Jump to content

FANTASY FOOTBALL DRAFT - ЕЛИМИНАЦИИ

Recommended Posts

Дойде време и за елиминационната фаза на играта!

Тя ще протича по следния начин:

• Преди началото на всеки сблъсък, чрез пост ще обявявам неговото начало и ВСИЧКИ потребители от форума ще имат 24 часа на разположение да гласуват. Както знаете не е нужно да сте участник в играта за да дадете своя вот.
  • За участващите е почти задължително да гласуват, но те няма да имат право да подкрепят себе си в съответните мачове. Нямта право да променяте гласа си след като го дадете или да редактирате съответният пост!
  •  След като изтече времето, продължава участникът с повече гласове.

• Важно: В случай на много слаба активност срока за гласуване може да бъде удължен! За да бъде честно към играчите, това ще бъде обявено предварително през деня, а не в последния момент.

Когато гласувате не сте задължени да се обосновавате с километрични постове, но е желателно да се аргументирате, защото в противен случай ще се изгуби интереса в играта.

Насърчават се всякакви тактически обяснения за отбора, провокативни въпроси към участващите в даден двубой (по темата) и дискусиите като цяло. Имате право да пишете в темата по всяко време, не само когато гласувате. Използвайте въображението си и гледайте максимално реалистично на играта.

Ако имате въпроси, ще бъда на разположение да ви отговоря.

Ще открием играта с двубоя на MJ23 и The Olimpic Hero!

MJ23.thumb.jpg.8808129a75185ed1130ad4c26e5bf74b.jpg        VS        olimpic.thumb.jpg.ec4ee1b236c5e1749da8720c85095758.jpg

MJ23 с треньор Сър Алекс Фъргюсън (4-3-1-2):

Spoiler

Майк Менян

Паоло Малдини

Матиас Замер       

Тиаго Силва           

Джузепе Бергоми

Кларънс Зеедорф

Лука Модрич

Франк Рийкард

Руй Коща

Роберт Левандовски

Алфредо Ди Стефано

The Olimpic Hero с треньор Юрген Клоп (3-1-2-3-1):

Spoiler

Едвин Ван Дер Сар

Сол Кембъл

Диего Годин

Синиша Михайлович

Дженаро Гатузо

Щефан Ефенберг

Красимир Балъков

Диего Марадона

Алесандро Дел Пиеро

Ривалдо

Златан Ибрахимович

@Bobotsi @baikiro @kabakov @THE ENEMY @Just a fan @The Olimpic Hero @Mariyan01 @neshev @MJ23 @The Big Red Machine @raquishi @Rock @brayan_lotusrenault @StoneColdFaN @Suffer-H @BAITO6O

Edited by Bobotsi
  • Upvote 2

Гласувам за цирковата трупа на Олимпийския герой, по-класни/познати за мен играчи, макар че схемата ми се струва леко тролска.

Гласувам за @MJ23. Не виждам философия в отбора на Олимпик, разпасана команда от индивидуалности. Първо, Юрген, никога няма да сглоби такава трагична схема... не е чак такъв наркоман. Второ, при атаки на противника, отзад ще е разграден двор. С трима централни в защита, кой ще се връща да  покрива фланговете? Централният полузащитник Ефенберг, или атакуващият халф Балъков? Може такива да са им инструкциите, де да знам... факт е обаче, че тези роли са неудобни за тях. Отбора на MJ ще го съсипе само на контри. Просто няма как да гласувам за тактическа постройка от сорта на тези, с които преди години експериментирах във Football Manager и ме думкаха с по 7-8 гола.

От към играчи отборът на Олимпик пръска, НО... както каза съфъ-ра - тотален миш-маш и тролска схема. Няма никаква свръзка между тримата ( ? ) в защита и четиримата в атака.

Глас за MJ23.

• Upvote 2
  • Thanks 1

Гласувам за MJ23 въпреки че не искам хахах. 

Играчите на Олимпик са по-добри от на Емджейката, но отбора ми изглежда адски не балансиран. Фланговете му са празни и ще бъде изнасилен там с тази система и тези играчи. Не виждам просто този отбор под ръководството на Клоп. При емджейката виждам един баланс, което много ми харесва с много наситена халфова линия. Въпреки че при него не виждам как отбора би играл на контри защото нападението не му е толкова бързо, а срещу отбора на Олимпик най-вероятно така ще се играе. Та заради по-подредения отбор гласувам за Емджейката

• Upvote 2
  • Thanks 1
3 minutes ago, Mariyan01 said:

Въпреки че при него не виждам как отбора би играл на контри защото нападението не му е толкова бързо, а срещу отбора на Олимпик най-вероятно така ще се играе. Та заради по-подредения отбор гласувам за Емджейката

Няма нужда да му е бързо нападението, когато несраща им има гола ливада.  С два-три бързи паса всичко е решено

• Upvote 2
brayan_lotusrenault

Гласувам за MJ.

