hacky Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 (edited) Зачудих се кое предаване колко се гледа и се поразтърсих из интернет, намерих само един сайт с рейтинги, вие знаете ли такива? Този сайт, публикува всяка седмица: https://redlink.bg/novini/sedmica-46-–-rachkov-predi-svetovnoto-1160news.html Сега видях, че ГАРБ директно си публикуват във фейсбука : https://www.facebook.com/garb.bg Edited December 2, 2022 by itzo1994 заглавие prenti 1 Quote Link to comment
Radox Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 raquishi and hacky 2 Quote Link to comment
MJ23 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Прави впечатление, че във ФБ не присъства Фермата. Не разбирам кой би гледал жалката халтура на Храчков? А за "Гласът на България" положението е още по - зле. Всяка година едно и също, даже съм почти сигурен, че 95% от участниците са едни и същи. Тук там някое момче или момиче да е пораснало и да се яви, иначе ходят едни и същи. Предаването е пълен дроп. А разликата между Фермата и ИВ е огромна и изобщо не е тези 1-2%. Тук може да им платиш, но активността в топ форумите в България - БВЦ и БГ Мама ясно показва, че Фермата се гледа само от Иван и Андрей, участниците и роднините им. Липсата на "Последният печели" също ми е доста странна. prenti and Suffer-H 2 Quote Link to comment
Huskarl Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Като човек, който има интерес към музиката, движи се в българския ъндърграунд и познава редица музиканти, много ми се ще да видя пластмасовата консуматорска дупка „Гласът на България“ най-накрая да потъне и дълго време да няма певчески реалитита. Поне докато на уважаемите телевизионни продуценти не им светне каква точно трябва да е целта на този тип предавания. Макар че тук изцяло се следват международните тенденции. Така че спасение няма. Единственият вариант е хората да се усетят и да спрат да гледат и да се връзват на подобни експлоататорски машини за пари, от които българският музикант не печели нищо. Иначе логично БНТ никъде ги няма. Според мен умишлено се показват такива резултати, за да се бутат частните телевизии. Ясно е, че в БНТ винаги ще се толерират по-нишови и некомерсиални продукти (както и трябва да бъде), но със сигурност гледаемостта там е по-висока от представената. MJ23, Chicky Ricky, THE GRIM REAPER and 3 others 4 1 1 Quote Link to comment
The Best Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 На мен ми правят впечатления следните тенденции - на повечето родни тв програми най-гледаното им предаване за седмицата е всъщност някой бозав сериал или филм с премиера през 90-те години Спондж Боб е закопал Дисни и Картун Нетуърка. А Голямото преследване има в пъти по-малък рейтинг от Стани богат, по спомен даже от семейните войни. Кофти за Ники Кънчев. Metzgermeister 1 Quote Link to comment
Chicky Ricky Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Спондж Боб е мейнстрийм, за разлика от повечето детски сериали. По едно време даже имаше мемета с него. Berbatov 1 Quote Link to comment
natopor4en Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 4 hours ago, The Best said: На мен ми правят впечатления следните тенденции - на повечето родни тв програми най-гледаното им предаване за седмицата е всъщност някой бозав сериал или филм с премиера през 90-те години Спондж Боб е закопал Дисни и Картун Нетуърка. А Голямото преследване има в пъти по-малък рейтинг от Стани богат, по спомен даже от семейните войни. Кофти за Ники Кънчев. Е то като цяло Голямото преследване и Последният пичели е за някакви с крайна тежка форма на умствена изостаналост Определено влизат в Топ 5 на най-спрелите предавания в родният ефир. А факта, че Семейни войни е имал по-висок рейтинг от тези две халтури е повече от красноречив prenti 1 Quote Link to comment
The-Resident-Ev!L Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Аз едно ми е интересно как тези от БНТ, са позволили да има новини на Турски език и то при този канал..... Quote Link to comment
