Jump to content

Тема за всякакви въпроси и отговори

Farest

Recommended Posts

1 hour ago, HEIDENREICH said:

Баси , обнадеждих се че ще покажеш как са станали наденичките с праз. :( Заради теб сега ще ходя да си купя, затова съм тлъст , твойта кожа. 

Надениците ще са готови тези дни, взех едно филе обаче вчера и смятам да го пробвам с контролирано осоляване!

36 minutes ago, Mariyan01 said:

Мале мразя празът колкото мразя и циганите. Как го ядете бе хора?

Всеки мъж трябва да обича лук, чесън и праз!

• Wank 3
1 hour ago, Mariyan01 said:

Мале мразя празът колкото мразя и циганите. Как го ядете бе хора?

Аз съм така със зелето. Пребивам резак ако ми сложи в дюнера.

• Haha 1
  • LMFAO 1

Аз пък приятеле сме така с киселите краставички.

Сложили ми някой киселе краставици направо му мятам дюнера в лицето и го спуквам от бой. После му се храча в сурата.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

1 hour ago, hacky said:

Надениците ще са готови тези дни, взех едно филе обаче вчера и смятам да го пробвам с контролирано осоляване!

Всеки мъж трябва да обича лук, чесън и праз!

Че ти ма изкара жИна бе....

4 hours ago, HEIDENREICH said:

Аз съм така със зелето. Пребивам резак ако ми сложи в дюнера.

Аз зеле ям но няма място в дюнера, особено като е най евтиния елемент и ми го напълнят с повечко, затова винаги без зеле 

• Upvote 1

@Loop, свга бях в един магазин и видях че са пуснали нвкаква серия само Parfum, поне продавачката ми каза, че е нова. Имаш ли наблюдения над него. Не мога да преценя кой ми харесва повече, той или EDP.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Нов е, да. Не съм го тествал, признавам си. Само че коментарите дето четох го описват като доста близък до класическия EDT, дето на мен лично ми напомня за софийската гимназия от моето тийнейджърство. Което не е толкова лошо, ама не ми звучи и като да е нещо невиждано. По-професионални ревюта пишат, че доста е “вдъхновен” едно на ръка от другите Code, което айде е нормално, но и от този: https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-13015.html

а на мен той не ми харесва, ама пак въпрос на вкус. Иначе по нотките наистина има общо. “Вдъхновяването” и копирането също е нормално. Вижте примерно колко тотални копия на Авентус има…

Абе тая серия Code ще я доят максимално. Без да съм чувал слухове или новини в тази посока съм убеден, че и през 2023 ще пуснат някой нов. Мисля, че е време да възродят Code Ultimate примерно в нов прочит. Или и те ще яхнат вълната на “AI” като Paco Rabanne и ще пуснат “създаден от изкуствен интелект” Code с футуристичен дизайн. Айде да видим дали ще отгатна мислите на маркетинговия отдел. 

20 hours ago, hacky said:

и смятам да го пробвам с контролирано осоляване!

21 hours ago, Mariyan01 said:

Мен ми се вижда някак сложно и все отлагам. Едно че нв знам в наше село имаме ли нитритна сол, лесно ще се вземе от интернет де, друго че ми е малко занимавка да го мера колко тежи, пък влажност, не знам си какво, след като и в момента съм доволен. Но най - вероятно рано или късно ще пробвам и ще споделя. Сега ще взема няколко кг свинска рибица и телешки шол и мятам поредната реколта.

8 hours ago, MJ23 said:

Мен ми се вижда някак сложно и все отлагам. Едно че нв знам в наше село имаме ли нитритна сол, лесно ще се вземе от интернет де, друго че ми е малко занимавка да го мера колко тежи, пък влажност, не знам си какво, след като и в момента съм доволен. Но най - вероятно рано или късно ще пробвам и ще споделя. Сега ще взема няколко кг свинска рибица и телешки шол и мятам поредната реколта.