Отбора на Олимпик наистина прелива от star power, но според мен Левандовски и Ди Стефано биха били сериозен проблем за хора като Диего Годин и Сол Кямбъл.

Освен това халфовата линия с Модрич, Зеедорф и Рийкард е страхотна.

Ако тези играчи играеха заедно в прайма си, щяха наистина да са заплаха за всеки един отбор.

• Upvote 2
  • Thanks 1

tumblr_mt5clbqDxW1shmud4o1_400_zpspgav4j

Имам въпроси към @The Olimpic Hero. Това ли беше първоначалната ти визия за отбора или като изтрезня и видя каква си ги надоробил, реши да ги подредиш колкото да влизат в правилата?

Интересно ми е и кои ще вършат работата в защита по фланговете?

Глас за ЕмЖе от мен. Пресата на Клоп водена от Ибрата? Нема шанс. Също така няма бекове, които са основна част от стила на игра, който той изповядва.

Edited by Just a fan

Доста добра схема на Ем Джей за контри. Принципно ако отборът на Олимпик направи някакво менгеме в средата, като всички халфове пресират заедно, може да има спорадичен успех, но за целта очаквам някаква форма на тики-така, което с толкова футболисти обичащи да задържат топката за себе си ще е трудно. Дел Пиеро и Ривалдо оригиналните им позиции може да не са на крила, но и двамата биха се справили. Ривалдо играеше и на крилото в Депортиво, а и в националния също доколкото помня, така че тази позиция не му е съвсем чужда. И двамата са добри в правенето на асистенции и могат да центрират. Ибрата пък е сходен на Левандовски в много отношения. Златан е по-голямото леке, но Лева е непостоянен.Да имаш Ди Стефано в отбора в подобна схема, срещу този отбор на Олимпик, ми се вижда добро решение. Алфредо е бърз и способен да прави пробиви с топката и може да вкарва от почти всякакви позиции, докато Лева го виждам повече при центрирания на контрите, или да отклонява към Ди Стефано, или да се опитва сам да заковава с ножици или с глава. 

И в крайна сметка по-класните, разиграващи играчи, способни да се отбраняват, но и да изнасят топката са в отбора на Ем Джей. Модрич и Рийкард са халфове които сър-а би обожавал да има във всеки един свой отбор, а Зеедорф също е пич с доста високо футболно IQ. Подобен тип отбор е повече по мой вкус, а и Фергюсън би го използвал максимално добре като оръжие срещу подобна "хеви метъл" команда на Клоп.

Глас за Ем Джей.

The Olimpic Hero

Отборът ми може да вкара на всеки по 6-7 гола на мач, кавали такива! Подиграхте се с труда на момчетата и в момента плачат в съблекалнята, а Дон Диего тъкмо беше спрял наркотиците, а сега от мъка изшмърка няколко линии...

• Haha 4

Дали пък емджейката не е платил на съдийската бригада в тунела, за да свирят тенденциозно и да развяват пакетчета бял прах по дон Диего?

The Big Red Machine

Гласувам за MJ23.

Отборът му е много по-балансиран и с ясна идея, въпреки че на Олимпика има повече стар пауър. Просто с тая схема с трима бранители и без крила при Клоп особено и неговата суперпреса хич не ми се връзва. На ЕмДжей има баланс между защита и атака, а особено тройката му халфове е перфе. Даже с тези играчи и ромб ще пасне в центъра, като Рийкард да е дефанзивния полузащитник и съвсем ще заспи. 

StoneColdFaN

Глас за MJ23. Нулева логика в състава на Олимпийския. Само един наркокартел на терена и толкова. Айде, адиос.

MJ23 и от мен, просто липсва хармонията в отбора на Олимпик и това би било решаващо.

• Upvote 2

10xWWE PC          1xTNA PC          5xUniversal PC          8xTag Team PC          1xMITB

След 12 на 1 гласа @MJ23 отстранява @The Olimpic Hero!

Съвсем скоро очаквайте съставите за вторият двубой. За съжаление не съм си в София и те няма да имат същите картинки. След два дни ще едитна следващия пост, за да е по-пригледно.

