Jump to content

MAFIA XVIII: Trifon Zarezan's Hangover (Официална тема)

ЧОТУДЕ

Recommended Posts

The Olimpic Hero
24 minutes ago, Price said:

Сега това мое мнение със сигурност няма да се хареса почти на никого, но: Ако хипотетично Радокс си режисира дори минимално сезоните и се получи това, което се получи в миналия сезон и спрямо него съпоставим този сезон с абсолютно честно random разпределение - ами аз честно казано предпочитам сезони на Radox. Просто бях тотално обречен с такива съотборници, а и като цяло нямах възможността да играя на 100% в делничните дни. Пълно дъно. 

Ами не е така. Просто в този сезон е кофти късмет, че двамата мафиоти са точно jobber91 и Himler. Наистина нямам идея защо Himler се записва в сезоните, когато всеки път играе потресаващо ужасно с по 1-2 поста на ден от по 1-2 изречения. Пак ще призова да се записват само мотивирани за игра хора. Ето, аз този сезон не играх, защото нямах време, не ми се играеше и не бих допринесъл с нищо. Обаче рандом генераторът наистина трябва да си е рандом, защото иначе ще има игра с Водещия още от Ден 1, което не е ОК. Запишат ли се 14 мотивирани играчи, които ще играят и ще пишат често постове, няма никакво значение кои точно ще се паднат мафиоти.

А това с новобранеца не ни ли еба мафиотите допълнително? Мисля си, че  е много слаба и излишна роля.

В началото на сезона нямах никакво желание за игра и почти не четох какво се пише. След елиминацията на Jobber91 започнах да влизам в час, сбърках с елимининацията на THE ENEMY, а пък там беше дори още по-скандално, защото прехвърлих гласовете няколко часа преди края на деня и можеше просто да стане фал. Поздравявам hacky за добрата докторска игра, която може да се сравнява само с моята от Сезон 7. Поздравявам и ЧОТУДЕ за доброто водене. 

Личи си, че Чотуде е положил доста труд за сезона, така че ще му благодаря въпреки всичко за воденето. Надявам се да не се демотивира да води и в бъдеще, защото определено вдигна летвата откъм сторителинга за сезона. Бих се изкефил и други водещи да вкарват такива мини разказчета при елиминация :D. Това с Дъдли особено беше култово. Между другото, @Dudley, ела да си кажеш бате, толко ли не можа да напишеш поне един пост в първия ден? Ако се беше появил, най-вероятно щяхме да изгоним едното мафиозо още в ден 1.

Много слаб мафиотски отбор, джобера мога да го извиня, щото е нов, а и очевидно се записа без даже да знае за какво става дума в тази игра, но Химлер няма извинение, брутално слаба и безлична игра. Дори Прайс не направи нищо запомнящо се в този сезон, но може би нямаше и какво да направи повече при тези условия.

Хаки изигра много добре доктора, Радокс демонстрира много добър усет, Сокича игра добре, само дето много излшно се филмира спрямо Хаки. Светилната беше много мътен в началото, но мен лично успя да ме убеди че е гражданин с "прощалния" си пост.

В общи линии лесна победа за гражданите.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

4 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Ами не е така. Просто в този сезон е кофти късмет, че двамата мафиоти са точно jobber91 и Himler. Наистина нямам идея защо Himler се записва в сезоните, когато всеки път играе потресаващо ужасно с по 1-2 поста на ден от по 1-2 изречения. Пак ще призова да се записват само мотивирани за игра хора. Ето, аз този сезон не играх, защото нямах време, не ми се играеше и не бих допринесъл с нищо. Обаче рандом генераторът наистина трябва да си е рандом, защото иначе ще има игра с Водещия още от Ден 1, което не е ОК. Запишат ли се 14 мотивирани играчи, които ще играят и ще пишат често постове, няма никакво значение кои точно ще се паднат мафиоти.

