Jump to content

AEW Dynamite - 6 април 2022

neshev

Recommended Posts

Това е месеца на FTR. Два MOTY кандидата в рамките на по-малко от седмица. Бъксовете си имат своята аудитория, но няма tag team в модерната история на бизнеса, който до такава степен да е перфекционализирал крафта си. Още едно доказателство, че не всичко са флипове и цукахари.

А, да. Огромен среден пръст за неадекватника Mark Madden, който твърдеше, че подобни моменти не били същите без 80 хиляден стадион 🤡

Xander Black

Adam Cole vs. Christian Cage - Много хубав мач се получи. Изкефих се. Направо си беше мач за PPV. И двамата ме кефят. Очаквана победа за Cole. След мача се получи добър brawl между Redragon И Jungle Boy и Luchasaurus. Страхотна конфронтация меджу Adam Page и Adam Cole. Мача им ще е страхотен на следващия Rampage. Чакам го с нетърпение.

Samoa Joe vs. Max Caster - Добър мач се получи, макар и да беше кратък. Очаквано Joe взе победата и се класира за турнира. Caster малко е дразнещ, но иначе е добър на ринга. Хареса ми мача. Очаквам Joe да направи доста добри мачове в AEW. Най после околo Lethal ще има интересна история с тази вражда с Joe.Чакам с нетърпение да гледам развитието и.

Доста добро промо от Regal и Moxley.

Capt.Shawn Dean vs Shawn Spears - Не лош мач и тогава стана страхотен като се появи Wardlow. Изкефих се на появата му и как мяташе охраната наляво надясно. Прецака Spears  на което много се израдвах. Мисля, че Wardlow  е крайно време да има мач първо срещу Spears и после вече срещу MJF. Враждата засега върви добре, но мисля че не трябва да я одължават още дълго. Надявам се скоро да видим Wardlow  в действие на ринга.

Добър сегмент с Best Friends и Wheeler Yuta.

Sammy Guevara пак с неговите писаници, но не беше лошо. Интересен начин за промо. 

Яко се развива враждата между Eddie Kingston с Santana и Ortiz срещу Chris Jericho Appreciatiоn Society. Яко промо от Kingston, Santana и Ortiz. Ще чакам мача им с интерес.

Яко промо от MJF. Нормално за него. Страхотен heel е. Наистина понякога много му се нервирам, но ме кефи.

Butcher and The Blade vs. The Hardys - Страхотен мач се получи. Брутален. И най якото е ,че от мач с маси стана мач с маси, стълби и столове. Изкефих се. Все едно гледах мачовете на The Hardys от едно време. Интересно решениe между другото да са само The Hardys. И пак яката поява на Sting и добра конфронтация с хората около Andrade. 

Добро промо от Jungle Boy. И пак очаквам як мач срещу Redragon следващата седмица.

Следващия мач няма да го коментирам, защото не съм по женските мачове и не ги гледам.

Як brawl се получи между Keith Lee и Swerve Strickland срещу Hobbs и Starks. Но мисля, че не трябва да правят отбор от Keith Lee и Swerve Strickland

FTR vs. The Young Bucks - Main Event-a на вечерта. Два много, много добри отбора. Невероятен мач се получи. Не съм и очаквал да не е. Много са добри наистина. Отначало не се кефех много на FTR, но вече много ме кефят. Страхотен мач. Радвам се, че си запазиха титлите.

Този Dynamite беше просто велик. Все едно гледах PPV. Много се накефих.  Raw After Wrestlemania беше скука голяма, но тук просто се изкефих на макс.

Оценката ми за шоуто е 10/10

Може да съм пристрастен фен на най-добрата кеч федерация в момента, AEW, може да съм пристрастен фен и на ВЕЛИКИЯ промоутър КАН, но това пак не може да ме спре да изкажа критика към няко елементи в тая компания, които леко ми бъркат в здравето. Вероятно за тия неща Вликият КАН няма основна вина и съм почти сигурен, че малко или много се дължат на коксъкърите от "Ди Илит". Време е бачи КАН да ги строи на едно място и да затегне малко юздите около криейтив контрола. Но има и още...

