Loop Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 17 hours ago, Bastian said: За ежедневието използвам Sauvage на Диор, но не е кой знае какво. За по официални поводи слагам BOSS, уникален е. Въпрос и от мен: нудистите мажат ли си дедовия със слънцезащитен крем? 15 hours ago, natopor4en said: Да Sauvage е добър за непретенциозна кежуъл юз. Адидас също имат не лоши аромати за дневна употреба, да отидеш до магазина, или на бързо кафе с някой авер. Аз през студените месеци залагам на по-силни аромати. Polo, Armani, Carolina Herrera. Докато през пролетните и летните месеци залагам на по-леки и свежи аромати. На Boss, Zara, Calvin Klein. Момчаци, аз може би ще прозвуча сега малко педалски, ама от парфюми се вълнувам, най-малкото защото по едно време правих (неуспешен) бизнес проект за разни международни дистрибуции на парфюми с няколко от по-големите дистрибутори, та малко или много навлязох в тънкостите (и в тинята) на тази индустрия... та не можеш да кажеш "Sauvage става за Х поводи", щото Sauvage има поне 4 разновидности, без да броя разните тъпотии като душ гел, бръснене и подобни глупости. Същото е и да кажеш "аз ползвам Армани/Бос" - приятели, тия имат по 30-40 различни неща на тяхно име... Пори, от теб очаквах минимум Creed Aventus да ползваш за ежедневието. Или нещо нишово, или де да знам... Montale, Xerjoff? Бива ли с тия профански Каролинки, Арманита и т.н. Не е #winning това. За да съм по-сериозен и полезен, който не знае, но иска да се обучи или поне да разгледа парфюми, Fragrantica е САЙТЪТ. Отваряте някой дето ви харесва и гледате "This perfume reminds me of...", както и коментарите. Така можете доста добре да се насочите към други, които вероятно ще ви допаднат. Но баш маниаците се вълнуват и гледат неща като химичен състав и какви реакции прави по кожа, дрехи и коса това в студено, в топло време и т.н. То тъз' работа не е много проста ако трябва да сме честни, затова и направата на качествен парфюм (за "хубав" не говоря, това е субективно) е инвестиция за стотици хиляди долари, без да калкулирам чисто индустриалната част (продукция, маркетинг и логистика), където вече нещата отиват на милиони. И правете разлика между EDT, EDP, парфюм, eau fraiche и подобните термини, не са за украса... Обичайно даже те правят огромна разлика в аромата и характеристиките/съставките. Не се изразявайте в стил "харесвам Armani и Sauvage", това практически нищо не казва. Малко е като "- Коя ти е любимата храна? - Ми, печено." Разликите между Sauvage EDT, Sauvage Parfum и Sauvage Elixir са грамадни, по всеки параграф. И внимавайте да не се вманиачите, че по някое време човек почва да се пита "абе дали е нормално да имам по-голяма колекция парфюми от жена ми, дали не съм твърде евроатлантически настроен?", за семейния бюджет да не говоря. Приятелски съвет от личен опит. HEIDENREICH, Bastian, Metzgermeister and 1 other 3 1 Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 42 minutes ago, brayan_lotusrenault said: Някой като ми каже, че не може да си го забели до края и си представям онези кренвиршки, дето ги изкарват всяка сутрин на лафката с закуските, дето съвсем лекичко отгоре се подава едно тънко кренвиршче. Проблемът при мен е друг-като млатя чекии и после зверски ми се допикава, не знам що. Щото си се наливал преди това, малко или много. Аз винаги изчаквам да свърши потока и чак тогава. Quote Link to comment
Popular Post HEIDENREICH Posted December 10, 2022 Popular Post Share Posted December 10, 2022 Обаче само при нас може еднавременно да се обсъждат домашни еленски бутове,обрезани курове и парфюми.Всичко това на 1 страница. Нереален форум сме. 🤣🤣🤣 Berbatov, Mariyan01, Loop and 17 others 3 1 10 2 4 Quote Link to comment
