Jump to content

Телевизионни игри на знанието (Стани Богат, Последният печели, Голямото преследване)

The1948One

Recommended Posts

На мен пък ми хареса. Михаил Билалов е супер. Да, има време да се приспособи към новата си роля, но въобще не беше зле. Единствено очаквах да започне малко по-грандиозно представянето му, както се виждаше силуета му на рекламата, но здраве да е. Единствено не ми харесват сумите, че са скандално ниски и от 20 000 с един въпрос скачаш на 100 000. Другото, което не ми харесва е краткото времетраене. За 50 минути едвам мина един участник. Трябва да го направят поне час и половина до два най-много. Иначе въпросите бяха готини, за повечето бях напълно сигурен кои са отговорите, но и аз се запънах при сумистите и самураите. :D Абе, преспокойно може човек да отиде и да си спечели чисти 2500 лева, ако пожелае. Просто трябва IQ-то да ти е малко над средностатистическия български каун. Човек с елементарни познания ще се справи без проблем.

БНТ е с държавно финансиране, така че сумите са ок. Може би ако ударят по-високи рейтинги и доведат спонсори с времето ще ги вдигнат, но за момента това е положението, харчат нашите данъци все пак.:D

Зле дебютира Билалов, но май за първи изобщо води някакво предаване, така че с времето може да се отпусне.

От всички въпроси се запънах за това със самураите и за брата на Левски, че се е бил на Шипка. Ама това нямам спомен да сме го учили, пък и не съм го чувал никъде. А за това със паметника на пеницилина или го знаеш или не. Аз се колебаех между майките и тореадорите.

• Upvote 2

Очаквах повече от Билалов. Прекалено спокоен и муден остана по време на шоуто. Усетиха се няколко момента на сконфузно мълчание в очакване на верния отговор. Точно в този момент Ники Кънчев и като цяло НОВА ТВ се справяха по-добре. Ники разказваше интересни факти, които разкриваха правилния отговор до някаква степен, което е доста по-удачен вариант от това водещия да мълчи.
Сумите са смехотворни. По мой спомен дори първоначалните суми по НОВА ТВ бяха по-високи, а както си спомняме те нараснаха в някакъв етап от шоуто.
Определено ми липсва и "най-бързият печели". Няма да се учудя, ако се окаже, че са го премахнали от формата, за да се спести допълнително от техника и средства.
В общи линии съм доволен, че шоуто се завърна, но мизерният почерк на БНТ отново си проличава.

Edited by Unconquerable

Аз като цяло съм доволен от видяното. Определено шоуто липсваше в ефира, особено с участието на обикновени хорица, а не с измислените ВИП-ове и други. Това че има промени в сумите, не е кой знае каква болка за умиране. Най-важното е, че вече има нещо интересно и образователно за гледане, а не само готвачи идиоти, Софии през деня и през ноща, турските простотии по BTV и прочие. Билалов е класа. Трябва му малко време на човека да поотъпче почвата, ще си намери правилното място. И Ники Кънчев изглеждаше като малко джендърче с катинарче в началото на формата, но с времето се превърна в емблема на предаването.

Spoiler

bfc268e40.jpg

GG за БНТ, че направиха нещо смислено! :beer:

Вчера наистина Билалов беше малко по-дървен, може би от притеснение. Днеска доста по-добре. Знаех си, че ще е в пъти по-добър избор от другия кандидат за мястото.

• Upvote 2
Metzgermeister

Аз разлика не намерих. Между другото, колко от вас се подведоха за "родна реч, омайна сладка", че е на Вазов, а не на Босилек? Аз самият веднага отсякох Вазов и се чудих защо изобщо ползва жокери, а после гледах като застрелян, като излезе правилният отговор :unsure:

Най-популярното телевизионно състезание „Стани богат“ стартира в ефира на БНТ1 при огромен интерес. Форматът привлече средна аудитория от над 300 000 души в неделната вечер, като в края на предаването броят на зрителите достигна 490 000.

• Upvote 2
  • Like 1

Brock_Lesnar

Прави впечатление, че въпросите в началото особено са по-трудни, или поне са зададени по начин, който може да обърка участника. Преди имаше много смешни въпроси и отговори като например "В какъв спорт се състезава Бербатов? Футбол, Хокей, Водна топка, Хандбал.", докато сега такива смешни въпроси няма, тоест не стига, че сумите са несериозни - същите като от преди 17 години, че даже и по-ниски на последните въпроси, а и трудността на въпросите е повишена. А този жокер "помощ от публиката" е много подвеждащ, докато преди знаеш, че публиката са интелигентни хора, сега са същите малоумници, че и по-зле от участниците.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

20 minutes ago, Unconquerable said:

Най-популярното телевизионно състезание „Стани богат“ стартира в ефира на БНТ1 при огромен интерес. Форматът привлече средна аудитория от над 300 000 души в неделната вечер, като в края на предаването броят на зрителите достигна 490 000.

Някаква информация как е спрямо новините на Нова и БТВ? Доколкото изобщо може да се вярва на тези данни, все пак ми е интересно.

