Jump to content

DWCS 2022 - кой ще ритат в UFC!


Recommended Posts

DWCS ми е едно от любимите шоута и запомва тая седмица. Всяка година Дайна Уайт организира поредица от галавечери, в които се състезават проспекти от цял свят, доказали се по разни малки, локални федерации. Тези, които му направят впечатление, получават договор с UFC.

 

За тези, които не са го гледали - направено е малко тип реалити и в това си има своя чар. 

Хубавото е, че бойците са много добре подбрани и няма случайни имена. Всички са се доказали и са готови за следващото ниво, каквото безспорно е UFC. Така че тука ще коментирам новите бойци и в последствие какво се случва с тях.

От WEEK 1 , което е тая вечер, впечатление правят момчетата в МЕ - Ози Диаз и Джоузеф Пайфър. Ози е е 6-1 и е шампион на LFA - една от най-добрите федки извън големите.  Джоузаф е 8-2 и една от загубите му е точно на DWCS, където си контузи ръката. От тогава има една победа в CFFC. Много добри и двамата, ще е любопитна среща. 

Ще се бие и Алесандро Коща - шампион на Lux FC - срещу непобедения Андрес Мартинети. Втория е с 12 - 0 , като последните му два мача са в UWC, една от основните латино федерации.  Преди това е бил шампион на  Fusion FC - една от организациите в Перу. 

  • Upvote 1

 

Link to comment

Доста скучна седмица, единствено Pfyfer показа нещо по-запомнящо се. Накрая даже Динята им сипа с големия черпак, как не го интересува какво са правили във физкултурните салони, важно е какво правят във вторник. :lol:

Link to comment

@gboy повелителю на прелимките и ниско качествения ММА, чакаме нов репорт от физкултурните салони и долнопробните барове. :D

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Това е най-слабият DWCS, който съм гледал. Прав беше Динята, като им се изпика накрая отгоре. Чеп за зеле не ставаше от тия пичове и абсурд да имат шансове за каквото и да е в UFC - изглеждаха като мидкард на някоя локална галавечер от мазето на @baikiro

Преди МЕ се чудех дали от кумова срама няма все пак да даде договор на някой, но хубаво стана така, защото просто нямаше да е честно.

А Пайфър наистина израдва здраво и има ниво за UFC. Тъпото е, че другият, който може би имаше уменията, беше точно опонента му. Двамата бяха бързи, атлетични и с добра техника. Пайфър очевидно го искаше повече. Лявата кука накрая беше много добър завършек, но и преди това си личеше, че е готов да умре в октагона. Дано да няма контузия. 

 

...

Следващата седмица ще ми е интересно какво ще направи Waldo Cortes-Acosta - шампионът в тежка на LFA. Малко щастливо стана такъв, но пичът е добър боец и има място в льолявата дивизия на UFC. 

Интересен е и Billy Goff - шампион в две категории на CES MMA и непобеден в последните пет мача. 

 

Link to comment

След ужасната първа седмица, тази беше най-добрата, която съм гледал. Явно речта на Динята ги е надъхалa. :D

 

Chris Duncan със завръщането на годината. Charlie Campbell му еба майката на крака, свали го няколко пъти и тъкмо си викаш, че всичко приключва след секунди, но бам, Duncan му вкара доста мазен десен прав и го довърши. 


Billy Goff също се върна в битката, но нещо не съм впечатлен. Трябва да затегне защитата на крака, иначе в UFC ще го проснат като чувал с картофи. Той и Waldo нещо не ми вдъхват доверие и се съмнявам да са фактор в дивизията. Но там нещата са толкова ялови, че нищо не се знае. Една добра серия и си кажи-речи в битка за титлата.

 

Vinicius Salvador срещу Shannon Ross беше епична битка. Vinicius накрая тръгна да поема удари в брадата, не смятам, че е много удачна защита, но явно не усещаше ударите на Ross и реши да направи допълнително шоу. Ross заслужава още един шанс да се докаже, кораво копеле е. 

