Jump to content

Вестник "Кеч" (2001)


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

След темите за 24 часа, Хай клуб и Първите броеве на родните кеч издания, идва време за нов момент за носталгия. Днес пак рових из старата колекция, конкретно във в-к "Кеч". Вестникът се издаваше през 2001 и беше нещо като кеч еквивалент на в-к "Шок", т.е. вътре имаше бая глупости. :) Ако не друго, вестничето поне имаше готини постери. И най-важното: вестникът беше "със съдействието на WWF" и затова понякога WWF звезди "даваха интервюта" за вестника! :D Към края му се прекръсти на в-к "Кеч & рап". Някои неща от въпросния вестник:

 

Първи страници на вестника

2vWAq4L.jpg

 

Преди Кечисти приличащи на известни личности?

Q2UDlMp.jpg

hdqAXdI.jpg

T591rzQ.jpg

 

Родната инди сцена в разгара си!
nedT3qP.jpg

 

Признайте си, вие тогава изгорихте ли си тениските след курвенската постъпка на Ледения?!

I8BGx3N.jpg

f3PfiPu.jpg

 

Топ постера в историята на вестника

imTXH9E.jpg

 

Специален позрав за @Radox

Y8e5P7F.jpg

 

И звездите са луди по кеча!

WKJu3XG.jpg

 

Оправяш ги българските мадами, Гробар!

prKXGod.jpg

 

Госпожица си, Вини!

Or5hcea.jpg

 

Правиш ги кинтите, Леден!

iefA8Qt.jpg

 

Бръснеш ги терористите, Ван Дам!
FPlNvAZ.jpg

 

Преди "BWC Top Wrestlers of the Month"... Дали Кърт Ейнджъл има някаква роднинска връзка с Боби Ейнджъл?

Q8ivgKy.jpg

 

Бонус: топ враждата на 2001 - Шамара срещу Слави и Ъпсурт!

ilnME1H.jpg

 

Link to comment
59 minutes ago, nWoHulkster said:

Признайте си, вие тогава изгорихте ли си тениските след курвенската постъпка на Ледения?!

Не, продължих да си я нося, и отнасях доста псувни и хейт. Дори съм ял ритници по коридорите в училище 🤣


Абе беше почти толкова страшно, като да се мотая с тениска на ЦСКА около Герена:D

Link to comment
Metzgermeister
13 hours ago, jobber91 said:

Не, продължих да си я нося, и отнасях доста псувни и хейт. Дори съм ял ритници по коридорите в училище 🤣


Абе беше почти толкова страшно, като да се мотая с тениска на ЦСКА около Герена:D

 

Аз пък с гордост си носех тениската на Ракиши, която получих за десетия си рожден ден, въпреки че някои из училището се ебаваха с римушката "Ракиши, гъзът ти мириши!" :D

 

Иначе "Бу Бу Рей", "Еминен" и "Християнина" изкъртиха :rofl:

 

 

Link to comment
28 minutes ago, Metzgermeister said:

 

Аз пък с гордост си носех тениската на Ракиши, която получих за десетия си рожден ден, въпреки че някои из училището се ебаваха с римушката "Ракиши, гъзът ти мириши!" :D

 

Иначе "Бу Бу Рей", "Еминен" и "Християнина" изкъртиха :rofl:

 

И кубето Кърт Кубейн също.

