Jump to content

UFC 277 "Pena vs. Nunes 2" - 30 юли 2022


neshev

Recommended Posts

Много по-силна гала отколкото предполагах. Не бях много надъхан, но се превърна в много яко шоу.

Съжалявам за Рафа Гарсия, който наистина е много корав боец, но за съжаление едва ли ще успее да направи нещо кой знае какво в UFC. Мексиканецът беше 2-2 в UFC, изглеждаше добре в последните в последните срещи, както и снощи, но просто нивото в компанията е убийствено. Drakkar Klose е топ класа и фактът, че толкова зор видя, само показва, че Гарсия е наистина безумно кораво копеле. Дано Динята да не го разкара. 

 

Michael Morales се доказа като безумен талант и вече е 14 - 0. Пичът е само на 23 и мачка всичко живо. Обърнете му внимание на това момче, наистина може да е бъдещето на спорта. Даже Динята, когато го подписа, си каза, че толкова млади не подписва, но Моралеш просто е специален. 

 

Hamdy Abdelwahab изглежда като интересен проспект при тежките - добър борец с тежки ръце. Приемам, че за мачът тая вечер не се беше готвил, но въпреки това си го спечели и показа, че има и акъл, когато се бие. Не е нещо кой знае какво, но в тежката спокойно може да го докара до топ 10. 

Magomed Ankalaev се издигна супер много, може и скоро да го докара до среща за титлата. 205 пак стана интересна откакто го няма Кокала да мачка всичко живо :D Жалко, че няма кой знае какви звезди, повечето не са много популярни, но пък като равностойни бойци - намират се доста. 

 

Брандън Морено и Фигуеридо става враждата на всички времена, поне аз не помня досега да е имало четири мача един след друг и при такова равенство. Епично е как тия двамата размазват всичко живо. Ще е култ, ако в UFC се върнат Мишока и Сехудо, макар че ме съмнява. Тогава наистина може да имаме интересна 125 дивизия.

Лъвицата тотално размаза и продължава да доказва, че е най-великата жена в UFC за всички времена. Може и да не е толкова популярна като Ронда или Миша Тейт, но като умения няма равна и никога не е имала. Не ми се вярва да видя някога да я надминават. 

 

Link to comment

Pena може би очакваше, че Nunes отново ще се измори или ще успее да я пречупи, което си е в сферата на фантазията. В случая, Nunes не се измори и се би доста премерено, и въпреки това успя да доминира без проблеми. Коментарът ми се стори леко неадекватен. ОК, разбирам, че трябва да надъхват дори в подобни битки, но ако ги слушаш, ще си помислиш, че Pena всеки момент може да приключи битката, а в случая това беше тотална доминация. Очаквам Pena все пак да получи още един шанс, защото дивизията е доста плитка. 

Link to comment

Е армбара беше доста дълбоко влязъл, можеше и да обърне там. Останалите опити за събмишъни не бяха нещо особено. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...