Mystery Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 47 minutes ago, Dudley said: Путин държал нещата мирни.... само това ми е достатъчно да прочета. Какво избиване, поредната пропаганда, избивали са хора които са искали отцепление. Ако турците утре решат да си искат Кърджали и всичко живо там в областта пак ли така ще разсъждаваш ? Изобщо нямам намерение да се заяждам точно с теб, но ми се струва, че не си разбрал каква е целта на СВО. Иначе виждам, че се вълнуваш от темата (без капка сарказъм), ама наистина помисли защо се случва цялото нещо, абстрахирайки се от русофило-фобските простотии. Quote Link to comment
prenti Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 (edited) 24 minutes ago, Mystery said: Изобщо нямам намерение да се заяждам точно с теб, но ми се струва, че не си разбрал каква е целта на СВО. Иначе виждам, че се вълнуваш от темата (без капка сарказъм), ама наистина помисли защо се случва цялото нещо, абстрахирайки се от русофило-фобските простотии. Защото 2014 го оставиха да си прави каквото иска и отново заложи, че Запада няма да си мръдне пръста и рискува ескалация с Русия. Не очакваше Украйна да се противопостави толкова сериозно също, също защото голяма част от руснаците са фанатици на тема национализъм и война и подкрепят действията му. Защото имат изградена илюзия за непобедимия народ от ВСВ и се имат за господар на страните от Източна Европа. Да не говорим пък за самия Путин, който е установил диктатура в Русия от години и е отстранил всякаква опозиция. В същото време той се мисли за Петър Първи, готов да обедини рускоговорящите територии извън РФ. А към всичко отгоре може да добавим и десетките опорки, най-голямата от тях която е разширението на НАТО. 6 hours ago, Himler said: Я дайте малко руски източници за да имаме двете гледни точки. https://t.me/DonbassDevushka https://t.me/rybar + моят любим шизофреник стрелков https://vk.com/id719503885 Edited October 7, 2022 by prenti Quote Link to comment
THE ENEMY Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Винаги всеки който не е съгласен с Владо Путката е гей, лгбт, соросоид, агент на чужда държава или поне рептил. Той прави всичко в името на мира, даже изнасилването на малки деца е с цел руските войничета да се убедят, че това не е приятно, въпреки западната пропаганда. И естествено, че Украйна е длъжна сега да загуби войната, иначе Владо ще изглежда смешен на запад, а до момента никой не си е и помислял такова нещо за него. А той има пълното право, ако някой случайно си го помисли, да натисне бутона и да летят ядрените глави. Който е бил в казарма, или поне в детска градина, знае как стоят нещата. MJ23 1 Quote Link to comment
Mystery Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 16 minutes ago, prenti said: Защото 2014 го оставиха да си прави каквото иска и отново заложи, че Запада няма да си мръдне пръста и рискува ескалация с Русия. Не очакваше Украйна да се противопостави толкова сериозно също, също защото голяма част от руснаците са фанатици на тема национализъм и война и подкрепят действията му. Защото имат изградена илюзия за непобедимия народ от ВСВ и се имат за господар на страните от Източна Европа. Да не говорим пък за самия Путин, който е установил диктатура в Русия от години и е отстранил всякаква опозиция. В същото време той се мисли за Петър Първи, готов да обедини рускоговорящите територии извън РФ. А към всичко отгоре може да добавим и десетките опорки, най-голямата от тях която е разширението на НАТО. https://t.me/DonbassDevushka https://t.me/rybar + моят любим шизофреник стрелков https://vk.com/id719503885 Далеч си от истината. Наистина не искам да изглежда, че се заяждам, защото ти също следиш задълбочено нещата, за което само адмирации. Но тук масово хората не правят разлика между причина и следствие. Това е и една от причините все по-рядко да пиша - не желая да влизам в ролята на всезнайкото конспиратор, върху когото всички се нахвърлят. Четете и мислете. И да - Путин е диктатор, в това няма спор. Quote Link to comment
prenti Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 (edited) Каквото и да се е случвало в Донбас от 2014г насам, това не го оправдава да нахлува в Украйна 8 години по-късно и анексира нейни територии към РФ. Edited October 7, 2022 by prenti Quote Link to comment
Himler Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Путин е диктатор, но това не е задължително лоша дума. itzo1994 and prenti 1 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 1 hour ago, Himler said: Никой не е отричал, че анексията е нарушаване на международното право, но е и факт, че украинците избиха хиляди руснаци и българи в региона. 1 hour ago, Himler said: Има достатъчно разкази на българи в тези региони като доказателство. Ако те интересува може да прочетеш. Мен ме интересува, моля те дай къде да прочета. Himler 1 Quote Link to comment
Himler Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Отивам да релаксирам с малко сангрия. Утре ако не съм зает ще ти изпълня молбата. Quote Link to comment
