Jump to content

Телевизионни игри на знанието (Стани Богат, Последният печели, Голямото преследване)

The1948One

Recommended Posts

4 hours ago, MJ23 said:

@natopor4en, как мислиш, дали от Ники Георгиев, адаша му Кънчев е взаимствал идеята за брада тип меча п.тка?

Синко, когато господин Кънчев водеше предаване и имаше катинарче меча п.тка, тоя плешивец още се е чудел от коя страна да хване химикалката, камо ли да се занимава с медии, телевизии и предавания.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Нещо, което няма нищо общо с играта, но аз ще отбележа, защото много ме дразни. Става дума за Кънчев, прекалено много ми фамилиарничи с участниците. Или когато участникът използва "Обади се на приятел" и се обажда на Мартин (произволно име), оня вдига и тоз казва "Здрасти, МАРТО, Ники Кънчев съм от Стани Богат, твоя приятел се бори тука за 10 бона". Копеле, не ти е роднина, че да викаш МАРТО. Все едно гледам Ути Бъчваров, той така фамилиарничи много гнусно. Представи си само. Румен Радев идва при тебе, пък ти почваш - "ЕЕЕЕЕЕ, РУМБАКИС, КВО СТАВА? ДАЙ МИ 5 ТУКА, АЙДЕ!!!".

Edited by StoneColdFaN
  • Haha 2
  • 3 weeks later...
Metzgermeister

Никой не е писал за промяната на правилата и в двата основни куиз формата.

От вчера в "Стани богат" бе въведен най-накрая жокерът "Попитай водещия", при който Кънчев си сваля слушалката и започва да разсъждава като участник. Уловката обаче е, че имаш право да използваш само три от четирите жокера и така ти се налага да избираш кой да остане неизползван. Първият играч по новите правила беше кметът на Долна Оряховица - Йордан, който успя да запише около дузина победи в "Последният печели" преди две години.

И като става дума за "Последният печели", личи си, че са закъсали за нови участници, защото не само че от началото на сезона канят само бивши еднократни шампиони за втори шанс, но и в един епизод участват само трима играчи, като след първи кръг не отпада никой и сферите са също само три. Във втори кръг има положителна промяна, защото точките вече не са 30, 50 и 80 в зависимост от трудността на въпроса, а 20, 40 и 60, което пречи на тези, които са маниаци на тема естрада и филми от соца да дръпнат твърде много напред. Със смесени чувства съм относно трети кръг, защото там има шест сфери, но се играе само с три от тях - участникът с по-нисък резултат избира сфера и отговаря първи на въпросите, докато опонентът му излиза от студиото и чака реда си да отговори и той на същите. За мен е безсмислено да се задават едни и същи въпроси по два пъти, а други да отиват на зян и смятам, че можеха да запазят предишните правила за трети кръг. Друга новост е и бонус кръгът за победителя, който има правото да избере една от четири сфери, от която ще му бъде зададен въпрос, на който има шест секунди да отговори и ако го стори, получава предметна награда, която досега винаги е била книга освен в един епизод, в който даваха компютърна мишка :D Камен Воденичаров ми е твърде дървен като водещ иначе и не бих изключил това наистина да бъде последен сезон на шоуто, защото покрай него със сигурност са загубили доста зрители, а и видимо ще им става все по-трудно да наберат нови участници.

• Upvote 3

• 1 month later...

Няколко вечери гледам Последният печели, има един Крум, който е запален (е, не колкото легендата) и знае много. Някъде от вторник миналата седмица го хванах, но мисля че и назад е направил доста победи, някой, ако следи, да каже колко г/д? Днес беше на косъм, с последните 2 въпроса измъкна победата. Адреналинът (и неговия и моя :D) беше на мах.

^ И днес вече отпадна :( карък съм, 11 победи е направил. Един дядо спечели, голям образ и същинска енциклопедия, трудно ще го бият, ако сам не се бие, защото в трети кръг ми се струва, че не преценява кога трябва да пасува, отговаря на всичко :D

• Upvote 1

Физически няма да издържи човечеца, с тези 5 записа дневно да седи прав е абсурдно. Но много ме изкефи. 

