Jump to content

AEW Dynamite - 1 юни 2022


neshev

Recommended Posts

nWoHulkster

Дългоочакваният дебют на AEW в Калифорния. Очертава се да има около 14,000 фенове на шоуто (публика от топ 5 или 6 в историята на компанията).

На хартия този card е слаб като за пред такава публика. Като имаш толкова много народ в залата си струва да им дадеш нещо по-така. Да видим какво ще направят.

 

EDIT - И тъкмо го написах това и обявиха, че ще има промо на MJF. Ето това вече е една идея по-добре.

 

Link to comment

Нашето момче Тони Кан порастна! Кога стартира компанията, кога собствените му кечисти започнаха да го хранят? Ех как лети времето.:P

 

След това промо на МJF по-скоро нещата ми бият на storyline. Единственият вариант е бил да се опитат да го изцедят максимално преди да напусне, но това пак е в полза на WWE.

 

Ако е скрипт, много форсирано ми идва. Да, MJF е доста талантлив, но няма стажа за да прави такива промота и те да стоят релевантно. Иначе самото промо беше много добро. Не беше твърде дълго и имаше доста добри попадения.

 

Каквото и да е имам интерес да гледам другата седмица, за да видя развитието.

 

Останалото шоло не съм го гледал.

Link to comment

Абсолютен work е, нямаше начин да го пуснат на ринг с микрофон в ръка, ако цялата драма с него не е била планирана. Ще правят явно паралел с "Лятото на Пънк 2011". Другия вариант е да са постигнали договорка в дните след Double or Nothing и КАН да е решил да извлече най-доброто от ситуацията, като я превърне в сторилайн и по-този начин хем да реабилитира MJF, хем да замаже всякакви съмнения, че е имало реален задкулисен конфликт. При всички положения шансовете MJF да остане в AEW и след 2024 вече изглеждат по-сериозни.

Link to comment

Леле втори пайп бомб в кеча не мога да повярвам кво се случи да това е сторилайн на 100 процнета и той ще бие Пънк!

Link to comment

Доста е вероятно наистина да са имали конфликт, но няма по-естествено от това да го използват в история. Със сигурност, всичко на екран е скриптирано.

 

Винаги съм мразил такъв вид промота и за съжаление, MJF още в началото направила кардиналната грешка, която правят почти всички. "В момента говори Max Friedman", с което сигнализира на публиката, че сега вече е истинско. А преди какво е било? Било е фалшиво. :lol: Това е проблемът на този тип промота. Каквото и да правят, когато сигнализират на публиката, че сега е истинско, реално инвалидират всичко преди и след. Жалко, не очаквах това от MJF, но другото беше на ниво. Добра дикция, добра емоция. Каза доста "истини" и най-важното, всичко казано се вписва в образа му. Освен началото, което споменах.

 

И другият проблем е, че MJF е heel, но в същото време, когато спомена, че компанията се е наблъскана с ex-WWE кечисти, публиката се изкефи. Когато MJF редеше Tony Khan, че е некомпетентен също. Тъй че това е друг огромен проблем с този вид промота, че сам разкриваш проблеми в собствената ти компания и в дългосрочен план, това никога не е позитив. Ако видим Tony Khan като образ на екран, това ще е огромна грешка. Но на този етап, не виждам как няма да го видим, след като MJF го адресира персонално.

 

Радвам се за Miro. Определено му станах по-голям фен, след последното му медийно турне и съм надъхан да го гледам. Тъпо ми е за John Morrison. Пичът заслужава да е повече от изтривалка.

 

CM Punk продължава с нелепите botch-ове, сериозно ще се разкрие като менте това царуване и като отявлен негов хейтър, нямам търпение. :D

Link to comment
1 hour ago, neshev said:

И другият проблем е, че MJF е heel, но в същото време, когато спомена, че компанията се е наблъскана с ex-WWE кечисти, публиката се изкефи. Когато MJF редеше Tony Khan, че е некомпетентен също. Тъй че това е друг огромен проблем с този вид промота, че сам разкриваш проблеми в собствената ти компания и в дългосрочен план, това никога не е позитив.