35izpu1.jpg

Link to comment
UNDERTAKER*

Ех наборка, къде ме върна... Спомените от тогава все повече избледняват, но мисля, че този вестник беше към средата/края на бум-а в БГ, когато вече излизаше какво ли не. До един момент събирах абсолютно всичко, голям маниак бях изначало на всякакви постери и снимки, към онзи момент имах дълъг стаж с футболните естествено, а когато видях първия постер на ННН в Хай Клуб, еуфорията беше голяма. Сега, може и да бъркам времевата линия, но ми се струва, че в Хай Клуб започнаха да излизат кеч нещата още преди кеча да започне по БТВ? Може и да бъркам. Онези години са ми любимите като фен, 99-та и особено 2000-та, когато още не беше станал така масово популярен (сред децата) у нас, гледах си го по кабеларката, чаках следващия брой на Хай Клуб, а лятото/есента на 2000-та преоткрих и интернета... абсолютния Златен век за мен тогава :D 2000-та беше годината! Кеча по ТВ беше почти нон стоп - Sky Sports с RAW, SD и PPV-тата, TNT с WCW и немската Premiere Sport с всичко друго - обзорните предавания, класическите турнири на WWF като започнаха с WrestleMania, даваха и много друг кеч от други федерации. Неприятното дойде вече към средата на 2001-ва и натам, може би след WM 17, постепенно дръпнаха шалтера на всички кабелни и остана само БТВ с орязаните версии на RAW и SD (които така или иначе не гледах), а кеча у нас вече беше придобил образ на нещо, което хем само децата го гледат, хем е опасно за тях:D. Мърчандайз-ът, както споменах, беше вече мазало и излизаше какво ли не, тип вестникът по-горе. Някъде малко след това спрях да купувам и събирам. Спомням си Кеч Гладиатори, Кеч, Кеч Зона, този вестник, 100% Кеч нещо си симаше... забравил съм, но събирах всичко, каквото излизаше до един момент, може би бяха към 5-6 списания, помня и едни стикери. Ех.. хубави времена :)

Link to comment
ShiningWizard

ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА Е PEEP CONFIRMED? Добър вкус за кечисти, дееба.

 

Мен ми е интересно, по време на БТВ ерата, имаше ли кеч фигурки/играчки? Като дете по време на РА ерата, имах една фигурка на Скалата, която намерих в някакъв магазин на Пиротска и много се изкефих (а тогава не бях фен на кеча)

 

Ето това представляваше, едно от двете трябва да е:

 

 Rock - WWE Ruthless Aggression - Series 8 - Jakks Pacific Action FigureWWE Ruthless Aggression Series 4 The Rock 2003 Jakks Pa

 

Няма да се учудя ако е било Батиста, защото кутията я помня като по-различна, по-скоро наподобяваше това 

WWE Wrestling Ruthless Aggression Series 18 Batista Action Figure Jakks  Pacific - ToyWiz

 

После като отвориха Джъмбото, имаше яко фигурки на Мател, но две години по-късно спряха да ги продават. Имах какви ли не фигурки - Острието, Сина, Кейн, Рей, Гробито, Майкълс и един ринг, който се чупеше. Последната фигурка, която имам е на Еди Гереро от може би 2011/2012??? Още я пазя и за жалост е единствената останала, която пазя, защото песа ми изяде целия ростер. 

Link to comment
1 hour ago, ShiningWizard said:

по време на БТВ ерата, имаше ли кеч фигурки/играчки

Мисля че нямаше, някой да ме поправи ако греша. Но имаше магазин в сградата на бтв, до НДК, където имаше няколко кеч щуротии, които се продаваха само там. Който си спомня да каже какви бяха, паметта ми изневерява след 21 години :lol:

Спомням се само едно като албум за снимки...

Link to comment
ShiningWizard

 

3 minutes ago, jobber91 said:

едно като албум за снимки

От брат ми имам един албум, на който е изобразен Кейн. Ебасимо колко яко е било да си кеч фен по онова време, сега е изключителня рядкост да намериш кеч мърч у нас отделен от малоумните Фънко фигурини.

Link to comment
nWoHulkster
19 hours ago, UNDERTAKER* said:

Сега, може и да бъркам времевата линия, но ми се струва, че в Хай Клуб започнаха да излизат кеч нещата още преди кеча да започне по БТВ? Може и да бъркам.

Спомням си Кеч Гладиатори, Кеч, Кеч Зона, този вестник, 100% Кеч нещо си симаше... забравил съм, но събирах всичко, каквото излизаше до един момент, може би бяха към 5-6 списания, помня и едни стикери.

Онези години са ми любимите като фен, 99-та и особено 2000-та, когато още не беше станал така масово популярен (сред децата) у нас, гледах си го по кабеларката, чаках следващия брой на Хай Клуб, а лятото/есента на 2000-та преоткрих и интернета... абсолютния Златен век за мен тогава :D 2000-та беше годината! Кеча по ТВ беше почти нон стоп - Sky Sports с RAW, SD и PPV-тата, TNT с WCW и немската Premiere Sport с всичко друго - обзорните предавания, класическите турнири на WWF като започнаха с WrestleMania, даваха и много друг кеч от други федерации.

