Jump to content

Списание "Кеч мания"/"Кеч & скейт клуб"/"Боен клуб кеч" (2001-2002)

nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Продължаваме напред с носталгията. Днес на дневен ред е списание "Кеч мания", което после се прекръсти на "Кеч & скейт клуб", а след това на "Боен клуб кеч". Съответно, в него освен за кеч се пишеше и за други бойни спортове. Пускаха както добри статии, така и глупости. В крайна сметка списанието имаше над 30 броя, което мисля е повече от всички други БГ кеч списания от този период. Някои неща от списанието:

Корици на списанието

6yYdF6J.jpg

Женски кеч в България в началото на 90-те

F4Dftv7.jpg

Леденият прави заговор на Скалата

7tL1yG1.jpg

Защо Кърт Енгъл стана Кретенгъл

SJ9mUmX.jpg

Праведника бил шеф на стриптизьорки

ZrmKn6z.jpg

Как лорд Уилям Ригъл стана кървав убиец

ue2OFNu.jpg

Братоците Дъдли: "Острието и Крисчън са жалки педали, а Триш е готина мацка и харесваме нейните цици." :D

jAEwSdT.jpg

Konnan - двойника на Слави Трифонов в кеча :D

MS5rjJ8.jpg

Лита дрънкала на баскитара като... Годжи

AnxReI0.jpg

Аутсайдерите се завръщат (статия, пусната преди всъщност да се завърнат в WWF)

R88AJHn.jpg

Ето това е бая нетипично за тогавашната БГ кеч преса - интервю с шампионката на женската федерация WOW.

uCiTjlk.jpg

Кечът и интернет - едно мирно съжителство. Ха!

N91oB8T.jpg

Имаха седмичен топ 10, както и класация на читателите. Тук е момента да кажа евала на пича, който седмици наред се е обаждал да гласува за Папа Шанго. 🤣

j66ibzM.jpg

На гърба на списанието пускаха снимки за "твоята колекция", което беше готино, защото често пускаха снимки, които човек не би очаквал да види в БГ списание (например WCW & ECW снимки).
QLTEviZ.jpg

Както всички други списания имаха и постери, но понякога не им се получаваха както трябва... Внушителния Майк и Джери Лойър :)
Mt2B1qi.jpg

В списанието по принцип имаше бая реклами и няма как да не споменем най-култовата от тях :D

ETtzY5A.jpg

Бонус. В продължение на няколко седмици имаше нещо като "сериал", който кулминира в мач между Митьо Крика и Любо Лежанката. :D

6ZSaX2K.jpg

"Защо Кърт Енгъл стана Кретенгъл" е една от най-легендарните статии в историята на българската кеч журналистика!

35izpu1.jpg

Надявам се на тема и за другото списание, носещо името "Кеч мания". За мен лично най-доброто за кеч на пазара по онова време. С подробни резултати и описания на седмичните шоута, турнирите, дори и на някои хаус шоута, доколкото помня. С рубрика за WCW звездите, история на коланите и доста други неща. Солидно като обем и информация, без глупости и тъпи статии. В последните си броеве беше орязано откъм страници за жалост.

nWoHulkster
7 minutes ago, VSB said:

Надявам се на тема и за другото списание, носещо името "Кеч мания". За мен лично най-доброто за кеч на пазара по онова време. С подробни резултати и описания на седмичните шоута, турнирите, дори и на някои хаус шоута, доколкото помня. С рубрика за WCW звездите, история на коланите и доста други неща. Солидно като обем и информация, без глупости и тъпи статии. В последните си броеве беше орязано откъм страници за жалост.

Ще има. :)

nWoHulkster
1 hour ago, Radox said:

А за Кеч гладиатори имаш ли броеве?

Липсват ми доста броеве (едно време това списание го намирах по-трудно, явно е имало много БГ смаркове тогава, които са го изкупували :D) , но да - ще има тема и за него.

Изкупувах ги и гладиаторите, но нещо не ме кефеше тогава. Само едни никакви статии, които ми бяха скучни, нищо информативно. Явно е било прекалено смаркско.😄

При положение, че гледахме само орязаните версии на шоутата и то със закъснение, а нямах интернет, мен ме интересуваха резултати и репортажи от шоутата в реално време, турнирите, където бяха най-яките мачове, неща от историята. В това отношение "Кеч мания"-та, за която говоря, беше ненадмината. На второ място слагам "Хай клуб".

nWoHulkster
16 minutes ago, VSB said:

Изкупувах ги и гладиаторите, но нещо не ме кефеше тогава. Само едни никакви статии, които ми бяха скучни, нищо информативно. Явно е било прекалено смарско.😄

При положение, че гледахме само орязаните версии на шоутата и то със закъснение, а нямах интернет, мен ме интересуваха резултати и репортажи от шоутата в реално време, турнирите, където бяха най-яките мачове, неща от историята. В това отношение "Кеч мания"-та, за която говоря, беше ненадмината. На второ място слагам "Хай клуб".

Мдам. "Кеч манията"-та пускаха готини репортажи от седмичните шоута и PPV-тата (текст и снимки). 50% от всеки брой беше точно това. Ще пусна няколко примера като стигна до темата за списанието.

Като си говорим за репортажи, вчера докато прелиствах списанията попаднах на някакъв репортаж, където бяха оставили "аптър метъра" (оценката) на кеч журналиста Бил Аптър. Не помня кое списание беше, ама леко се позасмях как дори не бяха се опитали да скрият, че са взели репортажа директно от Pro Wrestling Illustrated или 1wrestling.com (не знам точно за къде го е писал този репортаж Аптър, ама това са двете алтернативи).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...