Jump to content

Списание "Кеч гладиатори" (2001-2002)

nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Нов ден, нов момент за припомняме на старо българско кеч списание. "Кеч гладиатори" започна през май 2001 и се задържа на пазара повече време от всички други български кеч списания от тогава. Не излизаше чак толкова често и примерно "Боен клуб кеч" имаше повече броеве като цяло, но чисто като време "Кеч гладиатори" продължи най-дълго. Всички други български кеч списания (и вестника) мисля бяха приключили до първите месеци на 2002, докато Гладиаторите се задържаха до към края на 2002. Като съдържание списанието беше по-сериозно и всичко в него беше директен превод на американски статии, като някои статии бяха по-смарски от типичните бг кеч статии, но си имаше и обикновени кейфейб статии също.

Между другото, сега забелязах, че всъщност списанието е било пловдивско, което прави факта, че го намирах по-трудно от другите списания дори по-страннен. Поне за мен, в Пловдив това беше най-трудното кеч списание за намиране. Или се е купувало повече от другите или, по-вероятно, тиражът му е бил малък.

Неща от "Кеч гладиатори":

Първи страници на списанието

k2txKAR.jpg

Залязва ли звездата на кеча? (ето един пример за по-смаркските статии на списанието)

zjDNTJK.jpg

uO7jGVi.jpg

hJFqEda.jpg

Големият талант може да се окаже лошо нещо

NSUeo16.jpg

"Да попиташ Кърт Енгъл кой е любимият му мач е все едно да попиташ Ван Гог коя е любимата му картина - те всички са шедьоври"

maUTz7s.jpg

Мечтаните мачове

Z1Hbbvx.jpg

Този буквален превод е идеален пример, че превеждаха директно от чуждата кеч преса ("Mop till you drop")

qYcylYf.jpg

Защо смърди Х-Пак?

5PDT9BD.jpg

Дълбините на отчаянието или Кейн

n9mEXL3.jpg

Трите Хикса - на върха на играта

HZlSqZP.jpg

w2R8ZTw.jpg

Букър Т: "Аз съм най-доброто, което може да предложи този бизнес"

GGtJu4R.jpg

Рик Светкавицата - природно бедствие за Макмеън

wDbBG5s.jpg

Новия Световен Ред - въплъщение на злото

EOkI4j4.jpg

Скалата срещу Брук на Летен Сблъсък

cQ2ZI1N.jpg

Списанието имаше и кратки PPV обзори с доста снимки, пример 1 - Кралския сблъсък 2001

yyeQovK.jpg
Пример 2 - Леденостудения Стив Остин срещу Гробаря от Денят на страшния съд 2001

OplhfJF.jpg

Крал на Ринга 2002

SPTitMJ.jpg

Готино плакатче

4ffeC7J.jpg

Ще е интересно, ако пуснеш теми и за други кеч списания, които не са от този бум период. Сигурен съм, че ги имаш и тях. :D

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Забелязвам, че от декември 2001 до април 2002 няма броеве? Не е излизало тогава, или ти ги нямаш?

Spoiler

БРУК ЛЕСНЪР!

35izpu1.jpg

nWoHulkster
1 hour ago, UNDERTAKER* said:

Отново снимка на Ясмин Блийт. Браво @nWoHulkster 👍

Познавам си аудиторията. :P

1 hour ago, Radox said:

Забелязвам, че от декември 2001 до април 2002 няма броеве? Не е излизало тогава, или ти ги нямаш?

14-ти брой е декември 2001, а 16-ти е март 2002 (този с Флеър отпред). Януари или февруари явно е имало 15-ти брой, ама този го нямам.

7 hours ago, VSB said:

Най-доброто списание го оставяш за накрая, а?😏

Да, ама не е това, което си мислиш. :D

Това е мега странен факт, обаче някак baikiro успя правилно да познае нещо, свързано с кеч. 😯 По-рано тази седмица ми хрумна да потърся дали се продават стари кеч списания от 2001 евентуално с идеята да запълня някоя липса, ако нещо ми хване окото, и покрай това видях, че някакъв пич продава 20-тина кеч списания от GTV периода накуп и... сега стоят долу в шкафа до мен. :) Не бях разглеждал българските списания от този период и любопитството в мен да видя какво са представлявали надделя. Та, след списанията от 2001 ще има теми и за списанията от 2005, като най-култовото съм го оставил за финал. :D

38 minutes ago, nWoHulkster said:

ще има теми и за списанията от 2005, като най-култовото съм го оставил за финал. :D

Дано да няма статии от рода на "Батиста става олигофрен след 2 години"..

35izpu1.jpg

nWoHulkster
14 minutes ago, Radox said:

Дано да няма статии от рода на "Батиста става олигофрен след 2 години"..

