Jump to content

Списание "Кеч зона" (2001)


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Следващото списание, към което ще хвърлим носталгичен поглед назад, е "Кеч зона". От всичките български кеч списания това изглеждаше най-нискобюджетно, но всъщност не беше зле. Да, имаше и глупости в него тук-там, но имаше и добри неща, а понякога и неща, които не можеха да се видят в другите списания. Също взимаха инсайдърски новини и "новини" от интернет и по-точно от wrestleline.com (логото на въпросния сайт можеше да се види на някои от снимките, които пускаха), така че имаше и някакъв смаркски елемент в списанието.

 

Между другото, от редовните кеч списанията мисля, че това беше първото или второто в България. Проверих и се оказва, че "Кеч мания", "Кеч гладиатори", "Боен клуб кеч" и в-к "Кеч" започват да излизат през май 2001 г. Не видях точен месец за "Кеч зона", но май и то е някъде там, като май Зоната и Бойния клуб ("Кеч мания" по това време) са първите две. Първият кеч брой на "100% хит" е от март 2001, така че реално то е най-първото, но то беше по-спорадично. А иначе мисля, че "Хай клуб" започнаха с редовните кеч статии малко преди това, а пък последни в "кеч играта" влезнаха "24 часа", които започнаха да пишат редовно за кеч може би някъде през юни 2001.

 

Друго, което проверих преди малко, защото се замислих и ми стана любопитно, са цените (леко учудващо за мен, любимото списание на @VSB води класацията - очаквах "100% хит" да е най-скъпо):

"Кеч мания" - 2 лв

"100% хит" - 1,8 лв

"Кеч гладиатори" - 1,5 лв

"Хай клуб" - 1,2 лв

"Кеч зона" - 1,2 лв
"Боен клуб кеч" - 1 лв
в-к "Кеч" - 0,80 лв

 

Но стига сме се отплесвали, време е за неща от "Кеч зона":

 

Корици на списанието

joOYW0E.jpg

 

Пуснаха пълната история на WWF титлите, което беше готино

hxnMQil.jpg

 

Имаха и няколко статии за стари кеч звезди като Бруно Самартино и Андре Гиганта (единствената бг статия за Андре от тогава)

aMXXFOf.jpg

 

Бяха единственото списание, което отразяваше потенциалната нова федерация на Hulk Hogan (XWF), макар и доста от нещата по тази тема да бяха ала-бала

b5oWcwW.jpg

 

Кеч бизнес новина - нещо друго, което не се срещаше често в родната кеч преса

prxrnpO.jpg

 

Конан обвини Винс в диктаторство

JIarGg5.jpg

 

Звезда от Втора лига прави стриптийз

cmntzPm.jpg

 

Стефани си сложи силикон... заради феновете 😏

wzfVe60.jpg

 

Винс Макмеън превърна Федерацията в империя :beer:

lHTeY0J.jpg

 

Стийв Остин надмина Хоган и Самартино

FngTgit.jpg

 

Инвазията започва - звезди от WCW щурмуват Федерацията

QF6pOsw.jpg

 

Голдбърг е "машината за убиване" на WCW
SGmPCkN.jpg

 

Лошото момче на Америка: "Ще откъсна главата на Трите Хикса"

YLvnDzN.jpg

 

РВД: "Луд съм за мачове без правила"

hAlJqbb.jpg

 

Link to comment
25 minutes ago, nWoHulkster said:

Иначе мисля, че "Хай клуб" започнаха с редовните кеч статии малко преди това, а пък последни в "кеч играта" влезнаха "24 часа", които започнаха да пишат редовно за кеч може би някъде през юни 2001.

Първото място, на което видях да пишат за кеч, беше вестник Стандарт. Те бяха едни от първите, ако не и първите.

Link to comment
nWoHulkster
22 minutes ago, VSB said:

Първото място, на което видях да пишат за кеч, беше вестник Стандарт. Те бяха едни от първите, ако не и първите.


Тях съм ги пропуснал едно време, явно. Колко редовно са писали?

Link to comment

Това ми беше сред най-любимите списания, ще си позволя да добавя и по една статия за Кевин Неш и Ланс Сторм от 7 брой :)

 

cg6t0W7.jpeg

cg6t0W7_d.webp

Link to comment
30 minutes ago, nWoHulkster said:

Тях съм ги пропуснал едно време, явно. Колко редовно са писали?

Не мога да кажа. Не знам всъщност дали е било рубрика или някакъв единичен случай, но това, което помня, е една статия, в която се описваше кариерата на Гробаря. Така че, предполагам, е било рубрика. Но вероятно не е продължило дълго. В последвалия бум на списания, нямам вече спомен Стандарт да са писали за кеч. Или и аз не съм ги следил, или са спрели. Но определено беше преди Хай клуб или пък заедно с тях някъде бяха първопроходниците.

Link to comment
UNDERTAKER*

Спомням си го много добре и това списание, имах броевете до този със Stephanie. Това с историята на титлата и мен ме кефеше, ако не се лъжа, беше точно от другата страна на корицата (или на първата страница или последната, нещо такова). Общо взето, винаги се кефех като пускаха някакви стари неща или препрадки към кечистите от близкото минало или предишните им образи. Още тогава това си ми беше най-вълнуващото нещо в кеча. Затова и като видях една вечер да почва WrestleMania I по Premiere Sport изригнах, както казват в гонг.бг :D Спомням си, че най се уморявах да обяснявам на хората, които тогава започваха да гледат кеч, че Гробаря всъщност беше истински Гробар преди това, а не Рокера, на който се кефеха в момента, Лошото момче на Америка :D

 

EDIT: Мда, сега видях, че пише 2-ра страница..

Link to comment
4 hours ago, UNDERTAKER* said:

Спомням си, че най се уморявах да обяснявам на хората, които тогава започваха да гледат кеч, че Гробаря всъщност беше истински Гробар преди това, а не Рокера, на който се кефеха в момента, Лошото момче на Америка :D

Аз бях гледал Гробаря срещу Камала на видеокасета през 90-те. И като тръгна кеча по БТВ - изведнъж някакъв рокер. Не знаех дали е един и същи човек, допусках, че може да са различни личности. Всъщност се убедих от статията в Стандарт, която споменах по-горе. Имаше и снимки от стария му период. Подейства ми много удовлетворяващо тогава, отдъхнах си.😄

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...