natopor4en Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 @Loop прави си Лупи, взимам си бележка. Трябваше да съм по-конкретен. Използвах Armani Attitude Extreme. Бях много доволен от него. Има по-тежък аромат. За студените месеци. Използвал съм още два-три, но не си спомням как се казваха. Ползвал съм до преди година-две Diesel Only the Brave. Също много приятен аромат за есенно-зимният период. Carolina Herera Chic for Men е много добър избор. Макар, че с неговият сладникав аромат ми е маааалко трудно да определя дали е по-подходящ за студеният или за топлият период на годината. Същата е историята с Ralph Lauren 4. Но по-скоро го числя за зимата. В момента използвам Ralph Lauren Polo Black. Но ми е на привършване и трябва да мисля какво ново да си взема до пролетта. Отверен съм за предложения Миналата зима пробвах и Issey Miyake l'eau d'issey pour homme sport. Приятен аромат. За пролетно-летните месеци използвам по-леки аромати. Calvin Klein EveryOne, както и Calvin Klein One Summer (този си остава един от любимите ми). Изключително добро попадение беше и Boss Orange. Това лято си мислех пак да си търся такъв. Zara 4mbrox1d3 също е походящ за летните месеци. Имам и разни спортни на Nike и Adidas за небрежда употреба, до магазин, до кварталното кафе, за след футбол и т.н Loop 1 Quote Link to comment
ShiningWizard Posted December 10, 2022 Share Posted December 10, 2022 Някой може ли да ми обясни накратко каква е драмата с BlackRock, или по-скоро техния ESG, и защо са толкова мразени? Quote Link to comment
The Pain Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Абе като си пусна компютъра и Windows 10 влиза в Automatic Repair/Diagnosing Your PC и не може да продължи напред.Или хард диска мре или трябва да преинсталирам Windowsa. Но ако не са това проблемите, има ли как да disable-na тоя грозен automatic repair някъде в boot менютата и ако имам късмет, това да ми зареди Windowsa? Quote Link to comment
Prince10 Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Тъкмо влизам да питам и аз за Windowsa. Взех си лаптоп, инсталирах системата, обаче не ми дава да се свържа с интернет. Явно нещо не съм направил правилно при инсталирането. Изгледах доста видеа в Youtube, като бавноразвиващ следвах всяка една стъпка и все още същият проблем. Някой, ако може да каже къде е решението ще бъда много благодарен. П.С. за Windows 10 става въпрос. Quote Link to comment
MJ23 Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 1 hour ago, Prince10 said: Тъкмо влизам да питам и аз за Windowsa. Взех си лаптоп, инсталирах системата, обаче не ми дава да се свържа с интернет. Явно нещо не съм направил правилно при инсталирането. Изгледах доста видеа в Youtube, като бавноразвиващ следвах всяка една стъпка и все още същият проблем. Някой, ако може да каже къде е решението ще бъда много благодарен. П.С. за Windows 10 става въпрос. Драйвъри за WiFI? Повечето са вградени, но може да пробваш от някой друг лаптоп да ги свалиш и качиш на USB. ShiningWizard and Prince10 2 Quote Link to comment
Chicky Ricky Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 (edited) На друг компютър отиваш в сайта, на който е производителят и пишеш модела ти на лаптопа. Ще ти излезят всички драйвери на съответното устройство. Теглиш ги и ги слагаш във флашка, и си готов. @Prince10 2 hours ago, The Pain said: Абе като си пусна компютъра и Windows 10 влиза в Automatic Repair/Diagnosing Your PC и не може да продължи напред.Или хард диска мре или трябва да преинсталирам Windowsa. Но ако не са това проблемите, има ли как да disable-na тоя грозен automatic repair някъде в boot менютата и ако имам късмет, това да ми зареди Windowsa? Самата инсталация може да ти е повредена. Можеш да преинсталираш Уиндоуса и проблемът ще се оправи. Edited December 11, 2022 by Chicky Ricky Prince10 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 2 hours ago, The Pain said: Абе като си пусна компютъра и Windows 10 влиза в Automatic Repair/Diagnosing Your PC и не може да продължи напред.Или хард диска мре или трябва да преинсталирам Windowsa. Но ако не са това проблемите, има ли как да disable-na тоя грозен automatic repair някъде в boot менютата и ако имам късмет, това да ми зареди Windowsa? Смени харда със SSD и преинсталирай. Тествай диска с (например) Crystal Disk Mark и Hard Disk Sentinel. Ако му няма нищо, може наистина самата инсталация да се е скапала, но няма смисъл да държиш хард като boot drive. Като гледам има ценители на ароматите тука, какво да си взема за < 100 лева и г/д ежедневна употреба? За парфюм говорим, не за кренвиршки. HEIDENREICH 1 Quote Link to comment