Колкото до Крум - гледах 2,3 епизода с него, вече рядко следя предаването и не съм особено впечатлен.

• Upvote 1
Rise of Thunder

Последният печели беше готино шоу. Докато го водеше Орлин. Камен Воденичаров е Барон Корбин на водещите - нехаризматична дупка.

• Upvote 2

Ах на другия телевизор съм, не мога да върна, отказал ли се е? :unsure: Конспиративно залагам, че са го пуснали само за да бутне Крум в такъв случай!

Metzgermeister

От този сезон има и още една промяна в правилата - когато на края на трети кръг двамата финалисти завършат реми, не играят дузпи, а продължават и двамата напред в следващия епизод, а четвърти бонус кръг не се играе. Личи си как им е трудно да намират вече участници и всеки отпаднал разправя как, видиш ли, всичките му познати и те трябвало да се запишат :D 

Самият аз съм се чудил как бих се представил, но зависи и на какви опоненти ще паднеш - има някои, които са тотал щета и няма да е трудно да запиша една-две победи поне срещу такива (преди седмица-две резултатът на края на трети кръг беше 30-0, което беше дъно), но изправя ли се срещу някого като Крум, ще отпадна безславно след втори кръг или ако стигна до трети, ще играя за спорта, защото разликата в резултатите ни ще е голяма и няма да имам шанс. Имам един приятел от форума за ГТ, който ходи периодично по разни куизове и веднъж игра в предаването (дойде ми като гръм от ясно небе. Видях, че ми е писал по WhatsApp да ме пита какво правя и аз му отговорих, че го гледам по телевизията, защото точно това правех в момента :D), но се падна срещу 18-кратния шампион Симеон и макар че стигна до трети кръг и като цяло се представи добре, не успя да запише победа.

• Upvote 1

• 2 weeks later...
Rise of Thunder

Последният печели се насраха с тия помиарски правила. Това е беше малоумна промяна никому нужна. Отделно, тази харизматична дупка и утайка Камен Воденичаров е абсолютен дебил, глътнал бастуна. 

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Metzgermeister

От днес официално Мартин и Симеон не са в топ 3 на най-успешните откъм победи играчи в историята на "Последният печели", тъй като настоящият шампион Гавраил ги задмина, записвайки своята 19-а победа. Остава да видим дали ще успее да подобри постиженията и на Димитринка и Борис. Повечето му противници не му дават голям отпор и ги скуошва с няколкостотин точки разлика, но днес другият финалист Минчо го поизпоти.

• Upvote 1

При Тези правила без отпадащ в първи кръг, Мартин може да запише 100+ победи от раз. Не отпадне ли там е практически непобедим. Жалко, че не е в добри отношения с продукцията, ще е епичен draw да се върне.

Rise of Thunder

Гавраил? Това да не е лИгендата Гавраил Янков от легендарното шоу "Минута е много"?

Metzgermeister

Не, по-млад е. Ето го:

b3b0bef9e7de0a8a220a754c3f935530.jpg

Бил е футболен съдия, доколкото помня и има доста разностранни интереси и хобита. Освен ако не лъже, във всеки епизод излиза нещо ново.

Аре стига бе, как тоя пак спечели?????????

@Кърт_Енгъл МОЛЯ ТЕ, зарежи егото си, зарови томахавката и отиде и пребий тоя джобър, запиши 100+ победи, докато всички лели в бг мама не те намразят. :( 

• Haha 1
Metzgermeister

Е, Гавраил не успя да бие постиженията на Димитринка и Борис и днес отпадна със само пет точки разлика от новия шампион, който носи звучното име Парашкев. Дали той ще успее да направи завидна серия - предстои да се разбере.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
neshev

Доста епичен сблъсък днес. Професора срещу Гавраил Янков, който май го викат само срещу топ играчите. :D Тук Професора, по подобие на Мартин, успя да победи. Не смятам, че има кой да го бие в този формат, но би било интересно да му вадят подобни легенди, поне да има някаква интрига в трети кръг. 

• 2 weeks later...

Стрийкът спря на 20 победи в крайна сметка, на 5 точки разлика. :D 

• Sad 1