Jump to content

AEW Dynamite - 11 май 2022

neshev

Recommended Posts

На хартия са яки мачове, и това даже ми е интересното, че примерно не мога да предположа на 100 % Дарби или Жефф ще грабне победата.

Гърчавия адам кол срещу дакс също ще е интересен сблъсък. Пънк няма как да загуби срещу силовака жон силвър, путките са ми мъгла, дразни ме ,че жейд каргил и шампионката при жените се правят,че не знаят една за друга, още повече, че едната има стрийк 30-0.

На Джерико глупостите са ми винаги забавни, дано емжейеф и уордлоу доставят също. Ще се гледа :)

3kuoda.gif

HeaDMaKeR™

Защо Джеф и Дерби колата са без дисквалификации? Мач в средата на седмично шоу, в средата на турнир без никакъв залог накрая, 2 претендента без история помежду си, освен че са евентуални съотборници,  без билд се попиляват в безсмислен мач.Рофл.

Тони Кан трябва малко да ограничи кечистите си от тези рискове, които правят във всеки мач.Безумно е, криндж е и дори спотовете са кухи.Пример: стълба с бодлива тел. ?????????

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

John Green, Looking For Alaska

The-Resident-Ev!L

Jericho е свалил корема.

Влязал е в стил 2000 година с тази прическа. :)

Тонкича ги реди, както някое хлапе, което тепърва е открило кеч симулатор. Правим турнир, но един от мачовете то праскаме TLC, да има там. 😂

И не разбирам каква е тази фиксация по Bret Hart. Главно към него, даже му копират мачовете и постоянно му се мазнят. А пичът им е пял отдавна и си прибира мазния чек от Винс. Owen няма нищо общо с AEW. Все едно WWE да тръгнат да правят турнир за Misawa, при условие, че няма нищо общо с тях. Но там са други филми. Жената на Owen е в неин филм, а пък Тонкича е ясен. На няколко линии, би се навил на всичко.

Самият мач беше откачен, няма две мнения. Друг е въпросът доколко има смисъл да се трошиш за пред 800 хиляди аудитория, но в крайна сметка, това са зрели мъже и си преценяват. Според мен Тонкича трябва да е човекът, който да контролира нещата, защото кечистите не могат да имат адекватна преценка. Радвам се, че Jeff победи. Не виждам хайпа по Darby. Скакалец, който си троши тялото всеки мач. Да, буди някакви симпатии като видиш как скача от стълба и си троши гърба върху столове, но за да си нещо повече от надут джобър, трябват харизма и промо умения, а от него не виждам такива.

The-Resident-Ev!L
2 hours ago, neshev said:

Тонкича ги реди, както някое хлапе, което тепърва е открило кеч симулатор. Правим турнир, но един от мачовете то праскаме TLC, да има там. 😂

И не разбирам каква е тази фиксация по Bret Hart. Главно към него, даже му копират мачовете и постоянно му се мазнят. А пичът им е пял отдавна и си прибира мазния чек от Винс. Owen няма нищо общо с AEW. Все едно WWE да тръгнат да правят турнир за Misawa, при условие, че няма нищо общо с тях. Но там са други филми. Жената на Owen е в неин филм, а пък Тонкича е ясен. На няколко линии, би се навил на всичко.

Самият мач беше откачен, няма две мнения. Друг е въпросът доколко има смисъл да се трошиш за пред 800 хиляди аудитория, но в крайна сметка, това са зрели мъже и си преценяват. Според мен Тонкича трябва да е човекът, който да контролира нещата, защото кечистите не могат да имат адекватна преценка. Радвам се, че Jeff победи. Не виждам хайпа по Darby. Скакалец, който си троши тялото всеки мач. Да, буди някакви симпатии като видиш как скача от стълба и си троши гърба върху столове, но за да си нещо повече от надут джобър, трябват харизма и промо умения, а от него не виждам такива.

Много тежко падане направи Darby тялото, му не знам колко време ще издържи.. 

Вие сте нелепи, честно. Дават ви PPV мач с невиждани спотове на безплатен Dynamite и вие сте недоволни? 😂

Вини Мак е успял да промие много мозъци, евалата за което - явно да имаш 3 DQ-та на седмично шоу и безсмислени мачове, които си гледал поне пет пъти е нормално, а това да има нещо интресено и неочаквано е "лошо". За това и целият wrestling е в амок, всичко са свикнали с "новото нормално", в което Вини ги е упоил.