• Upvote 2

Пеле                                                                            Томас Мюлер

Хенто                                    Бест                            Анри                                                Еузебио

Платини

Яя Туре                                              VS          Иниеста                                 Шави

Дешан                                                                               Бускетс

Коул      Адамс      Бекенбауер   Тюрам                  Алба      Масчерано      Фърдинанд      Саньол

Буфон                                                                             Тер Стеген

ROCK                                                              SUFFER-H

@Rock с треньор Пеп Гуардиола (4-3-3):

Spoiler

Пеле

Пако Хенто

Джордж Бест

Мишел Платини

Яя Туре

Дидие Дешан

Ашли Коул

Тони Адамс

Франц Бекенбауер

Лилиан Тюрам

Джанлуиджи Буфон

@Suffer-H с треньор Боб Пейсли (4-3-3):

Spoiler

Томас Мюлер

Тиари Анри

Еузебио

Андрес Иниеста

Шави Ернандез

Серхио Бускетс

Жорди Алба

Хавиер Масчерано

Рио Фърдинанд

Вили Саньол

Марк Андре Тер Стеген

(Извинявам се ако има грешка при форматирането, но съм от телефон)

Напомням че можете да гласувате дори и да не сте участник в играта!

@Bobotsi @baikiro @kabakov @THE ENEMY @Just a fan @The Olimpic Hero @Mariyan01 @neshev @MJ23 @The Big Red Machine @raquishi @Rock @brayan_lotusrenault @StoneColdFaN @Suffer-H @BAITO6O

Ще се радвам @Rock и @Suffer-H да споделят тактическите си планове, както и защо техният отбор е по-добрият! :beer:

• Upvote 2

На телефона схемите ми изглеждат, все едно имам проблем с очите или имам шизофрения.

25 minutes ago, Mariyan01 said:

На телефона схемите ми изглеждат, все едно имам проблем с очите или имам шизофрения.

Ако си от Chrome има опция "настолен сайт". Така браузарът ти ще изглежда като от комп. Предположих че повечето хора са от компютри, затова ги нагласих така. 

В краен случай имате написани и схемите, и списъка с играчи, тъй че не вярвам да е чак такъв проблем.

• Upvote 2

Да направя малко уточнения по схемата на игра, че така пордредени може да се получи объркване. Мюлер няма да бъде на върха на атака, неговата роля е на фалшива деветка и ще играе изнесен по-назад от Анри и Еузебио. При изграждането на атаката ще се връща да помага в халфовата линия, докато Анри ще се придвижва в центъра на атаката. Еузебио е с по-свободна роля и може да се движи свободно в наказателното поле и дясното крило. За него знам малко, защото е единственият в състава ми, който не съм гледал на живо, но е всеизвестно, че той един от най-великите голаджии и таланти за всички времена. От кратките докуметалки и highlights които съм гледал, правя заключение, че  е не просто обикновен  голмайстор, а много интелигентен играч, с поглед на терена, дрибъл и пас.  

Та кактко казах, основната роля на Мюлер е да помага в изграждането на атаката, пича е номер 2 по асистенции, след Меси и е логично да играе зад двама класни нападатели, да отваря пространства и да търси завъшващият пас. Анри от своя страна, когато освободи лявото крило, ще получи подкрепата на по офанзиво ориентираният Иниеста, който се чувтва конфортно да атакува по левия фланг, около ръба на наказателното поле, къде ще получава подкрепата на бързоногия Жорди Алба по тъча. От другата страна е Вили Саньол, който съм имал възможност да гледам, но толкова отдавна и толкова малко, че и той ми е като Еузебио... нямаше как и двамата не са ми първи избор. Все пак е бек от класа, дълги години титуляр за Байерн, част от тима спечелил дубъл през 2001-ва, с ШЛ и Бундеслигата и човекът заменил Лилиян Тюрам в националният отбор на Франция.

За останалите, какво да се каже? Това малко или много е постройката на Барса от времето на Пеп и идеята и манталите на игра е същият. Висока преса, задушаване на противника и контрол дан мача. Затова и в центъра имам доказана доминантна халфова линия. Докато тези тримата бяха заедно, нямаше отбор който да ги надиграе. Отзад, в центъра на защитата имам доказан стълб като Фърдинанд и маестро като Хавиер Масчерано, който се подвизава и като дефанзивен халф и умее да изнася бързо топката, освен това е тича като ракета, което е необходимо качество при изнесена напред защитна линия. На вратата е Тер Стеген, който ми бе сред фаворитите от началото, защото е един от най-добрите sweeper keeper-и... отново, много важна роля за такъв тип схема. 

На скамейката имам играчи, които могат да заменят всяка една от позициите, но и също позволяващи тактически промени и смяна на схемата.

Единственият въпрос е, дали това е подходяща схема за треньор като Боб Пейсли? Смятам, че легендарен треньор като него е способен да се адаптира с времената и ако водеше клуб днес, например клуб като Барселона, може да се очаква нещо подобно от него.

Edited by Suffer-H
  • Upvote 2
  • Thanks 1