Jump to content

Бял и черен списък на ресторанти , кръчми и капанчета


HEIDENREICH

Recommended Posts

HEIDENREICH

Мисля че преди доста години бях пускал подобна тема, идеята е  открадната от друг форум, но освен че минаха години от тогава, ценните путрибитили са други.

Каква е идеята?

Всеки от вас е ходил в ресторант където всичко е било ок, добро обслужване, приятна атмосфера и вкусна храна и си е тръгвал доволен. Често се случва и обратното - заведението е пълен пачи хуй, храната е отврат, сервитьорката е селянка / сервитьорът е гей , мизерно е, мръсно е, твърде скъпо е , а храната не е нищо особено,често  те пържат в сметката и т.н и т.н

След като вчера пих бири с приятел в едно от трите заведения  около Гьола в Дружба и като си легнах ме нападнаха зверски киселини тъй като мизерниците бяха пържили сафрид с олио използвано във фритюрник от преди цената му да се вдигне.

 

Темата е предимно за хейт и оплюване, но ако някой е останал доволен може да измива срама от челото на ресторантьорския бизнес в България.

 

И така, започваме  с предложение за ЧЕРНИЯ СПИСЪК

 

- Заведението на Август Попов срещу завод Електроника, което е и на 5 крачки от работата ми. Някои от вас може би го помнят от филмът за група Жигули, където играеше мутра или още по-отдавна от предаването Куку/Каналето където правеха скечове със Слави Трифонов и играеха проститутки. Въпросното кръчме предлагаше основно скари + някаква негова вариация на чорба -" КЕЛЕ чорба " дето е нещо като микс между телешка супа и шкембе . В интерес на истината скарата му не беше лоша , и ако човек се абстрахира от мизерията, лошата хигиена и мърлявщината , даже някои неща бяха вкусни ( примерно ущипците). Обслужването обаче...

Аз, както десетките ценни потребители знаят, не ям зеле. Помолих АКО Е ВЪЗМОЖНО да ми сменят зелето с домат или нещо друго, ако не , просто да не ми слагат ! Беше ми сложил 3 увехнали резенчета краставица след което , ме бяха цакали в сметката + 5 лв ЗА СМЯНА НА ГАРНИТУРАТА . ' ШЕФА ТАКА КАЗА !

Другата им изцепка бе че често се случваше да ти надпишат няколко бири към сметката. Всичко щеше да е ок и номерът да минава, но той предлагаше предимни чешки бири, които още тогава бяха около 5 лв бутилката, като ти сложи 10-15 лв отгоре , то нема как да не се усетиш колко и да си тъп/ разсеян. Да кажеш да си навървил 10 бири и да ти е писал 11 ок, ама ти си си взел с обяда примерно 1  и той ти е написал 2 , при такива малки сметки много си личи като имаш нещо отгоре по системата " ако мине !"

Интересното е че това заведение гостува в " Кошмари в кухнята " където шеф Манчев му се накара че е такава флегма и мърляч , накара го да смени името на заведението, да смени менюто и да изчисти. Култажът е че след това той си остави всичко както си беше, не взе под внимание нито 1 от съветите на Манчев и даже съм го виждал с приятелите му-подчовеци ,да обсъждат и иронизират новото, не влязло в употреба меню.

В момента това заведение е затворило и нямам идея дали ще отвори пак. По време на Ковида, беше решил да продава някакви сандвичи от 7-8 лв на гише, но нещо хич не вървеше , аз така и не видях някой да си взима сандвич от там.

 

Сиси - Дружба 1 

Както @BAITO6O знае , в нашия пробит гето квартал сме много ебани откъм хубави кръчми и заведения, особено Дружба 1. Та преди около 3-4 години имаше едно заведение " План Б " което го държеше участник в ранните сезони на "Мастър Шеф" . Заведението бе много прилично , като за квартално даже бих казал супер, имаха малко меню с няколко салати и и ястия само, + пици ,но всичко бе много вкусно и прясно, отделно обновяваха нещата според сезона . Там съм ял по-хубава черноморска риба отколкото в Созопол или Несебър, което си е резил отвсякъде.