VSB Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Задължени са. Мангалът Костов ги въведе и повече от 20 години всички не смеят да извадят рязания от устите си и да ги махнат тия новини. Дето резаците и без това никога не са ги гледали, ама съществуват като маркирана територия. THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
gboy Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Новини на турски език е нормално да има и няма никаква причина да се махат. Първо - БНТ е обществена телевизия и една от целите й е именно да бъде насочена към различните групи в обществото, а не да гони непременно голяма гледаемост. Затова имат примерно религиозно предаване, "градинарско" предаване и прочее. В случая има голяма група от хора у нас, които говорят предимно турски език и е нормално да имат своите няколко минути по националната телевизия и да получат дозата си новини от страната. Най-малкото и те си плащат данъците. А защо турският не е признат за език в страната ни, тва е друг въпрос, но не може да си затваряме очите, че има региони в страната, в които се говори тоя език. Второ и далеч по-важно - не можеш да оставиш граждани на страната ти без да им поднасяш инфо и да ги оставяш да се информират от чужди източници. Естествено, че телевизията на България трябва да доставя информация на своите граждани, а не да ги остави на радиа и телевизии от съседна Турция. Даже бих казал, че съвсем нарочно им се обръща толкова малко внимание, затова са и така капсулирани и затова и сто години ДПС ще са техните представители в парламента, а ние ще трябва да ги траем. Ама това е вече друга тема. ---- За рейтингите - в България е пълен ташак. Преди поне беше, сега не знам. Но преди бяха две агенции и едните винаги показваха в полза на Нова, а другите в полза на БТВ. Имаше една легенда, че един път изкарали БТВ първа по шер, когато имало профилактика и на практика стояла просто една картинка на екрана. Дали е вярно - не знам. Преди гледах рейтингите на въпросната, дето даваше винаги предимство на БТВ, но понеже не бачках там, си зяпах моите предавания колко правят. В България поне никой не го ебе за рейтингите, а за шера - това е на практика колко процента от включените телевизии са на теб. Не знам обаче колко са меродавни, щото измерването май не беше много читаво. Разправяха, че се търсели хора с машинки (измервателните дефакто) и им давали ваучери за да кибичат на определен канал. Също не знам колко е вярно. А иначе у нас не се публикуват данни, не знам защо. Само чат пат се хвалят самите телевизии, но хората отдавна не им обръщат внимание, защото всяка си разправя, че е номер едно и то няма смисъл. В САЩ се знае всичко и можеш да следиш всяко шоу и дори по часове, но у нас поради някаква причина е голяма тайна. Друг е въпросът и че аудиторията ни е такава, че кво да я занимаваш с рейтинги. Suffer-H, Chicky Ricky, batistaheel and 4 others 6 1 Quote Link to comment
VSB Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 (edited) Човек, сериозно ли си вярваш, че некой си Хасан ще чака 10-те минути новини на турски, за да се информира какво става по света и у нас? Да не си в 80-те години? Тия хора, между другото, си знаят добре български и нямат абсолютно никаква нужда от предавания на турски. Костов ги наложи за да придърпа някой и друг турски глас, а по-натам бяха бранени със зъби и нокти от ДПС. Истината е, че вече на никой не му пука за тях. Абсолютно безсмислено предаване с нулев рейтинг. Аз даже наскоро установих, че са ги преместили след обедната емисия, вместо след тази в 16 часа. Така, ако ги спрат един ден, дай Боже, няма и да се разбере. Карадайъ ще поциври 5 минути на някой брифинг и дотам. Edited December 4, 2022 by VSB Razor-Ramon, THE GRIM REAPER and prenti 3 Quote Link to comment
