Jump to content

Телевизионни игри на знанието (Стани Богат, Последният печели, Голямото преследване)

The1948One

Recommended Posts

1 hour ago, koleda321 said:

БНТ е БДЖ на телевизиите. За някои това е добре, защото се дават нишови предавания, които само някой ентусиаст може да гледа, като например "Бразди", което се гледа само то земеделски ентусиасти като koleda321, иначе нормален човек - абсурд.

Това ще ти хареса значи.

https://offnews.bg/medii/brazdi-e-naj-gledanoto-predavane-po-bnt-za-minalata-sedmitca-677556.html

:D 

Кой знае още колко градски чеда има, които си мечтаят да имат фермичка! :D 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Трябваше да гледам вчерашния епизод на запис, защото се прибрах късно, но от двамата участници въпросите на жената на мен ми бяха по-трудни. Още в началото имаше едон въпрос за породи кучета, който би ме затруднил и бих играл по методът на изключването. По същата логика и с вината, защото не го знаех автоматично. За стихът още преди отговорите отсякох Иван Вазов :D, но след това започнах да се замислям. Ясно, че нямаше как да са Вапцаров и Дебелянов, но особено след като Билалов напомни, че Ран Босилек е детски автор, си промених отговорът.

На пичът въпросите му бяха доста по-лесни за мен. Срам не срам, само фразата на Ленин не я бях чувал и бих го издънил въпросът без жокер. Въпросът за влаковете беше логичен, заради огромното замърсяване в Пекин и местоположението на Лхаса. За валутата изключих юан и франк категорично, като нямам идея защо бях със спомен, че кроната е доста стара. Все пак и там логиката за паунда беше по-силна.

Като цяло в първите 5 има бая неприятни въпроси, които може да те подведат (тоя за кучетата щях да го мисля поне 2-3 минути). Билалов има леко подобрение, спрямо премиерата и опитва да спасява участниците, но не вкарва достатъчно съспенс и допълнителна информация като Ники Кънчев, а ми липсват и подвъпросите на последния, докато играчът мисли.

• Upvote 2

В леко осакатен вид е предаването. Сумите вече всички ги коментираха и аз съм съгласен с мнението, че са смешни. По някое време очаквам да избухне и скандал как се избират участниците. "Най-бързият печели" преди драстично намаляваше шанса да набутат някой педерунгел, който е примерно братовчед на шеф в БНТ. 

Но дори и тази осакатена версия е за предпочитане пред конкурентни развлекателни предавания. 

За Билалов няма да давам оценки толкова рано, все пак само 3 епизода са излъчени до момента. 

1 minute ago, Lag4 said:

"Най-бързият печели" преди драстично намаляваше шанса да набутат някой педерунгел, който е примерно братовчед на шеф в БНТ. 

Как точно? Какво пречи да вкарат 4 статисти покрай връзкаря, които да се правят, че играят сериозно "Най-бързият печели" или пък просто да излъжат с резултатите от него и да изкарат, че връзкарят е бил най-бърз? Не е иновация на БНТ да го няма "Най-бързият печели". В доста страни го няма, защото е безсмислено - губи време и излишно отсява желаещи да играят.

Тия статисти в даден момент могат да проговорят и да разкрият измамата, нали така? Същото нещо и ако директно излъжат с резултатите. Пак някой недоволен от нещо може да пропее. 

HEIDENREICH

Гледах вчерашното шоу, Джаро е приличен водещ според мен. Малко е сухар , но е добре настроен към участниците и гледа да им помага а не да ги обърква като Пънчев.

Въпросите бяха лесни, на този къде е развита най-голямата скорост на суша се колебаех между пустиня и замръзнало езеро понеже бях чувал нещо за рекорд поставен на солено езеро.

На въпроса на който се осра участникът , първоначално и аз за момент се обърках че апостолът ,който не е виждал Исус е Андрей защото ми беше най-неизвестен, но после се сетих че адашът свети Павел първо е бил хийл и е гонил християните и чак после е приел това име и е почнал да ги защитава. Дали щях да се сетя на момента -по-скоро да , но имаше изгледи да се прееба.

Останалите въпроси бяха за ретарди, тоя за надписа в романа 'Възвишение" имаше само 1 логичен отговор - досетих се и без да съм чел книгата или гледал филма. 

Участникът вчера беше интелигентен и играеше смело. 

Засега мнението ми е добро  и без това по това време няма какво да се гледа по тв .