Та исках да кажа че заведението си беше доста добро, водил съм там ВИП личности като djihad и дори бачи Radox един път ( то май тогава за последно се видяхме на живо, ЕДНО В ЕДНО ) .

За съжаление след това готвачът-собственик се скара нещо с персонала , тегли им една майна и премести заведението си на Дондуков, но там в новото му заведение  се предлагат само сандвичи и хотдог .

Това заведение бе ребрандирано като СИСИ и просто за няма и 1 месец му ебаха майката. Преди 2 години сестра ми реши да си празнува там рождения ден, понеже пазеше топли спомени от ПЛАН Б. Е няма такава хуяга. Децата си получиха пиците навреме и се наядоха , ама ние...

Зет ми чака сигурно 2 шибани часа и половина за някакви ебани пилешки дробчета по селски, то все едно агне-чеверме си бе поръчал. 

Аз пък поръчах свински джолан , тъй като в План Б това им бе най-вкусното нещо е менюто -буквално се топеше в устата.

Е нема бате- след не малко чакане ми донесоха някаква чиния, в която накъсани микроскопични парчета месо плуваха в море от мазнини , за първи и надявам се последен път виждам да се приготвя по този начин. 

Храната бе супер гадна, утрепахме се да чакаме особено за шибаните, гнусни дробрчета , сметката доста висока , абе тотална , тотална преебавка.

 

Имам и още доста заведения и за двата списъка , но ще ви оставя да се изявите и вие , след което ще ъпдейтвам моите кулинарни несполуки. 

 

Link to comment

Е и ти ли  не ядеш плодове и зеленчуци? Мислех, че баща ми е единствения.

 

Не мога да дам адекватно мнение, защото не съм от София, а и не съм стъпвал там от 2016- та. Иначе избягвайте всички ресторанти на Happy из цялата страна, защото там цените са европейски, а порциите сомалийски

Edited by Himler
Link to comment
HEIDENREICH
12 minutes ago, Himler said:

Е и ти ли  не ядеш плодове и зеленчуци? Мислех, че баща ми е единствения.

 

 

Само прясно зеле не ям.

 

Link to comment
baikiro

Цар Картоф в кой списък е? :)

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
Jack Bauer

Рафи за мен е заведение с отвратителна кухня - ходил съм няколко пъти, все ям нещо и все е отвратително. Принципно не съм с чувствителен стомах и рядко ми се отразява и гадната храна, но приятели с които съм ходил казват че са имали кисулини след това.

  • Upvote 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
The Olimpic Hero
12 minutes ago, baikiro said:

Цар Картоф в кой списък е? :)

 

Спри да тролиш, защото даже няма да дочакаш и Ким да умре.

               

Link to comment

Аз бил вкарал в БЕЛИЯ СПИСЪК Макдоналдса на Сердика. Невероятно вкусна храна, всеки път има различни предложения, и никога няма просещи мангасари, обикалящи масите :)

  • LMFAO 2
  • Facepalm 1

Гост

Junior потребител

Потребител

Супер потребител

V.I.P

Модератор

Администратор

Директор

Link to comment
jobber91

Задължително вкарвам в черния списък BMS Българска кухня! Бягайте далеч от тях, не се ебавам!

Даже реших малко да им обновя логото, мисля че им отива

 

bms-photo.jpg

  • Haha 1
Link to comment
HEIDENREICH
10 hours ago, BAITO6O said:

Чичо @HEIDENREICHнещо да кажеш за Милениуа в ДРЖ1.

За Милениума съм със смесени чувства. 

 

То си е от по-старите заведения, преди беше даже единствено в тоя район. 

Някъде преди 10 даже може и 15 години  приятел от казармата празнуваше там рожден ден, попаднахме на сервитьор-педерюга дето  ни скъса нервите.

