Jump to content

NJPW WRESTLE KINGDOM 17 - 4 януари 2023


nWoHulkster

Recommended Posts

New Japan Pro-Wrestling (NJPW)
"Wrestle Kingdom 17 in Tokyo Dome" (Antonio Inoki Memorial)
January 4, 2023
Tokyo, Japan
Tokyo Dome

 

IWGP World Heavyweight Championship Match
AWTQ1Xq.jpg

Kazuchika Okada vs. Jay White (c)

 

IWGP U.S. Heavyweight Championship Match
BYp6WhY.jpg

Will Ospreay (c) vs. Kenny Omega

 

4-Way Match for the IWGP Jr. Heavyweight Championship
OvSvQY6.jpg

Taiji Ishimori (c) vs. Hiromu Takahashi vs. El Desperado vs. Master Wato

 

Keiji Muto New Japan Pro Wrestling Last Match

GkgVzm6.jpg

Keiji Muto, Hiroshi Tanahashi & Shota Umino vs. Tetsuya Naito, SANADA & BUSH

 

NEVER Openweight Championship Match

1fLIvGN.jpg
Tama Tonga vs. Karl Anderson (c)

 

NJPW World TV Championship Tournament Final

PPxFwtf.jpg
Ren Narita vs. Zack Sabre Jr.

 

IWGP Tag Team Championship Match

xeEZjCB.jpg

Hirooki Goto & YOSHI-HASHI vs. FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) (c)

 

IWGP Women's Championship Match

goeOujh.jpg

Tam Nakano vs. KAIRI (c)

 

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship Match

v38XZEm.jpg
Lio Rush & YOH vs. TJP & Francesco Akira (c)

 

Antonio Inoki Memorial Match

uoDULdk.jpg
Yuji Nagata, Satoshi Kojima & Togi Makabe vs. Tatsuji Fujinami, Minoru Suzuki & Tiger Mask IV

 

KOPW 2023, New Japan Rambo
GjBlMeD.jpg

Exhibition Match

XLCghYi.jpg

Ryohei Oiwa vs. Oleg Boltin

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Първо, в шоуто едновременно участват AEW кечисти и WWE кечист (както и NOAH кечист), което само по себе си е яко. Второ, на това шоу пада бана за викане, т.е. вече най-после ще имаме нормална публика, а не тъпотията с пляскането като не им даваха да викат. Okada vs. White съм сигурен, че ще е много добър мач, ама не ме надъхва много. Не ми е свеж този мач и в голяма степен не ми се гледа отново. Историята тук е, че серията им от singles мачове през последните 4 години е 4:1 в полза на White, така че Okada ще се опитва да докаже, че може да победи White и при това на Голямата сцена. Стабилна история поне. Ospreay vs. Omega в първият им NJPW singles мач и първият мач на Omega откакто напусна NJPW преди 4 години звучи супер. Това е мачът, за който съм най-надъхан. Отделно, като цяло Omega не е имал голям singles мач от бая време насам, така че с интерес чакам да го гледам в такъв мач отново. 4-way-ът ми звучи добре, а и свежо, тъй като по принцип такива мачове не се виждат често в Япония. Няма да е нещо кой знае какво като качество, но съм надъхан и за последния мач на Muto в NJPW. Muto (и Kobashi) са главните кечисти, които ме зарибиха по японския кеч през далечната 2002 и NJPW винаги ми е била любимата японска компания (дори и в слабите й периоди), така че този мач си е голям момент за мен като фен. Добър подбор на опоненти и партньори за Muto. Anderson/Tama е окей - Tama да го мачка и да го прати обратно в WWE. Narita, който навява някакви спомени за Shibata, още не ме е спечелил като фен, така че let's go ZSJ! Мачът би трябвало да е стабилен. Надявах се да намерят по-добри опоненти за FTR, ама като се замисля като цяло в отборната дивизия на NJPW няма много опции, така че и това е окей, I guess. Женският мач ще е добър. За леките отборни титли съм разочарован, че не дадоха мача тук на Ace Austin & Chris Bey - бяха оптималния вариант. Иначе самият мач сигурно ще е силен, ама не ме надъхва. Мачът в памет на Inoki ми харесва като идея и дава възможност да се видят няколко любимци на публиката в действие. Интересно ми е да видя дебюта на новия казахстанец на NJPW. Щом го пускат директно в Tokyo Dome шоуто значи може би имат някакви надежди за него.

