Jump to content

NOAH The New Year 2023 - 1 януари 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

Pro Wrestling NOAH

"THE NEW YEAR 2023"
January 1, 2023
Tokyo, Japan
Nippon Budokan

 

Special Singles Match

eaIk5RA.jpg
The Great Muta vs. Shinsuke Nakamura

 

GHC Heavyweight Championship Match
Cimn3zU.jpg
Kaito Kiyomiya (c) vs. Kenoh

GHC Tag Team Championship Match

6JQPHci.jpg
Satoshi Kojima & Takashi Sugiura (c) vs. MaruKEN (Naomichi Marufuji & KENTA)

GHC Jr. Heavyweight Championship Match
6ogmA20.jpg
AMAKUSA (c) vs. Junta Miyawaki


GHC Jr. Heavyweight Tag Team  Championship Match
j62QJ7e.jpg
Kzy & YO-HEY(c) vs. Yoshinari Ogawa & Eita

Vmt2TrD.jpg
Timothy Thatcher vs. Jack Morris

QkgNon0.jpg
Masakatsu Funaki, Katsuhiko Nakajima, Manabu Soya & Hajime Ohara vs. Kazuyuki Fujita, Kendo Kashin, NOSAWA Rongai & ?

ujrCiUs.jpg
Hijo de Dr. Wagner Jr., Atsushi Kotoge & Seiki Yoshioka vs. Masaaki Mochizuki, Susumu Mochizuki & Mochizuki Junior

vaC13zu.jpg
Ninja Mack, Dante Leon & Alejandro vs. Shuji Kondo, Tadasuke & Hi69

 

JEe14DR.jpg

Masa Kitamiya, Daiki Inaba & Yoshiki Inamura vs. Mohammed Yone, Akitoshi Saito & Shuhei Taniguchi

 

ZcBv8jV.jpg

Yasutaka Yano vs. Taishi Ozawa

 

Link to comment
  • 5 weeks later...

NOAH са ми една от най-интерeсните кеч компании през последната година. Най-вече от бизнес гледна точка, но и като продукт също имат какво да предложат. Собствениците им, CyberAgent, са голяма дигитална компания и притежават още три кеч компании (DDT, TJPW, Ganbare). Откакто купиха NOAH преди две години здраво наливат кинти в компанията и се опитват да я направят номер 2 в Япония (позиция, която в момента се държи от женската федерация Stardom, която е собственост на собствениците на NJPW). Подписаха стари големи имена, book-ват по-големи зали за големите шоута, засилиха production нивото, започнаха да харчат повече пари за реклама, а и нивото на кеча също се подобри. Обаче, извадиха мега гаден късмет и няма и два месеца след като купиха NOAH - бум, COVID пандемия - и това доста прецака нещата. Досега със сигурност са на сериозна загуба, но продължават да наливат кинти и да се мъчат да разрастват фенбазата на компанията. Евала, за което. В момента голямото нещо в NOAH е прощалното турне на легендата Keiji Muto. От него остават още три, на хартия, големи шоута - това тук, после последния мач на The Great Muta (feat. Sting & Darby Allin) и накрая последния мач на Muto въобще (и при това в Tokyo Dome!). И след това става сложно... В момента NOAH привличат внимание основно заради 60-годишния Muto и като се махне той какво правим? Дано да закачат някакви нови фенове покрай пенсионирането на Muto, което е и идеята им явно, че иначе не виждам как могат да качат нагоре. Имат топ кечисти като Shiozaki, Nakajima и Kenoh. Имат познати ветерани като Marufuji, Sugiura, Funaki, Fujita и Sakuraba. Имат си нова главна млада звезда в лицето на 26-годишния Kiyomiya и усилено се мъчат да го направят тяхния Okada. Имат си добри отношения с други кеч компании (NJPW, Dragon Gate, AEW), които им позволяват да докарват и външни лица. От време на време бъркат в джоба и за по-големи чуждестранни имена като например RVD. С две думи, не е като да нямат мат'риал. Обаче, въпреки всичко това, вижда се, че няма да им е лесно да наберат инерция. Просто трябва им нещо, което да създаде траен buzz около тях, а това никак не е лесно в настоящия кеч климат.

