Jump to content

WWE RAW - 15 август 2022


Recommended Posts

THE ENEMY

20220812_RAW_BobbyAJ_FC_Ton--7fc3723d92b

Bobby Lashley defends United States Title in first-ever showdown with AJ Styles

True to his word, The All Mighty is a fighting champion, and he looks to defend his United States Title in a momentous showdown with AJ Styles.

A three-time United States Champion, Bobby Lashley has already thrilled the WWE Universe with must-see title defenses against Theory and Ciampa, but he now faces one of his biggest challenges as he squares off with The Phenomenal One for the first time.

 

20220808_RAW_AsukaAlexaNikkDoudrop_FC_To

Alexa Bliss and Asuka to take on Nikki A.S.H. and Doudrop in WWE Women’s Tag Team Championship Tournament

The WWE Women’s Tag Team Championship Tournament continues on Raw when Alexa Bliss and Asuka seek to take out Nikki A.S.H. and Doudrop.

Bliss, Asuka and Nikki A.S.H. have all been Women’s Tag Team Champions, and Bliss and Nikki even captured the tandem titles together on two occasions.

Can Bliss and Asuka progress in the tournament, or will Nikki A.S.H. and Doudrop crush their dreams?

 

20220808_RAW_Riddle_FC_Ton--ae10ebe9a998

Riddle to give an update on his future in an exclusive interview

Riddle has not had luck on his side as of late.

Earlier in the year, his RK-Bro brother Randy Orton was taken out by The Bloodline. Then, he lost to Roman Reigns in an intense Undisputed WWE Universal Championship Match. Following that, Seth “Freakin” Rollins brutally assaulted The Original Bro at SummerSlam. 

Now with his future unclear due to his injuries, Riddle will have an exclusive interview on Monday Night Raw.

What will The Original bro say, and how will it affect his future? 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Spoiler

image.thumb.png.48ca581d47afcc8718722ae6f87f6168.png

Да очакваме ли намеса от Ръш довечера?

 

 

  • Upvote 2
  • Wank 1
Link to comment
HEIDENREICH

Абе качеството се вдигна в последните 2-3 седмици и за двете шоута. Евала.

 

Ще почна пак да гледам май, хем есента е най-скучния период по принцип, миналата година за първи път от 20 години не гледах Сериите. 

  • Upvote 3

 

Link to comment
batistaheel

Макар че шоуто беше изпълнено с качествени мачове, малко беше дълго като за моя вкус. Като човек, който е свикнал да скипва половината шоу, е този път нямаше какво да скипвам. Нямаше ги обичайните комедийни сегменти, тъпите отборни мачове, забелязва се и една огромна разлика в букинга на хийловете. Няма ги вече страхливите хийлове, които само говорят, но като се стигне до битка бягат. 

 

Имахме два мача, които до сега не бяхме виждали, които можеха да са на някой турнир. Оуенс срещу Макинтайър и Стайлс срещу Лашли. И двата мача получиха много време. Има си плюсове в това да предлагаш невиждани до сега мачове, с времетраене като за някое PPV, качеството на самото седмично шоу се вдигна, но на турнира рискуват да се повторят или да предложат нещо по-некачествено. Ще видим как ще заработи това в дългосрочен план. 

 

Не липсваха и качествени словесни конфронтации, като тази между Макинтайър и Оуенс. Вижда се, че с повече свобода KO може да бъде наистина добър на микрофона. Дрю също се справи добре с неговата част и аз съм за това той да спечели световната титла. Най-малкото ще получим шампион, който присъства на всяко шоу. 

 

Теорията се завърна, че даже закри шоуто. Опасявах се, че след смяната на властта, че ще го депушнат, но той получава по-силен пуш от всякога. Много истини бяха казани относно Зиглър. 

 

JD също получават добър букинг, не искам да си мисля какво дъно щяха да стигнат при предишния главен сценрист. :D Добре се възползваха от неписаното правило, че мъж не може да удари жена. И все пак нужно ли е това при положение, че това е просто шоу по сценарий и никой не се удря наистина. Други компании нямат проблем да предлагат интерджендер мачове. 

 

Чакам Смака, дамо видими намеса на Карион Крос в сегмента мжеду Макинтайър и Вожда. 