Popular Post Jericho Posted December 3, 2022 Popular Post Share Posted December 3, 2022 (edited) По телевизиите почти не ги ебе за рейтинг (щото истината е, че няма как да го премерат като хората, има само една фирма, а тя е малко алпийска, едно време беха две, ама едните се махнаха, абе дълга история...), цифрата която коли и беси е тая на шер-а (колко процента от гледащите телевизия гледат в момента). Това, което мога да ви кажа с абсолютна сигурност: - Профила на "гледащия телевизия" в България е следния - жена над 35 години, от "малък град". - Най-гледаното нещо в България, което е стабилно и държи е турския филм по bTV от 20:00. Няма значение кой е, какъв е и на коя серия е, вече до такава степен тоя таймслот има "твърд електорат", че почти никога не пада под 30 (процента), а в най-добрия случай стига и до над 40. Просто хората са си свикнали тогава да си седнат и да гледат каквато и помия да е, изграден навик им е. - Второто най-гледано нещо са филмите на Нова в събота. Безмозъчните екшъни се кльопат жестоко. Най-големите draw-ове са Джейсън Стейтъм, Том Круз и Скалата. Там цифрите варират около 30. - У нас има почти идентично количество Свине и Говеда. Големите мачове на Левски и ЦСКА правят почти еднакви рейтинги и често се гледат повече от жестоките дербита от западните първенства и дори от Шампионската Лига, което ме удивли невероятно, когато го осъзнах. Третия по drawing power футболен отбор в България е Ливърпул, след това са Лудогорец, Реал Мадрид и Челси. - Най-гледания тематичен канал е Диема Фемили. Те имат неколко сериала, които направо пръскат, като например "Домът В Който Си Роден Е Твоята Съдба", или неква такава простотия, които често правят по 10-12-15 шер. (Което е повече от мач Барселона-ПСЖ примерно). - Най-гледаното нещо по БНТ е "По света и у нас", разбира се. Чат-пат и "Панорама" прави добри цифри, в зависимост от гостите. След това е "Последния Печели". Относно телевизионните игри, едно време "Семейни Войни" правеше доста добър рейтинг, но "Стани Богат" направо го уби, и за един определен период от време, беше най-гледаното нещо в България. - От към "риалити" шоута, най-много се гледат "Като Две Капки Вода" (около 40 шер), "Ергенът" правеше към 30. "Гласът на България" и той се върти около 30-35. Същото е и с Талантите. Игри на Волята първия сезон беше огромна мизерия, но факт, в течение на времето изпревари Фермата. - Спонджбоб се гледа повече от Сашо Диков. - БНТ винаги ебе злокобно всички на 31-ви Декември. Това е в общи линии, ако мислите да питате нещо, питайте, ако знам, ще се опитам да ви отговора. Едит Артоа: Най-гледаното нещо, като цифра шер в близката история на България беше епизод на "1001 Нощ" - първия турски филм, който Нова купи. Говориме за цифри от порядъка на 75-77, което е абсолютно ненормално. Едит Пиаф: Най-големите рейтинги на кеча в България са покрай "кой блъсна Ледения?". Точно преди да го преместат по нощите. Тогава говориме за почти половин България, гледаща Рау. Edited December 3, 2022 by Jericho HeaDMaKeR™, dexim, The Best and 17 others 16 4 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Я дай обяснение че ми е трудно да се ориентирам. 75-77 шер приблизително на колко хора се равнява? Berbatov 1 Quote Link to comment
Jericho Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 3 hours ago, HEIDENREICH said: Я дай обяснение че ми е трудно да се ориентирам. 75-77 шер приблизително на колко хора се равнява? 3/4 от всички включени телевизори. Милиони хора със сигурност. Berbatov 1 Quote Link to comment
THE ENEMY Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 14 hours ago, VSB said: Тия хора, между другото, си знаят добре български и нямат абсолютно никаква нужда от предавания на турски. Опитай се да влезеш в квартален магазин в някое градче около Кърджали и ми кажи дали си успял да си купиш нещо с българска реч. Пожелавам ти успех. batistaheel and Berbatov 2 Quote Link to comment
brayan_lotusrenault Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 11 hours ago, Jericho said: Безмозъчните екшъни се кльопат жестоко. Най-големите draw-ове са Джейсън Стейтъм, Том Круз и Скалата. Наскоро това се зачудих, защо всяка седмица преповтарят и по Диема и по Нова едни и същи филми, предимно с участието на Скалата, чат пат и по БТВ, а и някви филми излезнали 2018-а ги пускат 2022-а година като "Премиера", да не говорим за олигофренските им дублажи, които са пълен дроп, но явно щом ги пускат си имат някаква аудитория и дроуват. Обаче ги няма ги вече и истинските предавания, Сигнално Жълто, Вечерното шоу на Азис, Страх и Нед, който замеряше приятелите си с лайна и правеше пранкове по GTV (май и кеча даваха там). Абе много неща от тогава ги излъчваха чисто за shock value според мен и им се получаваше, сега хората ги боли кура (или поне тия в диапазона 15-35 годишни) и никой почти не гледа телевизия, защото в интернета сам си избираш какъв контент да гледаш. MJ23, Metzgermeister and Chicky Ricky 3 Quote Link to comment