Не знаех, че е толкова трудно да се намери, казаха ми къде да проверя но нямам време утре и не ми се отлага да го слагам по-късно, затова тази партида ще е с обикновенна,а предварително ще взема за другия път.

БачиМити каза, че може да се замени въпреки че с нитритната сол е по-добре: https://batimiti.blogspot.com/2019/11/blog-post_11.html

Пича е много добър на всякакви мезета и го следя отдавна, начина му на контролирано осоляване с вакумиране изглежда лесен. Начина му на писане ми на помня на @HEIDENREICH:D

@hacky , не те ли притеснява малко, че тази нитритна сол съдържа разни канцерогенни Е-та. :D Мен , колкото и да не е си ме е малко шубе. Любопитно ми е да опитам как ще се получи, наистина, ама си ме е и шубе малко. А с обикновена сол уж се губел ефекта. Та не знам, до тук не съм сговнясвал напълно някоя партида. Примерно вчера един приятел ме черпи с 3-4 парчета от неговото, ама бяха доста, доста солени и леко сурови все още.

https://www.supermag.bg/Razumna_pokupka/promotions/view?iid=67846

Взех такова от Метро. Почти никъде няма телешки шол и реших да опитам това. Имаше и бразилско, ама от него взех само едно , че изглеждаше доста по - мазно. Ще видим това как ще се представи, доста тънко е и мисля че и за под седмица ще е готово. Аз поне ги предпочитам по-сочни, отколкото сухи.

1 hour ago, MJ23 said:

https://www.supermag.bg/Razumna_pokupka/promotions/view?iid=67846

Взех такова от Метро. Почти никъде няма телешки шол и реших да опитам това. Имаше и бразилско, ама от него взех само едно , че изглеждаше доста по - мазно. Ще видим това как ще се представи, доста тънко е и мисля че и за под седмица ще е готово. Аз поне ги предпочитам по-сочни, отколкото сухи.

Аз също предпочитам по сочни, особено телешкото което изсъхва зверски по-рано го почвай.

Всеки масов салам на пазара или шунка съдържа нитритна сол, едно време се е ползвало в саламите селитра, след това е започнало с нитритната сол, която спомага за консервирането и увеличава срока на годност. По принцип го дават 30 грама нитринтна сол на кг месо, но за домашно производство някой слагат 15г нитритна 15гр ситна морска.

Парчето е 200 гр - сложих 6 гр. смляна морска сол, съвсем малко захар, и добавих около 5 гр от подправките, с които ще я суша. Сега вакуум за 10-14 дни и ще видим какво е станало.

D67ED49B-6E0D-48AB-8B08-16AEC5A0022B.jpeg

• Upvote 2

Приятеле, вие по колко време отделяте за ходене в тоалетна по голяма нужда ? И имате ли си някакви ритуали като мен ? 

Аз отделям поне 40 минути. Между 40 и 80 минути.

Но днес започнах да си правя сметката.

Ако на ден отделям по 40 минути минимум. В годината има 365 дни. Тоест на годишна база отделям минумум 14 600 минути за акане.

Ако в един час има 60 минути, то излиза че на година отделям по 243 часа.

Ако в един ден има 24 часа, то математиката показва, че на година отделям малко над 10 дни в тоалетната.

10 дни от живота ми всяка една година ги прекарвам на тоалетната чиния. :( 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

5 hours ago, natopor4en said:

Приятеле, вие по колко време отделяте за ходене в тоалетна по голяма нужда ? И имате ли си някакви ритуали като мен ? 

Аз отделям поне 40 минути. Между 40 и 80 минути.

Но днес започнах да си правя сметката.

Ако на ден отделям по 40 минути минимум. В годината има 365 дни. Тоест на годишна база отделям минумум 14 600 минути за акане.

Ако в един час има 60 минути, то излиза че на година отделям по 243 часа.

Ако в един ден има 24 часа, то математиката показва, че на година отделям малко над 10 дни в тоалетната.

