Jump to content

Кеч семинар с Дъмян Тангра на 24 септември в Габрово


The Olimpic Hero

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
nWoHulkster
Смяна на залата. Билетите започват да се продават утре.
 
ОТ УТРЕ ВЛИЗАТ В ПРОДАЖБА БИЛЕТИТЕ ЗА ПЪРВИЯ КЕЧ СЕМИНАР В БЪЛГАРИЯ
За да осигурим максимален комфорт за трениращите и зрителите на това историческо събитие, семинарът ще се проведе в любимата на габровци Спортна зала "Орловец"!
Цените на билетите са:
- Трениращи - 50 лв. - Участват пълноценно в семинара, изпълнявайки загрявки, физически упражнения, хватки на ринга и други по инструкциите на треньора.
- Зрители - 25 лв. - Наблюдават семинара и слушат инструкциите на треньора без да взимат участие във физическите тренировки.
- Планирана е и възможност за закупуване на билети с осигурен транспорт от София. Билет за тренировката плюс транспорт от София (отиване и връщане) струва 75 лв., а за зрители - 50 лв. Автобусът потегля в 7:00 ч. на 24 септември от София и пристига обратно в 23:30 ч.
 

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
The-Resident-Ev!L

Хубаво щеше да бъде, и Миро да бъде с Дъмбо ама....

Edited by The-Resident-Ev!L
Link to comment
HeaDMaKeR™

Ако си някакъв мега фен, или имаш време за губене ок, ама аз лично съм от Габрово и дори не бих си направил труда да ида до мижавата зала.

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment
  • 2 months later...
ShiningWizard

Габрово е малко кофти като локация според мен, но ако си достатъчно ентусиазиран, защо не? Ивентът е след 4 седмици, нямам търпение да видим за какво става въпрос. 

Edited by ShiningWizard
  • Upvote 3

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Link to comment

Докато говорим за присъствия.. Ясно, че това кой какво е цъкнал във Фейсбук не е гаранция, но във Фейсбук ивента за събитието нещата стоят така:

 

U8XZ7b9.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Не ми се ще да бъда критичен към инциативата, но е крайно време някой да зададе въпроса, какво толкова интересно може да се очаква от този семинар? Планиралите да ходят, нека отговорят ако могат. Окей, на някой любопитен наблюдател, който от вчера знае що е кеч, може да му се стори интересно. Може също да привлече интереса на дузина заблудени, 10-12 годишни чавета от Габрово и околията, но хората в този форум и други, които следят кеч в от години в интернет, само ще си изгубят времето там. Щяло да бъде "въведение към основните неща"? О да, сигурен съм, че тук ще бъдат разкрити дълбоко пазени тайни, които никой интернет фен не знае и никога няма да научи, ако не дойде лично ДАмян да ги разкрие. Щяло да бъде поглед над това "какво представлява бизнесът и динамиката зад кулисите". Какви кулиси? На физкултурните салони ли? Как може човек да дава семинари за случващото се зад кулисите и съществото на бизнеса, като самия той не е част от него? Щото индитата никой не ги бръсне за слива. Дамян е зелен и никога не е бил част от големите компании, а дори инди кариерата му е кратка и незначителна. Разбирам Миро, със своята 12 годишна кариера в топ федерации, да дойде да ти направи семинар и да говори за задкулисната политика в WWE и AEW, че да се надъхаш. Разбирам да дойде някой който е бил в големите федерации на Япония и Мексико и да разкрие как те оперират в сравнение с американските. Да ти дойде някакъв зелен анонимник, да ти прави семинар и да ти покаже най-простите хватки, а ти да се надъхваш, само защото в България имаме 3 кечиста на кръст... това не го разбирам. Дано само няма разочаровани накрая?

Много хубав въпрос му зададоха в интевюто, което е постнал Хълкстъра - Защо точно семинар в България? Много е просто... къде другаде може да го направи, ако не тук? В Америка на някой ще му пука ли, че някакъв инди анонимник от България прави кеч семинари? Че те там дори не знаят къде е България. В друга държава може ли да направи семинар? Не мисля. Само тук е възможно. Едно две интервюта, едно две подкастченца в BWC и айде, вече е кеч легенда.