• Upvote 3

Ибрахимчо от днешния епизод печели приза за най-култов играч дотук. Билалов поне на 3 въпроса го спаси.

• Upvote 3
MainEventer

Интересно как е минал интервюто тоя. ОК, не им се дават пари, но не е нужно и да избират идиоти като тоя, които не могат да разсъждават. Предаването си губи чара, ако Билалов спасява на всеки въпрос или има нулеви разсъждения по въпросите.

Сега в края имаше още една компютърна специалистка, дето се наложи да бъде спасявана на въпрос като от учебник по математика за втори клас. Против съм това спасяване от страна на водещия. Оставете ги да се излагат като са прости.

Не е нормално всеки участник да бъде така подпиране. Никотинова ако спасеше един следващия го оставаше да се издъни. Или не могат да мисля, или ги мързи да мислят, или се шашват и забравят какво е това логическо мислене...

Metzgermeister

Между другото, участниците засега са доста смели. Не знам дали ви е правило впечатление, но Ибрахим беше първият участник тази година, който се отказа. Всички останали си горяха като пичове.

То с тия нищожни суми нищо не рискуваш ако целиш на посоки. А тоя Ибрахим беше доста тъпо парче, родителите му сигурно ги е срам. 

Metzgermeister

Тази вечер епизодът е потресаващ. Личи си, че подбират въпросите според IQ-то на участниците или поне в някои случаи. Може ли да не знаеш, че Анкара е в Турция, Квебек - в Канада, че няма Западно сияние и да смяташ, че "изкуствен интелект" е нещо като "дървен философ"? :ph34r: Това момиче, дето игра днес, май има някакви връзки или е лапало на когото трябва. Както казва Натопорчен, ДДЗ, малко филмец ми се вижда :unsure: И също така тя е четвъртият пореден участник, отпаднал след даден грешен отговор след използван "50:50" и втори пореден участник, отпаднал след даден грешен отговор след използване и на "50:50", и на "Обади се на приятел" за един и същ въпрос. Това е урок за всеки, който си мисли, че жокерите му гарантират верен отговор на даден въпрос.

Абе колко е наградният фонд на американската версия и как са въпросите по трудност спрямо нашенския вариант?

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Metzgermeister

^Според Уикипедия, още са на един милион, но въпросите са 14 и след втора сигурна сума са с един по-малко. Преди години бях чел, че за втора сигурна сума могат да ти зададат въпрос като "Какво е трахея?", така че едва ли са по-трудни от нашите, пък и янките не се славят като най-интелигентната нация в света.

Бих се пробвал, въпреки че ако спечелиш 1 милион примерно, след таксите ще ти останат чисто 700k. Но кой ти ги дава, парата си е пара. 

• Upvote 3

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Наистина се наредиха няколко малоумни участници. Тази днес с изкуствения интелект... вечерях докато я гледах и щях да се задавя. За западното сияние и "чувала съм Анкара, Тбилиси, Техеран и Душанбе, но не знам къде се намират точно" също съм потресен. И водещият я насочи като я подпита коя е страната на изгряващото слънце, от къде изгрява слънцето, но не... то като си е тъпо, няма как да му помогнеш дори и да искаш. Впрочем според мен се прекалява с помагането на дебилни участници.

Вчера също имаше някаква култова "мачмейкърка", дето си мислеше, че Земята е втората поред планета в Слънчевата система и че Марс отдавна е колонизиран. Абе потресен съм от средното ниво на участниците. Разбитам да изгърмиш на някой тегав въпрос, това винаги може да те застреля дори и на ниска сума, но да не знаеш подредбата на планетите или да нямаш елементарна идея къде се намират градове като Техеран и Анкара, които нон-стоп се чуват по телевизията, или пък какво е изкуствен интелект - просто си си плашещо тъп. Макар че... и за сравнително по-малко известния Душанбе за мен е позор да не знаеш къде е и показва пълно безхаберие към познаването на света, ама айде - иди-дойди да кажем. Пак поне трябва да се сетиш, че е в един от "стан"-овете и да отговориш правилно на въпроса.

Иначе и двете усмихнати, доволни от себе си... не знам, аз явно съм сбъркан, ама бих изкопал дупка в студиото да се скрия ако изтърся, че Марс е по-близо до Слънцето.

