Jump to content

AEW Double or Nothing - 29 май 2022


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

All Elite Wrestling (AEW)
"Double or Nothing"
May 29, 2022
Las Vegas, NV
T-Mobile Arena

 

AEW World Championship Match

EtxWExk.jpg

Hangman Page (c) vs. CM Punk


If Wardlow wins MJF will release him from his contract / If MJF wins Wardlow can never sign a contract with AEW

4aVghRN.jpg

MJF vs. Wardlow

 

D3jtRv4.jpg
The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Hardys (Jeff Hardy & Matt Hardy)

 

AEW World Tag Team Championship Match
26XT3it.jpg

Keith Lee & Swerve Strickland vs. The Jurassic Express (Jungle Boy & Luchasaurus) (c) vs. Powerhouse Hobbs & Ricky Starks


Anarchy in the Arena

z7i3rvc.jpg

Jon Moxley, Bryan Danielson, Santana, Ortiz & Eddie Kingston vs. The Jericho Appreciation Society (Chris Jericho, Daniel Garcia, Jake Hager, Angelo Parker & Matt Menard)

 

Men's Owen Hart Foundation Tournament Final
Women's Owen Hart Foundation Tournament Final

2UJuvXF.png

Adam Cole vs. Samoa Joe
Dr. Britt Baker D.M.D. vs. Ruby Soho

 

Trios Match
6wk67fA.jpg

Death Triangle (Penta Oscuro, PAC & Rey Fenix) vs. House of Black (Buddy Matthews, Malakai Black & Brody King)

 

AEW Women's World Championship Match
IR4nX7O.jpg

Thunder Rosa (c) vs. Serena Deeb

 

TBS Championship Match
mmO747B.png

Jade Cargill (c) vs. Anna Jay

 

MJRrSJ8.jpg

Ethan Page, Scorpio Sky & Paige VanZant (w/ Dan Lambert) vs. Tay Conti, Sammy Guevara & Frankie Kazarian

 

3kDS5yP.png
Darby Allin vs. Kyle O'Reilly


Preshow Match
C1vYxTN.jpg
Hook & Danhausen vs. Tony Nese & "Smart" Mark Sterling

 

 

Link to comment

има доста интересно изглеждащи мачове в тоя кард примерно мача на Буксовете и братята Харди и Джейд Каргил с/у Анна Джей,надявам се Анна да е новата шампионка но Тонката едва ли така го е замислил.За мача на Пънк си е кристално ясно че той ще е новият шампион.

Spoiler

 

1683447209_6970533.gif

Link to comment
The-Resident-Ev!L

The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Hardys (Jeff Hardy & Matt Hardy)

Само заради този мач, си струва да дръпнеш шоуто. :)

Link to comment
ShiningWizard

Си Ем Пънк ще дебютира ли новата си тениска на това пей пър вю, а форон?

1653329546849.thumb.jpg.5616362c09546670da7cbc11c2b2c6f2.jpg

Link to comment

Oстават само 5 дни до най-голямото кеч шоу за годината в световен мащаб! Няма как, Double or Nothing е шоуто в което AEW и талантите им винаги се раздават на макс и очаквам спектакъл от първата до последната минута. 

 

Аз съм надъхан най-вече за МЕ-та и за мача на моя любимец Уордлоу. Исторически мач за CM Punk, който след близо десетилетие пауза, отново ще се кечи за световна титла в МЕ-та, като най-вероятно ще я грабне и ще даде началото на Summer of Punk 2022! Hangman Page, когато стартираха компания с първия Double or Nithing и последвалите PPV-та и дебюта на Dynamite, за мен беше един от най-безличните кечисти, но снажният промоутър, КАН, намери начин да го изгради в една от най-уникалните underdog истории, които съм виждал. За съжаление, когато си интересен с това да си underdog, в момента в който изкачиш върха и вече няма за какво да се бориш, не остава почти нищо което да задържи интереса към тебе. Все пaк Hangman вече не ми е безлично име и го приемам като звезда в AEW, така че за мен последните му година не беше напразна. Царуването му с титлата обаче няма да се запомни почти с нищо. Враждата му с Браян Даниел беше стабилна, без да е нещо невиждано. Враждата му с Адам Коул не беше нищо особено и няма да я запомня с нищо. Останалите му вражди и защити? Честно не мога дори да си спомня срещу кой друг е защитавал, но няма да ровя и да гледам сега. Много хора очакваха да прави вражда и с MJF, но според мен не ги срещнаха, за да предпазят MJF... мисля че идеята тук е, когато MJF влезе в картинката за титлата, със сигурност ще я спечели и ще я държи много дълго време. Та като се има предвид, че в AEW се планира в дългосрочен план и тоя мач между Hangman и Punk вероятно е бил планиран преди 5-6 месеца още, би било глупаво да правят MJF междинен претендент, само за да бъде ебан и погребан от шампиона.