Link to comment
On 8/3/2022 at 7:41 PM, neshev said:

След ужасната първа седмица, тази беше най-добрата, която съм гледал. Явно речта на Динята ги е надъхалa. :D

 

Динята сви сърмите на Брок Леснар едно време и го накара да циври като малка кучка на пресконференцията след втория мач с Франк Мир, та тия ли няма да ги оправи :D Ясно е, че бяха готови да умрат. 

 

On 8/3/2022 at 7:41 PM, neshev said:

Той и Waldo нещо не ми вдъхват доверие и се съмнявам да са фактор в дивизията. Но там нещата са толкова ялови, че нищо не се знае. Една добра серия и си кажи-речи в битка за титлата.Акоста съм го гледал в LFA и още тогава бях писал, че има качества за UFC. Поради незнайна за мене причина, тежката дивизия остана в развитието си някъде около 2010 и не мръдна. Повечето от тежкарите нямат никакви умения в бойните изкуства. Дори тези в UFC, при положение, че са събирани от цял свят най-добрите от най-добрите. Повечето хора в компанията са просто дебелаци, които си разчитат на размерите и природните си дадености - сила и някакъв атлетизъм там, колкото да има. Имат един аспект в играта и си го гонят него - ако тръгне мача, тръгне. 

В това отношение Акоста не е много по-различен. Разчита на бокс и това е. Обаче като атлет е доста добър и не е торба с лайна, което автоматично го изпраща на следващото ниво в тая плитка дивизия. Сигурен съм, че в прелимките има място. Вече за повече не знам, но няма да се изненадам. Сещам се за доста бойци, които с нищо не са по-добри, а си киснат в UFC години наред. Ако не друго, то поне има скорост в ръцете и деснячката я пуска от нищото. Надъхан съм да го видя в организацията. 

------

Брутална галавечер, аз поне не съм гледал по-добър DWCS през годините. Всичките са интересни проспекти, като най-голямо впечатление ми направиха Салвадор и Гоф. Ще ги видим колко струват, но ако се радват така, бих ги гледал винаги. За мен Гоф има уменията за компанията.

 

Крис Дънкан беше щастлив удар, иначе си беше загубил отвсякъде. Случва се някой път. 

 

Shannon Ross ще го гледам с удоволствие в Eternal - това е австралийската ММА организация. Интересен боец най-вече с това, че се раздава, но на тия години и на full time job не мисля, че има кой знае какво да допринесе за спорта. По-скоро си мисля, че Shimon Smotritsky и Charlie Campbell имат качества и в някакъв момент ще им излезе късмета. Все ще се контузи някой и ще ги викнат на пожар. Те 90% от бойците така влизат в UFC. 

 

Link to comment

Bo Nickal се записа с победа, но опонентът му не знам от къде го изкопаха. Тръгна да се прави на Masvidal, повалиха го и го предадоха като кучка. Изненадах се, че Динята не даде договор на Nickal на момента, усещам, че Кокър ще се опита да му го открадне, той има афинитет към подобни борчета. Nickal е елитен, MW дивизията е доста от към борци и има потенциал за големи неща.

Link to comment

Bo Nickal се предполагаше да бие за под минута опонента си ли, че да получи договор :blink: Доста странно решение. Мисля, че Динята просто иска да го види колко струва преди да го подпише за постоянно. Засега проско скуошва опонентите си и реално не се знае дали срещу някой по-добър няма а се издъни. 

И въпреки това ми е странно. Докараха му съперник 3-0, пичът е мега елитен борец ... Ако се иска да трупа опит - за какво го канят тогава в DWCS. Да го оставят да се бие там по LFA, CFFC и прочее малки федки и след година да го подписват. 

 

Да не говорим колко е нелепо, че го хайпваха така и накрая "ела пак". 

 

 ----

 

От другите никой не ми направи кой знае какво впечатление, ако не броим Ерик Силва - The King. Направо размаза човек като Бойназаров, който си е със стабилна визитка. 

Освен това Ерик си е шампион на Lux Fight, която си е качествена малка организация, а и има доста добри показатели. За него съм надъхан в UFC. 