' Здравейте сладууури. Предлагам ви нашата специална френска селска торта с нуга ? МА КАК ТАКА НЕ ЯДЕТЕ НУГА ! Ах вие ! Пиша ви 4 парчета!"  и след като ни се закани с размахан пръст се отдалечи въртейки задник. 

Моя човек -едно яко, тъпо копеленце от Челопечене се отдаде на спомени " Баси тоя си въртиу гъза баш като Панайотов у казармата ! " , сигурно му е оставил и як бакшиш.

 

След тоя случай аз не стъпих там едно 10 години ако не и повече, въпреки пълната липса на заведения в гетото  и ходих в Лъчони под Цариградския комплекс. Ама там ако сме с кола си ебава майката - виждаме се с некой за половин час, а преди това 1 час търси къде да паркира. 

 

Май баш по време на ковидо- 2020  им дадох втори шанс -почерпих там майка ми, сестра ми и зет ми с чаветата  и една колежка дето исках да еба - всичко бе ток и жица- храната вкусна , носят всичко веднага , има шадраванче със златни рибки за кеф на манечките, сервитьорката не бе малоумна -абе всичко бе ток. Даже пастата и мидите беха от най-добрите дето съм ял от бая време. Та от второто посещение останах много доволен. 

Миналата година пак ходих там-всичко бе ок като храна пиците и талиателите добри , калмарите бяха замразени, ама то и на морето на 90 % от местата са такива кой ти гледа, като цяло добре, но една идея по-зле от 2020.

За сметка на това като поддръжка бе по-зле - половината риби в шадраванчето бяха умрели и ги бяха оставили така да се носят с корема нагоре, което си е много гнусна гледка. 

 

Тая година не съм ходил, мислех да водя едни приятели там още тая седмица, ама те искат около Гьола , така че нема да е сега. Видях на сайта им че са махнали повечето рибни неща , няма миди и черноморски риби само сьомга. 

 

Така че с леки забележки по-скоро е за БЕЛИЯ списък. 

 

Link to comment
natopor4en

Както знаете Топординчето обича да се глези и да си похапва от тежки софри обсипани с дарове от близо и далеч. Също така знаете, че е много лесно да се хейти, чуег. Ето защо ще спомена за няколко местенца за белия списък. Все пак трябва да гледаме положително и да сме позитивни. Стига с този негативизъм и хейт. Лято е.

 

И понеже скоро ми предстои отскачане до Варна, ще споделя няколко мисли за някои обекти там.

 

Дюнер Осман Баба.

Това за мен определено е място, където правят едни от най-вкусните дюнери в България. 100 про влиза в моят Топ 3 за дюнери. Намират се срещу операта, до шадравана. На пръв поглед може да изглежда като незначително павилионче, но винаги има опашка от чакащи. Разбираемо вечер е по-голяма. Дюнерите са трепач и съотношението цена/качество е отлично. До минлото лято имаха голям, среден и малък. Но грамажа и размера е една идея повече в сравнение с повечето места. Пробвал съм дюнери от различни места и за мен големият на други места е среден при Осман Баба. С един среден спокойно може да преядеш. А с голям, вече инфаркта чука на вратата. Наистина относно грамаж и размер не се щадят. А и цените са си народни. Средният минлото лято май беше 5 кинта. Което за това количество си е топ оферта. Месото е вкусно, подправките му придават неповторим вкус, а соса е божествен. Според мен тайната на дюнерите им е именно в соса. Има някаква подправка в него, която ги прави много по-различни от на другите места. От една страна подозирам, че е къри, но от друга ми бие на карамфил. Макар, че едва ли някоя дюнерджийница ще тръгне да използва карамфил за соса си. Винаги когато съм във Варна гледам да прасна дюнерче от Осман Баба. Поне веднъж. Като минус само бих отбелязал, че го завиват конусообразно и върха му е доста широк. А от там и идва проблема с падането на пълнежа като отхапвате. 