 

И като стана въпрос за MJF-ката, тука не знам как смятат да го изиграят, защото Уордлоу трябва да излезе много силен от този мач без да погребе MJF. Вече дали задължителна негова победа е правилният изход, не мога да преценя. По-скоро да, трябва да спечели, време му е да се освободи от MJF и да действа сам. Единствено се опасявам да не го наврат в някой кирлив стейбъл, тоя човек трябва да е единак и да се гради постепенно с интересни вражди, след което може една TNT титла след 5-6 месеца и евентуално МЕ пуш след една година.

 

Към останалите мачове не съм толкова инвестиран, но очаквам да са спектакъл за окото. Колкото и да харесвам Blackpool Combat Club и JAS, вече ми идва идва малко в повече тая пренаситеност от стейбъли. То 90% от имената в ростъра им са част от стейжъли, състоящи се от 3 души или повече. Което ме навежда на слуховете, че смятат да въвеждат Trios титли... мамка му, само това не. Не бих имал против при определени обстоятелства, но при положение вече има tag team титли, смятам, че едните обезсмилят другите. Друг е въпросът, че ще стане и претъпкано с колани.

 

Young Bugs ще изпълнят мечтата си да се кечат със своите идоли (освен ако вече не са го правили в някой физкултурен салон в периода на Хардитата между TNA и последното им завръща в WWE), живи и здрави. Хардита вероятно ще се почупят като за последно в тоя мач, така че има за какво да се надъха човек.

 

Абе да идва по-бързо това PPV и да изкъртват мястото, че после започва билдът на най-великия кросоувър в историята на кеча - AEW vs NJPW на емриканска почва! World Champion CM Punk vs Каручка с Ограда в МЕ-та! Toва ще е ONE IN A LIFETIME чуек!

Link to comment
47 minutes ago, Suffer-H said:

Young Bugs ще изпълнят мечтата си да се кечат със своите идоли (освен ако вече не са го правили в някой физкултурен салон в периода на Хардитата между TNA и последното им завръща в WWE), живи и здрави. Хардита вероятно ще се почупят като за последно в тоя мач, така че има за какво да се надъха човек.

Направиха добър мач на Supercard of Honor преди няколко години. Мисля, че преди него имаха още един, но не съм го гледал.

Link to comment
nWoHulkster

Това ще е седмия мач между Bucks-овете и Hardy-тата. Преди това имаха (в този ред) три в американски индита, един в Чили и два в ROH.

Link to comment

Баси майката, седем мача... Карай, този път мачът им е на подобаваща сцена.

Link to comment

Пиша тук, няма да цапам темата за Dynamite, където отново имаше супер мачове, но този път има едно огромно НО.

Не ми харесва, че AEW уж говорят, че DON е най-голямото PPV, а всъщност няма нищо грандиозно в схемата. За разлика от E-то, където мачовете са градени с години само и само за да има голяма кулминация на най-очакваното шоу. Тук, за втора поредна година виждаме точно обратното - каквото дойде и е наред като история, това пробутваме (миналата година гледахме ME, в който нямаше никакв интрига). Аз имам цялостен проблем с големите ивенти на AEW и тяхната редовност, но това е друга тема. Тотално безлични мачове за женските титли, за отборните, а да не говорим и въобще за неадекватността, която гледаме покрай TNT титлата, която липсва на този ивент.

Подкарваме ги наред.

Hook & Danhausen vs. Tony Nese & "Smart" Mark Sterling - Това е супер за Buy in, Hookhausen е меме, пък и самата история е свежа, би било добре да се помотаят из таг дивизията, докато наберат още по-голяма скорост.

Jade Cargill (c) vs. Anna Jay - без никаква история, набутаха го в последния момент за да не е без мач Каргил. Ако толкова нямаше какво да правят с женските титли, можеше да пуснат title vs title, което щеше да е перфектно за "най-голямото" им PPV. В момента имаме два женски мача без особен хайп и без сторилайн. Има някакъв минимален шанс Cargill да дропне, което ще е голяма глупост, надявам се да не я направят.