Много ме радва, че продължават с леките намигвания - Punk печели с Buckshot Lariat, Cole със Sharpshooter. Най-после и Moxley & Danielson влизат във вражда, която ще е gold за промота. Не очаквах Джеф да спечели и въобще не съм сигурен кой ще е King of the Ring. Предполагам Joe ще бъде прецакан следващата седмица, Adam Cole ще спечели срещу Харди, но друго нямам представа.

Когато си Дарби как се предполага да станеш интересен? Промо умения не показва, физика няма кой знае каква ... Да, гимикът му е интересен с тоя скейтборд и боята, както и има приятен стил на ринга, но това не стига за повече от лоукард на кое да е шоу из гимнастическите салони. С тия спотове пичът го докара до МЕ-ти на седмични шоута, разпознаваемо лице е вече и със сигурност от тук нататък ще си намира работа където си пожелае из почти всички кеч организации. Точно с това си себераздаване стигна до тук, иначе щеше да е поредният щиглец, правещ шоу пред 20 пиянки из дворове и училища. 

ТНЕ DEADMAN

Дарби много добре обясни защо мачът им с Харди беше NO DQ и това е напълно дстатъчно. Който гледал, гледал.

А какво общо има Owen Hart с AEW? Общото е Pro-wrestling. AEW претендират, че са pro-wrestling промоция, а Оуен е легендарно име в про-реслинга и типичен кечист на ринга, а не entertainer. Така че защо да не направят tribute към име като него? Това е поне от kayfabe гледна точка. Ясно е и че е намерена добра ниша да се печелят пари от смъртта на някой, но това го правят от много отдавна и редовно в WWE (не, че ги оправдавам, но не чувам някой да ги критикува за това). По същия начин ако WWE направят трибют към Мисава, ще е като трибют към про-реслинга, но не върви да го направят, защото те са "sports entertainment". ;) 

И какво лошо има хора като Дарби да правят, това което правят? Нали получаваме зрелище, шоу, хората си тръгват доволни от залата. Какъв е проблема? Дали си рискува здравето и живота си е негов проблем и негов избор. Ние можем само да се възползваме от избора му и да се кефим на видяното. BiZkiT добре го каза, че явно много от кеч зрителите са промити, а аз бих казал и облъчени, като от някаква секта. Трябва да се разбере веднъж завинаги, че не всичко в кеча е WWE. AEW се самоопределят като алтернатива и са точно това. Което значи, че "правилата и законите", които важат в WWE, не се очаква да важат в AEW или където и да е другаде. Това си е друга федерация с нейна си концепция и виждане, и те си правят техните неща. Феновете им са доволни и точка. Защо трябва да се очаква от тях да правят същото като WWE?! Това е малко като в музиката. Ще дам пример с "Metallica". Започват като тежка, бърза банда, набират определена фенска маса и тая маса си създава нейна си представа за бандата и нейни си очаквания. Е да, ама Металика си правят каквото им е кеф и рязко през 90-те си променят стила и стават по-бавни и мелодични (за известно време). Тогава се почва, особено по нашите географски ширини: "продажници", "педали", "това не е Металика" и т.н. Е, същите сте и промитите WWE фенове, сами сте си наложили в главите един стандарт "как трябва да бъде" и когато някой направи нещо съвсем различно, чувствате някаква нужда да го оплюете. Не го разбирам, но затова пък аз не съм изрично WWE фен, а кеч фен и всичко, което доставя удоволствие за гледане, за мен е добре дошло. Да, би ми било странно някой ден Дарби Алън примерно да е със световната титла, защото ще изглежда прекалено нереалистично. Но кечът е нереалистичен по природа, а отделно ако това е политиката на тази компания, ок, ще го приема. Дали ще е успешна политика, времето ще покаже, но си е тяхната, така са си решили, такива са, точка. Докато мачовете им са наслада за окото и продуктът е като цяло различен, интересен и все още непредвидим, аз ще гледам и тях, и WWE. Който не умее да гледа и двете, жалко за него.

И за да не съм съвсем офтопик, забелязах нещо при MJF, което доста ми допада и не помня да съм го виждал при други. Говоря за реакциите, които получава, когато е в неговия град. Ако например Брет Харт в Канада е винаги 100% бейбифейс или Остин в Тексас, или Пънк в Чикаго, то MJF получава реакции като бейбифейс, но без да се държи като такъв. Същият гнусен хийл си е, но публиката му се радва и това е според мен, защото той успява да направи цялата публика да е хийл публика, вместо той да става за един ден бейбифейс. Колко други кечисти правят heel turn на публиката само заради тях? Друг левел си е чифутчето и има потенциал някой ден да се нареди до най-великите изобщо.