Сами Гевара е абсолютно недоразумение в тази си роля. Няма пак да повтарям надълго и нашироко, че тоя човек трябва да е хийл, но ще кажа, че преди беше дроп, но сега вече, когато ги събраха с приятелката му, двамата са тотален криндж! Нулева химия между двамата и въобще сбъркани роли. Сегмента им в този епизод пък беше най-слабото трошене на кола в историята на кеча! Конти ако държи кожения джуч толкова непохватно, както държеше чука, хич не му завиждам на Самката. Дан Ламбърт пък за сметка на това продължава да е абсолютен ТИТАН! Трябва всяка седмица ефирно време за тоя човек.

Кринджхаузен... тоя освен да е приятел на Бъговете, просто не виждам как са се излъгали да го вземат. Това недоразумение може само и единствено да им намали рейтингите, нищо повече. Хорнслогълът на AEW, само че по-зле, защото отсега е ясно, че ще получава по-сериозно внимание от ония противен PG гоблин.

Сума ти народ стоят на опашка и не получават ефирно време. Колко хора са в "отпуска" и не си показват лицата, само защото всичко е заето  от една титулярна група от 10-15 имена? Дарби Каунти и дядо му, вече 3-та или 4-та седмица правят едно и също - излизат да помогнат на Хардитата или биват спасявани от тях.

Къде е Кени Омега? Къде е Миро? А от тези които присъстват, едно 80% от имената са част от стейбъл, където играят втора цигулка и не получават почти никаква изява. И като стана въпрос, стейбълите са прекалено много. CJAS, LAX, Pinnacle, Dark Order, Jurasic Express, The Elite, American Top Team, The Best Friends, Team Taz... още някой така няма ли да измислят, че ми се виждат малко?

Мисля, че беше велик Dynamite това и със сигурност МЕ е tag team класика 😍

Като цяло съм доволен от развитието на историите, както и от филър мачовете. Доста добре се справят кечистите в AEW и си личи, че са яко надъхани и се кефят на това, което правят.

Адам Коул и  Крисчън изнесоха повече от приличен мач и Коул съвсем резонно спечели. Кейдж е идеален за такива неща. Враждата е много приятна между двата стейбъла и според мен само губи от титлата. Личи си, че не са МЕ и само го разхождат тоя пояс наляво-нядясно. Поясите за отборите пък са дори още по-нелепи в тоя фюд Наистина не разбирам защо от AEW упорстват, но как да е. 

Хареса ми и че Джо скуошна рапърчето. Малко ми идва в повече това, че в компанията редовно дават люта офанзива на разни джобъри срещу МЕ-търи. Разбирам, че е зор всички да получат своето, но звездата си е звезда и има причина да е такава. Джо тотално доминира и враждата му с Джей Литъл изглежда като нещо приятно за мидкарда. 

Хардитата и БиБ също направиха добър мач, макар да остана в сянката на МЕ-та. Имаше добри спотове и прилична драматургия. Не изглеждаше като нещо WTF, но все пак си беше екстра за безплатна телевизия. Аз нямам проблем с това, че и тук са стейбъли - добре я развиват враждата. Ще е готино ако всичко свърши с някое меле 4 на 4. 

Шида срещу Джулия Харт беше перфектният филър. Много добро представяне и от двете, тъкмо да си отдъхне публиката от големите моменти ... без да заспи обаче. Да не говорим, че и двете бяха HOT  😍

Кевин Лий беше яко как размаза през стената :D

За МЕ каквото и да кажем ще е малко. Беше си ППВ качество и то дори за ППВ пак щеше да открадне шоуто. Това са двата най-добри отбора в света в момента. Дано да направят още поне един мач в скоро време и то да е няакъв як гимик. Клетка или нещо такова. FTR ще ги правят шампиони на всичко възможно, ясно е. Но си го и заслужават. 

