Jump to content

DWCS 2022 - кой ще ритат в UFC!


Recommended Posts

DWCS ми е едно от любимите шоута и запомва тая седмица. Всяка година Дайна Уайт организира поредица от галавечери, в които се състезават проспекти от цял свят, доказали се по разни малки, локални федерации. Тези, които му направят впечатление, получават договор с UFC.

 

За тези, които не са го гледали - направено е малко тип реалити и в това си има своя чар. 

Хубавото е, че бойците са много добре подбрани и няма случайни имена. Всички са се доказали и са готови за следващото ниво, каквото безспорно е UFC. Така че тука ще коментирам новите бойци и в последствие какво се случва с тях.

От WEEK 1 , което е тая вечер, впечатление правят момчетата в МЕ - Ози Диаз и Джоузеф Пайфър. Ози е е 6-1 и е шампион на LFA - една от най-добрите федки извън големите.  Джоузаф е 8-2 и една от загубите му е точно на DWCS, където си контузи ръката. От тогава има една победа в CFFC. Много добри и двамата, ще е любопитна среща. 

Ще се бие и Алесандро Коща - шампион на Lux FC - срещу непобедения Андрес Мартинети. Втория е с 12 - 0 , като последните му два мача са в UWC, една от основните латино федерации.  Преди това е бил шампион на  Fusion FC - една от организациите в Перу. 

  • Upvote 1

 

Link to comment

Доста скучна седмица, единствено Pfyfer показа нещо по-запомнящо се. Накрая даже Динята им сипа с големия черпак, как не го интересува какво са правили във физкултурните салони, важно е какво правят във вторник. :lol:

Link to comment

@gboy повелителю на прелимките и ниско качествения ММА, чакаме нов репорт от физкултурните салони и долнопробните барове. :D

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Това е най-слабият DWCS, който съм гледал. Прав беше Динята, като им се изпика накрая отгоре. Чеп за зеле не ставаше от тия пичове и абсурд да имат шансове за каквото и да е в UFC - изглеждаха като мидкард на някоя локална галавечер от мазето на @baikiro

Преди МЕ се чудех дали от кумова срама няма все пак да даде договор на някой, но хубаво стана така, защото просто нямаше да е честно.

А Пайфър наистина израдва здраво и има ниво за UFC. Тъпото е, че другият, който може би имаше уменията, беше точно опонента му. Двамата бяха бързи, атлетични и с добра техника. Пайфър очевидно го искаше повече. Лявата кука накрая беше много добър завършек, но и преди това си личеше, че е готов да умре в октагона. Дано да няма контузия. 

 

...

Следващата седмица ще ми е интересно какво ще направи Waldo Cortes-Acosta - шампионът в тежка на LFA. Малко щастливо стана такъв, но пичът е добър боец и има място в льолявата дивизия на UFC. 

Интересен е и Billy Goff - шампион в две категории на CES MMA и непобеден в последните пет мача. 

 

Link to comment

След ужасната първа седмица, тази беше най-добрата, която съм гледал. Явно речта на Динята ги е надъхалa. :D

 

Chris Duncan със завръщането на годината. Charlie Campbell му еба майката на крака, свали го няколко пъти и тъкмо си викаш, че всичко приключва след секунди, но бам, Duncan му вкара доста мазен десен прав и го довърши. 


Billy Goff също се върна в битката, но нещо не съм впечатлен. Трябва да затегне защитата на крака, иначе в UFC ще го проснат като чувал с картофи. Той и Waldo нещо не ми вдъхват доверие и се съмнявам да са фактор в дивизията. Но там нещата са толкова ялови, че нищо не се знае. Една добра серия и си кажи-речи в битка за титлата.

 

Vinicius Salvador срещу Shannon Ross беше епична битка. Vinicius накрая тръгна да поема удари в брадата, не смятам, че е много удачна защита, но явно не усещаше ударите на Ross и реши да направи допълнително шоу. Ross заслужава още един шанс да се докаже, кораво копеле е. 

Link to comment
On 8/3/2022 at 7:41 PM, neshev said:

След ужасната първа седмица, тази беше най-добрата, която съм гледал. Явно речта на Динята ги е надъхалa. :D

 

Динята сви сърмите на Брок Леснар едно време и го накара да циври като малка кучка на пресконференцията след втория мач с Франк Мир, та тия ли няма да ги оправи :D Ясно е, че бяха готови да умрат. 