От друга страна пък Пънк използва фактът, че са в Лонг Айлънд за да търне хийл само за едно шоу, нещо което също ми допадна. Подозирам, че ще му се превърне в традиция, независимо дали в дадения момент е фейс, ако гостува в Лонг Айлънд, ще се държи с тях като хийл (нещо, което догмите на WWE в днешно време не биха позволили, мисля). 

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

On 5/13/2022 at 12:44 PM, BiZkiT said:

Вини Мак е успял да промие много мозъци, евалата за което - явно да имаш 3 DQ-та на седмично шоу и безсмислени мачове, които си гледал поне пет пъти е нормално, а това да има нещо интресено и неочаквано е "лошо". За това и целият wrestling е в амок, всичко са свикнали с "новото нормално", в което Вини ги е упоил.

Абсолютно. Бях спрял да гледам кеч от години, защото просто ми се предлагаха едни и същи generic шоута. Скучни мачове, еднотипна драматургия в тях (хеле пък по двойки е ужас, като "изолират" някой), еднакви промота и безнадеждно сговнясани фюдове, които предъвкват все същото.

И съжалявам, преди 20-25 години ми беше достатъчно да видя, че някой псува и пие бира, че Скалата си вдига веждата, че някакви мадами по гащи се барат една в друга и че големи хора се обиждат като малки деца и после се бутат на ринга, но сме 2022-ра и абсурд да ме привлечеш с това на екран.  Триста телевизии, платформи и какво ли още не има и всичко е на един клик. Няма да си загубя два или три часа с поредния мач, изтъкан от захвати на врата, саблени удари и бягане на страхливия лош около ринга. С две думи - скучно е. 

Тоя кратък и брутален мач на Харди и Дарби бих го гледал още десет пъти. Защото такова чудо просто не се вижда всеки ден. И сик бъмпа от стълбата наистина беше извратен и епичен. И това беше поредното шоу на AEW, което гледам без скип. 

4 hours ago, gboy said:

И съжалявам, преди 20-25 години ми беше достатъчно да видя, че някой псува и пие бира, че Скалата си вдига веждата, че някакви мадами по гащи се барат една в друга и че големи хора се обиждат като малки деца и после се бутат на ринга, но сме 2022-ра и абсурд да ме привлечеш с това на екран.  Триста телевизии, платформи и какво ли още не има и всичко е на един клик. Няма да си загубя два или три часа с поредния мач, изтъкан от захвати на врата, саблени удари и бягане на страхливия лош около ринга. С две думи - скучно е. 

А какво би гледал? Разни джуджаци, които изглеждат в по-лоша физическа форма от съседа, мънкат, заекват и две думи не могат да кажат и единственото, което правят е да спамят салта, винтове и тн. Ебати интересното, чуек. Боята съхне по-вълнуващо от този твоят кеч. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

6 hours ago, baikiro said:

А какво би гледал? Разни джуджаци, които изглеждат в по-лоша физическа форма от съседа, мънкат, заекват и две думи не могат да кажат и единственото, което правят е да спамят салта, винтове и тн. Ебати интересното, чуек. Боята съхне по-вълнуващо от този твоят кеч. 

Е как е чуек? Виж какво гради в момента бачи КАН за лице на компанията!

EeXIhbFXsAAeDcO.jpg:large

Сега като вземе ХАРЛАНД и 7 ФООТ БОНАКА, ще се заформи ебати МЕ сцената, Винс пасти да яде.

Разликата е, че в AEW има за всекиго по нещо и не се залага само на една кринджава формула като в WWE. Имаме от хай флай, до larger than life чудовища. Просто КАН знае как да доставя на всички фронтове, като извлича най-доброто от таланта с който разполага.

За протокола - да, хиляда пъти по-интересно ми е да гледам Дарби - Джеф Харди, отколкото онзи нелеп мач между Брок и Лешли. В единия случай видях как човек се метна от пет метра и надолу с главата. В другия - как Брок прави лекичък суплес, тъй като Лешли са преби още в началото и се чудеше накъде де се извърти, та да не си падне на рамото.

Това е кеч, ако искам да гледам грамадни, мускулести типове, ще си пусна Мистър Олимпия (или както там се казваше)

3 hours ago, gboy said:

Това е кеч, ако искам да гледам грамадни, мускулести типове, ще си пусна Мистър Олимпия (или както там се казваше)

Това е кеч, ако искам да гледам рахити, играещи прескочи кобила, ще си пусна цирк Балкански. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

ЦарКиро, много лесно решение има - не гледай. Аз като не гледам нещо, не философствам с ненужното си мнение. Гледаш това, което ти харесва, спираш хейта и си доволен. В същото време не ни тровиш с бъртважите си - ние също сме доволни. Аааааайде!

