Jump to content

Россия - Україна

Radox

Recommended Posts

3 hours ago, Mystery said:

Не съм убеден, че обявяването на война би се приело зле в Русия. Това би означавало бързо приключване на цялата тая сага, а обикновените руснаци това искат. Западът отново ще е с вързани ръце, защото при намеса Путин пак ще извади картата с ядреното оръжие,така че рисковете не виждам да са кой знае колко по-големи. Според мен обаче Путин ще си продължи със СВО, докато вече не стане абсолютно наложително да се премине към по-сериозни действия. И според мен е прав от стратегическа гледна точка. Колкото по-дълго продължава СВО, толкова по-добре за Путин. Звучи абсурдно, но е така. Лошото е, че неговият народ ще пострада повече от украинците по този начин, но в името на "общото благо" това е жертва, която той е склонен да направи.

Всичко това е само и единствено ако руската армия може да бомбардира Украйна, в което лично аз дълбоко се съмнявам. Както писах отгоре, дори доставянето на балестични ракети от Щатите например към Украйна, би довело до разрушаването на редица бази/ Кримския мост, до които украинците не могат да стигнат. СВО върви пагубно за Русия и тя ще продължава да губи градове. Аз лично очаквам джуджето да използва ядрено оръжие, след което САЩ да се намесят и ударят Крим или флота на РФ. 

5 hours ago, Dudley said:

Путин държал нещата мирни.... само това ми е достатъчно да прочета. Какво избиване, поредната пропаганда, избивали са хора които са искали отцепление. Ако турците утре решат да си искат Кърджали и всичко живо там в областта пак ли така ще разсъждаваш ? 

Въййй тц тц тц. А сега. И ? Какво праим, ако били кажели ? Какво? 

Ами, ако утре българите решат да си искат Вардарска Македония и всичко живо там в областта, пак ли така ще разсъждаваш ? 

Ами, ако утре българите решат да си искат Западните покрайнини и всичко живо там в областта, пак ли така ще разсъждаваш ? 

Ами, ако утре българите решат да си искат Беломорска Тракия и всичко живо там в областта, пак ли така ще разсъждаваш ? 

Това май не го предвиди, а ? Май въобще не очакваше подобен развой на нещата като реши да използваш баналното козче за турците и Кърджали.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

2 hours ago, natopor4en said:

Колега, тук си изключително прав. И се радвам, че най-после се намери някой, който да го обясни с прости думи на алдиторията.

Чета укрите се били радвали, че завоювали някакво село с 20 къщи на кръст. Ае джингиби, те загубиа 15-18% от теритоията си, тръгнали се радват за някакво село. :D :D :D Което за пореден път ме убеждава, че няма толкова кухо племе като укрите. 

Погледни снимките от фронта с труповете и изоставанета техника и после излизай с такава опорка.

2 hours ago, Enough* said:

Естествено е след десетки години агресивно раширение на НАТО на изток да има реакция.

Не НАТО натиска нови страни да влизат в него, а това се случва по тяхно желание- Финландия, Швеция, Косово, Македония, Полша. При нас е малко по-различен случаят, но определено е добре, че сме вътре. Друг е въпросът, че нямаме почти никаква западна техника, а съветските оръжия не става за нищо вече. И също това, че през прехода нарязоха танковете, които можеше да се поддържат, макар и лошо. Колкото до СС-23, колкото и да ни се иска, нямаше как да го запазим, защото Турция беше яко насрала от него. Плюс това кой щеше да го поддържа през тези почти 20 години също не е ясно.  

Edited by prenti
  • LMFAO 1
  • Facepalm 1
Just now, prenti said:

Погледни снимките от фронта с труповете и изоставанета техника и после излизай с такава опорка.

Да гледал съм ги. Наистина, както сам спомена укрите дадоха много трупове по фронта и разрушена техника. Да не говорим пък за Азовстал.  :(  Не случайно загубиха 15-18% от територията си. А Крим, който Зеленски каза че завоюва до края на лятото, още го гледат през крив макарон. 

• Facepalm 2

Тука подръжниците и закрилниците на руската инвазия са просто на някво друго ментално ниво.... човек който изби и заключи всякаква опозиция в затворите... даже не мисля да водя дискуския, защото всеки трезвомислещ човек трябва да осъзнае, че това което се случва е само и единствено по вина на Русия. 

4 minutes ago, prenti said:

Не НАТО натиска нови страни да влизат в него, а това се случва по тяхно желание- Финландия, Швеция, Косово, Македония, Полша. При нас е малко по-различен случаят, но определено е добре, че сме вътре.

Да, невероятно е чувството! Толкова много ползи ни донесе това членство в НАТО, че не е истина! 😂

35izpu1.jpg

Just now, Radox said:

Да, невероятно е чувството! Толкова много ползи ни донесе това членство в НАТО, че не е истина! 😂

Никой не ни е виновен, че армията ни не се поддържа. Както много пъти са споменавали българските военни, ние даже не може да изпълним задълженията си по договора, тъй като ползваме дърти бракми, които не съответсват със западната техника. С тях може да се пазим сами, но никакъв шанс за някакви координирани действия със съюзниците.

4 minutes ago, Radox said:

Невероятно е да, ако не бяхме в НАТО, до сега Турция да бяха направили на нас, квото Русия направиха на Украйна. 

И за какво ни е НАТО като пак не ни дава никаква гаранция? Кипър е най- простото доказателство.

