Jump to content

UFC: Cedric Doumbe ще дебютира в UFC през септември


gboy

Recommended Posts

Това все още е непотвърден слух, но се предполага, че Седрик Думбе ще направи своя дебют в UFC на трети септември в Париж срещу Darian Weeks.

 

Седрик Думбе е един от най-елитните кикбоксьори в света. Има 75 победи в 83 мача, като освен това е двукратен шампион на Glory в WW дивизията.


Дефакто в момента не се води бивш шампион на Glory, но това е само на книга. От организацията решиха да овакантят тилтата му, защото се бил отказал от спорта, но всъщност човекът до последно си провеше защити на пояса.  Последната такава е през 2021 на Glory 77. 

 

В ММА е 2-0 срещу някакви безизвестни :D 

---

 

Дариън Уийкс влезе в UFC след като се доказа в по-малки организации, но при Диняата е 0-2 и е пред уволнение. Води се страйкър, като има профи мачове в бокса - една победа и една загуба. С други думи е тежък ъндърдог. 

Последните години елитните кикбосьори се справят много добре в ММА и ще е интересно дали Думбе ще се впише. 

 

 

 

Link to comment

Още едно голямо име от инди сцената се очаква да направи дебют за UFC на тази галавечер - Абдул Абдурагимов. Дагестанец, живеещ и състезаващ се във Франция. Сегашен шампион на Ares и бивш такъв на Brave FC.

 

Статса му е 15 - 1 , в серия от пет победи и се води един от най-силните бойци в Европа. 

 

Link to comment
  • 8 months later...

Странна му е историята. Френската комисия не го пусна, защото нямал достатъчно опит, съответно UFC го освободиха. А в момента размазва някакви хора, които не са на неговото ниво. :D

Link to comment
  • 1 month later...

Те си имат някакви стриктни правила за броят мачове и затова не са му дали да се бие. Малко е странно, защото той реално е опитен боец, но правилата са си правила и евала, че не са направили изключение.

В момента пичът мачка и е 4-0, като нокаутира наред, така че скоро очаквам да цъфне в DWCS или нещо такова. 

 

Link to comment

Седрик Думбе ще дебютира в PFL. Размина се с UFC пичът. :(

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...