Jump to content

Mafia: All-Stars III


Socki

Recommended Posts

Здравейте, приятели. Закъсняхме със сезона тъй като беше по-бавно събирането на участници този път. В крайна сметка се спираме на 12 участника, което е повторение на първия All-Stars отпреди 2 години. Всички участници са познати лица от предишни сезони на Мафия. Отделно съм с Ковид, така че няма да има шарени статистики този път. Пускам ви правилата и ролите и започваме.

 

ПРАВИЛА НА MAFIA: ALL-STARS III

 

1. В играта участват два отбора - Мирни Граждани и Мафиоти.

2. Всички играчи и специални роли ще бъдат разпределени на случаен принцип преди началото на сезона. Написал съм на notepad номерата от 1 до 12 и съответната роля. Всеки участник в сезона ще напише коментар в темата и спрямо реда на коментара ще бъде определена ролята му от списъка. Ще представя screenshot като доказателство след края на сезона.

- Ще пиша лично съобщение на всеки играч, в което да ви съобщя точно каква е ролята ви в играта в последните минути преди началото на сезона.

- При елиминация няма да бъде оповестявано дали играча е имал специална роля. Всичко ще бъде разкрито след края на сезона.

3. Има две фази - дневна и нощна фаза и всяка от тях ще продължи по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 22:00 часа българско време.

4. В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран от играта. 

- Не е задължително да има елиминиран в дадена дневна фаза. За елиминация са нужни над 50% от гласовете на играчите и ако мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

- Дори даден играч да събере необходимите гласове за елиминация фазата няма да приключи докато не стане 22:00 часа.

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата. Няма ограничение на броят пъти, в които можете да си сменяте гласа.

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч А". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда името на човека, за когото гласувате. Ако си сменяте гласа го правите по същия начин: "Сменям си гласа от Играч А на Играч Б".  Желателно е, когато гласувате да го правите на отделен ред, за да е по-лесно броенето на гласове.

- Няма максимална граница на мненията, които може да пишете през дневната фаза.

- Минималният брой мнения, който се очаква да пишете във всяка дневна фаза е 1.

- Ако даден играч не е написал нито едно мнение в две поредни дневни фази той ще бъде автоматично елиминиран от играта независимо дали е гражданин/мафиот и независимо дали има специална роля или не.

5. През нощната фаза темата се заключва и никой няма право да пише в нея. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в таен чат, който ще бъде създаден от мен и да обсъждат тактиката си. Също така те ще могат да изгонят един играч в тази фаза.

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта той ще бъде премахван от мафиотския чат перманентно.

- Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

6. Мирните граждани не знаят кои са останалите мирни граждани. Мафиотите, които са доста по-малко на брой от гражданите, ще знаят самоличността на колегите си мафиоти от самото начало.

7. Двете фази ще се редуват докато единият отбор не постигне условието си за победа:

- За да спечелят играта, мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят играта, мафиотите трябва да изравнят или надвишат своят брой с този на мирните граждани.

8. Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Четете си мненията преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правете в нов пост. Понякога ако пуснете две бързи поредни мнения те ще се слеят в едно - това е ок и няма проблем. Само не редактирайте.

9. Ако бъдете елиминирани нямате право да пишете в темата! Също така нямате право да обсъждате играта в други теми и платформи като Чатбокс, Мирк, Дискорд и т.н. Това важи и докато сте активни в играта преди да отпаднете. Ясно е, че няма как да ви следя, но сериозно апелирам към сериозност и уважение към останалите играчи. След като отпаднете сериозно ви призовавам да не коментирате играта с никой друг. Дори ако сте двама отпаднали играчи не си пишете по тази тема докато не свърши сезона. Също така не реагирайте на постове в играта ако сте вече елиминирани.