 

Послепис: Имаше един комедиен сегмент, много кратък, но го имаше. Изикиъл от болницата с цялото му семейство, изиграни пак от Илаяс. :D 

Link to comment

Трите Хикса, ако успее да разкара напълно скриптираните промота, ще е голямо постижение. Никаква логика няма да пишеш дума по дума на топ звездите. Въобще, ако си МЕ-ър и не може да изнесеш промо от въздуха, нямаш място там. И сега Дрю е като отвързан, удря промо след промо и звучи по-добре отвсякога. Преди ми изглеждаше като пълен смотаняк, но сега изглежда като човекът, който искам да детронира Roman Reigns. И точно ме кефи, че вкарват неща от кариерата му, защото това е интригата при него. Той беше избраният, следващото лице на компанията, но се провали, беше уволнен и трябваше да се докаже другаде. Абе екстра се получи и мачът му с КО беше сила.

 

Теорията е човек и на Трите Хикса, няма никаква логика да не го пушва до небето. Трябва да си дебил, че да не пушваш подобен кечист, при условие, че ростерът ти е видимо застаряващ. Хареса ми и промяната в образа, с една идея по-сериозен и заплашителен. Теорията ще е основен играч, свиквайте.

 

Иначе много кеч, много нещо. Поне се опитват да дадат някакви истории на тези мачове, да значат нещо, но пак е много. Ако намали кеча и увеличи промотата и сегментите, ще е златен. Но в крайна сметка, от доста време насам не е имало толкоз hype. И сега с драфта, вероятно ще си нареди нещата за да видим една чутовна WM.

  • Upvote 6
Link to comment
THE ENEMY

Този път шоуто беше по-добре, защото най-накрая обърнаха внимание наистина върху повече промота и сегменти, които развиват характери/истории. Преди сякаш само се говореше за такова нещо, но то не се виждаше реално никъде по шоутата. Така че това е стъпка в правилната посока.

 

Нещата които не ме изкефиха като цяло са малко. Едно от тях беше конфронтацията между Дрю и КО.:D Видя се защо Винс държеше на скриптираните промота. Не може 10 минути двамата да хленчат като жИни, да се жалват и оправдават, КО да ми лафи как 5 години е бил путка, но вече нямало и други такива бруталии. Ако Скалата и Остин се обясняваха така, нито един от двамата нямаше да стане голяма звезда. Големите екшън звезди, с преливащо количество нормалните нива ТЕСТОСТЕРОН не се жалват, водете си записки! Издразни ме и как лансират втора седмица Сиампа като някакво невиждано чудовище. Хората които не са гледали НХТ виждат един миджет който от една година яде бой от когото го хване и се чудят защо Макинтайър лафи за мачове за световни титли с подобен подчовек.:D

 

Ето това е едно от основните неща на които Хънтър сякаш се учи в момента. За да вкарваш хора в някакви важни истории/вражди, първо трябва да накараш зриителите да им пука за тези хора, да им изградиш образ, да покажат някаква харизма, нещо което да те хване и да те задържи пред екрана. Виждат се наченки в тази посока, дано не се окажат спорадични, а това да е новото нормално.

Link to comment

За пореден път добро шоу под ръководството на Трите Хикса, и аз както някой отбеляза горе съм свикнал да скипвам сегменти, особено в средата на шоуто. Но сега идва този момент, тъкмо съм се настроил за традиционните малоумни сегменти, които скипвам, и какво да видя - излизат Дрю и КО с мега епичните промота, говорят истини за кариерите им, следва мега мач, който си е от калибара на Кечмания. КО особено много разцепи тук, той е един от малкото, които правеха малоумни скриптирани сегменти като този с Езикиел да са най-интересните моменти от шоутата, а сега като е развързан на микрофона си е злато. 10/10 за неговото промо тук. На Дрю бих му дал 9/10 само защото прекомерното му надъхване ми идва съвсем леко изкуствено. Но е факт, че за първи път от много време победителят от мача за световната титла не е ясен, което само говори колко овър и стабилно билднат е той като цяло.

 

Твърдо се забелязва тенденция на връщане на стари образи на кечисти, които са били гаврени от Винс. Това може да е интересно в следващите няколко месеца, но след това хайпът ще свърши и ще трябва да се измисли как да се продължи. Такива промота за кариерата работят до едно време. Ще е интересно да видим дали Трите Хикса ще успее да задържи интереса тогава.

 

Малко е странно, че другата седмица е отборният мач от турнира между женските на Бейли и Бианка, който е с реален залог. А мачът по тройки в Уелс няма никакъв. Надявам се да му сложат, напр. при победа Бейли да получи шанс за титлата. Иначе няма причина да има хайп покрай него.