Mariyan01 Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 On 12/9/2022 at 3:27 PM, The Pain said: Не можех да си забелвам главичката ама изобщо, явно нашите не са ми обръщали внимание като съм бил бебе Даже до 12-13 годишна възраст си мислех, че е нормално това, обаче в един момент като се надървях и почна яко да ме обтега хахаха.Осъзнах, че така нема да мога да еба без да ми се скъса шибаната кожа по време на ебането и от там да стане ебахти филма.И на 15 се престраших и се обрязах. Първия месец беше много ама много шит главата да ти е отвънка постоянно, всеки допир беше нечовешко преживяване Накрая претръпваш брутално и ставаш изрод.Мислих сега няколко минути, ама минуси буквално нема на това да си обрязан.Можеш да ебеш 1-2 часа яко без да свършваш изобщо, това за мен е плюс.Мога да свърша само като ми масажират ствола и най-долната част на кура, там ми е най-голем кеф Единствения минус е, че се е случвало при някои момичета да не мога да се изпразня изобщо и след 3-4тия секс те се комплексират, че не са достатъчно секси или добри и ме заебават.Ама те не са били добри лапачки и без това наистина хаха. И аз имам дерт със забелването, но когато го оставя навънка и ме дразни затова питах приятелите резаци дали не им е гадно като им е все отвънка. Иначе един миндил докато ми лапаше тъй рязко ми го забели и ме заболя много, че щях да ѝ махна главата с шамар, тя па оная са изкефи като я зашлевих и си я прасках както си трябва вместо да се разтури работата. HEIDENREICH, THE ENEMY and Metzgermeister 1 2 Quote Link to comment
The Pain Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 22 minutes ago, Mariyan01 said: И аз имам дерт със забелването, но когато го оставя навънка и ме дразни затова питах приятелите резаци дали не им е гадно като им е все отвънка. Гадното е само първия месец като ти е отвънка, а на 10тата година си вече като Капитан Барбоса от Карибски Пирати, прокълнат от Ацтекското злато Metzgermeister 1 Quote Link to comment
Radox Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 On 12/9/2022 at 3:27 PM, The Pain said: Можеш да ебеш 1-2 часа яко без да свършваш изобщо Какво общо има това дали си обрязан с това колко бавно свършваш ве? 😂 Quote Link to comment
dexim Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 On 12/11/2022 at 9:20 PM, itzo1994 said: Като гледам има ценители на ароматите тука, какво да си взема за < 100 лева и г/д ежедневна употреба? За парфюм говорим, не за кренвиршки. И аз се интересувам. Quote Link to comment
ShiningWizard Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 (edited) Ако ми е издаван болничен два пъти за последните три месеца, има ли риск да ме уволнят? Edited December 13, 2022 by ShiningWizard Quote Link to comment
kabakov Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 Принципно не, но ако шефа ти е гЪз дори и без болничен пак може да те разкара. ShiningWizard, dexim and Berbatov 3 Quote Link to comment
Beks Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 6 hours ago, dexim said: И аз се интересувам. Тоя парфюм ако в оригинален отваря женските крака без проГлем! Quote Link to comment
Jack Bauer Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 On 12/10/2022 at 1:41 PM, Loop said: Момчаци, аз може би ще прозвуча сега малко педалски, ама от парфюми се вълнувам, най-малкото защото по едно време правих (неуспешен) бизнес проект за разни международни дистрибуции на парфюми с няколко от по-големите дистрибутори, та малко или много навлязох в тънкостите (и в тинята) на тази индустрия... та не можеш да кажеш "Sauvage става за Х поводи", щото Sauvage има поне 4 разновидности, без да броя разните тъпотии като душ гел, бръснене и подобни глупости. Същото е и да кажеш "аз ползвам Армани/Бос" - приятели, тия имат по 30-40 различни неща на тяхно име... Понеже каза, че си разбирач, какво мислиш за Armani code (eau de perfume). Искам да си купя някакъв хубав, наскоро излизах с една мацка, която ми каза, че този и е любимия мъжки. Много се чудя за него, на мен лично аромата също ми харесва. Loop 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