Thunder Rosa (c) vs. Serena Deeb - прочети предното. Отделно, Rosa е доста безлична като шампионка, никакво ТВ време не и дават. Наистина един сблъсък с Cargill щеше да е доста по-забавен, пък дори и да го бяха направили да е равенство. В момента имаме два женски мача, за нито един от двата не ми пука.

Death Triangle (Penta Oscuro, PAC & Rey Fenix) vs. House of Black (Buddy Matthews, Malakai Black & Brody King) - Cool, cool, cool, cool, cool. Тази вражда я градят доста време и още малко щяха да изпуснат момента. Надявам се скоро да се появят Trios титлите, че всичките тези стейбъли няма какво да ги правят. Тези двата са едни от малкото, които са в сериозен сторилайн. Бих се изкефил HoB да бъдат пушнати и да газят наред.

Men's Owen Hart Cup Tournament Final & Women's Owen Hart Cup Tournament Final - Добре, тези два мача са супер и въобще турнира се получи интересно. Това е приятната част, неприятната е, че хората в женската и мъжката дивизия, които са на финалите реално са бившите ME-ъри от предните истории (Cole/Baker). В женската дивизия няма никаква дълбочина и са джобър до джобър наредени. Да нахлува Саша Бенкс и това е.

Jon Moxley, Bryan Danielson, Santana, Ortiz & Eddie Kingston vs. The Jericho Appreciation Society (Chris Jericho, Daniel Garcia, Jake Hager, Angelo Parker & Matt Menard) - Джерико се върна от гроба с този WIZARD образ, въобще враждата е забавна, а и се радвам, че няма да е това безумие на стадиона. Не знам дали Yuta е контузен или се бие по разни други федерации, но е доста бедно да не участва в цялата вражда при положение, че преди това 1 месец бе градена история около него. Победа за хийловете и продължение на враждата.

Keith Lee & Swerve Strickland vs. The Jurassic Express (Jungle Boy & Luchasaurus) (c) vs. Powerhouse Hobbs & Ricky Starks - Огромен скандал, че направиха този мач, а FTR ги няма на картата. Всичко беше градено FTR да са следващите шампиони и най-вероятно ще са, но защо не го правиш на най-голямото си PPV. Отделно, че има доста по-интересни отбори, които да участват в този мач. Keith Lee & Swerve са потресаващо скучни. Иначе, да, готино - три отбора с по-едно чудовище и един highflyer ама при положение, че ни даваш великолепен продукт като качество дори и на седмични шоута, дай нещо ОЩЕ по-специално на PPV. Много грешно решение. Разбирам, че градят и шоуто с японците и затова имаше намеса на Динамита, но има време за това.


The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. The Hardys (Jeff Hardy & Matt Hardy) - това е мач, който можеш да вкараш на турнир без почти никакъв билд и хората да се изкефят, в опозиция на по-горните. Със сигурност ще е шоу за всеки един фен, надявам се Бъксовете да си бият, Хардитата са изпята песен и трябва да стоят далече от гръмки победи, титли и т.н.

MJF vs. Wardlow - мач с MJF винаги е злато, да не говорим, че тук ще има всякакви намеси, забавни моменти и изграждането на една от бъдещите звезди на компанията. Единствената ми забележка в иначе перфектно буукнатата вражда е, че я виждаме за пореден път, а и че MJF няма шибани победи не знам от колко време. Ясно е, че пада и сега, но му трябва дълга серия с победи след това и пренасочване към световната титла рано или късно.

Hangman Page (c) vs. CM Punk - определено Тонкича хвърля почти цялото PPV към draw-а на Punk, но не съм сигурен дали моментът не беше изпуснат. Пънкаря задължително трябва да мине през титлата, дали ще е в този или следващ мач няма значение. Такива трябва и да са мачовете на подобен тип MAIN PPV-та. Нещо, което ще искаш да гледаш. Имаше леки наченки на heel Punk, ако го направят ще е перфектно, че face образа му с респектчета и плюсчета за всички не е най-интересното нещо.