Като цяло смесена работа. Има неща, които ме кефят в card-a, но има и такива, които не ме. Ще е добро, ако не и много добро, шоу със сигурност, но можеше и по-добре откъм card. Фактът, че шоуто започва по удобно за мен време рано сутринта вероятно ще ме убеди да си го пусна на живо - нещо, което не съм правил през последните години.

 

Link to comment

"The CEO" Mercedes Moné is New Japan (and Stardom)! :)
 

cGwo8d8.jpg

 

Ще се бие с KAIRI (c) за IWGP Women's титлата следващия месец в San Jose, California.

wwazFkv.jpg

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Добре, харесва ми Сашка как се е облякла като японска проститутчица.

               

Link to comment
ShiningWizard

Стотинките отново паднаха… Оградата тоя Рейнмейкър с 300 зора го направи. Добър финиш.

Link to comment
ЧОТУДЕ
2 hours ago, The Olimpic Hero said:

Добре, харесва ми Сашка как се е облякла като японска проститутчица.

Сега остава Naomi да се завърне по National Geographic и двете ще са си намерили мястото.

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

ШоЛто е качено в Замунда, мисля да се насладя на ПУРОТО таз вечер 😎 МирИши на осем звездни класики.

#курЗаМарковете 

 

Link to comment
8 minutes ago, gboy said:

ШоЛто е качено в Замунда, мисля да се насладя на ПУРОТО таз вечер 😎 МирИши на осем звездни класики.

#курЗаМарковете 

 

Първо леля Димитринка, обаче. :happy: 

Link to comment
The Olimpic Hero

Я кажете Оспри и Омега направиха ли осем звезди?

               

Link to comment

Това ще бъде първият дванайсетзвезден мач в историята, моНчета, помнете ми думата. Мелцер още смята!

 

Link to comment
2 hours ago, The Olimpic Hero said:

Я кажете Оспри и Омега направиха ли осем звезди?

 

Натам отиват нещата. :D

 

Link to comment

Фантастичен, фантастичен мач между Omega и Ospreay. Супер драма и луди spot-ове. Размазаха се. Тия пичове са на друго ниво - що се отнася до "съвременния кеч стил" са двама от безспорно най-добрите. Не искам да задълбавам повече. Просто ще им кажа едно голямо евала. Мачът им ме изкефи максимално. Няма как да не спомена и ентранса на Omegа. Епичен. Браво, хареса ми и той. Повече очаквах Ospreay да вземе победата и затова съм приятно изненадан, че Omega спечели титлата. За мен NJPW Omega > AEW Omega, така че сега съм надъхан - явно ще го гледаме в NJPW и занапред. Другото нещо, което ми хареса, бяха задкулисните интервюта след това. И те бяха силни.

 

Mercedes Moné е много интерсен прецедент. Досега не е имало ситуация, в която една от най-популярните кечистки в света да напусне WWE и да отиде другаде, още повече в компания като NJPW, която тепърва ще развива женска дивизия. През годините сме виждали подобни ситуации с мъжете, но никога с жените. На хартия Mercedes е голямо попълнение за тях, особено ако се бие и в Stardom също, както намекна самата тя. Потенциално може да привлече някакви нови очи, които по принцип не обръщат внимание на японски кеч, към двете компании. Отделно в задкулисното интервю тя намекна, че може да я видим и на други места. Ясно, AEW също ще се опитат да я прилапат, но аз лично предпочитам да видя какво ще се случи, ако не отиде в AEW и се задържи основно в NJPW/Stardom. Този сценарии ми се струва доста по-интересен от кеч бизнес гледна точка и прави самата нея по-специална, ама уви нещата сигурно няма да се развият така както предпочитам. Anyway, самият дебют не беше нещо кой знае колко особено. Напълно стандартен. Новата й прическа обаче ми е абсурдна. Супер зле.

Okada и White направиха много силен мач също, но просто нямаше как да се мери с Omega/Ospreay. След това като качество на трето място бих сложих 4-way-a. Конкретно Master Wato изпъкна за мен в този мач или по-скоро изненада ме приятно. Другият мач, който искам да отбележа е последният New Japan мач на Muto. Останах напълно доволен и от него. Даде ми достатъчно Muto и беше добър финал на кариерата му в NJPW. Конкретно от ентранса на Muto ми стана супер приятно и ме изби здрава носталгия отново да му чуя музиката в Tokyo Dome. Тотална легенда. Останалите мачове от шоуто не ми се коментират. Повечето бяха добри и като цяло шоуто беше екстра. Доволен съм.


