MJ23 Posted June 7 Share Posted June 7 1941 какво се е случило на същия язовир ( до Днепър) и с каква цел? Въпрос с повишена трудност. Quote Link to comment
kabakov Posted June 7 Share Posted June 7 27 minutes ago, MJ23 said: 1941 какво се е случило на същия язовир ( до Днепър) и с каква цел? Въпрос с повишена трудност. Къде ти Хитлер, къде ти Зелински... Quote Link to comment
MJ23 Posted June 7 Share Posted June 7 19 minutes ago, kabakov said: Къде ти Хитлер, къде ти Зелински... Къде ти Сталин, къде ти Путин ли искаш да кажеш? Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted June 7 Share Posted June 7 2 hours ago, kabakov said: Добре де, аз не разбирам, ама до колкото четох из БГ медиите, тоя регион е контролиран от руснаците. Какъв им е зора да гръмнат нещо, което контролират? Някак си ми се губи логиката(ако това което написах е вярно). Разрушаваш стената на язовира и наводняваш територия, която контролираш и имаш хора там. Не виждам смисъл. Практиката на изгорената земя се нарича. Quote Link to comment
Radox Posted June 8 Author Share Posted June 8 https://www.vesti.bg/sviat/kontraofanzivata-na-ukrajna-izglezhda-zapochna-6170077 ЕЙ СА ИМ ИБАХА МАЙКАТА НА ТЕЗ ВАТЕНКИ ВЕ!!!! Най-дълго рекламираната и промотирана (над 6 месеца) КОНТРАОФАНЗИВА в историята на военното дело започна! Машква рухва!!! Himler and pukkod 1 1 Quote Link to comment
Loop Posted June 9 Share Posted June 9 Украинците са отрекли, че е започнала, докато за руснаците и за западните медии по-скоро е започнала. Явно украинците ще я обявят само ако има някакъв сериозен успех, до тогава “каквото стане във Вегас, остава там”. Очевидно е, че има масирани украински атаки, съдейки по военните канали. Жалко, че на видеата личи, че има стотици, вероятно хиляди жертви (и от двете страни) залудо и само за последните 2-3 дни. И успешна, и неуспешна, надявам се с тази контраофанзива да си седнат на дупетата и да договорят края вече, и на Вашингтон, и на лошата Мацква вече трябва да им идва нанагорно, за Киев и Берлин е повече от ясно, че да. Quote BWC Popularity Promotion (2015) BWC Popularity Promotion (2022) ТЕМАТА ЗА ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ Link to comment
baikiro Posted June 9 Share Posted June 9 30 minutes ago, Loop said: Украинците са отрекли, че е започнала, докато за руснаците и за западните медии по-скоро е започнала. Явно украинците ще я обявят само ако има някакъв сериозен успех, до тогава “каквото стане във Вегас, остава там”. Очевидно е, че има масирани украински атаки, съдейки по военните канали. Жалко, че на видеата личи, че има стотици, вероятно хиляди жертви (и от двете страни) залудо и само за последните 2-3 дни. И успешна, и неуспешна, надявам се с тази контраофанзива да си седнат на дупетата и да договорят края вече, и на Вашингтон, и на лошата Мацква вече трябва да им идва нанагорно, за Киев и Берлин е повече от ясно, че да. По време на руските офанзиви нямаше ли също толкова много жертви и от двете страни? На мен пък ми идват нанагорно про-руските позиции в този форум и в България като цяло... dexim 1 Quote Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
Loop Posted June 9 Share Posted June 9 (edited) 1 hour ago, baikiro said: По време на руските офанзиви нямаше ли също толкова много жертви и от двете страни? Абсолютно, макар че тогава поне имаше движение и руската страна (очевидно грешно) смяташе, че има смисъл да тръгне. Сега при замръзнал фронт и за двете страни и за да не ударят жертвите милион, ако вече не са, и за да не ескалира с повече държави, последните ми мнения все са в духа за сядането на дупетата. И в момента, и през юли миналата година например, там гинат залудо, защото нито Русия ще овладее Украйна, нито Украйна ще овладее Москва. Неслучайно по-обективните военни сравняват Бахмут с Вердюн и Сталинград. И без да съм генерал или историк е очевидна приликата - безсмислено от стратегическа гледна точка морене и мране. Когато фронтът не помръдва и само се хвърля месо и се заговори за