Общо - половината от мачовете са супер и ги очаквам, другата половина са пълнеж, а МОЖЕХА да направят велик турнир с roster-а, с който разполагат. Липса на TNT титла, FTR, никаква интрига при жените, титлите по двойки също накланят везните някак да не съм от най-надъханите за този турнир. Ясно е, че въобще цялото лице на AEW е различно от това на WWE, но трябва да преписват хубавите и добри неща от бачи Винс. Най-малкото колкото и скучно и умряло да бъде Е-то винаги ще си пуснеш да гледаш Royal Rumble или WM.

Link to comment

Какъв турнир само получихме, много съм доволен от продукта на AEW, но тук има едно голямо Но,защото колкото и да ми е кеф че Пънк е шампион след 9 години , може би най-големия талант на AEW, а именно MJF, не знаем какво следва за него след случилото се вчера на турнира, лично аз се надявам да не е наказание това , което стана , а именно че го скуошнаха!

Link to comment

Последното значимо царуване в кариерата на Punk, личеше му, че се чувства и наистина му е яко. Лично за мен за година и нещо успя да заличи негативната аура която го преследваше около post-WWE периода. Започна противоречиво, но враждите с King, MJF и тази с Hangman дадоха логика на happy to be there гимика. Сега вече е въпрос на време да видим dickhead Punk, след което достойно да се пенсионира като един от най-големите в бизнеса. Каубоя направи приличен reign и редица топ мачове, но сякаш липсваше враждата която да го изстреля до следващото ниво. Най-слабият до момента, няма какво да се лъжем. В близкото бъдеще очаквам Punk/Hangman II с разменени роли и подобен финиш. Не знам дали да очаквам дълъг reign от Пънкаря, но има доста огромен лист с dream мачове и вражди които искам да видя, дано и рейтингите го покажат.

 

Леко тежка вечер за AEW оригиналите иначе. YB падат от Hardy, Sammy G е меме, MJF скуошнат, Darby от KOR и то чисто :ohmy: Айде, за сърнетата има логика, няма да ме изненада да направят title vs career мач, с което да пенсионират Хардитата, макар че не съм фен да се дават титли по заслуги. 

 

Ситуацията с MJF ми беше най-интересното нещо около PPV-то, a най-забавното e, че никой си няма понятие какво се случва. Трите мегатреда в r/SquaredCircle набраха около 15k постове за по-малко от 48 часа :) Или ставаме свидетели на леко възраждане на kayfabe-a, или това ще е пореден сериозен тест за лидерските качества на ТК. Аз за разлика от други AEW die hards няма да си кривя душата като кажа, че ако в действителност е недоволен и иска да се чупи ще е мега голям удар за компанията. 

 

Забранената врата идва, а не видяхме никакви дебюти което леко разочарова. Дано няма проблеми с логистиката защото ако ще се кара само на винетки до последно ще е по-скоро meh. 

 

ПП: PVZ официално влиза в wrestling crush листата ми. Супер курвенски attire, топ пичка, сравнително популярно име, на ринга като за rookie също не беше потресаващо зле. Дано се позадържи в кеча, определено виждам потенциал за модерна версия на Trish.

Link to comment
nWoHulkster

Post-show media scrum:

 

 

От 4:55 натам Тонката здраво се надъха да обяснява кой е най-големия draw в AEW. :D

Link to comment

Тоя Тонката що гледа толкова лудо/странно? 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
5 minutes ago, baikiro said:

Тоя Тонката що гледа толкова лудо/странно? 

 

Защото е нашмъркан като ЖИУОТНО, не виждаш ли? :D 

Link to comment

И все пак има по-нормален поглед и поведение от Винс. Трябва да се радвате на КАН, това е снажния промоутър, който току що ви достави PPV-то и ME-та на годината в целия кеч! Не го осъзнавате, но наличието на този ТИТАН прави и WWE по-добра компания, макар че те са неспасяем случай докато изкуфелия е начело.

Link to comment
Jack Bauer

Това че Пънк е спечелил няма значение. Нищо няма значение...

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
nWoHulkster

Още не съм изгледал цялото шоу (петчасови PPV-та... 😫), обаче трябва да се включа и да кажа, че Wardlow vs. MJF беше страхотно шоу. Есктра build, екстра мач, екстра публика. Евала! Всичко в мача беше изцяло basic като кеч движения и т.н., обаче мачът беше идеален пример как дори и basic неща могат да бъдат супер, когато кечистите знаят какво правят и booking-ът е силен. Публиката получи точно това, което искаше да види (как Wardlow размазва MJF) и се изкефи на макс. Евала! Със сигурност по-нататък в шоуто ще има по-добри мачове като качество на кеча, но надали нещо ще задмине този мач като любимия ми мач от шоуто.