 

On 8/3/2022 at 7:41 PM, neshev said:

Той и Waldo нещо не ми вдъхват доверие и се съмнявам да са фактор в дивизията. Но там нещата са толкова ялови, че нищо не се знае. Една добра серия и си кажи-речи в битка за титлата.Акоста съм го гледал в LFA и още тогава бях писал, че има качества за UFC. Поради незнайна за мене причина, тежката дивизия остана в развитието си някъде около 2010 и не мръдна. Повечето от тежкарите нямат никакви умения в бойните изкуства. Дори тези в UFC, при положение, че са събирани от цял свят най-добрите от най-добрите. Повечето хора в компанията са просто дебелаци, които си разчитат на размерите и природните си дадености - сила и някакъв атлетизъм там, колкото да има. Имат един аспект в играта и си го гонят него - ако тръгне мача, тръгне. 

В това отношение Акоста не е много по-различен. Разчита на бокс и това е. Обаче като атлет е доста добър и не е торба с лайна, което автоматично го изпраща на следващото ниво в тая плитка дивизия. Сигурен съм, че в прелимките има място. Вече за повече не знам, но няма да се изненадам. Сещам се за доста бойци, които с нищо не са по-добри, а си киснат в UFC години наред. Ако не друго, то поне има скорост в ръцете и деснячката я пуска от нищото. Надъхан съм да го видя в организацията. 

------

Брутална галавечер, аз поне не съм гледал по-добър DWCS през годините. Всичките са интересни проспекти, като най-голямо впечатление ми направиха Салвадор и Гоф. Ще ги видим колко струват, но ако се радват така, бих ги гледал винаги. За мен Гоф има уменията за компанията.

 

Крис Дънкан беше щастлив удар, иначе си беше загубил отвсякъде. Случва се някой път. 

 

Shannon Ross ще го гледам с удоволствие в Eternal - това е австралийската ММА организация. Интересен боец най-вече с това, че се раздава, но на тия години и на full time job не мисля, че има кой знае какво да допринесе за спорта. По-скоро си мисля, че Shimon Smotritsky и Charlie Campbell имат качества и в някакъв момент ще им излезе късмета. Все ще се контузи някой и ще ги викнат на пожар. Те 90% от бойците така влизат в UFC. 

 

Link to comment

Bo Nickal се записа с победа, но опонентът му не знам от къде го изкопаха. Тръгна да се прави на Masvidal, повалиха го и го предадоха като кучка. Изненадах се, че Динята не даде договор на Nickal на момента, усещам, че Кокър ще се опита да му го открадне, той има афинитет към подобни борчета. Nickal е елитен, MW дивизията е доста от към борци и има потенциал за големи неща.

Link to comment

Bo Nickal се предполагаше да бие за под минута опонента си ли, че да получи договор :blink: Доста странно решение. Мисля, че Динята просто иска да го види колко струва преди да го подпише за постоянно. Засега проско скуошва опонентите си и реално не се знае дали срещу някой по-добър няма а се издъни. 

И въпреки това ми е странно. Докараха му съперник 3-0, пичът е мега елитен борец ... Ако се иска да трупа опит - за какво го канят тогава в DWCS. Да го оставят да се бие там по LFA, CFFC и прочее малки федки и след година да го подписват. 

 

Да не говорим колко е нелепо, че го хайпваха така и накрая "ела пак". 

 

 ----

 

От другите никой не ми направи кой знае какво впечатление, ако не броим Ерик Силва - The King. Направо размаза човек като Бойназаров, който си е със стабилна визитка. 

Освен това Ерик си е шампион на Lux Fight, която си е качествена малка организация, а и има доста добри показатели. За него съм надъхан в UFC. 

 

Erik_Silva.jpg?1645043723

 

----

 

Jamal Pogues за мене е поредният дебелак без грам умения, а Clayton Carpenter ми изглеждаше някакъв посредствен тип. Има добър статс, но се видя, че срещу по-читав опонент бая зор видя. Даже другото момче ми беше по-симпатично. 

 

----

 

 

Следващата седмица ще се състезава Jack Cartwright, шампионът на Cage warriors и един от най-добрите проспекти в момента. Даже не знам защо го мъчат през DWCS, според мен пичът достатъчно се е доказал. 

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Досега гледах пета седмица (май изтървах една) - всички получиха контракти, но аз лично не бях особено въодушевен за който и да е. Имаше само едно момче, дето е на 21 - Cameron Saaiman, което си е WOW, но това е. 

 

Cameron_Saaiman.jpg?1582391409

 

При тежките имаме нов дебелак, дето не може да издаяни пет минути - Michael Parkin, не знам защо Динята го пусна в UFC, ама карай. 

 

Michael_Parkin.jpg?1660757252

 

Link to comment
  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...