Е, такова ниво на тъпотия няма да има, но пък за сметка на това ще има такова ниво на тъпотия:

"Канибали от селото на Великия Кали си поръчали пица и изяли разносвача"

😁

batistaheel

А в кое списание бяха култовите заглавия, които завинаги са ми останали в ума: „Стоножки нападат къщата на Гробаря“, „TNA кечист ще скача с бъчва от водопад“. Мисля, че бяха в списанията от ДжиТв ерата. Тогава си ги купувах, но за съжаление не си ги пазя. Пишеха се доста абсурдни неща. Като например, как Батиста е спасил ранен човек като облепил раните му с тиксо. А за кечистите на TNA се пишеха тотални глупости, като във второто заглавие, което съм дал за пример. Ставаше дума за Самоа Джо, но като цяло TNA ростъра ги представяха като някакви пълни ретарди.

Имаше една статия за това как Брок Леснар и WWE са стигнали до извънсъдебно споразумение и в резултат Брок се връща в компанията. Как ли не го чаках, а той така и не се завърна преди 2012-а. Имаше статия как Ледения и Скалата са подновили враждата си и после тях ги чаках. Тогава нямах интернет, нямаше как да проверя истинността на тези неща, но знаех, че шоутата се излъчават със закъснение и си чаках. 

Имаше и реални интервюта. Спомням си едно с Крис Беноа, в което той говореше как мисли да се оттегли от кеча, че доходите му не идват само от него. На въпрос кой му е любимият мач от неговите беше казал, че са всичките, но срещу HHH и HBK направил най-добрите си мачове. Интервюто беше след кончината на Еди и преди неговата собствена.

Списанието мисля, че се наричаше Кеч Мания и бързо го спряха от производство, дори не успях да събера всичките картички. :( 

Сега е времето да попитам, Острието отговарял  ли е за едно списанията на фенски въпроси от България? Спомням си, че се адресираше към някой си Чавдар. Дайте инфо, това реално ли беше или измислици на наши редактори? :D 

Just now, batistaheel said:

А в кое списание бяха култовите заглавия, които завинаги са ми останали в ума: „Стоножки нападат къщата на Гробаря“, „TNA кечист ще скача с бъчва от водопад“.

Тия не знам от кое списание са, но мога да ти кажа от къде са "Райно е математически гений", "Спин тръшна Ракиши" и "Кейн става олигофрен след 2 години". Те са от култовия вестник "Кеч" от 2001-ва, където се пишеха нереални глупости :D 

35izpu1.jpg

nWoHulkster

@batistaheel Статиите за стоножките и Джо са от "Кеч маниак". Това списание реално има нещо като две версии, които са били издавани едновременно, като втората версия е фраш с подобни глупости и е списанието, за което говоря горе, че ще го пусна последно. :)

The Olimpic Hero
18 hours ago, nWoHulkster said:

@batistaheel Статиите за стоножките и Джо са от "Кеч маниак". Това списание реално има нещо като две версии, които са били издавани едновременно, като втората версия е фраш с подобни глупости и е списанието, за което говоря горе, че ще го пусна последно. :)

По спомен мисля, че и двете се казват "Кеч Мания", а не "Кеч маниак". Едното, много по-маркското, е супер тънкото, но с гланцирани страници, а другото е с червена корица, на което страниците са почти като вестникарски. Ама ще видя и в моя архив дали съм прав напълно.

P.S. Не, това червеното е "Кеч зона". Е, забравил съм явно.

nWoHulkster
7 minutes ago, The Olimpic Hero said:

По спомен мисля, че и двете се казват "Кеч Мания", а не "Кеч маниак". Едното, много по-маркското, е супер тънкото, но с гланцирани страници, а другото е с червена корица, на което страниците са почти като вестникарски. Ама ще видя и в моя архив дали съм прав напълно.

Грешен ти е спомена. "Кеч мания", даже две, имаше през 2001, но в случая говорим за "Кеч маниак"-ците от 2005.

А това с червените корици и вестникарските страници е Кеч зона от 2001.

On 5/28/2022 at 11:03 AM, nWoHulkster said:

Списанието имаше и кратки PPV обзори с доста снимки, пример 1 - Кралския сблъсък 2001

Забележете как са написали резултатите от Royal rumble 2001

Равен ( очевидно Гарвана ) туширан от Кейн :D

И тн

The Olimpic Hero

Да, @nWoHulkster, реално и ти си прав, и аз. Разрових малко и намерих двата варианта на "Кеч Мания".

IMG_20220529_172429.jpg

И бонус от 2005-а, вече съм бил регнат в BWC, "Супер Кеч":

IMG_20220529_172510.jpg

nWoHulkster

^ За дясната "Кеч мания" вече писах тук: https://www.bwcommunity.eu/topic/35001-списание-кеч-маниякеч-скейт-клуббоен-клуб-кеч-2001-2002/

За лявата ще пиша след малко. :)

Можеш ли да снимаш останалите корици на "Супер кеч"? Плюс, ако можеш, статиите вътре с неща взети от BWC (примерно май кеч термини имаше в тези броеве).

The Olimpic Hero
3 minutes ago, nWoHulkster said:

Можеш ли да снимаш останалите корици на "Супер кеч"? Плюс, ако можеш, статиите вътре с неща взети от BWC (примерно май кеч термини имаше в тези броеве).

Ще снимам тея дни, но мисля, че имам максимум три броя. Видяха ми се доста дроп за времето си, все пак вече бях виден BWC смарк!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...