 

Разбирам, похвално е, трябва да се популяризира кеча в България. Още по-похвално е, че Дяманката не го прави за пари, щото тук няма и как да ги изкара. Проблемът ми е единствено с това, че не той е човекът за семинари и нито има опита, нито има портфолиото да дава съвети, да говори за бизнеса в дълбочина и най-вече за задкулисна политика, на която самият той никога не е бил свидетел или част от. Колко ли забулдена челяд ще отиде, защото са си внушили, че получават експертно мнение, а в действителност ще им бъде поднесена най-основна информация от новобранец? Информация с която всеки може да се сдобие с едно 10 минутно търсене в интернет.

Edited by Suffer-H
Link to comment
The Olimpic Hero

@Suffer-H, ти си класическият хейтър. Това мога да ти кажа. Танграта е супер пич и от интервютата му за BWC, а и не само за BWC, е видно това. Нито има високомерие в него, нито нищо. Човекът е поел някаква инициатива. Идва ни на крака и се опитва да направи нещо. Нямал опит в голяма компания. Ок, няма. Има обаче опит по индитата и си е в този бизнес от няколко години. За мен винаги би ми било интересно да видя на живо част от процеса. Не знам дали ще успея да отида, защото правя едни ремонти у нас и ми изпиляват нервите "майсторите", но това е друга тема. И какъв е приносът от семинара питаш? Ами популаризира се кечът в България, ето медиите започнаха постепенно да пишат за събитието. Ще дойдат телевизии, ще снимат, ще се зашуми повече. Помага си това. Семинарът ми се вижда потенциално забавен и интересен. И не мисля, че е само за лаици. Да, ние гледаме кеч от 20 години, че и повече някои, но мисля, че за всеки нормален кеч фен би било нещо по-друго да види нещата по-отблизо. Да види истински кеч ринг, да види от какво е изграден ринга, да усети какво е да направиш бъмп, да чуе някои истории, а пък били те и от индитата. Едно е да гледаш клипчета в интернет, съвсем друго е да видиш нещата на живо. Вместо да го подкрепим Танграта, ние тук сме тръгнали да го нареждаме...

               

Link to comment

Сигурен съм, че след този кеч семинар на ДЪмян интереса към кеча в България ще скочи минимум двойно! Дори Роман Рейнс да бе дошъл в България нямаше да предизвика такъв интерес. Единственото, което може да предизвика подобен семинар у хората е още повече поводи да се смеят на кеч феновете, нищо повече. Масово българина, който го е гледал по Нова и знае що е кеч, си е помислил: "Тия пък семинар ще правят за тва фалшивото". Освен този репортаж по Нова, с който са си запълнили тв слота в най - негледаемото време, наистина ли мислиш, че някоя телевизия ще прати екип, за да го отрази? :D Най много някоя местна кабеларка да го отрази. Да е жив и здрав човека и да продължи да се развива, нищо лично, но се съгласявам със Съфъра и аз.

  • Upvote 4
Link to comment

Изненадан съм, че този  спор започна чак сега 😁. Олимпик започне ли да рекламира нещо винаги във форума има хейт.

 

Иначе правя евала на Дъмян за това, че е истински мъж и си следва мечтите,  и му пожелавам успешен семинар и кариера!

Edited by Himler
  • Upvote 3
Link to comment

Хейтъри винаги ще има, дори  и тук, където тролове профилактично  саботират постове с фейспалм реакции в теми, които реално не ги греят. Аз лично не бих критикувал семинара преди да видя това нещо в действие. Мисля, че ще има много мнения по темата след семинара и съдейки по интервютата с Дъмбо, ще видим един интересен семинар организиран от човек с добро сърце и професионално отношение! 

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Link to comment

@The Olimpic Hero кой ти каза, че го нареждам пък Дамян? Един ден го мисли тоя отговор и пак нищо не каза. Я ми кажи, чисто като човек, Дамян с какво е по-различен от Миро, който през годините е отнесъл стократно повече критики, тролни и хейт? Не съм те видял да скачаш да защиваваш на бял кон Мирката, всеки път когато се сипе по негов адрес. И не потривай пръсти да пишеш за Тази сутрин, щото Миро е последния човек, заради който отиде и това много добре знаеш.

Дойде ти Дамян в подкаста и вече му падна на колене. Само не се изненадвай, ако утре и той те отсвири напълно, както го направи Миро, в момента в който се поиздигне малко. Впрочем, няма да го виня, ако го направи.