 

Наборка, не мисля, че "Хай клуб" пускаха кеч неща преди да почне кеча по BTV. Чат-пат може да е имало някакви жълти работи като например "Дженифър Анистън е влюбена в кечиста Рей Мистерио" (което беше някъде през 1997 или 1998), но не пускаха кеч неща редовно докато кеча не почна по BTV. Значително уверен съм в това. Купувах си "Хай клуб" сравнително редовно още от брой 1 на списанието (през 1996?), така че мисля, че щях да забележа. Допреди няколко години имах не малък брой стари броеве (от преди 2000), но ги изхвърлих. И в този ред на мисли, поздрав за истинските разбирачи, които ще оценят това: "Хай клуб" > "Блясък". :P

"100% Хит" се казваше. Мисля беше месечно списание и по принцип всеки брой беше посветен на различна знаменитост (например, спомням си броеве за Бритни Спиърс и Освалдо Риос). Когато кечът стана популярен пуснаха 6-7 броя за кеч/конкретни кечисти. Имам ги някъде из колекцията.

И да, това сме си го говорили и преди, но така си беше. Кеф ти на английски, кеф ти на немски, италиански, френски, че дори и на руски. Ако знаеш правилните канали и часове през 2000, преди BTV, можеше да се гледа адски много кеч по телевизията. Настоящите WWF шоута, стари WWF PPV-тата, настоящите WCW шоута, стари WCW PPV-та и Nitro-та, PPV-та на живо, ECW, AAA, SMW... Конкретно Premiere Sport си спомням, че даваха по девет часа кеч на ден (реално, три часа, но потваряха шоутата по два пъти). Лудница! 😎

 

15 hours ago, ShiningWizard said:

Мен ми е интересно, по време на БТВ ерата, имаше ли кеч фигурки/играчки? Като дете по време на РА ерата, имах една фигурка на Скалата, която намерих в някакъв магазин на Пиротска и много се изкефих (а тогава не бях фен на кеча)

 

Не мисля, че имаше. Поне аз нямам спомен.

А иначе, и това съм го показвал и преди, някъде през 1999 или в най-краен случай първата половина на 2000 си купих това от Панаира в Пловдив:
ad5twHX.jpg

 

Но това беше отделен случай и е преди BTV ерата. На Панаира по принцип имаше неща, които не могат да се купят или видят никъде другаде. И в случая това си e оригинален WCW action figure от американска компания за играчки. Бяха 3-4 (Nash и Sting май бяха две от другите опции), но аз си избрах Hollywood Hogan. Няколко години стоеше гордо в един шкаф вкъщи заедно с другите ми две подобни фигури (Спайдърмен и костенурка нинджа). Сега пак стои гордо, ама сам - през годините деца на приятелски семейства ми потрошиха другите две. Хълкстърът оцеля, защото не давах никой да го пипа. :)

-----

 

И докато сме на носталгична тема, сега пак бръкнах в колекцията и извадих разни други колекционерски благинки:

 

0o5HaNK.jpg

Ако ми дойде музата тези дни мога да се разровя да пусна и други неща.
 

Link to comment
UNDERTAKER*
1 hour ago, nWoHulkster said:

Наборка, не мисля, че "Хай клуб" пускаха кеч неща преди да почне кеча по BTV. Чат-пат може да е имало някакви жълти работи като например "Дженифър Анистън е влюбена в кечиста Рей Мистерио" (което беше някъде през 1997 или 1998), но не пускаха кеч неща редовно докато кеча не почна по BTV. Значително уверен съм в това. Купувах си "Хай клуб" сравнително редовно още от брой 1 на списанието (през 1996?), така че мисля, че щях да забележа. Допреди няколко години имах не малък брой стари броеве (от преди 2000), но ги изхвърлих. И в този ред на мисли, поздрав за истинските разбирачи, които ще оценят това: "Хай клуб" > "Блясък". :P

"100% Хит" се казваше. Мисля беше месечно списание и по принцип всеки брой беше посветен на различна знаменитост (например, спомням си броеве за Бритни Спиърс и Освалдо Риос). Когато кечът стана популярен пуснаха 6-7 броя за кеч/конкретни кечисти. Имам ги някъде из колекцията.

