава кола на 2.5к бюджет. Ще се събират още кинти до есента mayhaps. Quote Link to comment
raquishi Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Виж Opel Vectra C, по-читавите са ти над бюджета, но ги дават че са здрави и икономични, най-вече 147 коня бензин с газово. Quote Link to comment
Jack Bauer Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Според вас педерастко ли е мъж да носи шал? Според мен да. Мога да приема, че е стилно мъж да носи палто, често изглежда много по-добре отколкото с яке, ама като ми сложат тия шалчета мога да повърна. THE GRIM REAPER 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
Himler Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 (edited) Не е педалско, но трябва цветът на шала да се съчетава с дрехите. Edited January 15, 2023 by Himler MJ23 1 Quote Link to comment
hacky Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 1 hour ago, MJ23 said: @hacky дано ти се получи! Аз онзи ден взех контра филе, нитритна сол от един сайт поръчах. Парчето в крайна сметка стана 800 гр, като махнах ципи и жили. Сложих 11 гр нитритна и 11 гр обикновена. Не съм слагал Витамин Ц и други неща. Обмислях да сложа и подправки, но се отказах. Вакуумирано е в хладилника ще седи още 10 дни, естествено не съобразих, че първите 3 няма да съм в нас и не съм го масажирал и обръщал, но и не мисля, че ще бъде фатално. След 10 дни ще го махна и най - вероятно ще го нарежа на 4 парчета и ще го сложа да съхне до около 40% загуба от теглото. Не съм сигурен дали преди или след изсъхването трябва да се "овкуси с подправки", ти как мислиш? След това вакуум за около седмица в хладилника и ще го пробвам. Говеждото от метро не се получи особено добре. Първо - Солено е много. До сега не ми се е случвало да е безсолно или твърде солено, ама тоя път... 24 часа в морска сол и 6 часа във вода с 3 смени на водата. Преди без смяна на водата и слагах вътре лимонтузу и беше перфектно. И второ - парчетата са много тънки и не стават просто за целта. Ще го изям, но е малко като да сушиш пържола... Подправките трябва преди да изсъхне, иначе месото няма да поема навътре, след осоляването му сложи подправки. Аз този път за пръв път пробвам да сложа подправките още в началото. Иначе това че ще го вакумираш след това за известно време е добре, забелязах, че така ако е отвън месото е по сухо, отвътре ако е по влажно си изравнява влажността след престой в плика. Друг вариант без вакум е като се увие в хартия за печене първо и после в найлоново фолио MJ23 1 Quote Link to comment
hacky Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 6 hours ago, Smegma said: Имам същата драма със закупуването на първа кола. Дълги години бягах от шофирането главно защото метрото си ми е айляк, а и не се виждах като шофьор. На дърти години обаче реших да изкарвам книжка, най-малкото, че е добре да си постоянно мобилен. Имах един период, в който тогавашната ми приятелка постоянно ме прибираше от работа което допълнителнo ми наби някакъв мега комплекс. Лошото е, че съм пълен хал хабер и изобщо нямам представа какво да гледам. Ръчка ли да е, автоматик ли Комплексарска кола ала Audi/BMW или нещо което да знам, че няма да ме ебе ако го потроша. Като тотално неразбиращ Аудитата ме кефят на визия, ориентировъчен бюджет нямам, не знам обаче дали 10-15-20к е добра инвестиция за нещо на 10 години+ и първа кола. Първо трябва да решиш какво ще искаш имономично, спортно, две врати и тн, по гъзарска физия, ебе ли те салон и мултимедията какви са и тн. Тези въпроси само то можеш да го знаеш в зависимост колко те ебе какво ще караш и тн. Quote Link to comment
Himler Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Пилар праща ли ви снимки на баба си? HEIDENREICH and Metzgermeister 1 1 Quote Link to comment
Chicky Ricky Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Да, ама не съм я отворил още. Мерси, че ме предупреди да не я отварям. Himler and Metzgermeister 2 Quote Link to comment
