Jump to content

Комедийните образи в AEW


gboy

Recommended Posts

По принцип не съм особен фен на комедийните образи в кеча, но смятам, че в лоу карда са добра атракция. Спомням си преди време, че в TNA (когато беше фактор) имаха много яки сегменти с кечисти като Шаркбой, Къри мен и прочее. В WWE един от най-запомнящите се кечисти последните десетилетия е Сантино Марела. Може би му дадоха повече отколкото трябва, но човека доставяше всеки път, като го пуснеха на микрофона.

В това отношение AEW напоследък се напълни с подобни образи, които според мен трябва да бъдат "отделени" по някакъв начин и вместо да има един куп напълно безмислени титли (TNT champion, All-atlantic champion и прочее ), да се даде някакъв вид цел на подобна дивизия и да си стане част от мидкарда на компанията.

На тоя етап се сещам за следните:

Данхаузен - уникален маниак, който си играе ролята перфектно. Освен това публиката му се кафи жестоко. Вижда се, че където и да го навреш, пасва като дялан камък. Откакто дойде в компанията, прави всеки лоукард сегмент с него да вдига публиката все едно, че случва нещо велико. 

Джон Силвър от Дарк Ордър - много добър като промо умения, не е зле и на ринга. Специално за мен няма никакъв смисъл от тоя стейбъл в момента. Бих искал да му дадат на тоя пич самостоятелен рън и да го гледам как прави глупостите си. 

Джей Литъл - най-успешният му гимик за мен беше на черния мачо :D , с който всъщност стана звезда в TNA. Нямате си представа колко всъщност може да бъде забавен Джей, стига да му се даде шанс. Ясно е, че МЕ звезда няма да стане, спокойно може да си позволи да се върне към онзи си успешен образ. 

 

Ориндж Касиди - няма никакъв смисъл да го бутат с този му гимик за нещо повече от мидкардър. Не мога да го възприема като нещо сериозно, но за майтапчийски сегменти и мачове е уникален. 

Сони Кис ... каквото и да е. Всъщонст целия стейбъл на Тръста е идеален за бъзикчийски сегменти.

Кристофър Даниелс трябва да го видим поне още веднъж като Къри Мен! Просто животът е безсмислен без това.

И в момента от ROH има един абсолютен идиот - Далтън Касъл. Тоя какъв разкошен олигофрен е, нямате си представа. :D Държи се като кабаретна шафрантия и ходи с двама близнаци, дето мязат на туземци. Страшен смях е. Не знам, що не му дават повече време в шоутата. На AEW Dark публиката му се кефи жестоко. Между другото и на ринга е добър.

Бих казал, че и Хуук е за тук, защото за другаде просто не става.

Така или иначе това е потенциал на AEW, който според мен трябва да се канализира, защото в момента се хаби напълно безсмислено. Никой от тия пичове няма да го докара до МЕ, но спокойно могат да направят определен род атракция, както едно време беше X division-а на TNA. Нещо специфично и особено, което си им беше запазена марка. 

 

 

Link to comment

Ако го направят, може би рискуват да ги обвинят че имитират 24/7 титлата. Иначе от тези пичове, това което съм гледал са Оранжевия, Данхаузен и Сони Кис. Докато с Касиди съм гледал и добри и лоши сегменти и ако е един комедиен low carder мога да го възприема, то другите двама са ужасни и позорни. Те всъщност са символ на голяма част от нещата заради които ненавиждам AEW стилът, факт е че през годините и WWE са експериментирали с подобни простотии тип Сантино Марела и Юджийн, но и там винаги са ми били неприятни. Има си някакви положителни изключения, примерно R Truth, Maverick, Илаяс/Изекел, но това се случва изключително рядко.

Link to comment

Както знаете, гледаме само Кеча. Но знаем кой е Оранж Касиди. Да, гимика му е иновативен и забавен. Но до там. Като фен на Кеча не мога да приема някого на сериозно с подобни комедийни гимици. Та това е кеч. Трябва яки нацепени батки да се млатят и да доставят. Не да развеселяват хлапетиите и майките им. Повдигало ми се е от сегменти и мачове на Сантино Марела, Хорнсвагал, оня малкия лучадор Ел Торидо ли беше, Козлов и той стана посмешище. 3МВ и т.н. 

Ако AEW искат да са алтернатива на Кеча, то да залагат на кеч. Стига с тези лигави дегенератски образи. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
Metzgermeister

Отдавна не гледам AEW, но Ориндж Касиди ми е любимец. Образът му е комедиен, но същевременно не и палячовски и успява да достави дори без промота, защото се предполага, че е твърде мързелив, за да ги изнася. Външният му вид не е лош също така - не е нацепен, но е атлетично момче без излишни килограми, което би изглеждало добре на корицата на някое списание. Със сигурност не става за мейн ивентър, около когото да си градиш компанията, но не могат всички да са такива. Мидкардът също трябва да е интересен, а именно кечисти като него могат да постигнат това. Имало е случаи през годините, при които мидкард сторилайните да са ми по-интересни от главните и когато гледах все още федерацията, именно Касиди ми беше най-любимият човек в ростъра след Джерико и MJF.

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...