 

El Kapan

Едно от любимите ми заведения в морската ни столица. Намира се на крайбрежната алея, заедно с редица други заведения. Както се досещате от името лайт мотива е тропикана, и по-скоро карибите. Заведението е изключително шарено и колоритно, като има два етажа. За през лятото и топлите месеци изкарват и маси на плажа. Менюто е богато и разнообразно. С доста интересни колаборации и вкусови предложения. Салатите са им доста интересни и вкусни. Може би любимата ми тяхна салата е Испаньола. Бейби спанак, краставица настъргана на тънки ленти, хамон (това е месо за незнаещите, като шунка), салата айсберг, пармезан, пъпеш и ягоди, както и дресинг. Съчетанието на тези компоненти е прекрасен, много освежаващ. За хапване бих препоръчал морски дарове. Правят много вкусни кокосови скариди с манго сос, както и шишчета от скариди и ананас. Бих препоръчал и пиле тортуга или пиле алоха. Цялото прекарване на El Kapan  е едно незабравимо приключение и оргазъм на небцето, породен от феноменалната вкусова екстраваганца и гъделичкане на вкусовите ви рецептори. Цените са сравнително ок за такова заведение. Все пак не е кварталното капанче с мешаната скара и шопската салата. Нито пък са на мода времената на Балкан Турист. Времената се менят, ресторантите също. А и вкусовете на клиентите вече са много по-различни в сравнение от преди 3 петилетки. Съберете се с приятна компания, резервирайте си маса на плажа някоя вечер през лятото. Опитайте нещо ново, нещо различно и няма да останете разочаровани. За алкохола не помня как вървяха цените. Но голяма водка влизаше в диапазона 7-8лв, което си е нормално. 

 

Monekys

Toва е така да се каже, малкото братче на El Kapan. Откриха го мисля, че миналата година. Или 2020г. От един франчайз са, и може да намерите сходства в менютата им. Намира се на Крайбрежната, до El Kapan. Обстановката е прекрасна. С леко трайбъл мотив. Но не се страхувайте, няма да видите Трибалният шеф и да иска да го акноличвате. За салати бих ви препоръчал Панзанита или Мънкис. За похапване правят божествени шишчета от сьомга, скариди и ананас. Или  шишчета от скариди и чоризо. За любителите на калмари, задължително трябва да опитат целият им калмар. Билковото песто му придава страхотен вкус. Цените са сходни с тези на El Kapan. Трудно бих казал кое заведение ми харесва повече, дали Monkeys или El Kapan. Но по-скоро бих казал El Kapan. Просто, защото съм го посещавал по-често и съм му стар клиент. Но което и да посетите, няма да сгрешите. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
raquishi

Напълно съм съгласен с натопорчения тук, освен за осман баба. Доста посредствен дюнер. Препоръчвам дюнери Чочо, искам да ги опиташ и да кажеш как са ;) 

Иначе скаридите с чоризо на Мънкис са топ, за хора, които обичат да глезят небцето разбира се.

Link to comment

5 години живях във Варна, по-добъри дюнери от варненските няма. В бургас сме на светлинни години от тях.

Link to comment
The Big Red Machine
1 hour ago, hacky said:

5 години живях във Варна, по-добъри дюнери от варненските няма. В бургас сме на светлинни години от тях.


Подкрепям напълно. Помня през моите 5 години живот във Варна имаше дюнери точно срещу Червения площад от другия край на булеварда. Бяха страхотни, слагаха някакъв много хубав сос. И ги правеха много бързо, още не си казал какво точно искаш и той почти ти го е направил. Опашките често бяха доста големи, но вървяха бързо. Даже имаше един бъзиктар - като му кажеш “без люто” и той отвръщаше “без плюто ли?” 😀 или ако кажеш “и една кола” той викаше “и една гола, добре” 😀 
На много други места съм ял дюнери след това, но тези си ми останаха най-хубави, поне по онова време (2009-2014)

Link to comment
Bastian

Най-хубавите дюнери в България са на "Масис" на кооперативния пазар в Люлин.