HeaDMaKeR™

Таман си дръпнах новия епизод, че ми беше интересен надзорника от вчера до къде ще стигне.Бях за него да успее, защото винаги съм "ЗА" хора, които искат да пътуват, а и Китай е готино и атракционно място и заслужаваше да спечели пари за пътуване.Справяше се добре до едно време ама фейлна на не толкова труден въпрос.
Големия култ беше вчера, бяхме на вечеря и пуснахме Стани Богат и мацката дето не знаеше как са подредени планетите ни пръсна от смях, а въпроса за Титаник беше абсурдно лесен, камо ли за жена на тая възраст, която е гледала филма на 100%.Общо-взето страшна буфча беше.
Тая днес поне събра пари за екскурзия до Париж ама пак фейлна на лесен въпрос.

Иначе байкиро, В Американския формат трудно ще участваш без американско гражданство и таксите зависят от това в кой щат живееш, съответно в Чикаго ще ти вземат както ти си казал към 300к, защото са убийствено високи там, ама в Тексас примерно ще вземеш малко под милиона.Иначе съм гледал бая клипчета и въпросите са доста интересни, имаше един маняк дето спечели мега лесно парите с елементарни въпроси, дори на последния въпрос за някакъв сериеал и кой президент е участвал звънна на баща си да му каже, че знае отговора. :D

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

John Green, Looking For Alaska

Тая днес беше голям батал верно. До 2500 въпросите и бяха безумно лесни. Отделно за 5000лв и аз първоначално си мислех, че е изкуственият интелект, защото си помислих, че става дума за някакви роботи в медицината, срещу които са против. В интерес на истината, обаче, не изключих и верния отговор, най-вече защото хората в Канада са с друг манталитет, спрямо нашите ширини. Даже като потенциална причина си мислех, че е възможно болниците да имат някакви финансови проблеми и затова да са отказали. Даже Билалов упорито я насочваше да избегне интелекта, което ми подсказа, че това не е верният отговор. Да не говорим, че да не знаеш къде се намират Анкара и Квебек и какво и изкуствен интелект, поне базово, е голям фейл. 

• Upvote 2

Малко off topic, но ако говорим за формати в които си заслужава участието за мен номер 1 e The Amazing Race, много по-интересно от Survivor и наистина се трудиш сериозно за милиона за разлика от Стани Богат. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

18 minutes ago, Himler said:

Излез от филма брато, май се мислиш за прекалено голяма работа

Абе ти явно ми ходиш упорито подир гъза. Не знам какво целиш - да не би да си някакъв психо като Джон Хинкли - лудия фен на Джоди Фостър и да искаш да ме впечатлиш или преспиш с мен? 🤔 Или пък идеята ти е да се вдъхновя от истинския Химлер и да те изшутя във форумното Дахау? Не ми е до това, но ако ти е зор кажи и някой друг от Екипа може да се заеме. Или наруши новите правила, дето имаме с нещо по-стабилно.

Като ти се направи един ПЪЛЕН анализ излиза, че смяташ, че чужди езици няма нужда да се учат, пък едно правилно написано мнение на български нямаш. Правиш се на по-холандец от второто поколение мароканци в Амстердам, ама мненията ти все ги пишеш от България. Питаш форума какво да правиш в любовния си живот, дето уж си хлътнал по японка от 2 месеца интернет чат, помагаме ти със съвети, ти нулева благодарност. Ясно е, че японка няма да захапе ако си в образа си от тук, но разчитам на две неща - че не ти е просто фантазия да пипнеш азиатка и че ако съществува такваз мома си по-друг с нея.

С две думи лесно насираем си ако ще се стига до спор или вражда, но на никого не му се занимава да извърши това насиране, въпреки че по-високо намиращи се в карда на форума от теб бол. Така че чети темите, пускай от време на време по някое мнение където има какво да кажеш и остави тук големите работи, сиреч батковците като мен и любимия ти РАЙХ да си говорим за по-интелектуални неща. Ако целиш да провокираш мен или друг пиши ни ЛС-та, пусни някое meme в BWC Memes, нещо по-остро в шаута или в темата за Простотии, игнорирай ми мненията от опцията, лей си куршум, тегли ми една-две, но стига си цапал тая тема.

Билалов прекалено помага. Примерно пенсионерът от предпоследния епизод щеше да изгори на въпроса за судокуто ако не му беше помогнал. 

Тая овца от днес беше потресавища. И въобще не трябва да има такива въпроси за големи суми, които са били новина в медиите само преди 2-3 седмици. 

• Upvote 2