 

Единствено изборът на главно събитие ми е странен. След като си имал мачове КО - Дрю и AJ Styles - Лешли, да гледаш main event между Теори и Долф Зиглър беше anticlimactic. Според мен Теори беше много по-интересен и овър като нападаше произволни кечисти, замесени в борбата за титлата, даже и да го пребиваха след това. Все пак ядеше бой от хора като Брок и Дрю, а сега побеждава Зиглър в обикновен мач, което за мен си е понижение. В ерата на Винс спокойно изпъкваше просто защото голяма част от останалия продукт беше малоумен. Сега обаче с толкова раздвижен буукинг покрай останалите хора в компанията, ще е интересно дали ще остане релевантен в дългосрочен план.

  • Upvote 3
Link to comment
Metzgermeister

Шоуто започна доволно - за пореден път се наслаждавам как Рей Мистерио бива бит и унижен :wank: Мисля обаче, че на този етап е нелепо да се сдържа да не удари Риа Рипли - все пак, тя е виновна синчето му да е извън строя, а когато става дума за семейството, би трябвало всички скрупули да паднат, пък и австралийката така или иначе е по-едра и мъжествена от Фин Балър, а той получи стол в мутрата :D 

 

Кевин Оуенс за пореден път доказва, че е един от най-емоционалните хора на микрофона и сигурно това е една от причините да се задържи толкова дълго в компанията въпреки невзрачния си външен вид. Двамата с Дрю изнесоха доста добър сегмент, като всеки държеше на своето и никой не затапи никого. Последвалият го мач беше най-добрият за вечерта, но както подобава за седмично шоу, завърши с дисквалификация. Усотата за пореден път бяха обаче унижени от шотландеца, което от една страна го кара да изглежда като сериозна заплаха, с която не бива да се ебаваш, но от друга - двамата близнаци започват да заприличват на джобъри, а уж държат и двата чифта отборни титли в главния ростър. Излиза, че единствената причина това да е така е само защото Макинтайър не ги е скуошнал в хандикап мач.

 

Трудно ми е да повярвам, че настоящият мач между Стайлс и Лейшли е първи помежду им - толкова ли не са се сблъсквали пък в TNA още преди десетина години? Както и да е, мързи ме да търся, но някакси не ми беше толкова интересен, главно защото не съм фен на Ей Джей в WWE периода му - за мен най-добре си беше, когато беше гладко избръснат, с къса коса и излизаше с "Get Ready to Fly", а не със сегашната си умряла музика.

 

Напоследък се чудя какво ѝ липсва на Лекси, откак се е завърнала. Видях как изглежда Дакота Кай в този епизод и май може да се окаже, че ѝ е откраднала стария екип и екстеншъните :D Другата седмица двете най-накрая ще се сбият и е много вероятно времево-пространственият континуум да пострада :D Ако трябва да съм сериозен, като цяло не мога да кажа, че съм фен на новия стейбъл, защото Ийо Скай звучи по-бавноразвиваща и от Аска, докато говори, а Бейли бие съвсем на някаква лелка. Единствено Дакота се откроява, а те я държат в него, за да носи на гърба си другите две. Определено новозеландката от самоански произход извървя доста път за няколко години от периода си в "NXT", когато беше някакъв лъчезарен фейс с емо прическа и трепереше от страх, когато види Шейна Бейслър. Гарантирано мацката не е най-красивата в ростъра, но цялостната ѝ презентация я прави да изглежда на по-високо ниво от съотборничките си (ако не бях погледнал в Уикипедия, нямаше да повярвам, че е най-възрастната от трите, след като изглежда като на 20) и по-голямата част от останалия ростър. На микрофона също звучи добре - не се престарава, но е уверена. Дано един ден я видим с индивидуална титла, но засега всичко върви към короноването ѝ като отборна шампионка или поне стигането до финалите (не се и съмнявам, че Лекси и Аска ще им джобнат след седмица, защото идеята е, че не са истински отбор и съответно липсва това сплотяване помежду им).

 

И като говорим за връщане на уволнени лица, аз знам със сигурност кого искам да видя отново:

Spoiler

af97aec441b37b62871f6d49794211a028c060d9

 

 

Само да бъдат бууквани и да изглеждат като в "NXT", където все още май държат рекорда за най-дълго царували шампиони, а не като пародия на Road Warriors както впоследствие в главния ростър, дето имаха една от най-дългата серия загуби в историята на компанията и падаха от сульо и пульо, включително в хандикап мачове двама срещу един.

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...