Jump to content

UFC 277 "Pena vs. Nunes 2" - 30 юли 2022


Recommended Posts

Много по-силна гала отколкото предполагах. Не бях много надъхан, но се превърна в много яко шоу.

Съжалявам за Рафа Гарсия, който наистина е много корав боец, но за съжаление едва ли ще успее да направи нещо кой знае какво в UFC. Мексиканецът беше 2-2 в UFC, изглеждаше добре в последните в последните срещи, както и снощи, но просто нивото в компанията е убийствено. Drakkar Klose е топ класа и фактът, че толкова зор видя, само показва, че Гарсия е наистина безумно кораво копеле. Дано Динята да не го разкара. 

 

Michael Morales се доказа като безумен талант и вече е 14 - 0. Пичът е само на 23 и мачка всичко живо. Обърнете му внимание на това момче, наистина може да е бъдещето на спорта. Даже Динята, когато го подписа, си каза, че толкова млади не подписва, но Моралеш просто е специален. 

 

Hamdy Abdelwahab изглежда като интересен проспект при тежките - добър борец с тежки ръце. Приемам, че за мачът тая вечер не се беше готвил, но въпреки това си го спечели и показа, че има и акъл, когато се бие. Не е нещо кой знае какво, но в тежката спокойно може да го докара до топ 10. 

Magomed Ankalaev се издигна супер много, може и скоро да го докара до среща за титлата. 205 пак стана интересна откакто го няма Кокала да мачка всичко живо :D Жалко, че няма кой знае какви звезди, повечето не са много популярни, но пък като равностойни бойци - намират се доста. 

 

Брандън Морено и Фигуеридо става враждата на всички времена, поне аз не помня досега да е имало четири мача един след друг и при такова равенство. Епично е как тия двамата размазват всичко живо. Ще е култ, ако в UFC се върнат Мишока и Сехудо, макар че ме съмнява. Тогава наистина може да имаме интересна 125 дивизия.

Лъвицата тотално размаза и продължава да доказва, че е най-великата жена в UFC за всички времена. Може и да не е толкова популярна като Ронда или Миша Тейт, но като умения няма равна и никога не е имала. Не ми се вярва да видя някога да я надминават. 

 

Link to comment

Pena може би очакваше, че Nunes отново ще се измори или ще успее да я пречупи, което си е в сферата на фантазията. В случая, Nunes не се измори и се би доста премерено, и въпреки това успя да доминира без проблеми. Коментарът ми се стори леко неадекватен. ОК, разбирам, че трябва да надъхват дори в подобни битки, но ако ги слушаш, ще си помислиш, че Pena всеки момент може да приключи битката, а в случая това беше тотална доминация. Очаквам Pena все пак да получи още един шанс, защото дивизията е доста плитка. 

Link to comment

Е армбара беше доста дълбоко влязъл, можеше и да обърне там. Останалите опити за събмишъни не бяха нещо особено. 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...