Аз съм на мнение, че такива играчи водещите трябва направо да ги режат и да не им дават да играят.

При положение, че видях на къде отиват нещата и соки и радокс се загапага неше задължително да ги проверя тях с двете си проверки. Или изчиствах двама силни гражданина, които нямаше да си хабят времето да се нападат един друг, или уцелвах силен мафиот. Общо взето win-win ситуация. Със същия успех се коленаех дали да не проверя Хаки и Нешев. Както де оказа - все тая кой от четиримата.

Тука мафията беше почти толкова зле, колкото когато аз бях мафиот и още първата нощ, ако не бъркам, ловеца ни гръмна кръстника(соки). Рисковете на рандом генератора.

п.п. нищо лично към ЧОТУДЕ, ама точно веднъж писах за темата и дните. Чак пък такова мрънкане не е било. 

Ами сезона беше тука-тука. Като че ли нямаше мотивация дееба. Аз не видях един мотивиран да играе освен може би Соки и Нешев. Другите да дропец. За съжаление пък не успях да си направя мечтаната проверка. Дано се падна някой път шериф щото досега не съм бил, а много искам. Сега бях орязана версия и пак се изкефих. Иначе мафията супер слаба. Джобъра доказа, че е джобър, Химлера и той доказа, че е джобър. Просто тая мафия сигурно беше по зле от нашата с бруталния, брослеснар и тн. Ние поне уж мислехме да правиме някви филми, а тука съм сигурен, че е било скука в чата

11 minutes ago, Farest said:

Просто тая мафия сигурно беше по зле от нашата с бруталния, брослеснар и тн. Ние поне уж мислехме да правиме някви филми

УЧЕНИКА, чуйек!

35izpu1.jpg

Здравейте момчета,

искам да се извиня на всички, че се записах в Мафия и провалих сезона. Сгреших. Преди дори не бях отварял този раздел във форума.

Помислих че ще мога да се "уча в движение" - нещо, което в много сфери умея добре.

Комбинирайки надценяването на възможностите си, с липсата на време да прегледам предишните сезони, се получи този мижитурски опит за игра от моя страна.

Можех да продължа, но неделята, когато сте ме елиминирали, почти цял ден карах сноуборд на витоша, тъй като неделите са ми единствените свободни дни.

Обаче и да бях продължил, едва ли щях да сътворя нещо повече от поредната неадекватна простотия (имах едно подготвено mp4), така че това беше най-доброто решение.

Проследих играта до край, донякъде разбрах за какво става дума. Мисля че е интересна и увличаща, обаче аз не съм за там. Като зрител може, но не и като участник.

@ЧОТУДЕпоследното нещо което съм искал е да се гавря с труда ти:mellow: По мое мнение се справи отлично като водещ.

Това е от мен, никога повече няма да пиша тук.

1 hour ago, jobber91 said:

Здравейте момчета,

искам да се извиня на всички, че се записах в Мафия и провалих сезона. Сгреших. Преди дори не бях отварял този раздел във форума.

Помислих че ще мога да се "уча в движение" - нещо, което в много сфери умея добре.

Комбинирайки надценяването на възможностите си, с липсата на време да прегледам предишните сезони, се получи този мижитурски опит за игра от моя страна.

Можех да продължа, но неделята, когато сте ме елиминирали, почти цял ден карах сноуборд на витоша, тъй като неделите са ми единствените свободни дни.

Обаче и да бях продължил, едва ли щях да сътворя нещо повече от поредната неадекватна простотия (имах едно подготвено mp4), така че това беше най-доброто решение.

Проследих играта до край, донякъде разбрах за какво става дума. Мисля че е интересна и увличаща, обаче аз не съм за там. Като зрител може, но не и като участник.

@ЧОТУДЕпоследното нещо което съм искал е да се гавря с труда ти:mellow: По мое мнение се справи отлично като водещ.

Това е от мен, никога повече няма да пиша тук.