- Всякакво следене на чужди профили е също забранено. Ако сте мафиот и се притеснявате, че някой може да ви види че сте активни в личен чат през нощната фаза ето какво правех аз в мафиотските си сезони - ползвах плъгина Auto-Refresh. Безплатен е и отваряте един таб в главната страница на BWC който да се рефрешва на всеки 10-15 секунди и след това отваряте нов таб с мафиотския чат. По този начин ако някой иска да види къде сте активни постоянно ще пише, че сте на главната страница на форума. Друг вариант е да се логвате в BWC анонимно.

10. Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона ми ги задавайте на лично съобщение. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят всички. Ако пък ме питате разни глупости от рода на кои са мафиотите просто ще ви игнорирам. Ще гледам участието ми да е минимално.

 

11. Краен срок за ползване на специални умения е 21:00 през нощната фаза. Това ми дава време да направя нужните подготовки и да напиша поста си за началото на предстоящата дневна фаза.

 

 

Формат на Mafia: All Stars III

 

Участници: 12

Фракции: 
Мирни Граждани и Мафиоти


Фази: Дневна (24 часа)/Нощна (23 часа активна + 1час буфер)*

 

Старт: 20.11.2021 - 22:00 часа.


*Мафията има до 21:00 часа да излъчи елиминация. Специалните роли имат до 21:00 да ги използват. 


 

Роли в Mafia: All-Stars II:

 

 

Няколко важни уточнения за този сезон.

 

Този път НЯМА да има роля на блокировач и мафията ще има това умение от самото начало. Мафията има право на ТРИ блокирания през сезона и могат да ги ползват в три поредни нощи ако искат. Мафията НЯМА право да блокира един и същ играч две поредни нощи и мафията НЯМА право да блокира и убива един и същ играч. Мафиотите трябва да решат кого да блокират като отбор и да ми го съобщят в мафиотския чат. 

 

В сезона НЯМА да има тайни роли, които са извън списъка. Също така ви казвам, че в сезона ще ИМА роли. Може да е само 1, може да са 12, кой знае, но няма да са 0.

 

 


1. Шериф - Мирен гражданин. През всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение за това дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот и аз ще му давам тази информация. Това умение може да се използва ТРИ пъти през сезона. Ако бъде използва умението си и бъде блокиран то ще загуби едно от трите си използвания.

- Ще разбере само дали даден играч е гражданин или мафиот. Ако този играч има специална роля аз няма да разкривам тази информация на шерифа.

 
2. Доктор - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да предпази един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 
- Може да предпазва себе си, но горното правило важи.
- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде посочен като жертва на друго специално умение през нощната фаза то той НЯМА да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.
 

3. Тъмничар - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да посочи един играч и да го прати в тъмницата. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза.

- Не може да праща себе си в тъмницата.
- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата две поредни нощи.
 

4. Принц - Мирен Гражданин. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.
 

 
5. Ловец - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне.

- Може да убие мафиот или дори гражданин по погрешка.
- Може да убие Кръстник.
- Ако умението му се активира не е длъжен да го ползва.
- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.
- Ако остане като последен оцелял мирен гражданин заедно с един последен мафиот тогава играта се печели от мирните граждани. 

 
6. ВИП - Мирен гражданин, който играе в комбина с Бодигарда.

 

- Двамата имат таен чат, в който могат да си комуникират през нощната фаза подобно на мафиотите.

- Те ще знаят своята самоличност от самото начало на играта. 

- Ако ВИП-а бъде убит, през която и да е фаза то вместо него от играта ще отпадне неговият Бодигард.

 
7. Бодигард - Мирен гражданин, който играе в комбина с ВИП-а.

- Ако ВИП-а бъде елиминиран, през която и да е фаза то неговият Бодигард отпада вместо него.

- Ако бодигарда бъде блокиран и ВИП-а бъде елиминиран тогава Бодигардът ще оцелее, а ВИП-ът ще отпадне. 

- Ако ВИП бъде спасен от доктор/тъмничар и бъде стрелян от мафията в същото време то тогава нито един от двамата няма да отпадне.

   
8. Ренегат - Мирен Гражданин. Има право на едно единствено убийство през ЕДНА нощна фаза.