И да, това сме си го говорили и преди, но така си беше. Кеф ти на английски, кеф ти на немски, италиански, френски, че дори и на руски. Ако знаеш правилните канали и часове през 2000, преди BTV, можеше да се гледа адски много кеч по телевизията. Настоящите WWF шоута, стари WWF PPV-тата, настоящите WCW шоута, стари WCW PPV-та и Nitro-та, PPV-та на живо, ECW, AAA, SMW... Конкретно Premiere Sport си спомням, че даваха по девет часа кеч на ден (реално, три часа, но потваряха шоутата по два пъти). Лудница! 😎

 

Най-вероятно е било след като е почнал кеча по БТВ, да. Просто явно е било наистина веднага след това, (а както споменах, аз кеча по бтв-то не го отразявах много-много) и затова ми е останало такова впечатление.

 

Иначе съм сигурен, че имаше и други списния, просто вече съм забравил, но тогава наистина бях мега зарибен по всякакво колекциониране на такива неща. Футболните дадоха старта няколко години по-рано, а като започнаха да излизат и за кеч...:ph34r: абсолютен шок, никога не съм очаквал, че може да се случи. Мисля, че някъде във форума имаше такава тема с всички списания от тогава, ще потърся.

 

А за кеча по ТВ в онези години... От днешната гледна точка е много трудно да се възприеме какво беше онова тогава. Говорили сме и друг път и сме спорили даже кога е било по-добре да си фен - сега, когато всичко е пред теб или тогава, когато седиш с касетофона пред ТВ-то, за да си запишеш музиката на някой кечист, защото просто няма как да я чуеш от друго място (и се молиш, когато излиза, JR да не бърбори много :D). Така казано звучи ужасно :D, но повярвайте, супер си беше! Или пък когато висиш до 12 вечерта и чакаш да почне Smackdown или до 3 часа, за да почне WrestleMania... 12, примерно, по Premiere Sport. Кой да е предполагал тогава, че след години ще имаме всичко това на един клик разстояние на лаптопите си, никакъв шанс. Какъв скип, какво превъртане братче, гледаш залепен за екрана и се кефиш. А го изпусна, а край. Може би затова сме го оценявали толкова много, не знам. Който и да попиташ сега ще предпочете сегашното положение, включително и ние по-старите фенове (особено пък ние!), но мамка му, онази 2000-та година не я заменям за нищо. Бяхме като дете, на което до момента са му давали по 1 сладолед на седмица и изведнъж започват да му дават по 10, но в точно определено време :). Ако трябва да продължа сравнението, сега сме като деца, на които са дали целия сладолед на света и са им казали яжте когато искате и по колкото искате :D

 

Сетих се за едни дъвки с лепенки, които вече съм сигурен, че бяха преди кеча по БТВ. Не знам дали във вашите училища ги е имало. Странното беше, че кечистите на тях бяха от периода 90-94, но тези дъвки със сигурност ги пуснаха при нас в края на 90-те. Дано не са ни давали развалени дъвки на 5-6 години :D Пак не пазя нищо, но ги намерих в нета. Имах почти всички - на Taker, Shawn, Repo Man, Rick Martel, Kamala и т.н. Ето тези:

 

42-wwf-dunkin-bubble-gum-stickers-1993-A

 

Сещам се и за едни други, които вече може да са били и по времето на БТВ, но не бяха дъвки, а си бяха лепенки само. Представряваха един лист с 10-ина лепенки в различни форми, нещо като блистерче. По спомен пак бяха ретро и много им се кефех, но 1 лист идваше бая пара. Ако не се лъжа ги купувах от бутките за списания/вестници.

Link to comment
  • 2 weeks later...

@nWoHulkster , ако броевете са при теб, би ли качил статията - КЕЙН СТАВА ОЛИГОФРЕН СЛЕД 2 ГОДИНИ. След като се превърна в поредния култов catch phrase в BWC, ще е интересно да я прочетем цялата. :D 

Link to comment
nWoHulkster

Първо, добавих още първи страници на вестника в първия пост.

 

И второ:

bXaPnLi.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...