VSB Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 1 hour ago, THE ENEMY said: Опитай се да влезеш в квартален магазин в някое градче около Кърджали и ми кажи дали си успял да си купиш нещо с българска реч. Пожелавам ти успех. От Родопите съм, успявал съм, вероятно съм малко по-добре запознат със ситуацията от теб. Ако са отказали да те обслужат на български, то почти сигурно е било демонстративно и нарочно, а не, че не те разбират. Разбират си те много добре, гледат си новините на БТВ и Нова и голяма част от тях сигурно и не знаят, че има едни 10 минути на резашкия им език по БНТ. Razor-Ramon 1 Quote Link to comment
Mmx Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Е от мачовете извън световното, кое е най-гледаното спортно събитие през тази година например? Мача на Левски с ПАОК , финала за купата на България или нещо друго? Quote Link to comment
Jericho Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 47 minutes ago, Mmx said: Е от мачовете извън световното, кое е най-гледаното спортно събитие през тази година например? Мача на Левски с ПАОК , финала за купата на България или нещо друго? Финала на шампионската лига. Беше 30 и нещо. Mmx and Razor-Ramon 2 Quote Link to comment
MJ23 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 А този "шер" от определени клиенти ли се взима и се определя средно статистически или всички, които са на големи оператори - А1, Виваком,Булсатком и т.н. автоматично се съгласяват, че предоставят данните си и участват в подобни проучвания, като подписват договор с 3947474 точки, които никой не чете? Jericho and Mmx 2 Quote Link to comment
Chicky Ricky Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 20 hours ago, brayan_lotusrenault said: , сега хората ги боли кура (или поне тия в диапазона 15-35 годишни) и никой почти не гледа телевизия, защото в интернета сам си избираш какъв контент да гледаш. Като отвориш БГ Trending-a в Ютюб, ще видиш че, самите видеа са още по-малоумни от самите предавания, които ги дават по телевизиите. Mmx 1 Quote Link to comment
Jericho Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 10 hours ago, MJ23 said: А този "шер" от определени клиенти ли се взима и се определя средно статистически или всички, които са на големи оператори - А1, Виваком,Булсатком и т.н. автоматично се съгласяват, че предоставят данните си и участват в подобни проучвания, като подписват договор с 3947474 точки, които никой не чете? Така и не съм се замислял, но има вариант данните да се получават до минутата и секундата (по тоя начин преди Нова преценяваше кога точно да излезе в реклами, като има някакви хед-ту-хед предавания), което ме кара да си мисля, че по-скоро предположението ти е точно. MJ23 1 Quote Link to comment
Mmx Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 (edited) 11 hours ago, MJ23 said: А този "шер" от определени клиенти ли се взима и се определя средно статистически или всички, които са на големи оператори - А1, Виваком,Булсатком и т.н. автоматично се съгласяват, че предоставят данните си и участват в подобни проучвания, като подписват договор с 3947474 точки, които никой не чете? Добър въпрос. И на мен ми е интересно как е в момента. Преди не беше така, но има резон вече да бъде точно така. Edited December 4, 2022 by Mmx MJ23 1 Quote Link to comment
natopor4en Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 9 minutes ago, Mmx said: Добър въпрос. И на мен ми е интересно как е в момента. Преди не беше така, но има резон вече да бъде точно така. Аве сега ней точно така, ама е нещо подобно. Quote Link to comment
Recommended Posts