Link to comment

Осмян Баба ядох преди 10 години до училище Добри Чинтолов и помня че ми дойдоха  много тежки за моя вкус.

Link to comment
6 hours ago, The Big Red Machine said:


Подкрепям напълно. Помня през моите 5 години живот във Варна имаше дюнери точно срещу Червения площад от другия край на булеварда. Бяха страхотни, слагаха някакъв много хубав сос. И ги правеха много бързо, още не си казал какво точно искаш и той почти ти го е направил. Опашките често бяха доста големи, но вървяха бързо. Даже имаше един бъзиктар - като му кажеш “без люто” и той отвръщаше “без плюто ли?” 😀 или ако кажеш “и една кола” той викаше “и една гола, добре” 😀 
На много други места съм ял дюнери след това, но тези си ми останаха най-хубави, поне по онова време (2009-2014)

О да, там бяха добри, май даже бяха денонощни, мисля че тогава се водиха "ДЕНИС"

Link to comment
UNDERTAKER*

Абе тук няма ли фитнесджии? Какви са тия осман дюнери, капанчета и пр. За мен отдавна всички заведения са в черния списък. В белия ми е единствено храната приготвена вкъщи, където виждам какво слагам и какво ям. Навън ям в изключително краен случай, когато се празнува нещо в заведение и просто няма как (макар че и тогава си хапвам вкъщи предварително:D). Сериозно, в 99% от бг заведенията у нас, качеството на храната е ужасно. Не коментирам вкусно или не, то това си е доста субективно дори, на някой мазен джолан полят с 5 вида сосове може да му е вкусен, или пък дюнер с пържени картофи и салати, или мусака с бог знае каква кайма и други "вкусотийки". Общо взето, ако се храните здравословно и сте решили да хапнете в заведение, рискът да стане фал е огромен, особено с месата. Навсякъде прилагат тънките трикове "с такова сосче", "с такава подправка",  с "такова зехтинче", "мариновано във вино" и т.н. и т.н. Всеки предполагам се сеща защо. Правил съм си експеримент, изрично подчертавам на сервитьора, хора искам най-обикновена пилешка пържола от гърди, грилована, не пържена, без абсолютно нищо на нея. Просто слагате на грила, изваждате и донасяте. Никакъв шанс. 

 

И да не съм съвсем офф, @HEIDENREICH спомена Лъчони по-горе. Там навремето хапвахме шкембе чорба и мога да кажа, че там е най-добрата, която съм ял. Cheat meal отвсякъде, но 1 път на тримесечие става :)

  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment

Когато бях за последно в най - хубавия български град ,а именно Пловдив опитах шкембе в Йоаким Груево, в местната кръчма ба центъра . Топ е!! Горещо препоръчвам.  Може би майните тук ще са по запознати. Единствено домашно приготвено се доближава до вкуса му. + шкембето в Chef's на шеф Ангелов, но там и цената е солидна. 

 

Но е която и точка на България да отида винаги гледам да опитам най - хубавата шкембе чорба в района. Шкембето е произведение на изкуството!

 

Иначе и аз като @UNDERTAKER* съм твърд почитател на домашната кухня.

Edited by MJ23
  • Upvote 1
Link to comment

Навсякъде из Бг съм ял дюнери, но в Атина какъв Дюнер ядох просто не е истина. Беше двойно по скъп от другите дюнери, но беше с тайна рецепта и беше нещо като затворен дюнер. Уникално беше. 

Link to comment

Не знам, ама съм чувал, че тия които ядат дюнери, стават олигофрени след 2 години..

Гост

Junior потребител

Потребител

Супер потребител

V.I.P

Модератор

Администратор

Директор

Link to comment
Himler

Абе аз ли съм единствения българин, който не е  виждал шкембе чорба на живо?

Link to comment
Chicky Ricky

Ама ти българин ли си изобщо? 

 

  • Haha 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...