• Upvote 2
56 minutes ago, Brock_Lesnar said:

Прави впечатление, че въпросите в началото особено са по-трудни, или поне са зададени по начин, който може да обърка участника. Преди имаше много смешни въпроси и отговори като например "В какъв спорт се състезава Бербатов? Футбол, Хокей, Водна топка, Хандбал.", докато сега такива смешни въпроси няма, тоест не стига, че сумите са несериозни - същите като от преди 17 години, че даже и по-ниски на последните въпроси, а и трудността на въпросите е повишена.

Същото си мислех да напиша и аз. Бех да си земинем още на "Зайченцето бяло". Трябва да споменем, обаче че Билалов се мъчи да ги измъкне от тъпите грешки.

47 minutes ago, Loop said:

Някаква информация как е спрямо новините на Нова и БТВ? Доколкото изобщо може да се вярва на тези данни, все пак ми е интересно.

В България такава информация е почти невъзможно да се намери. Подобни статии излизат единствено когато някоя медия реши да се похвали сама, както в случая БНТ. Самият факт, обаче че телевизията майка не се хвали, че е победила конкурентите си в праймтайма ме навежда на мисълта, че резултатът им е далеч от този на БТВ и НОВА.

Edited by Unconquerable

Е, новините са номер едно и две, на нова и бтв. Това е ясно. Стани богат може би ще се нареди макс на трето мястото, защото просто няма как да се победят новините. Всяка от емисиите се гледа от над милион зрители със сигурност. Както и по-горе казах - крайно време е и БНТ1 да преместят емисията в 19:00 и тогава стани богат ще излезе срещу Откраднат живот при едните и турската сапунка Сега и завинаги, срещу които има по-големи шансове, но в телевизията-майка са няколко века назад от всички останали, така че едва ли някога ще стане.

HEIDENREICH

^ Подценяваш тъпотията на зрителките. Не случайно от 10 години в прайм тайма вървят турски сапунки , докато хитови сериали като Breaking Bad вървяха по кабеларките с почти нулев интерес. Не съм убеден че срещу резашката уйня ще е много по-добре ,  сапунките си имат лоялни фенове . 

Да, ама според мен лелчетата от БГМама са една таргет група, а групата 12 (да кажем) докъм 35-годишни активни, работещи/учащи, съвсем друга. Първата група е ясно какво ще гледа без значение дори какъв е конкретният сериал като сюжет или артисти, те просто ще са залепени за него, а втората група вече е доста по-променлива и податлива към прилапване, пък и (надявам се) заинтересована да гледа нещо една идея по-интелектуално от Черешката на тортата, Откраднат живот, турския сериал на БТВ с якото пиче или някой пореден 3-4 часов маратон с хората на Магърдич Халваджиян. Затова и според мен Стани богат има огромен потенциал да смачка всичко конкурентно в 20:00-22:00, но за жалост БНТ наистина лошо подходиха с часа, а и липсата на паричен стимул и съответно тръпка е огромен проблем. В наши дни сигурните суми от 500 и 2 500 лв. са едно нищо на практика. А последният въпрос се стига толкова рядко в нашето издание, че спокойно можеха да го направят едно 250 хиляди. И естествено предните 3 да не са 10, 15 и 20 хиляди - това е направо жалкарско.

Новините на БТВ и Нова в 19:00 наистина са гледани, но не мога да повярвам, че с малко акъл третата телевизия не може да направи по-добра емисия. Стига просто да не гледаме връзкарите репортери и половината новини да НЕ са "вярваме в доброто", "героите на Радо", "Нова - Промяната" и подобни глупости, в които няма никакви новини.

Това шоу е пълен ташак. Първо, преди 20 години като го пуснаха наградата пак беше 100,000 лева. Сега след почти двойната инфлация, трябваше да е поне 200,000. Второ, предпоследният въпрос е САМО за 20,000! Преди беше за 50,000 а сега сумата от него направо се "упеторява" за последния, което е пълна глупост, дето я няма никъде другаде по света. Във всички страни е удвояване на сумата от предпоследния за последния въпрос. И още нещо - водещият е пълен дебил, няма как да се сравнява с легендата Ники Пънчев.

А, то гледам Loop абсолютно същото е написал за парите.

Edited by Radox

35izpu1.jpg

HEIDENREICH

Има и друг проблем. БНТ  си остана един от последните бастиони на соц-а , на вас може да ви се вижда нищо работа , но за тях преместването на емисията новини от 19,00 и признаването че имат конкуренция си е Революция, Апокалипсис и пр.

За сумите спор няма -пълна подигравка. 

Освен оня дето спечели 100 000 и го дисквалифицираха , спомням си само за един бастун дето спечели 50 000 с въпрос дето позна един от по- незначителните ни царе по време на татарските нашествия - ако не се лъжа Смилец.  Нямам спомен освен тоя колко пъти някой е стигал 50 000 без да е ВИП и да отговаря на въпроси за ретарди. Мисля че имаше още 1-2 случая най-много.