10 дни от живота ми всяка една година ги прекарвам на тоалетната чиния. :( 

Сметни колко дни от живота си прекарваш в бвц, това вече е страшно. :(

6 hours ago, MJ23 said:

Парчето е 200 гр - сложих 6 гр. смляна морска сол, съвсем малко захар, и добавих около 5 гр от подправките, с които ще я суша. Сега вакуум за 10-14 дни и ще видим какво е станало.

D67ED49B-6E0D-48AB-8B08-16AEC5A0022B.jpeg

Аз много се изнервих с моята машинка за вакумиране и даже не съм сигурен че стане добре и може да го изхвърля. Каква е твоята?

AEG е моята. Иначе сега някакъв човек в група във ФБ написа, че се вакуумира само при нитритна сол, иначе има риск да развие ботулизъм. Та преместих го в кутия с капак за сега. :D 

Като плащате нещо, какво ползвате - карта или кеш? Въпросът е повече за "офлайн" покупките (и разбира се тези, които са над 1-2 лева). Аз лично плащам в брой само в плод и зеленчука, защото не искам банките да взимат 2-3% от парите на бабата, навсякъде другаде съм с карта. Дори на банкомат не съм ходил от месеци. Интересно ми е какво правят хилярдерите на BWC. :) 

On 1/4/2023 at 6:22 AM, Loop said:

Нов е, да. Не съм го тествал, признавам си. Само че коментарите дето четох го описват като доста близък до класическия EDT, дето на мен лично ми напомня за софийската гимназия от моето тийнейджърство. Което не е толкова лошо, ама не ми звучи и като да е нещо невиждано. По-професионални ревюта пишат, че доста е “вдъхновен” едно на ръка от другите Code, което айде е нормално, но и от този: https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-13015.html

а на мен той не ми харесва, ама пак въпрос на вкус. Иначе по нотките наистина има общо. “Вдъхновяването” и копирането също е нормално. Вижте примерно колко тотални копия на Авентус има…

Абе тая серия Code ще я доят максимално. Без да съм чувал слухове или новини в тази посока съм убеден, че и през 2023 ще пуснат някой нов. Мисля, че е време да възродят Code Ultimate примерно в нов прочит. Или и те ще яхнат вълната на “AI” като Paco Rabanne и ще пуснат “създаден от изкуствен интелект” Code с футуристичен дизайн. Айде да видим дали ще отгатна мислите на маркетинговия отдел. 

Ае, чуеци, най-добрите парфюми са Dior Sauvage и Channel Allure Homme Sport (Eau Extreme).

• Upvote 1
  • Wank 2

35izpu1.jpg

Саважа го пръска всяко чаве, дето за пръв път ще ходи да ибе. Overused е, всеки го има. Най-добрия парфюм е този който ти отива най-много на кожата, и не е супер популярен, за да те отличава. Иначе на всяко събиране всеки втори ще е със саваж.

16 hours ago, itzo1994 said:

Като плащате нещо, какво ползвате - карта или кеш? Въпросът е повече за "офлайн" покупките (и разбира се тези, които са над 1-2 лева). Аз лично плащам в брой само в плод и зеленчука, защото не искам банките да взимат 2-3% от парите на бабата, навсякъде другаде съм с карта. Дори на банкомат не съм ходил от месеци. Интересно ми е какво правят хилярдерите на BWC. :) 

Аз съм свикнал в кеш, но сякаш с карта навсякъде наистина е по-удобно.

17 hours ago, itzo1994 said:

С карта, защото всеки трябва да  си плаща данъците. И на мен не ми харесва 20 процента от доходите ми да отиват за мързеливите негри и мароканци, ама такива са правилата, и всеки трябва да ги изпълнява.

Edited by Himler
  • Haha 1
17 hours ago, itzo1994 said:

Където може с карта - с карта. Естествено изключения правят някакви сметка до 5-10 лв макс.