Защо такива хора постоянно се падат мафиоти, а аз никога ве...

Ето ми рекорда до момента, време е да мисля за пенсия:

Статистика на "вечния гражданин" Radox:

Сезон 5 (Врачка) - нито победа, нито загуба

Сезон 6 (Гражданин без роля) - победа

Сезон 7 (Гражданин без роля) - победа

Сезон 10 (Шериф) - загуба

Сезон 13 (Принц) - загуба

Сезон 14 (Гражданин без роля) - загуба

Сезон 16 (Гражданин без роля) - победа

Сезон 18 (Гражданин без роля) - победа

35izpu1.jpg

Аз си направих кефа. Сезоните са по-интересни, когато има различни играчи, различни стилове. Ако всички пишеха фермани и пълни анализи, щеше да е тегаво и еднотипно. Хората имат прекалено високи очаквания, а това би трябвало да е игра за развлечение. 

Мафиотите бяха леко ебани, но те се надоебаха сами. :D Бяха двама срещу дванадесет, тотално безгласни в дневните фази. И още в началото решиха да се жертват, което е странно за мен. Джобера тръгна добре, можеше да го изиграе сякаш е гражданин с роля, но не доразви образа. Химлер също можеше да изкласи повече, ако беше с една идея по-инвестиран в играта. И нощната игра беше леко дропец. 

Този Шериф ми се струва по-силен от обикновения. :lol: Прави си проверките и ги казва, няма причина да се филмира допълнително и да е алчен за още. Не съм задълбавал в ролите, аз нямам чак такъв проблем с имената, стига описанията да са написани като хората и да се разбира за какво иде реч. Новобранецът е по-добре от Врачката, но дори тогава, ако съм мафиот, не бих се филмирал прекомерно. Няма гаранция дали скритият мафиот въобще ще играе с мен, а няма да се опитва да ме елиминира. 

Воденето беше на ниво. За тематичните сезони не знам каква е "голямата идея", да влизаме в образи в самия сезон? Това трудно ще стане, но е ОК да има нови роли, под различни имена, текстове и прочие. Чакаме ПИЛЕТО като играч в следващия сезон. :happy:

Поздравления за Чотуде за идеята за сезона. Като оформление му се получи доста забавно. И като роли сезонът ще се запомни с ефектния Фалшификатор. На Трифон Зарезан ставали чудеса! Уж пак без роля, ама ей го на – получих ролята на Бродещия мъртвец на сезона. Аз определено не вярвах до началото на следващия ден, че спасението ми е истина. Умело го използва Enough*, така че да не буди никакво съмнение в ролята си, ако мафията евентаулно поиска да го контрира. Убийството можеше да го извърши само той тогава. Медальонът също може да се каже, че бе използван ефективно. Все пак си изпълни функцията да спаси своя приносител.

Аз нямам против тематичните сезони, които ти дават възможност да си влезеш в образ и да си правиш кефа, без някой да се налага ти върви подир задника (кхънешевкхъ). Аз винаги съм се опитвал да си правя кефа независимо каква роля съм. Почнах с първия пост, но бързо се отказах, защото схванах, че ще го правя само аз и съответно моите мили параноични другарчета веднага ще го ползват да създават филми. То не че като спрях и исках да съм „послушен“, не попречи на нешев пак да ми вървеше след гъза, щото съм се шегувал, моля ти се. Това си остана един от минусите на социалното развитие на играта във форума – наказването да играеш в образ (примерно yaripim още си вярва, че в неговия шерифски сезон ме е надушил за мафиот, щото се шегувах с нешев – нещо, което си го бях решил преди да си знам изобщо ролята). Усъмнете се за мафиотския ми ход, а не щото си правя кефа, гаси. Разбира се, аз ще си остана вечната енигма, каквото и да се случва. Този път бях подгонен, щото не изгоних мафиот. Ми не го изгоних, щото бях подир гъза на другия мафиот, ваш’та мама. Това беше уникално все пак, да, на втория ден искахме да гоним цялата мафия наведнъж.