За мен, един кеч семинар не е лоша идея, но смятам че трябва да се води от кечист с богат опит, който в действителност може да сподели нещо интересно от дългогодишния си начинания в бизнеса. И докато пиша това, ето... ще ти издам тайната за това, което поддикна мнението ми горе, ако не бях видял този малък детайл нямаше изобщото да се обаждам, но ми направи голямо впечатление:

 

KauKpOX.jpg

 

Чакам сега да кажеш как всъщност той е истинска звезда за нашите стандарти и това не са подвеждащи рекламни тактики. Чакам да кажеш и как изхвърляния от рода на "Ще разкрием как работи бизнесът зад кулисите" са оправдани, когато ги говори човек с има няма 2-3 години в най-незначителните индита. И понеже ти си малко кон с капаци, когато четеш коментари на хора, които не са на твоето мнение и винаги тълкуваш нещата грешно, нека ти обясня по просто за какво говоря - физкултурните салони с 20 човека в тях, не са БИЗНЕСЪТ, Олимпик! Не и в главата на масовия фен. Просто казвам, че някой може да отидат с определени очаквания на семинарчето и да си тръгнат разочаровани. Нямам ли право аз, обикновения потребител на BWC, да се запитам над тези неща, без админът Олимпик да насере и веднага да ме определи като хейтър за кой ли път вече? Още ли сме във форум и нямаме ли вече право на различни гледни точки? Нямаш един коментар в който опонираш на мен, без да ме определиш за хейтър или трол, щото нямаш какво друго да кажеш, жалка работа. По-добре си трай като не може да водиш дискусии.

 

Спрямо Дяман нямам нищо против и му желая само успехи в кеча, да пробие час по скоро в големите компании, да стане истинска звезда, да надмине Миро дори, казвам го най-откровено. Разбери обаче, че не съм длъжен наивно да му падам на колене, както го правиш ти, само защото се нядаваш да е някакво лице на BWC, както се нядаваше и на Миро, преди да спре да влиза във форума и да ти отговаря на съобщенията. Също, Данян какъв човек е като характер няма нищо общо с раговора тука, следващия път се опитай да не кривиш от темата. Аз не го критикувам като характер, аз критикувам прибързаността му да прави семинари, при положение, че е неопитен, нищо повече. Това колко е готин не е от значение за качеството на семинара.

 

И още нещо... Кеч рингът е правен основно от метал и дърво, Олимпик. Как мислиш, да взема да направя и аз един семинар?

Edited by Suffer-H
Link to comment

Аз не бих казал, че мнението на @Suffer-H е хейт, по-скоро е доста обективно и добре е подхванал въпросите за това какво да се очаква, по какъв начин ще бъде предоставена тази информация  от дълбините на "бизнеса" и т.н. Не мисля, че има човек във форума, който да е негативно настроен към Дъмян и нещата, които прави, а даже обратното, достоен е за уважение и макар, че част от хората тук, които са над определена възраст, са леко скептично настроение към този въпросен семинар, не значи, че не го подкрепяме. Танграта може все още да не е сред големите имена на инди сцената, но е факт, че се вижда стремежа му да стане нещо от него и да постави някакви основи за кеча и в собствената си държава, сега дали това е правилния подход или не, само времето ще покаже. Като човек, който гледа кеч от доста години, аз не мисля, че ако отида ще има какво да науча (що се отнася до терминология), движенията са ясни, че ще са най-базовите и е окей за всеки, който иска да изпита тръпката от това да се хвърли на тепиха, да ги усети, но след това какво? Истинските фенове на този спорт искат да слушат истории, касаещи най-големите имена в тази индустрия, които са се доказали с годините, с цялото ми уважение към Дъмян, не мисля, че опита му би позволил, лично аз, да науча нещо ново или интересно, което да ме накара да присъствам. Това си е въпрос на собствена преценка, супер е като идея, нещо ново е за България, но на мен би ми се искало да се направи като хората, като почнем от локацията, след което тези "кечисти-ментори" да бъдат хора, които наистина имат някакъв изявен опит, които са успели да се докоснат до акулите в бизнеса, били са там, видели са го, изживяли са го, но тук в случая просто това, което един нормален кеч фен над 20-годишна възраст може да научи е единствено как да пада по гръб. Респект за Дъмян, в никакъв случай не го омаловажавам, желая му всичко най-хубаво за напред в кариерата и дано нещата му да се развият, както си трябва.

 

 

Link to comment

За първи път в живота си в БВЦ аз също подкрепям @Suffer-H.

Успехи на Дъмян Тангра, това не е хейт. Дано все пак на семинара отидат много хора и ние да грешим.

