ShiningWizard Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 28 minutes ago, Radox said: Какво имаш предвид под Tech сектора, и защо според теб "духа супата"? @Loop го обясни, но да. За щастие не съм от тия “програмистчета”, но може и други позиции да са застрашени. Quote Link to comment
Himler Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 (edited) 19 minutes ago, Radox said: Ами айде дано "програмистчетата" поолапат малко чурката и да слезнат на земята с неоправдано, нереалистично, пагубно високите си заплати. Да еба, не мога да повярвям, че съм съгласен с теб. Време е селяците от СофтУни да взимат по 900 лева заплата. Edited January 22, 2023 by Himler Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Малко закъснявам, ама безспорен факт е че Слави клашъра е научил децата на доста по-полезни неща от ле**ери като Конрад, Мъци, Стан, Изабел, Чоко и всякакви подобни. Верно и той понякога троли на моменти, но видеата му за България са страхотни и информативни. Каквито и видеа да е крал, не е нещо грандиозно което ревльовците които го упрекват не са правили. Слави може да има недъзи, но наистина може да се нарече успял и допринесъл с нещо добро за младите човек. TripleSix and Berbatov 2 Quote Link to comment
natopor4en Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 (edited) 12 hours ago, VSB said: То ако пускат всяка вечер някакви програми на Пайнер, сигурно също ще са с огромен рейтинг, но трябва да има някакъв критерий все пак. Публика се и възпитава. Не е нормално някакви световни хитови сериали, ако въобще бъдат закупени, да са в късни часове, а в праймтайма да вървят Али Реза и Ферхунде. Не е нормално тотално явление като Игра на тронове, примерно, така и да не бъде закупен и пуснат дублиран, нищо, че върви по HBO. И едно време латиноамериканските изпразваха улици и бяха тотален хит, ама не помня да са излъчвани в такива часове. Само Далас помня, че беше след 20 часа, но там имаше петролен бизнес, това-онова, беше по-нетрадиционна сапунка. Моята позиция за турските сериали е.......... че не ма ибе. Абстрахирайки се от опорните точки, които трябва да повтаряме за тях, ооо мооо турски-мурски, да използваме като обида израза "отивай да гледаш турски сериали" и т.н. моята позиция е, че не се впечатлявам и не ме интересува дали един сериал е турски. Турски, италиански, мексикански, португалски, ако ще и непалски... все ми е тая. Ако историята, която представят е интересна и увлекателна какво значение има какъв е сериала. Ако сторилайна те забърка във филма, какво значение има дали сериала е македонски, албански, румънски, турски, бангладешки и т.н. Имат си своите особености от културна гледна точка турските сериали, които за нас може да ни се сторят странни през призмата на днешното време и нашето възпитание и култура. Такива приказки за "спазване на традициите", да "не се обръщаш срещу кланът" и разни такива филмарщини изглеждат странно за нас, но за турците явно е нещо нормално. Никога не съм сядал да гледам цял един сериал. В някои съм се заслушвал, защото ме е мързяло да сменям канала, докато си цъкам на лаптопа. Или просто съм го оставил докато вечерям да има какво да върви на заден фон. Но цял един сериал никога не съм гледал. То кейфей няма да ми стигне една година, за да изгледам всички серии. Няколко неща са ми направили впечатление в техните сапунки. Че главните герои все са някакви успешни бизнесмени, все са директори на някакви КОНГЛОМЕРАТИ и работят В ОФИС, жените им са добре облечени, добре гримирани, не са някакви копанарки от дълбоката Анадола. Някой бе коментирал тоя Опасно изкушение. Еми фактец, в него участват ебаси путараните. Имаше един друг сериал главният герои беше един с бяла коса и пак така в модерните бизнес сгради, с костюмите, с колите, с парите. Полицейските им са увлекателни. Имаше един Вътрешен човек беше такъв полицейски. С двама братя, единият полицай, другият работи за мафията. Ама кейфей е обратното. Пак имаше горещи пичаруни в него. Гледал съм епизоди, но така и не целият на един полицейски с Каванч. Опасеън сблъсък или нещо подобно се казваше. Той е полицай, ама от ония дето много много не спазват Устава. Лошо момче. В тоя сериал лошият беше някакъв ебаси монстър хийла. Все