batistaheel Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 7 hours ago, HEIDENREICH said: @batistaheel ти е харесал свинското, дето е резак !!! Това ако не е атестат за качество, не знам какво е. Със здраве да си го хапнеш.. Аз тая година не слагах, в хладилника нямам място,суша ги на балкона и времето не беше с мен,еба я и зимата шантава. Голямо браво от мен. Шегата настрана аз си хапвам свинско, в Белгия това е най-евтиното месо и си е вкусно. На някои хора им миришело. По принцип не обичам месото от големи животни на парчета, трябва да ми е на кайма или суджуци и салами. Като е на парчета и има някои жилави части, които не са месо, това тотално може да ми убие апетита. Обаче сланината, освен в колбасите, които с нея стават по-меки, не я обичам. Тук е моментът да се похваля, че съм ял суджук от глиганско и еленско месо. Вуйчо ми преди да се преориентира и да стане тираджия, беше авджия бракониер, често зиме ходеше на лов и ми носеше някой друг суджук. Предимно от глигани, които нямат много мазнини и веднъж ми донесе суджук от елен, чието месо е червено и без мазнини, направо се чупи на ръка, много е крехко. MJ23, Metzgermeister, HEIDENREICH and 1 other 4 Quote Link to comment
hacky Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 2 hours ago, batistaheel said: Шегата настрана аз си хапвам свинско, в Белгия това е най-евтиното месо и си е вкусно. На някои хора им миришело. По принцип не обичам месото от големи животни на парчета, трябва да ми е на кайма или суджуци и салами. Като е на парчета и има някои жилави части, които не са месо, това тотално може да ми убие апетита. Обаче сланината, освен в колбасите, които с нея стават по-меки, не я обичам. Тук е моментът да се похваля, че съм ял суджук от глиганско и еленско месо. Вуйчо ми преди да се преориентира и да стане тираджия, беше авджия бракониер, често зиме ходеше на лов и ми носеше някой друг суджук. Предимно от глигани, които нямат много мазнини и веднъж ми донесе суджук от елен, чието месо е червено и без мазнини, направо се чупи на ръка, много е крехко. Ти си бил от нашите ве, ама научи се да ядеш вратни пържоли на барбекю и ще си топ. batistaheel, MJ23 and Metzgermeister 2 1 Quote Link to comment
Metzgermeister Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 7 hours ago, Jack Bauer said: Според вас педерастко ли е мъж да носи шал? Според мен да. Мога да приема, че е стилно мъж да носи палто, често изглежда много по-добре отколкото с яке, ама като ми сложат тия шалчета мога да повърна. Ако температурите са под нулата, и аз съм носил шал, за да пази гърлото, но ако се слага само като аксесоар, особено в топло време и върху потник, да речем, тогава наистина ми идва педалско (горе-долу като Крис Джерико преди около 5 години, когато поставяше хора в списъка си). Бих извинил единствено косплейърите, които се опитват да имитират Том Бейкър на някоя конвенция: Spoiler batistaheel 1 Quote Link to comment
Radox Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 8 hours ago, Jack Bauer said: Според вас педерастко ли е мъж да носи шал? Според мен е педерастко мъж да пазарува като ПУТКА от ebag. Farest, Berbatov and itzo1994 1 1 1 Quote Link to comment
Farest Posted January 15, 2023 Author Share Posted January 15, 2023 Били ли сте оперирани някога и ако да, кога след това сте почвали да тренирате, да ебете и тн. Quote Link to comment
natopor4en Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Понякога съм се замислял защо съгласно сценарият и опорните точки на Форума, трябва да хейтим и плюем по Слави Клашара. Но кейфей защо е така ? Каква е причината ? Извън тубата май не се е натрапвал в публичното пространство. Преди година, ако не се лъжа участваше в някакво предаване по Нова ТВ. И имаше някакъв жалък опит за скандал от страна на медиите дето беше ходил на Рилските езера с хилядите си почитатели. Като изключим тези две неща, не съм чувал да се говори за него по медиите. Та какъв е кейфея на хейта му ? Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted January 15, 2023 Share Posted January 15, 2023 Няма кейфей. Той просто е ретард. Да не говорим, че трие коментари кат пълна путка. yaripim 1 Quote Link to comment
Recommended Posts