месомелачки нещата вече плачат за договаряне. Това е всичко. Другото са мечти за нереалистични победи. Знам, че ако много симпатизираш на Русия много се надяваш още да има шанс да вземеш Киев и да изпълниш поставените цели, ама не е реалистично. Същото с мерака на Бодунов и милионите путиномразци да се вземе Крим и да се осъдят 3 милиона негови жители. Нереалистично е, а и да е реалистично само безмозъчен и нямащ какво да губи или супер наивен човек може да подкрепя идеята за споменатите ескалации. https://edition.cnn.com/2023/06/08/politics/ukraine-forces-resistance/index.html Щом ДАЖЕ CNN говори за значителни загуби всеки сам да преценява има ли смисъл за тези села и ниви, за които се бият сега. Edited June 9 by Loop prenti 1 Quote BWC Popularity Promotion (2015) BWC Popularity Promotion (2022) ТЕМАТА ЗА ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ Link to comment
Radox Posted June 9 Author Share Posted June 9 2 hours ago, Loop said: и на Вашингтон, и на лошата Мацква вече трябва да им идва нанагорно, за Киев и Берлин е повече от ясно, че да. Берлин пък кво общо има? 1 hour ago, Loop said: Неслучайно по-обективните военни сравняват Бахмут с Вердюн и Сталинград. Е това е несериозно Сталинград е 2 години кървата обсада с над 2 милиона жертви, тука Бахмутлита го пометоха за 2-3 месеца Quote Link to comment
Loop Posted June 9 Share Posted June 9 2 minutes ago, Radox said: Берлин пък кво общо има? Ползвам го като метафора за воюващия ЕС, защото ЕС е много повече Берлин отколкото примерно Любляна. Иначе Германия мисля е очевидно, че има много общо и е засегната от войната: - Икономиката не върви. Тук има по-знаещи от мен, аз само видях “ръста” на графиката. - Предава си оръжията по искане на САЩ (Шолц в началото не искаше, но после му казаха да действа, няма конспирация) - много голяма част от бежанците и икономическите мигранти от Източна и Западна Украйна отидоха или целят да отидат в Германия, не в Молдова. - взривиха им Северен поток (да не коментираме #кой) - из Германия се веят украински знамена. Ти си по-запознат от мен и можеш да кажеш повече, но аз онзи ден видях в Мюнхен общината, че е украсена с украинско знаме, до това за Прайд-а, че юни е Прайд месец. и т.н. Quote BWC Popularity Promotion (2015) BWC Popularity Promotion (2022) ТЕМАТА ЗА ИСТИНСКИЯ ФУТБОЛ Link to comment
Radox Posted June 9 Author Share Posted June 9 8 minutes ago, Loop said: Ползвам го като метафора за воюващия ЕС, защото ЕС е много повече Берлин отколкото примерно Любляна. Иначе Германия мисля е очевидно, че има много общо и е засегната от войната: - Икономиката не върви. Тук има по-знаещи от мен, аз само видях “ръста” на графиката. - Предава си оръжията по искане на САЩ (Шолц в началото не искаше, но после му казаха да действа, няма конспирация) - много голяма част от бежанците и икономическите мигранти от Източна и Западна Украйна отидоха или целят да отидат в Германия, не в Молдова. - взривиха им Северен поток (да не коментираме #кой) - из Германия се веят украински знамена. Ти си по-запознат от мен и можеш да кажеш повече, но аз онзи ден видях в Мюнхен общината, че е украсена с украинско знаме, до това за Прайд-а, че юни е Прайд месец. и т.н. Ами да, тотално е опедерастяла тая страна и не само, че във всички обяви за работа ПО ЗАКОН трябва да пише "търсим мъж/жена/друг", но и знамецата с дъгите се развяват навсякъде. За украинските не съм видял много честно казано, моето впечатление е, че средностатистическия немец грам не се интересува/не разбира от политика и не го ебе за тая война. Те не знаят кои са им 2-те партии в собствената страна, камо ли да тръгнат от геополитика и международни отношения да се интересуват. Иначе в икономиката се усеща лек спад, да. Но инфлацията се постабилизира. Loop 1 Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted June 9 Share Posted June 9 Има ли някакви реални доказателства за това че жертвите са стотици хиляди, защото на мен не ми се вярва да са толкова. Все пак, това е същата измама като ковида и няма как първосигнално да вярвам на такива цифри. raquishi 1 Quote Link to comment
