Jump to content

Списание "Кеч зона" (2001)

nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Следващото списание, към което ще хвърлим носталгичен поглед назад, е "Кеч зона". От всичките български кеч списания това изглеждаше най-нискобюджетно, но всъщност не беше зле. Да, имаше и глупости в него тук-там, но имаше и добри неща, а понякога и неща, които не можеха да се видят в другите списания. Също взимаха инсайдърски новини и "новини" от интернет и по-точно от wrestleline.com (логото на въпросния сайт можеше да се види на някои от снимките, които пускаха), така че имаше и някакъв смаркски елемент в списанието.

Между другото, от редовните кеч списанията мисля, че това беше първото или второто в България. Проверих и се оказва, че "Кеч мания", "Кеч гладиатори", "Боен клуб кеч" и в-к "Кеч" започват да излизат през май 2001 г. Не видях точен месец за "Кеч зона", но май и то е някъде там, като май Зоната и Бойния клуб ("Кеч мания" по това време) са първите две. Първият кеч брой на "100% хит" е от март 2001, така че реално то е най-първото, но то беше по-спорадично. А иначе мисля, че "Хай клуб" започнаха с редовните кеч статии малко преди това, а пък последни в "кеч играта" влезнаха "24 часа", които започнаха да пишат редовно за кеч може би някъде през юни 2001.

Друго, което проверих преди малко, защото се замислих и ми стана любопитно, са цените (леко учудващо за мен, любимото списание на @VSB води класацията - очаквах "100% хит" да е най-скъпо):

"Кеч мания" - 2 лв

"100% хит" - 1,8 лв

"Кеч гладиатори" - 1,5 лв

"Хай клуб" - 1,2 лв

"Кеч зона" - 1,2 лв
"Боен клуб кеч" - 1 лв
в-к "Кеч" - 0,80 лв

Но стига сме се отплесвали, време е за неща от "Кеч зона":

Корици на списанието

joOYW0E.jpg

Пуснаха пълната история на WWF титлите, което беше готино

hxnMQil.jpg

Имаха и няколко статии за стари кеч звезди като Бруно Самартино и Андре Гиганта (единствената бг статия за Андре от тогава)

aMXXFOf.jpg

Бяха единственото списание, което отразяваше потенциалната нова федерация на Hulk Hogan (XWF), макар и доста от нещата по тази тема да бяха ала-бала

b5oWcwW.jpg

Кеч бизнес новина - нещо друго, което не се срещаше често в родната кеч преса

prxrnpO.jpg

Конан обвини Винс в диктаторство

JIarGg5.jpg

Звезда от Втора лига прави стриптийз

cmntzPm.jpg

Стефани си сложи силикон... заради феновете 😏

wzfVe60.jpg

Винс Макмеън превърна Федерацията в империя :beer:

lHTeY0J.jpg

Стийв Остин надмина Хоган и Самартино

FngTgit.jpg

Инвазията започва - звезди от WCW щурмуват Федерацията

QF6pOsw.jpg

Голдбърг е "машината за убиване" на WCW
SGmPCkN.jpg

Лошото момче на Америка: "Ще откъсна главата на Трите Хикса"

YLvnDzN.jpg

РВД: "Луд съм за мачове без правила"

hAlJqbb.jpg

Edited by nWoHulkster
25 minutes ago, nWoHulkster said:

Иначе мисля, че "Хай клуб" започнаха с редовните кеч статии малко преди това, а пък последни в "кеч играта" влезнаха "24 часа", които започнаха да пишат редовно за кеч може би някъде през юни 2001.

Първото място, на което видях да пишат за кеч, беше вестник Стандарт. Те бяха едни от първите, ако не и първите.

nWoHulkster
22 minutes ago, VSB said:

Първото място, на което видях да пишат за кеч, беше вестник Стандарт. Те бяха едни от първите, ако не и първите.

Тях съм ги пропуснал едно време, явно. Колко редовно са писали?

Това ми беше сред най-любимите списания, ще си позволя да добавя и по една статия за Кевин Неш и Ланс Сторм от 7 брой :)

cg6t0W7.jpeg

cg6t0W7_d.webp

Edited by jobber91
30 minutes ago, nWoHulkster said:

Тях съм ги пропуснал едно време, явно. Колко редовно са писали?

Не мога да кажа. Не знам всъщност дали е било рубрика или някакъв единичен случай, но това, което помня, е една статия, в която се описваше кариерата на Гробаря. Така че, предполагам, е било рубрика. Но вероятно не е продължило дълго. В последвалия бум на списания, нямам вече спомен Стандарт да са писали за кеч. Или и аз не съм ги следил, или са спрели. Но определено беше преди Хай клуб или пък заедно с тях някъде бяха първопроходниците.

Edited by VSB
UNDERTAKER*

Спомням си го много добре и това списание, имах броевете до този със Stephanie. Това с историята на титлата и мен ме кефеше, ако не се лъжа, беше точно от другата страна на корицата (или на първата страница или последната, нещо такова). Общо взето, винаги се кефех като пускаха някакви стари неща или препрадки към кечистите от близкото минало или предишните им образи. Още тогава това си ми беше най-вълнуващото нещо в кеча. Затова и като видях една вечер да почва WrestleMania I по Premiere Sport изригнах, както казват в гонг.бг :D Спомням си, че най се уморявах да обяснявам на хората, които тогава започваха да гледат кеч, че Гробаря всъщност беше истински Гробар преди това, а не Рокера, на който се кефеха в момента, Лошото момче на Америка :D

EDIT: Мда, сега видях, че пише 2-ра страница..

Edited by UNDERTAKER*
4 hours ago, UNDERTAKER* said:

Спомням си, че най се уморявах да обяснявам на хората, които тогава започваха да гледат кеч, че Гробаря всъщност беше истински Гробар преди това, а не Рокера, на който се кефеха в момента, Лошото момче на Америка :D

Аз бях гледал Гробаря срещу Камала на видеокасета през 90-те. И като тръгна кеча по БТВ - изведнъж някакъв рокер. Не знаех дали е един и същи човек, допусках, че може да са различни личности. Всъщност се убедих от статията в Стандарт, която споменах по-горе. Имаше и снимки от стария му период. Подейства ми много удовлетворяващо тогава, отдъхнах си.😄