Иначе като цяло съм доволен от другия аспект на социалната игра. Да, мафията беше слаба и не се развихри подобаващо, но защо това да омаловажава социалната игра на гражданите? Можехме да влезем в пълна параноя, примерно Радокс и Соки да се сдъвчат за гушите или някоя друг свръх вражда, която да прикрие мафията. Но това не се случи. Чак съм изумен, че още на първия ден си бях изчистил двама граждани – Соки и Радокс, нещо, което не смятах за възможно да стане толкова бързо. Впоследствие си изчистих чисто игрово neshev, the Enemy и Jack Bauer. И вече на четвъртия ден като роли се изчистиха  kabakov, Enough* и hacky. Това се 9 граждани (с мен) от 13 играчи изчистени на 4-тия ден. Olimpic и Loop да бяха мафията, пак щеше да им е безобразно трудно да я играят в такъв вариант. Ако имахме консенсус де.

Аз определено бях далеч от параноя и си вярвах на играчите. Единствено насрах, когато Himler не беше изгонен, че са 4-ма мафиоти, а аз не виждах кой може да е другият. Също съм доволен, че съвсем самостоятелно надуших Price, когато скочи да гласува за Enough*. Това ми беше подозрителен ход, но прерогативът ми бе изчистване чрез гоненето на Himler, та не го дълбах по тази точка.

За финал, не се ебавах за карантината. По време на играта излязох позитивен, но не се тревожете, както виждате, още мърдам.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Аз също се забавлявах, не беше скучен сезона.  Аз лично мразя когато някой пише постове, дълги по 2 страници на компютъра, половината от тези постове даже не ги чета. Преди Соки като пускаше едни романи по 4 страници и половина съм прочел сигурно най-много 1 цял негов пост. :D

Играта и така е доста ангажираща за хора, които ходят на работа или училище, ако всеки пише почти всеки свой пост като роман никой няма да има време да играе играта.

45 minutes ago, hacky said:

Аз също се забавлявах, не беше скучен сезона.  Аз лично мразя когато някой пише постове, дълги по 2 страници на компютъра, половината от тези постове даже не ги чета. Преди Соки като пускаше едни романи по 4 страници и половина съм прочел сигурно най-много 1 цял негов пост. :D

Играта и така е доста ангажираща за хора, които ходят на работа или училище, ако всеки пише почти всеки свой пост като роман никой няма да има време да играе играта.

Напълно съм съгласен. Разни супер дълги постове особено ако не са структурирани ги чета като текст на Иван Вазов - по диагонал. Човек ако иска може с малко думи да каже много.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

6 hours ago, Jack Bauer said:

Човек  може с малко думи да каже много.

Кажи им, кажи им да знаят :D 

@LightOne, ти си нереален lucker, винаги трябва да си в топ 2 на проверките,ако участваш в сезона.

Добър клип за рандУма, играта си е игра, и както Олимпик-а вика- хората правят ролите, а не обратното.  Кой ще прави следващия сезон? 

3kuoda.gif

1 hour ago, yaripim said:

Кажи им, кажи им да знаят :D 

@LightOne, ти си нереален lucker, винаги трябва да си в топ 2 на проверките,ако участваш в сезона.

Добър клип за рандУма, играта си е игра, и както Олимпик-а вика- хората правят ролите, а не обратното.  Кой ще прави следващия сезон? 

Ти що не игра ве, бай Хуй? И ти си виновен за станалото!

23 hours ago, Radox said:

Пичои, ЗАВРЪЩАМ СА като водещ на Сезон 19 след няколко месеца. Ще има свидетел за жребия, малко роли, и ще е напълно традиционен. :beer:

Нямаше ли БОБОЦКАТА да води следващия?

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...