- Няма специално условие, което да активира това умение и то може да бъде използвано по всяко време, но е еднократно.
- Може да бъде блокиран като всяка друга роля.
- Може да убие както мафиот така и гражданин.
- Не може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.
 

9. Адвокат - Мирен Гражданин. През всяка нощна фаза има право да ми пише и да посочи един играч. Ако на следващата дневна фаза посоченият играч събере нужните гласове за елиминация то той няма да бъде елиминиран.

- Не може да посочва един и същ играч повече от веднъж през сезона.
- Не може да посочва себе си.
- Напълно е възможно да посочи мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.
- Ако посоченият играч събере нужните гласове то аз просто ще кажа, че няма елиминиран. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц/Кръстник.

 

10. Ангел - Мирен Гражданин. Ако бъде убит от мафията през нощната фаза има право да върне в играта вече елиминиран играч в началото на идната дневна фаза.
 

- Ако бъде линчуван от гражданите през деня или убит от Ловец/Ренегат умението няма да се задейства.

- Играчът, който бъде възкресен, се завръща в играта на следващата сутрин, като обикновен мирен гражданин без роля. Ако например Шериф бъде върнат в играта то той запазва информацията, която е имал и може да я ползва, но не може да ползва умението си от там нататък.

- Ако Ангелът бъде убит през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин, то тогава и само тогава има право да възкреси себе си. Ако има поне един убит Гражданин, тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.

- Не може да бъде блокиран.

 

 

11. Кръстник - Мафиот. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза преди да бъдат елиминирани всички останалите мафиоти.

- Може да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат.
- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.
 

 

12. Съседи  - Двама играчи, които имат правото да си пишат през нощната фаза.

- Шансът да са мирен-мирен и мирен-мафиот е еднакъв - 50%. Ако ролята присъства, това ще се определи на случаен принцип преди играта.

- Съседите е второстепенна роля, което значи, че е възможно съседите да имат и други роли в играта.

- Съседите могат да си пишат единствено в нощната фаза, в специален ЛС чат, по подобие на Близнаците и Мафията.

- Ако съседите са мирни граждани, те няма да знаят дали другият е мирен или мафиот. Ако единият Съсед е мафиот, той ще знае, че другият е Мирен Гражданин, но не и обратното.

- Съседите ще разберат кой е техният партньор в началото на нощната фаза. 

 

13. Врачка - Неутрална роля -> Мафиот. Всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот. Това умение може да бъде използвано без ограничения. Тази роля има две фази:

- Първата фаза е в началото на играта, когато врачката започва като неутрален играч. Тоест този играч ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако врачката бъде елиминирана преди да е намерила останалите мафиоти то аз ще обявя, че играчът е бил Врачка. На този етап врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч.
- Втората фаза се достига в момента, в който врачката успешно разбере самоличността на 100% от живите мафиоти в играта. Ако това се случи то тогава този играч официално минава в отбора на мафиотите, ще бъде добавен в мафиотския чат и ще може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за елиминация. Също така на този етап ако врачката отпадне ще бъде обявена като мафиот и нейната елиминация става задължителна за победа на гражданите.
- Ето няколко примера как врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите: В играта има 3 мафиота и врачка. Ако тримата мафиоти са живи и врачката успешно ги разкрие през нощната фаза то тя влиза в отбора им. Ако врачката знае самоличността на 2 от 3 мафиоти, но третия мафиот бъде елиминиран то тогава врачката автоматично знае самоличността на 100% от живите мафиоти, условието е изпълнено и тя влиза в отбора им. Същото важи и ако остане 1 жив мафиот и врачката знае кой е той.
- Мафиотите няма изобщо да знаят дали в играта има врачка и е напълно възможно да я елиминират през нощната фаза. Единственият начин да разберат е ако тя ги разкрие и се включи в чата им.
- Ако всички мафиоти бъдат елиминирани преди врачката да е влязла официално в отбора им то тогава гражданите печелят и няма нужда да я елиминират.
- Ако врачката бъде преслушана от шерифа аз ще му кажа че е Мафиот. Ако след това Врачката бъде елиминирана преди да е намерила колегите си ще изпише че играчът е бил Врачка. Ако е част от мафиотския чат ще изпише че е Мафиот.