teddy_hart Posted June 12 Share Posted June 12 Снощи четох една статия и попаднах на това интервю и реших да го споделя в групата! За да започнат преговори с Украйна, е необходимо тя да предаде на Русия още три области - Николаевска, Одеска и Харковска. Това каза в интервю за Ura.ru Сергей Цеков, член на комисията по международни въпроси на Съвета на федерацията на Русия, сенатор от Република Крим. Сенаторът обясни, че се съмнява, че Украйна скоро ще се съгласи да води преговори, но заяви, че ако прехвърли тези територии на Русия, би било възможно да се започне диалог. "Това ще бъде стартова позиция за преговори", каза той. В същото време Цеков подчерта, че дори и при това положение въпросът с денацификацията и неутралния статут ще останат на дневен ред. При това според него Украйна сама трябвало да изрази готовност за преговори. Quote [size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size] Link to comment
kabakov Posted June 12 Share Posted June 12 Искат Украйна да няма излаз на Черно море, така ли излиза? teddy_hart and BAITO6O 2 Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted June 12 Share Posted June 12 Абе тия Усраинци много ни обичат още от преди ве . Това сигурно е поръчкова акция на рашистити! https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ukrina-pametnik-boja-bolgrad-opalchentzi-25360739 Himler 1 Quote Link to comment
ShiningWizard Posted June 12 Share Posted June 12 Не, че нещо, ама новината е от 2017… itzo1994 and Himler 2 Quote Link to comment
Mystery Posted June 12 Share Posted June 12 Ами той затова е написал "още от преди"... Quote Link to comment
BAITO6O Posted June 12 Share Posted June 12 9 hours ago, kabakov said: Искат Украйна да няма излаз на Черно море, така ли излиза? Е то за НовоРУСИЯ се знае от много време. Русия си иска своето и това е. THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
prenti Posted June 24 Share Posted June 24 (edited) Тоя аутист Пригожин се взе за много велик, но ще яде бахура. Има точно 24-36 часа да направи нещо и после ще бъде заличен, след като московията си домъкнат резервите от Азия. Въпреки това нека се избият едни други, няма лошо. П.с Аре укитата да натискат Токмак и Мелитопол, кво блеят. Доста шибана офанзива като цяло, но явно рашистите са се окупирали добре. Ще я карат като в Херсон (5 месеца бомбардировки по мостове/ складове). Edited June 24 by prenti Quote Link to comment
prenti Posted June 24 Share Posted June 24 Айде ве КАПУТИН, пускайте хеликоптерите по вагнеровците, пак се е НАСРАЛ. Spoiler HBK_forever 1 Quote Link to comment
Ponetron Posted June 24 Share Posted June 24 (edited) Моето мнение е, че Пригожин е много по-ненормален от Путин и когато го свали, укрите ще се молят Путин да се върне. Макар че то там където отива джуджака след войната, няма връщане, но все пак... Тоя е мобилизирал в наемната си войска всеки една утайка в Русия от затвори и лагери, които ще му изпълнят всяка една заповед. Edited June 24 by Ponetron Quote Link to comment
MJ23 Posted June 24 Share Posted June 24 Аве тоз Пирожкин май се оказа соросоид под прикритие? Продаде се на някое НПО и той. Румката Радев какво каза по въпроса? Призова ли Путин да се предаде, за да запази световния мир? Bobotsi, prenti, HEIDENREICH and 1 other 1 2 1 Quote Link to comment
Radox Posted June 24 Author Share Posted June 24 27 minutes ago, Ponetron said: Моето мнение е, че Пригожин е много по-ненормален от Путин и когато го свали, укрите ще се молят Путин да се върне. Макар че то там където отива джуджака след войната, няма връщане, но все пак... Понетронка, я ни сподели, готвиш ли се за СВЕТА СЛЕД ПУТИН? prenti and HBK_forever 1 1 Quote Link to comment
Ponetron Posted June 24 Share Posted June 24 Не, доверил съм се на Кирил Петков и Асен Василев. Те ще направят така, че западните държави да се съобразяват с нас. HBK_forever 1 Quote Link to comment
Recommended Posts