MJ23 Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 56 minutes ago, Jack Bauer said: Понеже каза, че си разбирач, какво мислиш за Armani code (eau de perfume). Искам да си купя някакъв хубав, наскоро излизах с една мацка, която ми каза, че този и е любимия мъжки. Много се чудя за него, на мен лично аромата също ми харесва. Aqua Di Gio ми е любимия на мен, виж и него, предполагам ще ти хареса. Quote Link to comment
natopor4en Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Тц. Тоз ней хубав. /Acqua di Gio се пише/ Джаки, пробвай някой друг на Армани. Имат къде къде по-хубави аромати. MJ23 1 Quote Link to comment
Loop Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 (edited) 3 hours ago, Jack Bauer said: Понеже каза, че си разбирач, какво мислиш за Armani code (eau de perfume). Искам да си купя някакъв хубав, наскоро излизах с една мацка, която ми каза, че този и е любимия мъжки. Много се чудя за него, на мен лично аромата също ми харесва. На мен ми харесва, макар да не е нещо невиждано и особено интересно. Ама ето, виждаш, че с Пори и Емджейката не ни се покриват вкусовете. Нормално е това, субективна работа е... Аз примерно доста харесвам ванилов аромат, а те явно не. Ако ти си като мен, и ако принципно на Армани стилът на мъжките сладки парфюми те кефи, виж Armani Code Absolu. Не е за всеки, не е и точно най-офисно-скучно-ежедневният възможен аромат, но пък... 1. Не е толкова популярен като обикновения Code (и EDP, и вечната класика EDT, на която миришеше всеки гимназист 2000-2005-та); 2. Пак е силно ванилов, даже една идея повече. Ако ти или мацката се кефите на това, ще ви хареса. 3. Беше топ, ама абсолютно топ маркетинговият парфюм точно преди пандемията - 2019-20, така че спокойно можеш да си измислиш култова история как си си го купил от някое екзотично летище по света, защото буквално нямаше летище, дето да няма банер с този парфюм тогава и пичета, дето за скромна заплата се опитват да те навият как това е най-якото нещо на света. 4. Сладък е, ама все пак не чак колкото Armani Stronger With You Intensely, което направо мирише на загорял карамел с нотка на захарен памук и овъргаляни отново в топена захар ядки. Т.е тук нямаме това прекаляване в сладостта, дето дразни много хора. Други варианти около Code Absolu и Code EDP са Code Absolu Gold, който за мен е по-цветарски и по-малко синтетичен, и Code Profumo, който обичайно е в топ 3 на най-популярните избори за елегантен мъжага, който отива да прасне едно коняче в студена зимна вечер. Като цяло и този е супер популярен, което за някои е минус. За други е ок. Но е твърдо зимен аромат. Лятото на морето ще стои като стара напоена с блендове уиски бъчва, съхнеща на слънце. Edited January 2, 2023 by Loop Jack Bauer and MJ23 1 1 Quote Link to comment
Jack Bauer Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Absolu, не ми харесва. Доста го душих и него, ама просто не е моя аромат. Ще ги видя и препоръките на Емджейката и Топордяка, ама засвга май съм на кодa EDP Loop 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
hacky Posted January 3, 2023 Share Posted January 3, 2023 Баба ви едно време само с Армани се е пръскала Berbatov 1 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted January 3, 2023 Share Posted January 3, 2023 1 hour ago, hacky said: Баба ви едно време само с Армани се е пръскала Баси , обнадеждих се че ще покажеш как са станали наденичките с праз. Заради теб сега ще ходя да си купя, затова съм тлъст , твойта кожа. Quote Link to comment
Mariyan01 Posted January 3, 2023 Share Posted January 3, 2023 31 minutes ago, HEIDENREICH said: Баси , обнадеждих се че ще покажеш как са станали наденичките с праз. Заради теб сега ще ходя да си купя, затова съм тлъст , твойта кожа. Мале мразя празът колкото мразя и циганите. Как го ядете бе хора? THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
Recommended Posts