едно ВиниМак го е бууквал. Един чичак, адски безскрупулен убиваше ги наред без да се замисля. Много умело манипулираше враговете си. Принуждаваше ги да се самоубиват, или да застрелят свой любим човек баща/син за да спасят себе си. Беше някакъв мега hard core. В една сцена в едно хале се бяха изправили един срещу друг полицията водена от Каванч и лошите водени от тоя монстър хийла. Каванч искаше да спаси една жена, която се оказва неговата майка. Която е бившата жена на монстър хийла, който пък се оказва бащата на Каванч. И тъкмо ще правят размяната жената и хийла се разминават и БАМ. В тоя момент лошия вади пистолета и най-хладнокръвно застрелва бившата си жена в слепоочието. Пред очите на всички. Каванч препатква и настава някаква престрелка. Но в един момент спрях да гледам епизодите и нямам представа в крайна сметка как е свърши сериала. Латино сапунките от 90те си бяха хит. Майка ми ги гледаше, а покрай нея и аз съм ги слушал и зяпал. Вдовицата в бяло, имаше един Мари Амор. Главната беше едно русо пиче, а алфа мъжкаря беше май археолог или нещо подобно. Имаше една мумия в офиса му, която периодично излъчваше някакви мистични енергии и такива филми Имаше един главният герой беше Ориноко. И май пак имаше отдавна изгубен брат, при това близнак. Лошият беше Яго, дето го заровиха жив в ковчег. Имаше един старец, от когото чаветата червяха бузаците. Защото градската легенда беше, че е вампир. Така му и казваха - Вампирът Бриньон. Edited January 22, 2023 by natopor4en Himler and Metzgermeister 1 1 Quote Link to comment
Loop Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 9 minutes ago, natopor4en said: Имаше един Вътрешен човек беше такъв полицейски. С двама братя, единият полицай, другият работи за мафията. Ама кейфей е обратното. Пак имаше горещи пичаруни в него. "Кланът", дето върви в момента по БТВ е румънски римейк/копие (лицензиран предполагам) точно на този. Не мога да сравнявам обаче, защото нито единия не съм гледал сериозно. Но все пак ако историята на турския ти е харесала, виж какво са направили румънците. За "конгломератите" (холдинги) им е на тях много типично, защото там легално богатите са именно от тези холдинги. В българския правен мир и икономика холдинги практически няма, или поне ако има са доста по-малки и нечуващи се сред обществото, но в турската правна система големите "фирми" са на 99% холдинги и богаташите-бизнесмени там са именно такива. Защо е така... еми защото капитализъм и социализъм + американски инвестиции и влияние през 70-те и 80-те. Та затова. Иначе е ясно, че се преекспонира със западното облекло, с това как всяка къща по тези сериали има гледка към Босфора (де да беше такава реалността, нали, ама реалността е, че тези къщи с тези гледки струват по 20 млн. евро и нагоре, съответно малко могат и да помислят да ги имат) и т.н., ама нормално, филмарска работа. Сериалът е един вид реклама. БГМамите помня, че си организираха някакви турове в Истанбул по къщи от някакви сериали, така че смятайте. А по съветските републики и арабския свят манията и приходите от туризъм предполагам са още по-големи. В този смисъл умно би било според мен и ние да пробваме нещо такова с кино за експорт. Не само да даваме терени на Силвестър Сталоун да снима екшъни и да пише, че е Сомалия или да настават екологични зулуми. Metzgermeister 1 Quote Link to comment
Dudley Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Аз не разбирам кво ви бърка кво гледат хората... смисъл това поколение като си отиде (родените 60-70-80-те) едва ли след това някой ще гледа телевизия толкова. Аз лично пускам телевизора, единствено заради Нетфликс, ХБО и другите стрийминг платформи. Единствено заради световното гледах НОВА и Диема и това ми е. Аз да задам друг въпрос - ако живеете в град в който инфраструктурата позволява да не ползвате кола, бихте ли го направили ? Все по рядко започвам да ползвам кола, но просто инфраструктурата на проклетия град ме кара да е ползвам по често от колкото ми се иска. Quote Link to comment
Himler Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 1 hour ago, Loop said: "Кланът", дето върви в момента по БТВ е румънски римейк/копие (лицензиран предполагам) точно на този. Не мога да сравнявам обаче, защото нито единия не съм гледал сериозно. Но все пак ако историята на турския ти е харесала, виж какво са направили румънците. Гледам го във VOYO и не е лош. Quote Link to comment