Bojinov Bojigol GIF - Bojinov Bojigol Bojinkata - Discover & Share GIFs

Добре ве, той троли нарочно от 3123123 години, не го ли научихте, че му обръщате внимание?

Всеки път е едно и също. Атидуте ера, едри мъже, жени да се бият по бански и т.н. Обръщайте му още внимание и той ще се заяжда.

Цялата идея на "спотовете" е, че са нещо което се прави рядко или не се вижда всяка седмица. Когато изградиш хубава вражда между двама кечисти и направиш екстремен мач за колуминация, тогава той изглежда значим. Ако всяка седмица кечистите ти се мятат от стълби и падат на врат, започва да изглежда жалко и се изтърква.

Нещо като екшъна във филмите. Има филми където има няколко екшън сцени, но всичко е билднато, има съспенс и когато самото действие настъпи, то изглежда значимо. Има и блокбъстъри, където се гърмят през цялото време и след третата експлозия на зрителя вече не му пука.

И за да не кажете, че критикувам безпричинно AEW, ще добавя и че в WWE не винаги се справят, когато стане дума за екстремен кеч. Там има цели гимик турнири, където не винаги всички мачове заслужават дадената ступилация.

Дарби Алин на мен ни ми харесва като кечист. Няма физика, няма промо умения, няма готини хватки, няма интересен образ, няма харизма. Той компенсира с умопомрачителни падания на гръб. Добре, няма лошо, но ако това е единствения начин да предизвикаш интерес у хората, защо си толкова пушван? Да се мяташ от високо е до време, но какво става после. Един добър кечист трябва да може да бъде релевантен и след 10 години. Дали Дарби ще бъде, може всеки сам да си прецени.

53 minutes ago, Hachiko said:

Добре ве, той троли нарочно от 3123123 години, не го ли научихте, че му обръщате внимание?

Всеки път е едно и също. Атидуте ера, едри мъже, жени да се бият по бански и т.н. Обръщайте му още внимание и той ще се заяжда.

Какво тролене ве, мой? Това си ми е вкуса, а и на повечето хора. Това, че вие имате странни интереси си е лично ваш проблем. 

1 hour ago, BiZkiT said:

ЦарКиро, много лесно решение има - не гледай. Аз като не гледам нещо, не философствам с ненужното си мнение. Гледаш това, което ти харесва, спираш хейта и си доволен. В същото време не ни тровиш с бъртважите си - ние също сме доволни. Аааааайде!

Bojinov Bojigol GIF - Bojinov Bojigol Bojinkata - Discover & Share GIFs

Аз не гледам. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

2 hours ago, baikiro said:

Какво тролене ве, мой? Това си ми е вкуса, а и на повечето хора. Това, че вие имате странни интереси си е лично ваш проблем. 

Аз не гледам. 

Просто млъквай, шът дъ фък ъп най накрая и за толкова години не спря да си повтаряш глупостите. Едно време кво имало, едно време тва онова, млъквай. Радвай се, че нямам права, да си заминал отдавна. 

Пиши си нормално, стига провокира хората. По-зле си и от натопор4ен с неговите повторения на цъп пър цак и цак....

Стягаш се, голям човек си. Стига тия тъпотии. Всеки да прави квото иска, стига натяква кой е зле, па кое е добре.

2 hours ago, Hachiko said:

Просто млъквай, шът дъ фък ъп най накрая и за толкова години не спря да си повтаряш глупостите. Едно време кво имало, едно време тва онова, млъквай. Радвай се, че нямам права, да си заминал отдавна. 

Пиши си нормално, стига провокира хората. По-зле си и от натопор4ен с неговите повторения на цъп пър цак и цак....

Стягаш се, голям човек си. Стига тия тъпотии. Всеки да прави квото иска, стига натяква кой е зле, па кое е добре.

Ще си те гавря винаги като си уирдо, свиквай. И пий хапченцата, че получаваш разни гневни пристъпи. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

34 minutes ago, baikiro said:

Ще си те гавря винаги като си уирдо, свиквай. И пий хапченцата, че получаваш разни гневни пристъпи. 

Не, ти си психично болно същество, което дори не осъзнава какви ги дрънка.

Бих дарил пари да се оправиш, честно. Това е, че при теб няма надежда.

natopor4en
On 5/17/2022 at 6:22 PM, baikiro said:

Това е кеч, ако искам да гледам рахити, играещи прескочи кобила, ще си пусна цирк Балкански. 

Тоест кое ти харесва на теб в един кеч? Би ли обобщил коя е идеалната максима за един кеч продукт? :)

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Назобена батка зяе като хамалин по друга назобена батка :D 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...