 

Това промо ще даде началото на мегапуш за MJF и солиден сторилайн с по-реалистични елементи. Както вече споменахме, ясно е откъде идва вдъхновението, даже не се опитват да го крият. А иначе защо смяташ, че няма да е позитив в дългосрочен план? Лятото на 2011 доведе ли до негативи за WWE в дългосрочен план? Точно обратното, даже кавалите пропуснаха да извлекат максимума тогава, щото Triple H не можа да си преглътне егото. В АЕW по-добре ли ще е, ако замаскират въпросните "проблеми" и се преструват, че ги няма? Слагам кавички, защото не съм сигурен дали бившите WWE имена са реален проблем. А и всички знаем много добре, какъв хейт щеше да се лее сега върху Кан и АЕW, ако избягваха да подписват бивши WWE кечисти. Щеше да има "Абе мани ги тия АEW бе, това е някакъв пропаднал инди фед, без нито едно познато име". Но да допуснем, че имат реален проблем... това, че го адресират открито, означава, че не са слепи и глухи, но просто няма как да угодят на всеки и винаги ще има една маса от хора (в случая WWE марковете), които ще им намират кусури.

 

А колкото за дългосрочните щети... редовните AEW зрители няма да спрат да гледат, само защото някой е излязъл на ринга и е казал "Хей Тони, ти си голям кавал задето подписваш кечисти от WWE, а мен не ме уважваш". На кежуълите пък изобщо не би трябвало да им дреме. Даже бих казал, че тези неща правя атмосферата в компанията по-интересна за зрителите, защото се създава усещане за реална конкуренция и неприязън между бившите WWE кечисти и AEW "оригиналите".

На теб цялата ти критика се базира на някакви неписани kayfabe правила, които са били актуални преди 20-25 години и днес са цитирани редовно от кеч журналисти, които се взимат трърде насериозно. И ти пишеш малко като такъв тип журналист/анализатор, а не като фен. Все търсиш под лупа за най-малката пролука, в която да насадиш някакъва критика и това те спира да се насладиш на свежата алтернатива, каквато е AEW. С други думи, все търсиш под вола теле. :D  

Link to comment
KILLSWITCH ENGAGE

Като човек, който не гледа AEW и като човек, който няма познания като повечето от вас тук, мога със сигурност да кажа че всичко това е един сторилайн. В началото и аз се филмирах, признавам, че  МъДЖъФъ-то наистина иска да напусне, но това си една история, която ще е разказана дълго време. 

VMVARGA.jpg.f728dc2418c94f23b3c0984530d5985f.jpg

Link to comment

Бахти пайп бомба. Е тва ме кефи в кеча, че обърнаха една реалност в сторилайн.

 

Един от малко хора съм, които не са фенове на MJF, но трябва да бъда мега лицемерен, че да не призная качествата му. Копелето излезе със пълната свобода и нагласа, че това ще е промо бомбата на годината.

Link to comment

Щеше да има някаква тежест всичко което каза, ако той самият беше постигнал нещо. А пича и една титла няма, така че мноооого издиша и е срамно дори да се сравнява с бомбата на Пънк...

Link to comment

Каквото и да е ставало зад кулисите (ако изобщо нещо е ставало), явно са го изгладили. Промото беше а) очевидно скриптирано и б) абсолютно велико!!!

 

MJF нахрани и публиката, че са шибани маркове, напсува и Тони Кан, напсува всички ... само пропусна да спомене, че иска да ходи в WWE, но сигурно и това ще го включи по-натам. 

 

Не знам с кой ще враждува (няма да се изненадам да е с Пънк за титлата, като продължение на фюда им), но каквото и да е, ще има яко циркове и work неща. 

За разлика от Пънк в WWE, тук наистина може да напарвят нещо като бягство с титлата и да го пускат по други компании да се бие - TNA,ROH, Мексико, Япония ... Има много варианти пред тоя сторилайн, дано да го направят добре. Това наистина може да е мега пушът на MJF. 

 

 

Вижте какво е станало след промото на MJF - Пънк е дошъл:
 

 

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Брутално промо, абсолютно 10/10. Work или не, това е нещо, което те залепя за екрана. Ето това вече го няма в себе си CM Punk. Неизбежно е сравнението. Ами вижте емоцията и страстта на MJF в това промо. Човекът е най-добрият с микрофона в кеча в този момент и това е факт, няма какво да се каже.

 

И друго, също като CM Punk през 2011-а година, след това промо за мен официално MJF е babyface. Само чуйте реакцията на публиката. Това може и трябва да бъде най-добрата история на AEW от създаването на компанията да завърши със спечелване на световната титла от MJF като babyface.