 

Erik_Silva.jpg?1645043723

 

----

 

Jamal Pogues за мене е поредният дебелак без грам умения, а Clayton Carpenter ми изглеждаше някакъв посредствен тип. Има добър статс, но се видя, че срещу по-читав опонент бая зор видя. Даже другото момче ми беше по-симпатично. 

 

----

 

 

Следващата седмица ще се състезава Jack Cartwright, шампионът на Cage warriors и един от най-добрите проспекти в момента. Даже не знам защо го мъчат през DWCS, според мен пичът достатъчно се е доказал. 

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Досега гледах пета седмица (май изтървах една) - всички получиха контракти, но аз лично не бях особено въодушевен за който и да е. Имаше само едно момче, дето е на 21 - Cameron Saaiman, което си е WOW, но това е. 

 

Cameron_Saaiman.jpg?1582391409

 

При тежките имаме нов дебелак, дето не може да издаяни пет минути - Michael Parkin, не знам защо Динята го пусна в UFC, ама карай. 

 

Michael_Parkin.jpg?1660757252

 

Link to comment
  • 5 weeks later...
  • 11 months later...

Абе, има ли някой да гледа тая година шоутата или няма смисъл да си чеша пръстите тука?

 

Link to comment
53 minutes ago, gboy said:

Абе, има ли някой да гледа тая година шоутата или няма смисъл да си чеша пръстите тука?

Не ги гледам, но пиши,интересни са ми коментарите ти. Отделно понякога като гледам по Ринг коментаторите казват "Еди кой си иде от DWCS" и аз си викам: Те още един от момчетата на gboy !

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

От първите 4 епизода досега ето кои ми направиха впечатление:

Tom Nolan - ГолемиО влак

 

tom1.jpeg?1688479930

 

Много младо момче - на 23 е още, има статс 6-0 (вече) и изглежда мега атлетичен. Освен това е 191 см за категория от 155 паунда. Досега се е бил в Eternal MMA, което е общо взето федерацияТА от Австралия. Ще е много интересно докъде ще стигне, защото това момче тепърва ще навлиза в бойните изкуства и небето е граница за него. 

César Almeida 

cesinha_almeida_32366767_135780582765496

 

Ей това е много интересно име - човекът е класа в кикбокса. Бил се е с едни от най-големите в този спорт, включително има и победи над тях. Бил се е за титлата на GOLRY, което е мястото за кикбокс, освен това е и шампион на WGP, което също значи нещо ... с други думи, много силен страйкър. 4-0 е в ММА-я и проблемът при него е, че е на 35 години. Не му остава много, но ще е интересно доколко ще се справи в UFC. Има много интересен мач вече пред него - в края на годината ще се бие с Christian Leroy Duncan (1-1 в UFC)Той е бивш шампион на Кейдж Уориърс и се води от талантите в спорта. Ще е много важна битка и за двамата, защото или ще ги тласне на следващото ниво, или ще ги прати на майка им в кътния. Такива мачове винаги са супер интересни и са на живот и смърт.

Hyder Amil

Hyder_Amil.jpg?1638416910

 

Писал съм и преди за това момче - той е популярно име от малките федерацийки. Човекът има зад гърба си 3-0 резултат в Белатор, МЕ в LFA и прочее, общо взето логично е, че стъпва в UFC. Не ме впечатли кой знае колко в самия DWCS, но той се е доказал за мене и ще ми е интересно да го видя в Октагона. На 33 е и има пред себе си още няколко годинки (пък няма много мачове, така че не е изхабен физически). Не мисля, че е МЕ материал, но за мидкард ще се пребори. 

 

Ibo Aslan

IMG-20230319-WA0002.jpg?1679265473

 

Тоя турчин също ми направи впечатление - мега здраво добиче е, в категория от 205 паунда, която напоследък нещо е доста плитка, та може и да пробие. За умения не го знам колко е, щото си смля опонента за 2 минути и половина, но е як пауърхаус и е много експлозивен при ударите. Ще е забавен, ако не друго, но има потенциал тука.