Mmx Posted January 23, 2023 Share Posted January 23, 2023 Как да видя заключен фейсбук или Инстаграм профил Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 (edited) Никак. Има варианти разбира се. Първият е сред твоите приятели да се навие някой да влезе в даденият профил като шпионин. В инстаграм не веднъж съм изсмуквал информация за жертвата си чрез посредници които e приелa в ''поверителният'' си профил. Вторият вариант е да търсиш приложения които част от тях съдържат вируси, други са бъгави, трети платени и така да следиш. Трети е да влезеш в дълбоката мрежа, ама там не съм специалист... В инстаграм що годе се пробива ама в Гейсбука бая по-трудно се следи някой ако не познаваш социални хора които набелязаната цел да приеме без да се осъмни. Edited January 24, 2023 by THE GRIM REAPER Mmx 1 Quote Link to comment
Mmx Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Е кои безплатни приложения работят за Инстаграм и изобщо има ли такива ? Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Ако бях намерил такива, щях да съм ги казал вече 😄. Има обаче доста такива които ако си блокнат от открит акаунт, може чрез неща като picuki да разглеждаш снимките, а с някои други които забравих дори акценти и сторита. Но за скритите акаунти още не съм намерил нещо достоверно. Mmx 1 Quote Link to comment
Mmx Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 За открити знам да, и може да се гледат сторитата. Мен ме интересуваше private accounts Quote Link to comment
itzo1994 Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 On 1/24/2023 at 3:10 PM, THE GRIM REAPER said: Никак. Има варианти разбира се. РАЗДВОЕН СЪМ?! Farest, Bobotsi and Berbatov 3 Quote Link to comment
batistaheel Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Абе някой от вас бил ли е на нудитски плаж? И ако е да, как се справяте със спонтанната ерекция при всичките голи путки наоколо? Или и тези неща са нормални за нудитските плажове? Quote Link to comment
Radox Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Според мен подобни скрийншоти показват кой е допринесъл най-много за историята но този форум! 🤠 Metzgermeister, Mariyan01, Rise of Thunder and 3 others 1 1 4 Quote Link to comment
MJ23 Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 6 minutes ago, batistaheel said: Абе някой от вас бил ли е на нудитски плаж? И ако е да, как се справяте със спонтанната ерекция при всичките голи путки наоколо? Или и тези неща са нормални за нудитските плажове? Е ти от две цици ли зареждаш и гърмиш с карабината ве? batistaheel 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 6 minutes ago, Radox said: Според мен подобни скрийншоти показват кой е допринесъл най-много за историята но този форум! 🤠 Силните ти години са били 2011 и 2022, като гледам. Quote Link to comment
batistaheel Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 2 minutes ago, MJ23 said: Е ти от две цици ли зареждаш и гърмиш с карабината ве? Да, ако са хубави. Това означава ли, че си бил на нудитски плаж? Е, добре до тебе се препича гола яка путка не ми казвай, че няма да те споходят похотливите мисли, а отговорът за похотливите мисли знаем какъв е. Въпросът ми беше как ще го прикриеш, когато си чисто гол? Забрави, че питах. Мислех, че е тема за всякакви въпроси. MJ23 and Berbatov 1 1 Quote Link to comment
raquishi Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Аз щях да се пиша "radox_stana_oligofren_predi_10_godini" ама викам да не си играя с късмета. Е като видиш цици и дупе на която и да е стабилна мадама, ще ти стане пацата. Ако не си пИдал или не можеш да го вдигнеш. Ама едва ли на нудистки плаж точно пък такива ще видиш. По-скоро някоя бабка дето вече не и пука, че мекиците и са стигнали колана и си ги развява като торби, закачени за пирон. Metzgermeister and batistaheel 1 1 Quote Link to comment
batistaheel Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 17 minutes ago, Radox said: Според мен подобни скрийншоти показват кой е допринесъл най-много за историята но този форум! 🤠 Аз винаги съм вярвал, че това са си твои акаунти и си правиш ташак. Quote Link to comment