Edited by Himler
1 minute ago, Dudley said:

Невероятно е да, ако не бяхме в НАТО, до сега Турция да бяха направили на нас, квото Русия направиха на Украйна. 

Няма логика в думите ти. При нас няма неонацизам, от който да бъдем освобождавани. 

1 minute ago, Himler said:

И за какво ни е НАТО като пак не ни дава никаква гаранция? Кипър е най- простото доказателство.

Или колега Турция-Гърция. И те са натото, пък през седмица се заплашват с война. 

5 minutes ago, prenti said:

Никой не ни е виновен, че армията ни не се поддържа. Както много пъти са споменавали българските военни, ние даже не може да изпълним задълженията си по договора, тъй като ползваме дърти бракми, които не съответсват със западната техника. С тях може да се пазим сами, но никакъв шанс за някакви координирани действия със съюзниците.

Недей така. Каракачанката за 4 години вкара армията ни в 21 век.

Spoiler

Да го еба у свинята.

3 minutes ago, Himler said:

Нато ням как да ни предпази от вътрешно-военен конфликт, но ще подпомогне по-слабата страна със сигурност. Колкото до Турция и Гърция, те се хапят от години, но ме съмнява да видим военни действия, за разлика от страните в Азия. Просто Ердоган ефенди иска да възстановява могъща Туркие, но ще му дойде и на него времето. 

1 minute ago, Himler said:

Недей така. Каракачанката за 4 години вкара армията ни в 21 век.

Hide contents

Да го еба у свинята.

То хубаво сложиха някакви нови системи и камери на т-72ките, ама 10 години преди това защо нищо не се правеше?

Какъв вътрешно- военен конфликт? Сценарият там е точно копие на това, което може да стане в Кърджали.  От какво друго има да ни пазят?

20 minutes ago, Himler said:

Какъв вътрешно- военен конфликт? Сценарият там е точно копие на това, което може да стане в Кърджали.  От какво друго има да ни пазят?

Турция е страна в много тегаво икономическо състояние и едни санкции, сигурни от САЩ, биха я доразбили. Второ, едва ли Гърция би допуснала съседката ѝ да си разширява територията без да се намеси. Трето, Ердоган няма интерес да воюва с нас, отписал ни е отдавна. Българската общност в Турция е огромна, да не говорим за турската в България. Едно такова действие би било политическо самоубийство. Много по-вероятен е конфликтът Гърция-Турция, но и той според мен едва ли ще се случи. Може би само ако имаме някакви глобални събития, трета световна война например. 

40 minutes ago, Dudley said:

А какво ги е спирало и Турция, и Русия да ни превземат в периода 1991-2004? Интересно ми е да чуя, защото тогава и Ердоган, и Путин вече управляваха.

Путин и Ердоган са коренно различни хора през този период. Русия след Елцин е меко казано развалина, съответно трябваше да кляка където може и го направи като се опита да се присъедини към НАТО, но беше отхвърлена разбира се. Ситуацията с Ердоган е сходна, там нещата се променят след "преврата" през 2016-та. 

• LMFAO 1

Така ли? А Блинкен защо преди няколко месеца каза, че през 90-те НАТО е отправила покана към Русия за членство, но тя е отказала? Как ги измисляте тия работи не знам...

Блинкен може да си говори каквото иска, Русия поиска да се присъедини, но щатите я отсвириха, тъй като ако я няма лошата Русия, то няма срещу кого да се борят (може би Китай единствено, но той е така нареченият paper tiger). 

1 hour ago, Dudley said:

Нали Турция са в НАТО ве, а НАТО не са агресивен пакт, те са онеправдани защитници на човешките права. Как така са щели да ни атакуват? 😂

24 minutes ago, prenti said:

(може би Китай единствено, но той е така нареченият paper tiger). 

А пък САЩ са paper "superpower", щото са затънали в затлъстяване, наркомани по улиците, и 30 трилиона дълг. Ама само те не го осъзнават все още и продължават да сънуват, че са светованта сила 😂  Нека припомним и грандиозните им суперпауърски успехи като 20-годишния позор в Афганистан. 😂 Както и че paper tiger-а има около 4 пъти повече население от тях.

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Да, ама жълтурите нямат боен опит. Затова аз залагам моите чипове на братята американци. 

Just now, prenti said:

Да, ама жълтурите нямат боен опит. Затова аз залагам моите чипове на братята американци. 

В кое ги залагаш? Никога няма да има война между Китай и САЩ.

35izpu1.jpg

3 minutes ago, Radox said:

В кое ги залагаш? Никога няма да има война между Китай и САЩ.

Най-вероятно, да. Но ако трябва да избирам страна, бих избрал американците. 

Не знам как са го стигнали украинците, ако въобще те са го ударили. Но няма логика руснаците да го ударят, освен ако някой искандер не е паднал там, но никак не ми се вярва. 

Спекулира се, че са ползвали иранските дронове, тъй като успяха да вземат няколко от руснаците, но дрон не би направил такива щети. Целият Южен фронт пада до няколко седмици, руснаците не могат да поддържат частите си в Запорожката област без него.

Spoiler

No description available.

No description available.

П.С фалшива тревога, някакъв влак се е запалил

Spoiler

Image

Edited by prenti

Докато развивате поредната малоумна теория, Кримския мост е сериозно повреден. Дали е било украинска атака, партизански действия или инцидент, няма значение, резултатът е явен. Хубавото е че не виждам цивилни коли.