10 от 10 за шоуто

nWoHulkster

Vanessa Hudgens is All Elite!

9rBA68H.png

Майтап няма. Jade Cargill ми е любимата мадама в AEW в момента. Да, има и по-добри от нея на ринга, но като "цял пакет" тя е топ и постоянно се подобрява.

Рапът на Caster беше един от по-добрите му напоследък. Пичът ме забавлява, а и #JohnCenaApproved. Идеален midcard образ, който може дори да бъде squash-ван, но това не му се отразява, тъй като феновете му се кефят най-вече заради раповете.

Кеф ми прави да гледам Samoa Joe отново, особено когато размазва някого. 😎 Другата седмица: Samoa Joe vs. Minoru Suzuki! 😮 Евала, бате Тони!

Не обясниха добре защо producer-ът Sonjay реши да turn-не, ама от мен ще знаете, че Sonjay още е бесен, че едно време като Joe дебютира в TNA той squash-на точно Sonjay и затова сега Sonjay се държи така. :) Като цяло доста претупан turn на Lethal и Sonjay, но прави Lethal по-интересен за гледане, така че не мога да се оплаквам много.

Нещата с Wardlow ми харесват също.

FTR vs. Young Bucks беше много силен мач. На мен лично FTR vs. The Briscoes от ROH ми хареса малко повече, но това вече е въпрос на личен вкус. FTR са топ отбора в момента.

И аз се зарадвах много на Джо, но пича е в ужасна форма. Трябваше да се вземе поне малко в ръце и да посети фитнеса няколко пъти през последните месеци.  Когато дебютира в NXT, ако не се лъжа, беше свалил килограми и беше вдигнал някоя и друга щанга. Сега хем е на 42-3, хем е по-дебел от всякога. Проблемът не е във визията му, на него си му отива да е сВинкс, самоанец е все пак... проблемът е, че след няма и две минути на ринга вече е грохнал тотално. Като го видя такъв, ми става ясно, че на него вече не му пука и идва да прибере поредният тлъст чек. AEW не трябва да слугува на имена, трябва да наложат стандарти и да втълпяват, че ако искаш да си там, трябва да си на топ ниво и в топ форма.

On 4/10/2022 at 3:03 PM, Suffer-H said:

И аз се зарадвах много на Джо, но пича е в ужасна форма. 

Отпуснал се е, защото досега беше в жалкия цирк на Спортанта забава и нямаше мотивация да извая тялото си. Сега, когато е обратно при хората, които ценят изкуството на профеисоналната борба, ще се стегне и скоро ще почнат със дедо Стинг да се мятат върху маси надолу с главата :cool: 

Така става, когато попаднеш в най-добрата съвременна кеч федерация - AEW! 

3 hours ago, gboy said:

Но най-вече раздаващи за великия промоутър и визионер - КАН!

4 minutes ago, Suffer-H said:
3 hours ago, gboy said:

Но най-вече раздаващи за великия промоутър и визионер - КАН!

Амин

А, моля, моля - аз израстнах с WWF ! :cool: Преди да станат ентартеймант :D

---

Иначе на майтап ги пиша тия работи, то е ясно. :) 

Аз пък, като човек започнал кеча с WCW, се преродих тука... да, вярно е, липсват назобаните батки като Голдбърягата, Холивуд и Кевин Неш, но като атмосфера се доближава. Пък и никога не е късно, ето сега например КАН, как по гениален начин гради бъдещата МЕ машина, Уордлоу. Ако Винс имаше и капка от визията на КАН, Роман Рейнс щеше да го направи звезда още през 2015 година, не да спи 5 години, догато на целият свят и баба му им беше ясно, че проектът Рейнс може да се получи само и единствено с хийлска нотка. Вместо това половин десетилетие трябваше слушаме приказки за великани, бобени зърна и съфърни съкъташи. Кеч бизнесът има нужда от КАН!

Chicky Ricky
3 hours ago, johncena2 said:

а да и джо си беше в лоша форма последно време!

А той едно време каква фиданка беше...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...