               

Link to comment
ShiningWizard

"YOU FUCKING MARK" - КАЗА МУ ГО! Това момче има светло бъдеще в кеча, с едно промо заличи всичките уъркрейт клоуни и доказа, че е шибана звезда, а не просто някакъв акробат.

Link to comment

Миро му правя Евала как се е нацепил. Джерико и Ортиз  очаквам да направят хубав мач и ми се иска да видя Джерико с гола глава.

 

MJF направи златно промо и силно се надявам тепърва да показва най- доброто от себе си.

Link to comment
The Big Red Machine

След това промо мисля, че готвят мега пуш на MJF. Ако не друго поне AEW доказаха че умеят да разказват истории. С Хангма Пейдж им се получи много добре. Може би готвят интересна история и с MJF, като е възможно в даден момент и да го обърнат фейс. Ще ми бъде интересно развититето тук.

Link to comment
8 hours ago, Suffer-H said:

Лятото на 2011 доведе ли до негативи за WWE в дългосрочен план?

 

Години chant-ове от разглезени smark-ове "ЦиЕм Пунк, ЦиЕм Пунк". Това е една от най-големите грешки в модерната история на WWE. Направиха компанията да е heel в очите на феновете. Но, Тонкича е аматьор и тепърва ще сърба тази попара. :D

 

8 hours ago, Suffer-H said:

И ти пишеш малко като такъв тип журналист/анализатор, а не като фен. Все търсиш под лупа за най-малката пролука, в която да насадиш някакъва критика и това те спира да се насладиш на свежата алтернатива, каквато е AEW. С други думи, все търсиш под вола теле. :D  

 

А ти пишеш малко като факан марк, който насира дори при най-малката критика по компанията-майка. 😊

Link to comment

CM Punk не е виновен, че WWE са хийл в очите на собствените си фенове. WWE страда от проблема на Холивуд или на поп-музиката - няма как да си симпатичен и обикновения фен, и на запаления такъв. Няма как някой, който гледа Алмодовар, Сорентино или Хулио Медем, да седне да се кефи на Годзила срещу Конг. 

WWE е голяма компания със семейна насоченост, нормално е да я плюят по-запалените фенове на продукта, които искат по-крайни и "остри" неща. 

 

-----

 

В това отношение AEW няма да стане "лошият" в тая история, защото феновете в по-голямата си част са смарк аудитория и си дават сметка, че това е сценарий, реализиран благодарение на Кан и на това, че дава нужната свобода на кечистите си. Пънк срещу MJF ще е уникален фюд в тази ситуация и може да се развие в много посоки. В това отношение може и да отиде към MJF да стане фейс. Зависи, според мен ще го държат "сложно", като на моменти единият ще има право, на моменти другият. 

Впрочем, това е нещо, което можеш да си позволиш със смарт аудитория и би било смърт за компания като WWE. Защото кежуъл зрителя иска да знае кой е добър и кой лош, докато смаркът търси други неща. 

 

Link to comment
32 minutes ago, neshev said:

Години chant-ове от разглезени smark-ове "ЦиЕм Пунк, ЦиЕм Пунк". Това е една от най-големите грешки в модерната история на WWE. Направиха компанията да е heel в очите на феновете.

 

Не знам кой насира в момента Нешка, но пишеш пълни глупости. Не може да го мислиш сериозно това. Компанията е хийл в очите на феновте много преди промото на Пънк. А чантовете се дължаха на това, че когато CM Punk напусна компанията, WWE избраха напълно да го игнорират, сякаш никога не е съществувал, вместо да адресират ситуацията. Чантовете нямат нищо общо с историята му от 2011. Ако бяха излезли и казали още на следващото шоу, че Punk е напуснал, щяха да си спестят много главоболия. Защо мислиш, че сега адресираха случая със Саша и Наоми на секудната? Просто си научиха урока най-накрая, малоумниците.

 

32 minutes ago, neshev said:

А ти пишеш малко като факан марк, който насира дори при най-малката критика по компанията-майка. 😊

 

А ти като какъв пишеш тогава? Като факан смарк? Как ще определиш себе си, с твоите заключения, за които никой нормален зрител не дава пет пари? Нямам проблем с критиката, ти не си единствения, който критикува AEW. Твоята критика се набива повече на очи, защото е леко тролска и не е обективна и безпристрастна. Щото ако някой беше изнесъл подобно промо в WWE сега, едва ли щеше да си толкова критичен. Същото беше и с Коуди, който беше заблуден марк в AEW, а в WWE още от ден първи вече е една от топ звездите в кеча. 