И за финал ще отбележа, че draw-наха 26,085 фена, което е значително под pre-COVID пика им (40,008 през 2020), но все пак нещата отиват в правилната насока. Преди пандемията бяха набрали силна инерция и всяка година растяха нагоре, но гадният COVID ги върна много назад, повече от повечето компании. Радвам се да ги видя отново да катерят нагоре.

F2TKplx.png

Link to comment

NJPW обявиха рекордна гледаемост:

 

Quote

January 4 at the Tokyo Dome, a passionate crowd of 26,085 attended Wrestle Kingdom 17. With fan anticipation at a peak for our double main event of Kenny Omega versus Will Ospreay, and Jay White versus Kazuchika Okada, as well as the long anticipated appearance of Mercedes Moné, huge numbers tuned in from around the world as well. In fact 92,409 unique users were watching WK17 live, with 30% braving late nights and early mornings on a weekday to watch the English feed live from overseas. 

 

That’s a record for the NJPW World service since its inception in 2014, and we thank all our new, returning and consistent users very, very much!
 

For those who haven’t watched yet, Wrestle Kingdom 17 is available in the archives of NJPW World for under $8 per month. Fans in the US and select other markets will also see the TV premiere of Wrestle Kingdom 17 in the coming weeks, starting at 10/9c Thursday January 12, with Kenny Omega vs Will Ospreay for the IWGP United States Championship on AXS Tv and Fight Network.
 

NJPW couldn’t have asked for a better start to our 51st year. We thank wrestlers for their efforts and fighting spirit, and you fans for your support!

 

Link to comment

Мелцър:
 

Kenny Omega vs. Will Ospreay – ******1/4
Kazuchika Okada vs. Jay White – ****½
Hiromu Takahashi vs. Taiji Ishimori vs. El Desperado vs. Master Wato – ****½
Zack Sabre Jr. vs. Ren Narita – ****
и т.н.

Link to comment

Доста слабичка оценка. Заслужаваха ПОНЕ 8 звезди! Не съм гледал още мача, но съм сигурен!

 

Link to comment

Покрай празниците отделих 4 часа от живота ми и направих един m3u файл с телевизии от целия свят, за да мога да гледам как хората по света посрещат нова година. На шега, на майтап намерих стрийм за Ню Джапан Уърлд и го сложих и него, след което забравих напълно. На 4-ти по обед, реших да го пусна, белким проработи, без да имам никакви надежди, че нещо може да стане, ама то па взе че стана. Хванах последните 45 секунди на Оспрей-Омега (леко станах пишман че не съм включил по-рано, като чух после как Мелцер му изби пяна от устата) и изгледах целия Окада-Уайт и там пресконференциите след това с едно око. Леко умрел ми се стори мейн ивента и всички near-fall-ове бяха адски предвидими. От десетина години, NJPW са си едно си баба знае, едно си баба бае. Всички мейн ивенти са по половин час, всички са на първа скорост, докато Окада си направи падащия лист, и нито един мач не завършва изненадващо. Абсурд некой да нокаутира некой друг след 6 минути да речем. Няма как да стане. А, и английския коментар беше ебати скапания.

 

Сетих се за един мач от много-много отдавна, може би 2008-2009-та беше и беше нещо от сорта на претендент номер 1 за GHC титлата КЕНТА срещу Такума Сано. Сано му откачи шляканата глава с един ритник ебимумайката и го тушира за по-малко от две минути, когато очевидно се очакваха около 15-20. Беше доста приятна изненада. От супер много време не сме виждали такова развитие на нещата в голям NJPW мач. Супер, че се опитват всеки мач да им е *****, ама на всеки ще му писне да яде миди сен жак на всяко ядене. Трябва си малко помийка понякога, нещо кренвирши Бони, меча кръв за пиене, такива неща.

 

Та, как и да е, стига лаладжийствах, ето ви линка за баш крадения стрийм на NJPW World. Ползвайте го умно и с мярка. С английския коментар е, ама в крайна сметка, бегърс кен'т би чуузърс.

 

https://aka-amd-njpwworld-hls-enlive.akamaized.net/hls/video/njpw_en/njpw_en_channel01_3/playlist_DVR.m3u8

 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...