Та нищо не им пречи поне да удвоят сумите , баси скръндзите.

Всеки, който е поглеждал програмата на БНТ, знае, че тази телевизия не се конкурира никога за нищо. :D Както каза чичо ви Райх, това е от последните бастиони на соца. Пък и за какво им е да се конкурират, при положение, че никога не могат да фалират. БНТ е БДЖ на телевизиите. За някои това е добре, защото се дават нишови предавания, които само някой ентусиаст може да гледа, като например "Бразди", което се гледа само то земеделски ентусиасти като koleda321, иначе нормален човек - абсурд. 

Това обаче не е извинение за дисонанса между въпросите и печалбите. Вече се спомена за инфлацията, а сумите не само че не са увеличени, те са намалени. Преди първата сума беше 100 лева, а не 50, а втора сигурна беше 5 000 а не 2 500. Това на прима виста се сещам. А първите 5 въпроса по принцип се водеха, че са за обща култура, а сега са си баш за интересуващи се. Изключваме "родната реч омайна", която всъщност се оказа, че никой не знае, че е на Ран Босилек. :D 

• Upvote 3

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Много точно. Смешно е на днешно време да има суми от 50, 100, 150, 200 и 500 лв. Смешно е просто. Втората сигурна преспокойно може да я направят 5 000 да речем и от там нататък 10 000, 20 000, 40 000, 80 000, 160 000 примерно да кажем. То е ясно, че до милион няма шанс да стигне, пък и реално вече два епизода дори не можаха да стигнат за въпрос за 10 000 ако помня правилно. Ако до края на сезона някой стигне до втори въпрос след втора сигурна сума ще е постижение. Тоя вчера дето се занимава с крафт бира го почнаха със сложните въпроси още от 500 лв нагоре...

• Upvote 3
Just now, koleda321 said:

Това обаче не е извинение за дисонанса между въпросите и печалбите. Вече се спомена за инфлацията, а сумите не само че не са увеличени, те са намалени. Преди първата сума беше 100 лева, а не 50, а втора сигурна беше 5 000 а не 2 500. 

Стига използвайте малоумни думи като "дисонанс", не е форума на Софийския тука. Иначе преди първата сума си беше 50, а втората сигурна беше 2500, а не 5000. Говоря за самото начало като го пуснаха шоуто. Едва няколко години след това леко ги промениха и стана 5000.

Edited by Radox
  • Upvote 2

35izpu1.jpg

Еми точно, Нова ТВ се движеха с инфлацията. :D 

PS: Това е много повече от форума на Софийския и затова такива думи са есенциални за прогреса на нашето кеч общество! :D 

Edited by koleda321
  • Upvote 2

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

The Olimpic Hero

Мда, когато пуснаха шоуто, 2500 за втора сигурна сума звучеше, като не лоша награда спрямо тогавашния стандарт, но сега 2500 лева е абсолютна подигравка. Би трябвало втора сигурна сума да е поне 7500, да не кажа 10 000 лева, за да има някаква стойност и, за да си струва. Някакъв престиж, донякъде е, да стигнеш до втора сигурна сума. Само 2500 лева за това, смешно е.

Иначе скокът от 20 000 на 100 000, макар и направен от чиста алчност и страх от БНТ, в крайна сметка има стойност, но за хората, разбиращи добре хазарта и value-то в него. Тоест да кажем, че имаш 20 000 лева, за мен чисто от математическа гледна точка си струва да ги рискуваш, ако ще и да не знаеш отговора на последния въпрос за 100 000, защото има точно 4 възможни отговора или реалният коефициент е 4. Би трябвало да ти дадат 80 000, а те ти дават 5 коефициент за 100 000, тоест си има някакво value. Отделно ти рискуваш всъщност 17 500, а не 20 000, защото имаш 2500 сигурни.

HEIDENREICH

Oтделно имам чувството че тулупите от БНТ си мислят че това е нещо като" Минута е много" където наградите бяха пълен култаж - екскурзия до Перник за победителя,  книга за втория , пакет семки за третия. Годишната награда за мега изрода , който е спечелил 10 състезания - абонамент за списание Паралели. 

The Olimpic Hero

Ще постна един мой много любим виц за "Минта е много" по повода. :)

Минута е много, юбилейно предаване, събират се шампионите от дългите години на предаването. Въпросите са подбрани изключително внимателно. Стар, опитен в играта чичка обаче отговаря на всички въпроси без да се замисля. Минава първи, втори, трети кръг и се стига до последните въпроси на публиката. Първи въпрос - отговор, втори - отговор. Идва ред на последния въпрос, последната пречка пред голямата награда.

Петър Вучков чете: "Какво е фелацио"?

Състезателят се чеше по главата и се чуди.

Досадното човече на "Минута е много" казва: "Ами, сега?"

Състезателят продължава да се чуди, остават 10 секунди.

Човечето казва: "Няма време!"

Състезателят се изнервя и в яда си псува човечето: "Трай бе, ще те еба в устата".

Петър Вучков въодушевено заявява: "Защо не ръкопляскате!"