 

А иначе новите попълнения продължават: Athena (Ember Moon), Stokely Hathaway (Malcolm Bivens) и Rush. От тях най-интересен ми е Rush. С правилната презентация и в правилната атмосфера Rush вече е показвал, че може да бъде един от най-харизматичните кечисти в кеча. Уникален heel, когато всичко си е както трябва. На пръв поглед не ми пасва много в AEW и имам съмнения дали ще може да се впише добре, но да видим. Хубавото е, че поне го стартират в отбор с Andrade, така че ще има кой да му помага да се нагоди. От друга страна, през последните 10 години пичът е свикнал да бъде Топ звезда, навсякъде където отиде, и да му угаждат на желанията, та ще е доста интересно да се види дали ще му издържи егото да бъде просто поредния пич в AEW. И в този ред на мисли, направи ми впечатление, че Тонката не пусна "Rush is All Elite" графика, така че възможно е засега да е тук само пробно, докато не се уверят, че пасва и няма да е проблемен.

Между другото, любопитно е да се отбележи, че публиката на това PPV беше най-голямата PPV публика в историята на компанията и 4-тата най-голяма AEW публика като цяло, но с предстоящите Forbidden Door PPV и Dynamite в Los Angeles позициите ще се променят на съответно 2-ра и 6-та.

 

Link to comment

На мен ми хареса доста ппв-то. Не знам дали щото е нещо различно от до втръсване познатите мутри на Е-то, но и Хардитата и Бъксовете,таг мача накрая, мейн евента също ми допаднаха доста, почти не съм скипвал, освен като лежат по 3 минути . Тройния мач също достави Сееерооо Миедоооо....

Ок бях с Хенгмана като шампион, ок ми е и с Пънк, нито ми е дроп, нито пък се надъхвам, че ще стане еди- кво си и еди-що си.

Жейд Каргил да и ям мирижливите цици запази, ама с тоя стрийк дали ще го кара до 50-0 не знам,хърбавия и ДМД, демек power couple-a там не бях много ок , но нали публиката трябва да пее бейбееей, няма как.

Пффф ,а Джерико мача тия се разсипаха от бой, мислех,че Шкемби и питомците на Ригъл ще победят, но що кръв се изля, мани мани, то и Жъстин Робъртс си го каза- Shit will hit the fan :D

Имат доста звезди, които не помирисват ефирно време или поне на мен така ми се струва, щото не следя Дарк и каквото още имат там.

В крайна сметка, мисля да продължа да ги гледам и занапред, предстои забранената врАтА, не следя пуроресо-то и знам, че ще се почупят от бой и там. Което ми е за предпочитане ,отколкото да гледам сватби и разводи и Бианка и Беки Криндж за 6548677 път.

3kuoda.gif

Link to comment

Можеха да спестят някой друг мач.

 

Напълно безсмислено вкараха Кайл vs Дарби, един от женските мачове също можехме да го пропуснем, Ана Джей изглежда потресаващо на ринга. Дарби трябва да го щадят малко, че с толкова мачове и бъмпове, след три години няма да може да ходи.

 

Определено мелето между Джерико и хората на Ригъл открадна шоуто, няма какво да се кривим. Пълна касапница! Гледах и динамита определено War Games е логичното продължение/край на тази вражда. Да бутнат Кингстън срещу Браян някъде преди това за купоня.

 

Трио мачовете и мачът за отборните титли също бяха супер, с правилните победители, никакви забележки.

 

Cole & Baker ще е добре да ги завъртят в няква глупава вражда срещу друга двойка (тип Тай и Сами), че да са далеч от историите за титлите.

 

Главните три мача макар и не така подредени: За какво им е тази победа на Хардитата, Джеф от две три шоута не може да изпълни нищо без боч, Мат също е извън всякаква форма. 

 

MJF vs. Wardlow беше перфектно изигран, та даже и самолетчето. Сега само нагоре за Максуел и без загуби.

 

МЕ - Пънк не е във форма, не му се получава и трябва или да работи здраво или да промени стила си. Ужасно е в такъв важен момент да се получат два боча, но пък Пънк компенсира с перфектно селване. Чакаме да видим какво ще стане с този reign, очевидно няма да е гарниран с heel търн или поне не сега. 

 

Доста по-силни турнири са имали, критиките са толкова много, тъй като летвата е на високо.

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...