Just a fan Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 On 1/19/2023 at 10:28 AM, hacky said: Аз почнах да го бърша преди няколко години и мога да кажа, че е по-добре от тръскането и става по-бързо, вече ми е като навик и се чуствам добре ухаещ, тези които купувате парфюми от 350 лева с намалнието няма да имате проблем, защото може да си пръснете в гащите! Аз ли съм единственият, който за даден период е пикал седнал? Де да знам, по едно време се бех филмирал, че е по-удобно да се пика седнал и така 2-3 месеца, докато един път не седнах и се почувствах като кучка. От тогава пикам нормално. Radox 1 Quote Link to comment
ShiningWizard Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Супер неудобен въпрос, но защо WWE е толкова популярен с ромите? Знам, че са близки до индийците по ДНК, ама чак пък толкова… Quote Link to comment
batistaheel Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 2 hours ago, ShiningWizard said: Супер неудобен въпрос, но защо WWE е толкова популярен с ромите? Знам, че са близки до индийците по ДНК, ама чак пък толкова… За какви роми говориш бе брат, не ти разбирам въпроса? Роман Рейнс не е ром, а полусамоанец. Авторите на болка (AOP) май бяха единствените роми в WWE, за други не знам. Контравъпрос, защо испанските цигани толкова се различават от нашите, че даже и собствен танц са си измислили? И френските цигани са също доста различни. Някои дори са бели. Ако има ромски представител във форума, да каже какво мисли за всичко това. Знам, че ромите са сплотени по принцип, дали ги вижда като свои събратя или за него тези не са от техните? @Just a fan, ако си от този етнос, време е да се изкажеш, бро, интересно ми е. Също така ми е интересно има ли все още роми в Индия и ако ром от друга държава поиска индийско гражданство ще го получи ли? Приканвам @Loop да се изкаже, той ще е по-запознат от всеки друг. ПП: Харесвам Теди Александрова. Chicky Ricky, Himler and Metzgermeister 1 2 Quote Link to comment
Loop Posted January 28, 2023 Share Posted January 28, 2023 (edited) 6 hours ago, batistaheel said: Знам, че ромите са сплотени по принцип, дали ги вижда като свои събратя или за него тези не са от техните? @Just a fan, ако си от този етнос, време е да се изкажеш, бро, интересно ми е. Също така ми е интересно има ли все още роми в Индия и ако ром от друга държава поиска индийско гражданство ще го получи ли? Приканвам @Loop да се изкаже, той ще е по-запознат от всеки друг. Не съм по-запознат от всеки друг по темата. Единственият небългарски такъв, с когото съм имал някаква интеракция беше човек от средноазиатските съветски републики, който работеше в София в сферата на медицината и като чули, че се самоопределя като представител на този етнос го пратили на адрес при някакви люлински такива, които го бяха обрали за благодарност за помощта. На външен вид нищо общо с нашите, откъм ерудиция ако трябва да съм честен също. Помня, че питах поне като език има ли общо техният с говорения “ромски език” по нашите земи и отговорът беше, че не се разбират изобщо. Съответно бих казал цялостно, че нямат нищо общо въпреки общия термин ром/рома/романи и т.н. За Индия и западноевропейските нямам идея, но силно ме съмнява Индия да си ги припознава като техни по какъвто и да е критерий. Това са балкански митове за мен. Edited January 28, 2023 by Loop Metzgermeister and batistaheel 2 Quote Link to comment
Just a fan Posted January 28, 2023 Share Posted January 28, 2023 9 hours ago, batistaheel said: Ако има ромски представител във форума, да каже какво мисли за всичко това. Знам, че ромите са сплотени по принцип, дали ги вижда като свои събратя или за него тези не са от техните? @Just a fan, ако си от този етнос, време е да се изкажеш, бро, интересно ми е. Като професор по циганология и виден представител на мангалската общност, Жъстафен няма представа, за какво говорите. Бъзикът настрана, наистина не познавам цигани, които да са истински запалени по кеча. Разбира се, че като малки са го гледали, както повечето деца, но в Лом май само аз и Фарестката сме завършили университета по "Смаркология". batistaheel 1 Quote Link to comment
Recommended Posts