Link to comment
Just now, Suffer-H said:

Щото ако някой беше изнесъл подобно промо в WWE сега, едва ли щеше да си толкова критичен.

 

Виж се каква си шматка. :D СЪЩИТЕ работи съм ги писал през 2017, когато Cena и Reigns ни обяснявах кой бил пета, кой изнасял другия на микрофона и прочие. 

 

Аз пиша, каквото виждам и мисля. Но не съм тръгнал да ви давам наклон. Чувствайте се, момци. 

 

Абсолютен факт е, че още с Mr. McMahon, WWE се позиционира като heel. Но, със CM Punk отприщиха и легитимираха smark-ските вопли. Нещо, след което си патеха години наред. А пък абоминацията с The Authority, няма да я коментирам. 

Тонкича в момента е отчаян. Вече няма кой да викне, няма кой да дебютира. Никой не ги бръсне, защото на втората седмица отиват в Dark и са забравени, идват новите играчки. Затова опря до добрия стар филмец, където кечист ИЗЛИЗА ОТ ОБРАЗ и реди шефовете и компанията. Ще следя, може пък Тонкича да го направи както трябва. Но според мен, веднъж като тръгнеш в този филм, няма излизане после. 

 

Link to comment
34 minutes ago, neshev said:

 

Виж се каква си шматка. :D СЪЩИТЕ работи съм ги писал през 2017, когато Cena и Reigns ни обяснявах кой бил пета, кой изнасял другия на микрофона и прочие. 

 

Ама моля ти се Нешка, без да се обидиждаме, това е за втори път вече. А аз мислех, че се уважаваме. Ако коментарите ми те за засягат до такава степен, че трябва да прибягваш до подобни определения, по-добре ми го кажи в прав текст и няма да те адресирам повече в кеч дискусии. :( 

 

Виж сега... през 2017 AEW ги нямаше, така че какво си писал тогава, не е от значение в контекста на днешните дискусии. Аз не казвам, че никога не си критикувал WWE, казвам че сега не си обективен, защото от доста време насам тролиш по адрес на AEW. Аре стига човек, поне да не беше очевидно, да опитваш да го отречеш, ама се вижда от километри. Донякъде те разбирам и виждам какво правиш... искаш да разпалваш дискусии, за да живне малко форума, но не може ли да си поне малко по-обективен?

 

34 minutes ago, neshev said:

Аз пиша, каквото виждам и мисля. Но не съм тръгнал да ви давам наклон. Чувствайте се, момци. 

 

Аз също човек, аз също.

 

34 minutes ago, neshev said:

Тонкича в момента е отчаян. Вече няма кой да викне, няма кой да дебютира. Никой не ги бръсне, защото на втората седмица отиват в Dark и са забравени, идват новите играчки. Затова опря до добрия стар филмец, където кечист ИЗЛИЗА ОТ ОБРАЗ и реди шефовете и компанията. Ще следя, може пък Тонкича да го направи както трябва. Но според мен, веднъж като тръгнеш в този филм, няма излизане после. 

 

Ето виж тука донякъде мога да се съглася с теб. Основния проблем на AEW е липсата на време за всички. С тоя ростър спокойно могат да въртят 3 шоута като Dynamite... не че искам да се случи де, повече от 3-4 часа кеч на седмица не мога да изтърпя.

 

Вече такива спекулации, че КАН е отчаян са крайно пресилени и няма смисъл да ги обсъждаме. Пича просто се опитва да затвърди една от големите си звезди. Щото нали се сещаш, онова промо на Пънк е нещото което го държи актуален след 7 годишно отсъствие, дори след излагациите в UFC.

Плюс това, старият филмец с повтаряне на доказани истории не е от вчера. Няма лошо, стига хората които са замесени, да има с какво да допринесат към тях. MJF е едно от най-свежите неща в кеча и един такъв сторилайн ще му пасне идеално.

Link to comment
ShiningWizard
1 hour ago, gboy said:

Няма как някой, който гледа Алмодовар, Сорентино или Хулио Медем, да седне да се кефи на Годзила срещу Конг. 

За това вече може да спорим ;) 

Link to comment

Не се карайте, мончета. Щом гледате кеч и се вълнувате дали нещо е по сценарий или не, работата не е добре. 

 

Иначе браво на Рачков, може да говори и е харизматичен. Дано скоро премине в WWE, а от там към филмите и истинските кинти. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...