Mystery Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 (edited) 14 minutes ago, prenti said: Каквото и да се е случвало в Донбас от 2014г насам, това не го оправдава да нахлува в Украйна 8 години по-късно и анексира нейни територии към РФ. Нямам това предвид. Това му е извинението, оправданието, поводът за пред света, но не е причината. Ще се съглася с @THE GRIM REAPER, че Путин е по-добрият вариант за Запада, защото няма никаква гаранция, че евентуалният му наследник ще е по-сговорчив. Путин, колкото и да го сатанизират, е сравнително предвидим и умерен. Ако не беше така, това в Украйна (а и не само) отдавна щеше да е станало и щеше да е с много по-катастрофални размери, отколкото в момента. Edited October 7, 2022 by Mystery Quote Link to comment
prenti Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 (edited) 8 minutes ago, Mystery said: Нямам това предвид. Това му е извинението, оправданието, поводът за пред света, но не е причината. Ще се съглася с @THE GRIM REAPER, че Путин е по-добрият вариант за Запада, защото няма никаква гаранция, че евентуалният му наследник ще е по-сговорчив. Путин, колкото и да го сатанизират, е сравнително предвидим и умерен. Ако не беше така, това в Украйна (а и не само) отдавна щеше да е станало и щеше да е с много по-катастрофални размери, отколкото в момента. Да, има по-големи фанатици в Думата и в кръга му от приближени, спор няма. Но ако говорим за масирани бомбардировки с авиация (стил Сирия), то това би било нож с две остриета. От една страна Русия би трябвало да обяви война на Украйна, което пък би предоставило възможност на украинците да нанасят удари по-навътре в руската територия (изключвам Белгород, Крим), стига да имат тази възможност (300км радиуса на атакмс ракетите от хаймарс системите, потенциални балистични ракети предоставени от Запада), а от друга недоволството в Русия би нарастнало значително. Много хора вече говорят за втора 1917-та, макар че мен лично дълбоко ме съмнява, тъй като такива действия трябва да бъдат сериозно подкрепени от Запад и най-малкото нямат логистика да го направят от днес за утре (няколко месеца), особено докато снабдяват и Украйна. Edited October 7, 2022 by prenti Quote Link to comment
THE ENEMY Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 32 minutes ago, Himler said: Путин е диктатор, но това не е задължително лоша дума. Не съди по мен, аз съм по-скоро изключение. batistaheel, MJ23 and Metzgermeister 2 1 Quote Link to comment
Mystery Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Не съм убеден, че обявяването на война би се приело зле в Русия. Това би означавало бързо приключване на цялата тая сага, а обикновените руснаци това искат. Западът отново ще е с вързани ръце, защото при намеса Путин пак ще извади картата с ядреното оръжие,така че рисковете не виждам да са кой знае колко по-големи. Според мен обаче Путин ще си продължи със СВО, докато вече не стане абсолютно наложително да се премине към по-сериозни действия. И според мен е прав от стратегическа гледна точка. Колкото по-дълго продължава СВО, толкова по-добре за Путин. Звучи абсурдно, но е така. Лошото е, че неговият народ ще пострада повече от украинците по този начин, но в името на "общото благо" това е жертва, която той е склонен да направи. Quote Link to comment
THE ENEMY Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Бе твърдяха се други неща. Че Путин е бил предупреден от дипломати, че ако затегне нещата, това ще доведе до още по-сериозна намеса на САЩ и НАТО. Но според мен това е лъжа, доста по-правдоподобно звучи Вобата да си е добряк, късащ ризата за Украйна и готов на саможертви заради нея. Quote Link to comment
raquishi Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Тази тема беше грешка. Quote Link to comment
itzo1994 Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 1 hour ago, Himler said: Отивам да релаксирам с малко сангрия. Утре ако не съм зает ще ти изпълня молбата. Благодаря. Надявам се да не забравиш, все пак става дума за живота на хиляди наши сънародници. Quote Link to comment
natopor4en Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 3 hours ago, THE GRIM REAPER said: Аз не знам какво мачкат украинците, като регионите които отвоюват са изоставени. Все едно аз да ида до вас с 10 циганина, да те изгоня, плячкосам каквото има и след един ден, да съм си тръгнал. После като няма никой вече в къщата, ти се връщаш вътре и казваш че си изгонил крадеца и останалите бандити. Тва е просто несериозно. Колега, тук си изключително прав. И се радвам, че най-после се намери някой, който да го обясни с прости думи на алдиторията. Чета укрите се били радвали, че завоювали някакво село с 20 къщи на кръст. Ае джингиби, те загубиа 15-18% от теритоията си, тръгнали се радват за някакво село. Което за пореден път ме убеждава, че няма толкова кухо племе като укрите. THE GRIM REAPER, prenti, Himler and 1 other 2 1 1 Quote Link to comment