- Врачката не може да бъде блокирана от Блокировач, но може да е блокирана от Тъмничар.

- Ако Врачката успешно разкрие своят последен мафиот през нощна фаза то тя трябва да оцелее през предстоящата дневна фаза и чак тогава ще се включи в отбора на мафиотите. Ако в тази дневна фаза отпадне последният жив мафиот, то тогава и само тогава Врачката ще може да продължи играта и гражданите ще трябва да я елиминират. 

- Ако Врачката знае самоличността на всички мафиоти без един и този един отпадне през дневната фаза то Врачката влиза в мафиотския чат веднага в идната нощна фаза.

- Врачката има право ВЕДНЪЖ през сезона да се предпази от елиминация в нощната фаза. Играчът трябва да ми съобщи преди 21:00 в съответната фаза, че иска да използва това умение.Ще тагна всички 12 участника и трябва до утре следобяд да напишат ЕДИН случаен коментар в темата, който ще определи ролята им. Вече съм подготвил списък с ролите, които съответстват с номерацията и ще представя скрийншот след сезона.

 

@ЧОТУДЕ @Radox @The Olimpic Hero @neshev @THE ENEMY @Dudley @Farest @Jack Bauer @Price @LightOne @kabakov @hacky

 

Сезонът започва в Неделя (20.11) точно в 22:00. Ще ви пратя ЛС-та с ролите около 1-2 часа преди началото.

 

Форумът реши да ми скрие текста в спойлер и не мога да го изкарам, така че искам всички тагнати да напишат случаен коментар в темата, за да им се напаснат роли!

635682_orig.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero

Идвам да блайндсайдна това копеленце мръсно @neshev, че ме ядоса преди малко. Прасе, свиня, кавал, убитак!

               

Link to comment

Всички участници изглеждат доста активни по принцип, мисля, че ще се получи добър сезон.

Link to comment

Дано тази "бърза" версия посъживи мижавия интерес за последващи сезони.  :D

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment

Аз по-късно ще ви пишем дали ще играеме или не. Че пак съм се забъркал в някви нещо неща и не знаеме дали ще имаме време за играта.  :( 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Е то туй ней ли като другите игри дето са ? :(

Дето там тоз иска да се запише, оня не иска. 

Аз си мислихме, че е тъй. 

Пък то какво, не може ли всеки да играй ? 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment

Кабаклията последен, ха сега да видим дали Дъдляка не се наеба с това "жжжж" да подари мафиодския спот под №12? :(

 

35izpu1.jpg

Link to comment
On 11/19/2022 at 12:05 PM, Socki said:

 

Сезонът започва в Неделя (20.11) точно в 22:00. Ще ви пратя ЛС-та с ролите около 1-2 часа преди началото.

 

Разбирам та напълно, лек.

35izpu1.jpg

Link to comment

MAFIA: ALL-STARS III започва... СЕГА!

 

НАЧАЛО НА ДЕН 1!

 

Участници в сезона:

@ЧОТУДЕ @neshev @Radox @The Olimpic Hero @THE ENEMY @Dudley @Farest @Jack Bauer @Price @LightOne @kabakov @hacky

 

За елиминация са необходими 7 гласа. Краен срок за гласуване е 21.11 (Понеделник) в 22:00 часа!

635682_orig.jpg

Link to comment

Толкова отдавна не сме играли, че аз лично съм забравил всеки от вас как играе, дори гинко билоба не помага, чуствам се като девствен в играта. :(

Link to comment
13 minutes ago, hacky said:

Толкова отдавна не сме играли, че аз лично съм забравил всеки от вас как играе, дори гинко билоба не помага, чуствам се като девствен в играта. :(

Толкова ли бързо забравяш господин мафиоте? 🤔

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...