Link to comment

Първо мисля че има някакво неразбиране.

Не съм слушал интервюто на Тангра, но от семинарите на които съм ходил обикновено повече се показват техники, които после участниците се опитват да направят. Естествено много зависи от различния майстор, някои гледат да дадат десетки хватки/техники, други дават по-малко на брой, но се повтарят повече пъти. Мисълта ми е че вие си представяте че на семинар човекът трябва да ви снася някаква ексклузивна информация  зад кулисите тип ' Гробаря ебе Стефани " , много ще съм учуден ако е нещо такова. 

Според мен ще бъде нещо от сорта като ' Айде момчета ето така се засилвате към въжето, ето ви бъмп, ето ви някой захват и това е. Едва ли ще правите shooting star press та  някой кавал да си счупи врата.То един triangle да си направите може да стане сакатлък.

 

На мен по-скоро ми е интересно що за подчовеци ще дойдат на събитието и мисля че този  Дъмян ще се види в чудо. Видях коментари като ' НИЕ СМЕ ЕДИН СТЕЙБЪЛ ОТ СОФИЯ ' , . Ще има ' АЙДЕ ДА СЕ КЕЧИМЕ " . Дано някой малоумник не бъде контузен тежко, но от друга страна това си е естествен подбор.

Съжалявам че няма как да присъствам и аз,сигурно щях да се насера от смях .  Така и не разбрах защо пък точно Габрово е избрано за локация. Символичен наем ли ще плати за залата, нямам идея. 

Цената е много тънка , повечето семинари с майстори по боини изкуства от чужбина обикновено са над 150 лв , ходил съм на доста такива. Сега ясно че това е нещо по-специфично и че човекът е доста неизвестен, признавам че не го бях чувал и аз. Ама за 50 лв на човек ,едва ли ще дойде Даниел Браян или Брок Леснар.

Който е в добра физическа форма може да отиде просто като нещо ново което да се види и пробва, ясно че за няколко часа и то без подготовка няма да станете Брет Харт-овци. 

 

Link to comment
2 hours ago, Suffer-H said:

За мен, един кеч семинар не е лоша идея, но смятам че трябва да се води от кечист с богат опит, който в действителност може да сподели нещо интересно от дългогодишния си начинания в бизнеса.


Е, тук ще се намеся, защото това просто е грешна логика в случая. Това е все едно да отидеш в първи клас и да си разочарован, че не ти преподава професор. В случая говорим за еднократен и еднодневен семинар за начинаещи без никакъв опит. Основната идея на този семинар е хората да отидат, да стъпят на истински ринг за няколко часа и да научат/пробват някакви базисни кеч неща - нещо, което няма къде другаде да го направят (сори, вкъщи на килима не е същото). За подобно нещо не се изисква треньорът да е някакъв супер успял пич с десетилетия опит. Нивото на опит на Дъмян е предостатъчно за идеята на събитието.

 

2 minutes ago, Chicky Ricky said:

Аз искам да питам нещо Дъмян. През коя година е дебютирал на ринга? 


По спомен, през 2016 беше започнал да тренира. Вече за дебют не помня, ама не е много след това.

Link to comment

Ех Хълкстере, съжалявам, но и ти не си ме разбрал. Не съм казал, че трябва да те учи на piledrive-ри и 450 splash-ове. Защо не изгледаш сам видеото, което си споделил горе, за да видиш за какво говори? Някъде след 4-5 минути има изрази като "да покажем на бъдещите кечисти как да пробият в бизнеса" и "как стават нещата зад кулисите". Да, човекът обясни също, че ще има базисни упражнения и някой елементарни хватки, нищо по-сериозно... с това нямам проблем, но за другите неща трябва да си подбира думите по-внимателно. И нека не забравяме, че се промотира като БЪЛГАРСКАТА КЕЧ ЗВЕЗДА. Би ли ми обяснил, каква звезда е той и какво е постигнал в бизнеса за който сега ще изнася лекции? Щял да обяснява как се пробива, при положение, че той самия още не е пробил. Или може би си вярва, че е, де да знам. 

Link to comment

Не знам откога истината стана хейт? :D Това е все едно Ники Михайлов, айде не той, че поне има сравнително солидна кариера, Антонио Михайлов ( https://bg.wikipedia.org/wiki/Антонио_Михайлов ) Беше уж "талант" от школата на Милан, който година след като бе изгонен играеше вече в Симитли, да обяснява как се пробива в големия футбол. :D 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...