Enough* Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 (edited) 2 hours ago, prenti said: Защото 2014 го оставиха да си прави каквото иска и отново заложи, че Запада няма да си мръдне пръста и рискува ескалация с Русия. Не очакваше Украйна да се противопостави толкова сериозно също, също защото голяма част от руснаците са фанатици на тема национализъм и война и подкрепят действията му. Защото имат изградена илюзия за непобедимия народ от ВСВ и се имат за господар на страните от Източна Европа. Да не говорим пък за самия Путин, който е установил диктатура в Русия от години и е отстранил всякаква опозиция. В същото време той се мисли за Петър Първи, готов да обедини рускоговорящите територии извън РФ. А към всичко отгоре може да добавим и десетките опорки, най-голямата от тях която е разширението на НАТО. Естествено е след десетки години агресивно раширение на НАТО на изток да има реакция. Edited October 7, 2022 by Enough* raquishi, pukkod, natopor4en and 1 other 3 1 Quote Link to comment
THE ENEMY Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Така е. НАТО не се разширява на изток защото е във видимо по-силна позиция, защото смятат че Русия няма добър ход срещу това, а само защото знаят че Вобич е супер добряк и пичага и в името на общото благо на Украйна, той винаги ще си затвори очите, дори ще направи саможертви в името на мира. Quote Link to comment
Dudley Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Кво значи агресивно като хората искат да са в НАТО , за по голяма сигурност и точно поради факта, че се случи това. Украйна не е руска територия и това, че държавата иска да влезне в НАТО, не е извинение за Русия да нахлува и да си граби територия. Ако Украйна беше в НАТО, нищо от това нямаше да се случи. Quote Link to comment
natopor4en Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 6 minutes ago, Dudley said: Кво значи агресивно като хората искат да са в НАТО , за по голяма сигурност и точно поради факта, че се случи това. Украйна не е руска територия и това, че държавата иска да влезне в НАТО, не е извинение за Русия да нахлува и да си граби територия. Ако Украйна беше в НАТО, нищо от това нямаше да се случи. Колега, съгласи се да не се съглася с теб. Украйна, ако искаха имаха достатъчно, че и предостатъчно време да влязат в НАТО. Имаха три десетилетия. Какво направиха за този период? Спаха, бляха и пърдяха. Малтретираха, колеха и издевателствовуваха над сънародниците си в Източна Украйна. И изведнъж, когато някой удари по масата и каза, край това повече не може така, се сетиха да искат да са в НАТО. Сетила се Мара да се побара. Еми сега халал да им е. pukkod and THE GRIM REAPER 2 Quote Link to comment
Dudley Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Къде 3 десетилетия като до 2014 на власт бяха руски пионки. Quote Link to comment
natopor4en Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Как къде ? Тук. В края на 20ти и началото на 21ви век. Едно, две, три десетилетия. Време бол. Ами да не са били. Да не са били. Народа си ги е избирал. Сами са си виновни. Himler 1 Quote Link to comment
Enough* Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 41 minutes ago, Dudley said: Кво значи агресивно като хората искат да са в НАТО , за по голяма сигурност и точно поради факта, че се случи това. Украйна не е руска територия и това, че държавата иска да влезне в НАТО, не е извинение за Русия да нахлува и да си граби територия. Ако Украйна беше в НАТО, нищо от това нямаше да се случи. Геополитиката не работи на приницип "какво искат хората". След като Украйна иска да стане част от военен съюз, враждебен към нейната съседка - ядрена супер сила, рискува да стане обект на специална военна операция, което и се случи. Няма как държава като Русия да няма собствени интереси и да не си ги защитава, това не е жалка колония от Балканите, просто е. pukkod and natopor4en 2 Quote Link to comment
Dudley Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 1 minute ago, Enough* said: Геополитиката не работи на приницип "какво искат хората". След като Украйна иска да стане част от военен съюз, враждебен към нейната съседка - ядрена супер сила, рискува да стане обект на специална военна операция, което и се случи. Няма как държава като Русия да няма собствени интереси и да не си ги защитава, това не е жалка колония от Балканите, просто е. Изобщо не е просто, изобщо не усещаш ли че това което си написал звучи просто идиотско ? Че държава иска да е в определен съюз, това е оправдание на друга страна да нахлуе ? По голяма глупост не бях чел в последно време. MJ23 1 Quote Link to comment
Huskarl Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 Украйна сама може да решава какво да прави. Факт е обаче, че негативната реакция на Русия спрямо аспирациите на НАТО да привлече Украйна (или на Украйна да се присъедини към НАТО) не е от вчера, а още от 2008г. Само хора, които са забравили значението на термини като „сфера на влияние“ и „баланс на сили“, би следвало да са се изненадали от това, което се случва в момента. Това, което Русия направи, в един по-различен сцераний и Щатите биха направили. Това е геополитиката, моралът е последното нещо, което се гледа. Днес четох някакво изказване на Байдън по повод потенциалната ядрена война. Спомена се Кубинската криза. Реално ситуацията сега не е кой знае колко по-различна. Quote Link to comment
Recommended Posts