Abdul-Kareem Al-Selwady

1959631_261064454067102_506578772_n.jpg?

 

Тоя пич беше изненадата на вечерта (ако не и на сезона), всичко очакваха да падне от Джордж Хардуйк (голямо име от Британия), ама той взе, че го победи. Пичът е LW шампион на FURY и явно има доста повече какво да покаже отколкото очаквахме, така че ще е интересен дори и само защото беше такъв ъндърдог в тая битка. 

 

Luis Pajuelo

Luis "Corazón de León" Pajuelo

 

Тоя не е лош страйкър, но не можа да покаже много, защото изтряска едно коляно на опонента си и го приключи за три минути и половина. Май и той беше стабилен ъндърдог. Досега се е бил в някакви малки организации из Латинска Америка - мисля, че ще му е доста трудна в началото в UFC (просто обикновено е така), но има накъде да се развива. На 28 е, сега му е времето, ако дойде в Америка и е в добър камп. 

Bolaji Oki

Untitleds.jpg?1547215024

 

Ей това момче много яко изпъкна. Идва от Белгия (а съм винаги с едно на ум за бойци от Западна Европа), пише се "Зулу война" :unsure:, но интересното е какво направи на DWCS - изправиха го срещу мега елитен страйкър - Dylan Salvador. Салвадор има кариера в GLORY, уж е доста добър и в Муай Тай ... и в крайна сметка Оки го попиля в стойка за един рунд. Би го и го нокаутира за под 3 минути, което си е голяма работа. Пичът е мега атлетичен и съм надъхан какво ще може да направи в UFC. На 27 е, перфектна възраст да започне в организацията. Като ли че той ми е най-интересен от всички засега.

Thomas Petersen

Thomas-Petersen.jpg?1582337741

 

За тоя пич не знам дали съм писал в другата тема, но го следя отдавна. Много качествен тежкар - силни удари, добър граплинг и всичко  ... трябваше много отдавна да е в UFC. В тая категория плитка е абсурд тоя човек досега да го бяха оставили извън организацията. Той имаше мач за титлата на LFA с Waldo Cortes-Acosta и го изтърва точно на принципа "един удар променя всичко". Случва се при тежките, за мен Питърсън беше по-добрия боец и очаквам да направи не лоши включвания в UFC. Дума да не става за нещо голямо - няма атлетизма да се бие на високо ниво, но има уменията за мидкард. Даже си  мечтая тайно за един реванш с Акоста, добре ще дойде.

Carlos Prates

Screen_Shot_2023-03-14_at_6.13.49_PM.png

 

Тоя симпатяга има всички шансове обаче да се окаже голяма работа. Много атлетичен, много добър страйкър и със самочувствие. Бил се е и в One FC, бил се е и в LFA - има добри качества.  Има доста загуби и в началото на кариерата си е бил 50-50 - ту бие, ту губи, но последните му седем мача са победи и явно това си му е пътят на човека. Силен опонент победи, аз лично съм надъхан за него в UFC.

И голямото разочарование за мене е, че Динята не взе ето това момче:

Marco Tulio

tulio1.jpg?1643586027

 

Това момче тренира с най-добрите бойци от Бразилия, в ъгъла му беше Тешейра и всички бяха яко надъхани. Изправиха го срещу мега силен опонент - Yousri Belgaroui и той успя да си го спечели двубоя. Белгару идва от Глори и той, мега добър страйкър, с много добър камп, класа и т.н. и въпреки това беше надигран - не с много, но категорично. Включително в стойка Тулио не му отстъпваше, което говори за това колко комплексен е. Да не говорим, че е 10-1 статс ... какво не му хареса Дайна, не ми е ясно. Даде на много по-зле представили се хора договори. 

90% съм сигурен, че скоро и той ще се озове в UFC, но беше тъпо. Ще го гледам с удоволствие и в LFA и навсякъде, но е малоумно. Момчето има класата и трябваше да е в UFC.  

 

  • Thanks 1

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...