Но нека все пак да си дойда на думата за това шоу. Първото нещо, което ми беше доста интересно около него е как обявиха целия card само седмицa преди самото шоу. Обикновено обявяват card-овете за големите шоута няколко седмици преди това, но тук стратегията им беше леко по-различна и заложиха на идеята, че главните три мача + multi-person мача с Funaki & Fujita ще продадат шоуто и останалото няма много значение. Ами да, чесно казано като гледам card-a точно това са мачовете, които будят най-много интерес у мен, така че може би са прави. Повечето от останалите мачове в шоуто изглеждат просто като пълнеж. Чакам Muta vs. Nakamura с голям интерес. Ясно, няма да е класика, но определено си е събитие и ще има емоция. Фактът, че WWE позволиха на Nakamura да се бие в NOAH е доста интересен. Kiyomiya и Kenoh ще се спукат от пердах, това е ясно. KENTA и Marufuji са един от най-добрите японски отбори от последните 20 години. Всъщност, не само един от най-добрите японски отбори, а един от най-добрите отбори въобще. Просто адски силен отбор бяха на ринга. Не са били отбор от близо 9 години насам, и макар и да не са това, което бяха едно време (особено KENTA), все пак съм надъхан отново да ги гледам като отбор. Събитие си е. Не знам дали има шанс, ама се надявам да вземат отборните титли и да се задържат като отбор. Мачът с мистериозния партньор също ми е интересн. Допреди няколко дена мачът беше 3 vs. 3 и тогава бях готов да заложа кинти, че партньорът ще бъде Yuji Nagata (или иначе казано reunion на Team Japan stable-ът от 2005 NJPW), но сега като стана 4 vs. 4 и добавиха NOSAWA вече не се чувствам уверен да залагам. От другите мачове триос мача с Ninja Mack и компания и мачът на Thatcher също ми хващат окото, донякъде.

 

А иначе ето и малко хайпец, с английски субтитри:
 

Spoiler

 

 

 

 

Link to comment

Най-важното:


wl6LBST.jpg

 

Обявиха посещаемост от 9,500 човека, т.е. най-посещаваното шоу на NOAH от 2013 насам (и по-точно от шоуто с последния мач на Kobashi).

 

Nakamura победи Muta.

Kiyomiya запази GHC Heavyweight титлата.

Sugiura & Kojima победиха Marufuji & KENTA и запазиха отборните титли.

Morris победи Thatcher и след това беше поздравен за победата от дебютиращия Jake Lee (една от двете главни млади звезди на AJPW, който наскоро обяви, че няма да подпише нов договор с AJPW).

 

Ogawa & Eita са новите Jr. Heavyweight Tag Team шампион.

Мистеризният партньор се оказа Hiroshi Hase.

 

AKUMASA запази Jr. титлата.

Link to comment

 

От pre-match видеото с Muta и монитора, през якия entrance на Nakamura, препратката към легендарния Tokyo Dome running clothesline на Muta и така до оригиналния финал, където Nakamura "изсмука" mist-a от устата на Muta и го победи със собствения му mist. Post-match респектът също. Muta и Nakamura направиха добро шоу. Nakamura просто си е на мястото в Япония - в САЩ няма такава аура около себе си каквото има в Япония. Личеше си, че мачът беше важен/емоционален за него. Kiyomiya и Kenoh направиха супер добър мач. Знаеха, че всичкото внимание ще отиде към Muta/Nakamura и затова се раздадоха на макс да ги засенчат. Този spot изглеждаше адски болезнен. Маниаци. Мачът с MaruKEN също ми хареса. Особено нещата със Sugiura и KENTA. Спукаха се от пердах. Буквален пердах - още първия шамар на KENTA остави отпечатък на лицето на Sugi и пердахът между тези двамата не спря през целия мач. Радвам се да видя Jake Lee в NOAH. Имаше спекулации, че се е насочил към NJPW, но този вариант ми харесва доста повече. В NOAH има повече поле за изява отколкото в претъпкания NJPW roster. Не бях се сетил, че Hiroshi Hase е възможност за мистериозния партньор. Представи се супер. Въобще не се движеше като 61-годишен, ама нормално - все пак не е активен кечист от бая време насам и тялото му не е толкова потрошено колкото тялото на Muto, например.

 

Накратко, определено останах доволен от шоуто. Всичките важни неща ми харесаха. Радвам се да видя, че направиха и такава добра посещаемост. След всичките усилия и финанси, които вложиха в компанията досега, заслужаваха подобна по-голяма публика. Миналата година публиките за големите им шоута варираха между 2 и 4 хиляди, а сега правят почти десет - перфектен пример как дори и в наши дни (когато не толкова кечистите, а самите компании са главния draw) определени мачове с определени кечисти могат да бъдат истински draw-ове. И за финал ще отбележа, че презентацията на NOAH си остава топ. Entrance stage-ът им e може би любимият ми entrance stage в кеча в момента. Семпъл, но има big time усещане, особено в комбинация с камерата им, която замъглява background-a.

 

Link to comment

Ентрансът на Накамура е топ. И в WWE яко се кефя като изкарат някой цигулар да свири тази мелодия. Много ми харесва. 

 

Link to comment

Шоуто беше меко казано страхотно!!!Няма да крия,че се изкефих на макс,като видях KENTA отново на ринга на NOAH!!!

Jako Lee в NOAH...аз съм фен на AJPW и никак не ми се нрави неговото напускане...но ще ми бъде интересно да го видя какво ще направи в NOAH!

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...